-
Πραγματικα τα αμαξια θα ειναι πυραυλοι με το πλεονεκτημα του golf τις 4κινησης..αλλα οι τιμες τους για αρκετους απλησιαστες.Εσεις τι εχετε να πειτε?Εαν ξερετε λεπτομερειες περι τιμων,αποδοσεων ακομα κ υλικο σε εικονες ας ¨υποβαλουν¨ τισ απαντησεις τους
-
Πραγματικα τα αμαξια θα ειναι πυραυλοι με το πλεονεκτημα του golf τις 4κινησης..αλλα οι τιμες τους για αρκετους απλησιαστες.Εσεις τι εχετε να πειτε?Εαν ξερετε λεπτομερειες περι τιμων,αποδοσεων ακομα κ υλικο σε εικονες ας ¨υποβαλουν¨ τισ απαντησεις τους
-
-
το scirocco μαλλον απ οτι διαβασα θα ειναι μπροστοκινητο!το golf τετρακινητο αλλα με υποβοηθηση οι πισω ροδες οχι καθαρα τετρακινηση στυλ EVO!!!αλλα και τα δυο 2λιτρα 270 αλογα 5,5 0-100!τιμες που ρωτησα στην vw δεν γνωριζουν ακομα!!γυρω στα 40.000 και ανω
-
Για την ακρίβεια 265 άλογα.
-
Ομολογω οτι για το golf δεν το γνωριζα αυτο περι της τετρακινησης...οπως κ να ειναι θα ειναι απιστευτα ομως βρηκα κ ενα ωραιο βιντεο στο youtube: http://www.youtube.com/watch?v=HzrBSXw62xc.ωραιο
-
Ο χρήστης leonidasgti έγραψε:
το scirocco μαλλον απ οτι διαβασα θα ειναι μπροστοκινητο!το golf τετρακινητο αλλα με υποβοηθηση οι πισω ροδες οχι καθαρα τετρακινηση στυλ EVO!!!αλλα και τα δυο 2λιτρα 270 αλογα 5,5 0-100!τιμες που ρωτησα στην vw δεν γνωριζουν ακομα!!γυρω στα 40.000 και ανωδε νομιζω οτι χρειαζεται να γινεται συνεχεια αυτη η κουβεντα..
αν εχεις αμφιβολιες για το ποσο 'καθαρα' ή οχι 4κινητο ειναι δεν εχεις παρα να βρεις ενα και να το οδηγησεις...
θα παρακαλουσα μεχρι τοτε να μην μιλας για 'υποβοηθηση' και ψευτικη 4κινηση..
-
Συγκρίνουμε τον Haldex με τις τετρακινήσεις των Ιαπώνων;Δε λέω , είναι βελτιωμένος σε σχέση με το παρελθόν αλλά την αποτελεσματικότητα των ιαπωνικών δεν την έχει.
-
Ο χρήστης grig82 έγραψε:
Συγκρίνουμε τον Haldex με τις τετρακινήσεις των Ιαπώνων;Δε λέω , είναι βελτιωμένος σε σχέση με το παρελθόν αλλά την αποτελεσματικότητα των ιαπωνικών δεν την έχει.Μην πάμε μακρυά - το ίδιο το γκρουπ VAG κάνει το διαχωρισμό - στα μικρότερα μοντέλα χρησιμοποιεί Haldex για λόγους κόστους και χωροταξίας/θέσης κινητήρα. Αν ήταν η βέλτιστη λύση, θα το επέκτειναν και στα μεγαλύτερα μοντέλα
-
Ο χρήστης grig82 έγραψε:
Συγκρίνουμε τον Haldex με τις τετρακινήσεις των Ιαπώνων;Δε λέω , είναι βελτιωμένος σε σχέση με το παρελθόν αλλά την αποτελεσματικότητα των ιαπωνικών δεν την έχει.για να εξισορροπησω τα λιγοτερα γερμανικα αλογα του tfsi βαζω το tts που ειναι πιο ελαφρυ απο το s3..
(και golf R)δε βαζω ttrs γιατι θα ειναι τσοντα..
http://fastestlaps.com/index.php?page_i ... 74cf1611ae
http://fastestlaps.com/index.php?page_i ... dbda0e53fcπαρε και s3 με λιγοτερα αλογα και κυβικα
http://fastestlaps.com/index.php?page_i ... d6bc1a1069
http://fastestlaps.com/index.php?page_i ... a8aa0d5690αρα ΝΑΙ συγκρινω τη ψευτοτετρακινηση μου σε αποτελεσματικοτητα με αυτη των ιαπωνων , με τετοιες διαφορες στη πραγματικη ζωη ο καλυτερος οδηγος κερδιζει , και ας υπαρχει χειροτερη αισθηση..
-
Κάτσε ρε συ! Το να παραθέτεις χρόνους γύρων για να αποδείξεις την ανωτερότητα (ή έστω την έλλειψη κατωτερότητας) ενός συγκεκριμένου τύπου τετρακίνησης δεν νομίζω ότι έχει πολύ νόημα. Δηλαδή αν ένα πισωκίνητο αυτοκίνητο με αντίστοιχη ιπποδύναμη έγραφε καλύτερους χρόνους αυτό θα έκανε αυτόματα την κίνηση πίσω την καλύτερη εναλλακτική μετάδοσης; Ίσως σε μία κλειστή ανηφορική διαδρομή με χιόνια να αναδεικνύονταν οι διαφορές περισσότερο αλλά και πάλι δεν είναι θέμα απόλυτων χρόνων.
Προφανώς και το Haldex έχει εξελιχθεί από την εποχή που οι εμπρός τροχοί θα έπρεπε να αρχίσουν να γυρνάνε στο γάμο του καραγκιόζη για να πάρουν γραμμή οι πίσω (και αυτό δεν είναι θέμα VW αλλά της εταιρείας που το κατασκευάζει) αλλά αυτό σχεδιαστικά δεν τον κάνει ανώτερο από συστήματα με επιπλέον διαφορικά. Οικονομοτεχνικά και για την πλειονότητα των οδηγικών καταστάσεων που θα αντιμετωπίσουν οι περισσότεροι είναι παραπάνω από μια χαρά - αλλά όταν κόστος και χώροι δεν είναι θέμα και όταν οι ιποδυνάμεις ανεβαίνουν πολύ τότε το πράγμα αλλάζει. Προφανώς αυτό δεν κάνει το S3 ή οποιοδήποτε άλλο VAG λιγότερο καλό αυτοκίνητο, αλλά με το χέρι στην καρδιά δεν θα ήθελες να έχει το σύστημα τετρακίνησης των μεγαλύτερων μοντέλων;
-
Ο χρήστης provocatoras έγραψε:
Για την ακρίβεια 265 άλογα.για την ακρίβεια 265 το σιρόκο (δηλαδή την χαρτογράφηση του ες3) και 272( χαρτογράφηση τε τε αρ ες) το Αρ!
έτσι για να εχει συγκριτικό πλεονέκτημα το τετρακίνητο...
αλλά! ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΕΓΩ ΤΩΡΑ!
ΑΦΟΎ ΜΟΥ ΤΟ ΚΛΕΙΣΑΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΙΩ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΣΥΝΔΕΕΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥς?
-
ΟΧΙ ΑΛΛΟ THREAD ΓΙΑ GOLF KAI SCIROCCO
PLEASE ! -
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
:protest: ΟΧΙ ΑΛΛΟ THREAD ΓΙΑ GOLF KAI SCIROCCO
PLEASE !κάλμα ρε φίλε drunkard!
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Συγκρίνουμε τον Haldex με τις τετρακινήσεις των Ιαπώνων;Δε λέω , είναι βελτιωμένος σε σχέση με το παρελθόν αλλά την αποτελεσματικότητα των ιαπωνικών δεν την έχει.
για να εξισορροπησω τα λιγοτερα γερμανικα αλογα του tfsi βαζω το tts που ειναι πιο ελαφρυ απο το s3..
(και golf R)δε βαζω ttrs γιατι θα ειναι τσοντα..
http://fastestlaps.com/index.php?page_i ... 74cf1611ae
http://fastestlaps.com/index.php?page_i ... dbda0e53fcπαρε και s3 με λιγοτερα αλογα και κυβικα
http://fastestlaps.com/index.php?page_i ... d6bc1a1069
http://fastestlaps.com/index.php?page_i ... a8aa0d5690αρα ΝΑΙ συγκρινω τη ψευτοτετρακινηση μου σε αποτελεσματικοτητα με αυτη των ιαπωνων , με τετοιες διαφορες στη πραγματικη ζωη ο καλυτερος οδηγος κερδιζει , και ας υπαρχει χειροτερη αισθηση..
Στη σύγκριση με το S3 τα ιαπωνικά ήταν ταχύτερα στις περισσότερες πίστες. Τέλος πάντων, δε λέω ότι το Audi είναι κακό, αλλά δεν τα φτάνει τα άλλα δύο. Πίστευες ότι θέλεις, αλλά αν βρεθείς σε ορεινό δρόμο με κάποιο από αυτά τα γιαπωνεζάκια θα δυσκολευτείς να ακολουθήσεις.
-
@gus gus
θεωρητικα μπορει και να το ηθελα, στη πραξη ομως και στα αλογα που ειμαι δεν ειναι και τοσο απαραιτητοεπισης το haldex εχει και τα θετικα του..λιγοτερο βαρος , λιγοτερες τριβες, λιγοτερη καταναλωση..
(για τη ταχυτητα ανταποκρισης δεν εχω στοιχεια σιγουρα ομως δεν υστερει)το κεντρικο διαφορικο σαν θεωρια απο μονο του δε μου λεει τιποτα , γιατι διαφορα αυτοκινητα που το φορουν δεν ειναι και τιποτα το ιδιαιτερο..
επισης υπενθυμιζω οτι το κεντρικο διαφορικο σαν λυση δεν προτιμαται σε κανενα supercar ..βεβαια εκει ειναι κατα κυριο λογο πισωκουνες οχι μπροστοκουνες,οποτε υπαρχει διαφορα για αυτο και μιλησα για τα αλογα στα οποια βρισκομαι αυτη τη στιγμη..
haldex με 500 αλογα πχ θα ηταν προβλημα, ηδη στο ttrs σε πολλους δεν αρεσει τοση ροπη εμπρος..
(εξαιρειται παντα η veyron οπου η τοποθετηση ειναι αναποδη και ειναι κατα κυριο λογο πισωκουνα)οσο για την πισωκινηση το μονο αυτοκινητο που κανει καλυτερους χρονους ειναι η cayman που ειναι τελειως αλλου (βεβαια υπαρχει απο κοντα το rs) , αλλα εμενα προσωπικα με ενδιαφερει κυριως ο δημοσιος δρομος οχι οι πιστες. διαφορετικα ειναι πολυ πιο διασκεδαστικο ενα πισωκινητο..
οσο για την εμπρος κινηση δε νομιζω οτι υπαρχει θεμα..το focus rs μας εδειξε οτι ακομα και στην τελεια ασφαλτο της πιστας δεν κανει κατι το τρομερο και ειναι τελειως χαζο να εχεις τοσα πολλα αλογα μπροστα
βεβαια προσεχε ολα τα παραπανω ισχυουν για μενα..για καποιον αλλον οδηγο υπαρχουν αλλες προτεραιοτητες..και να στο πω κι αλλιως με το χερι στη καρδια θα γουσταρα να εχω πιο σοφιστικε 4κινηση και active yaw ctrl κτλ , ομως τελικα δεν εντυπωσιαζομαι απο τη στιγμη που δεν ειναι και τοσο ανωτερα στη πραξη και γουσταρω που εχω audi με καποια ανεση και ποιοτητα κατασκευης απο το να εχω σπαρτιατικα (ή καλυτερα φθηνιαρικα subaru και mitsubishi) τα οποια υποτιθεται οτι ειναι rally replicas σκληροπυρινικα δε ξερω κι εγω τι αλλο..
ποτε δε θα εχω την αισθηση των αλλων 2 , ομως ουτε σε γκαζια χανω τοσο πολυ, ουτε τελικα σε αποτελεσματικοτητα (γιατι αυτο θιχτηκε πιο πανω ) και παω σαν ανθρωπος εχοντας ενα σαφως πιο πολιτισμενο αυτοκινητο και μοτερ που ειναι πιο καθημερινο (δε θελει ξεζουμισμα ) και δε ρουφαει τα κερατα του..καποιος αλλος μπορει να θελει τα πιο καθαροαιμα , σεβαστο, καλο ομως ειναι να μη λεμε αυθαιρεσιες περι αποτελεσματικοτητας
-
Ο χρήστης grig82 έγραψε:
Στη σύγκριση με το S3 τα ιαπωνικά ήταν ταχύτερα στις περισσότερες πίστες. Τέλος πάντων, δε λέω ότι το Audi είναι κακό, αλλά δεν τα φτάνει τα άλλα δύο. Πίστευες ότι θέλεις, αλλά αν βρεθείς σε ορεινό δρόμο με κάποιο από αυτά τα γιαπωνεζάκια θα δυσκολευτείς να ακολουθήσεις.
μα πώς θες να ειναι πιο γρηγορο? εχει σαφως λιγοτερα αλογα , κυβικα (απο τη σουμπα) και ροπη..
επισης εχει τελειως αλλο προσανατολισμο σαν αμαξι..παρολα αυτα σχολιαζω ποσο πιο αργο ΔΕΝ ειναι και βαζω και το tts το οποιο πλησιαζει πιο πολυ το evo σε λεφτα και επειδη ειναι σαφως πιο ελαφρυ απο το s3 δε φαινεται τοσο το μειονεκτημα της λιγοτερης δυναμης..το αν θα μπορεσω να τα ακολουθησω ασε με να το ξερω καλυτερα..ειπα οι διαφορες ειναι υπαρκτες αλλα καλυπτονται αν χρειαστει απο τον οδηγο..δε σου μιλαω για αυτοκινητο 160 αλογων που οσο ταλεντο και να εχει ο οδηγος τους πολυ απλα δεν γινεται να ακολουθησει
Για την ακρίβεια 265 άλογα.
για την ακρίβεια 265 το σιρόκο (δηλαδή την χαρτογράφηση του ες3) και 272( χαρτογράφηση τε τε αρ ες) το Αρ!
έτσι για να εχει συγκριτικό πλεονέκτημα το τετρακίνητο...
ποιο 'τε τε αρ ες' λες εννοεις tts? δε νομιζω οτι υπαρχει καποια ουσιαστικη διαφορα..
7 αλογα παραπανω εχει με 1 κιλο λιγοτερη ροπη το tts σε σχεση με s3
πιστευω οτι στη πιστα τα cupra/ροκκο θα ειναι γρηγοροτερα απο τα 4κινητα και στο δρομο θα καιει ασυστολα τα τακακια του -
Ρώτα εμένα να σου πω για βάρος (+90 κιλά και βάλε) και κατανάλωση (+άπειρο) στη Brera, για να μη μιλήσω για απώλειες από το σύστημα μετάδοσης (μπορεί και 80 ίπποι στην 3,2 των 260)
Όταν παίζει 1η-2α στην πόλη, η τετρακίνηση είναι κατάρα. Καμιά φορά βλέπω τους άλλους να χαζοσπινάρουν στις ανηφόρες του Λυκαβηττού και αισθάνομαι καλύτερα γιατί ξεκινάω αέρα αλλά μέχρι εκεί . Βέβαια εκτός πόλης και ειδικά σε κανένα Πήλιο (είμαι από το Βόλο) το rear bias της τετρακίνησης μου πέφτει λουκούμι
-
και γω εφτασα παλι τα 90 , μη μου το θυμιζεις
στη κινηση αν ειμαι προσεκτικος μπορει να το παλεψω και να δω κανα 12αρι(σε πολυ χαλαρη και 11αρι), τις προαλλες ομως που εβρεχε και μου ειχαν σπασει τα νευρα πηγα με 14.9ομως σε βροχες , ανηφορες , γλιστερα κομματια και στροφες η 4κινηση δινει ρεστα , οποτε ας καιει οσο θελει
ειναι τελειο συναισθημα οποτε γουσταρεις (σχεδον) να μπορεις να πατησεις το γκαζι στο πατωμα και να εχεις ολα τα αλογα σου διαθεσιμα
-
To ford rs γιατι είναι πιο γρήγορο έστω και οριακά απο το s3 ?
Mήπως φταίει η μπροστοκίνηση ?
Μα σε πίστα?
Απαράδεκτο!Σόρρυ Οσις!
GOLF R - SCIROCCO R