-
Μιας κ δεν ειδα καποιο αντιστοιχο θεμα , ειπα να το δημιουργησω. Επειδη επαιζα σε ομαδα μεχρι πριν καποια χρονια , κ το ψαχνω το θεμα θα θελα να κουσω εντυπωσεις για οποιαδηποτε μαρκα εχει τυχει να δοκιμασετε με τα +/- της. Εγω προσφατα αγορασα ενα ζευγαρι nike air max spot up (dirk nowitzki) κ μου φαινονται εξαιρετικα.
-
Μιας κ δεν ειδα καποιο αντιστοιχο θεμα , ειπα να το δημιουργησω. Επειδη επαιζα σε ομαδα μεχρι πριν καποια χρονια , κ το ψαχνω το θεμα θα θελα να κουσω εντυπωσεις για οποιαδηποτε μαρκα εχει τυχει να δοκιμασετε με τα +/- της. Εγω προσφατα αγορασα ενα ζευγαρι nike air max spot up (dirk nowitzki) κ μου φαινονται εξαιρετικα.
-
-
Σε αυτον τον τομεα Nike και παλι Nike!
Στα 17χρονια που ασχολουμαι με το συγκεκριμενο αθλημα (ακαδημιες, μινι, παιδικο, εφηβικο, ανδρικο σε Α'ΕΚΑΣΘ, Β'ΕΚΑΣΘ και Γ'Εθνικη) μονο μια φορα με απογοητευσαν και αντικατασταθηκαν με νεο ζευγαρι χωρις κοστος!Οτιδηποτε αλλο δοκιμασα να φορεσω δεν μου εκανε ποτε με εξαιρεση ενα ζευγαρι Adidas Pro Model το οποιο ομως και παλι δεν εφτασε τα Nike!!!
-
Θα συμφωνησω απολυτα . Σαν τα nike δεν υπαρχουν παπουτσια , τουλαχιστον συνολικα . Τα adidas ακολουθουν κ πιο παλια τα reebok. Προσφατα αγορασα ενα ζευγαρι k1-x (RON ARTEST ) αλλα διαλυθηκαν πολυ ευκολα με μολις 5 μηνες κανονικης χρησης σε ανοιχτα γηπεδα , οποτε επεστρεψα στα nike ..
-
Εγω εχω ενα σετ Kronos επειδη σταματησα προσφατα το μπασκετ τα εχω ακομα αλλα τα εχω ψιλογρατσουνισει.Τα φορουσε η εθνικη Ιταλιας μια χρονια.Εμενα παντος μου ειχαν βγει χρυσαφι δεν τα ενιωθα στα ποδια μου στους αγωνες και δε γλιστραγανε ηταν πολυ σταθερα παπουτσια.
-
Παίδες να κάνουμε ένα διαχωρισμό για indoor και outdoor?
H NIKE ξεχωρίζει όντως αλλά έχω την εντύπωση ότι φθείρονται και πολύ εύκολα!Η αίσθηση τους ήταν πάντα αέρινη και πολύ άνετη!Αυτή τη στιγμή, επειδή προ δύο ετών, είχα το πρώτο μου δυνατό διάστρεμμα στράφηκα στο παπούτσι τανκ,της Adidas που προμόταρε ο ΔΔ.Σκληρό μέχρι να στρώσει αλλά νιώθω πολύ ασφαλής πλέον!Εμφανισιακά τραβούν το μάτι και τα AND1 αλλά δεν έχω δοκιμάσει!Λογικά όμως πρέπει να έπονται των ΝΙΚΕ και Adidas! -
Eγω για indoor/outdoor , θεωρω πως τα nike ειναι πολυ γερα. K το λεω γτ συνηθως επαιζα κ παιζω σε ανοιχτα γηπεδα κ μου φαινονται σκυλια τα nike.
-
Αναφέρομαι σε φθορά σόλας και ό,τι AIR MAX έχω φορέσει,παρέδωσε σόλα...Στο μυαλό μου έκανα τη σύνδεση μαλακό υλικό(=>άνετο,καλή προστασία από κραδασμούς),γρήγορη φθορά!Μπορεί και να το προκαλούσα εγώ,I don't know...!
-
Nike Air Jordan XIII
http://i32.tinypic.com/ay14wj.jpg
Nike Air Jordan XIX
http://i25.tinypic.com/2nu7z4p.jpg
Nike Air Jordan XX3
http://i32.tinypic.com/hwip8p.jpgNike Zoom Kobe IV
Nike Zoom LeBron Soldier III
Από τα παραπάνω είμαι πολύ ικανοποιημένος απλώς τα Js είναι σε άλλη κλάση. Το κακό τους είναι ότι αν και retro μετράνε ήδη 7-8 χρόνια στην πλάτη τους με αποτέλεσμα να έχουν πρόβλημα οι κόλες. Ήδη το 13άρι που είναι και το αγαπημένο μου, πάει για απόσυρση αφού βγάζει δε βγάζει 2 μήνες ακόμα.
Και είμαι 'οπλισμένος' για τον μεγάλο έρωτα που επανακυκλοφορεί στις 24/12 :
http://hypebeast.com/2009/07/air-jordan ... 009-retro/
Οι fan των Αir Max να περιμένουν να σκάσει μύτη στις 24/10 το νέο Νike Air Max Lebron VII. Έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια. Ήδη κυκλοφορεί σε μερικά ιντερνετικά μαγαζιά αλλά πιο ακριβό από ότι θα κοστίζει στην επίσημη πρεμιέρα.
Υ.Γ Η ημερομηνία στα δύο τελευταία έχει τρελαθεί ελαφρώς
-
Eγω εχω τα kobe 4 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Δεν τα χρησιμοποιω μονο για μπασκετ ,αλλα και για καμια βολτα ,οποτε λογικα θα φθαρουν γρηγορα. Παντως ειναι ανετα στην καθημερινη χρηση και οταν παιζω μπασκετ εκπληκτικα στο να κρατανε τον αστραγαλο.
-
Τελικα οντως τα adidas ειναι απιστευτα πιο γερα απο τα nike , το διαπιστωσα κ εγω , τα air max απλα παρεδωσαν πνευμα σε λιγοτερο ενα χρονο ....Εδω κ καποιες εβδομαδες αγορασα τα adidas commander lite TIM DUNKAN , και ειναι πολυ σταθερα ...
-
Nice topic!
Το καλύτερο παπούτσι που φόρεσα όταν έπαιζα μπάσκετ (mid 90s ) ήταν το Shaqnosis.
Λόγω ευαίσθητου δεξιού αστράγαλου, το συγκεκριμένο αγκάλιαζε το πόδι μέχρι ψηλά και μου ταίριαζε πραγματικά σαν γάντι!!!
Ωραίες εποχές... -
Nike for me. Ποτε θα παμε για κανα μπασκετακι?
-
-
Όντως, τα Nike υπερέχουν δίχως αυτό να σημαίνει πως λοιπές εταιρείες δεν βγάζουν αξιόλογα μοντέλα.
Προσωπικά επιλέγω κατά 95% να αγοράζω Nike και μέχρι τώρα δε με έχουν προδώσει ενώ από αυτά το 90% είναι Jordan τα οποία από άποψη αισθητικής (υποκειμενικό αυτό), ποιότητας και υλικών σε σχέση με τα αντίστοιχα μοντέλα της εποχής είναι μπροστά. Γι' αυτό κοστίζουν και τόσο.Αγαπημένα μου είναι τα Ι, ΙΙΙ, ΧΙ και τα ΧΙΙ αλλά αυτό που ευχαριστήθηκα όσο κανένα άλλο σε outdoor παιχνίδια ήταν το ΧΙΙΙ. Αυτό που δεν μου αρέσει λόγω βάρους ήταν το Lebron 4. Aυτά τα έχω βολευτεί καλύτερα. Και πάλι όμως, Jordan δεν είναι.
Τέλος, τα καλύτερα μου για indoor παιχνίδι είναι τα Nike Flightposite. Μακράν...
-
Η φθορά ίδιων παπουτσιών μπορεί να διαφέρει αρκετά ανάμεσα σε διαφορετικούς χρήστες.
Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό τρόπο πατήματος, έχει σημασία πόσο δυνατά το πατάς, σε πόσο μέρος του παπουτσιού,πόσο σωστά μοιράζονται οι δυνάμεις σε όλη τη σόλα. Επίσης οι διατμητικές δυνάμεις που ασκεί ο καθένας κατά τις επιταχύνσεις (πχ εγώ φαίνεται είμαι δυνατός σε αυτό και γλυστράω εύκολα όταν πατάω γράμματα ή χαλάκια). Οι στροφικές κινήσεις (δε λέω για στροφές, μερικοί πηγαίνοντας σχεδόν ίσια έχουν και στροφικά στοιχεία στην κίνησή τους) και βέβαια τα άλματα. Και αφήνω για το τέλος το βάρος που επιβαρύνει όλα τα προηγούμενα.
Βέβαια υποθέτουμε ότι αν ένα είναι πιο γερό σε εμάς θα είναι και για άλλους αλλά κι αυτό αν και έχει βάση μπορεί να μην ισχύει απολύτως. Μπορεί το παπούτσι να υστερεί σε κάποιον τομέα οπότε αν ο χρήστης το πιέζει ακριβώς εκεί αυτό να καταρρέει εύκολα ενώ σε άλλον να κρατάει.
Γενικά όπως και στα ελαστικά αυτοκινήτων ο κάθε κατασκευαστής πρέπει να συνδυάσει πολλές συχνά αντίθετες απαιτήσεις, διάρκεια, ασφάλεια, υλικά (υποαλλεργικά, αεριζόμενα, αδιάβροχα, αγρατζούνιστα, μαλακό κλπ κλπ), σκελετό και ενισχύσεις, δέσιμο, σόλα (μέσα και έξω για απορρόφηση κραδασμών αλλά και έλεγχο), πέλμα (μαλακό αλλά να μην λερώνει και να είναι και ανθεκτικό για διάρκεια και να μην παραμορφώνεται για σταθερότητα και με σωστή σχεδίαση από κάτω...), σχεδίαση (να χωράει, να σε αγκαλιάζει και να είναι σταθερό αλλά να μην σε χτυπάει), αισθητική και βέβαια κόστος. Ανάλογα με το συνδυασμό των επιλογών και τους συμβιβασμούς προκύπτουν παπούτσια διαφορετικού προσανατολισμού που τα ξεχωρίζουμε από το άθλημα για το οποίο προτείνονται και την τιμή τους. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
γλυστράω εύκολα όταν πατάω γράμματαΑν πατήσεις κορώνα;
τι γράμματα καλέ άνθρωπε;
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
γλυστράω εύκολα όταν πατάω γράμματα
τι γράμματα καλέ άνθρωπε;
Εννοώ γράμματα αλληλογραφίας, αυτά που συνήθως πετάνε κάτω από την πόρτα της πολυκατοικίας οι ταχυδρόμοι. Το ίδιο παθαίνω και με τα χαλάκια! Μάλλον λοιπόν ασκώ μεγαλύτερες από άλλους διατμητικές δυνάμεις. Και αυτό λέω γενικά ότι κάθε άνθρωπος φέρεται με διαφορετικό τρόπο στα παπούτσια του άσχετα αν δεν μπορεί να το καταλάβει.
-
Βρε άνθρωπε... εσύ γλυστρας αν πατήσεις φυλλάδια ή το ίδιο το χαρτί;
Αθλητικα παπουτσια (μπασκετ και άλλα)