-
Η καταπατηση του δικαιωματος των πολιτων να φερουν οπλα ειναι απαραδεκτη. Καθε πολιτης, καθε ελευθερος ανθρωπος πρεπει να εχει το δικαιωμα να υπερασπιστει τον εαυτο του και ο,τι θεωρει δικο του. Επισης η απαγορευση της οπλοκατοχης ειναι κατα τη γνωμη μου αντισυνταγματικη: πως γινεται να ειμαστε ολοι ισοι, αλλα καποιοι να εχουν δικαιωμα να φερουν οπλα ενω καποιοι αλλοι οχι;
Δηλαδη αν εγω κληθω να αντιμετωπισω εναν ενοπλο (μπραβο - κυνηγο - διεφθαρμενο μπατσο - Κοσοβαρο εγκληματια με ΑΚ 47 - οτιδηποτε) τι πρεπει να κανω, να αρχισω το ζιου ζιτσου ή να φαω καμια σφαιρα και να περιμενω την αστυνομια (που ειναι ανικανη - διεφθαρμενη κλπ) ; Που ειναι η ισοτητα που μου εξασφαλιζει το συνταγμα στην εν λογω περιπτωση;Πρεπει θεσμικα να ενθαρρυνουμε την αυτοπροστασια και την αυτοαμυνα του πολιτη. Ειναι εξαλλου ο βασικος κανονας της επιβιωσης. Και φυσικα πρεπει να εχει ο καθε πολιτης το δικαιωμα να αμυνθει με καθε τροπο, και να μην τον τρεχουν στα δικαστηρια επειδη φυτεψε μια σφαιρα σε καποιον που του επιτεθηκε απροκλητα. Για τους παραβατες (κακη χρηση του οπλου) προτεινω μεγαλες ποινες φυλακισης, και σε περιπτωση δολοφονιας αλλου πολιτη τη θανατικη ποινη.
Εβαλα και ψηφοφορια επειδη ειμαι.. δημοκρατικος ανθρωπος , αν και περιμενω τα αποτελεσματα να ειναι εντελως διαφορετικα απο αυτα που θα ηθελα.
Περιμενω τις αποψεις σας
-
Η καταπατηση του δικαιωματος των πολιτων να φερουν οπλα ειναι απαραδεκτη. Καθε πολιτης, καθε ελευθερος ανθρωπος πρεπει να εχει το δικαιωμα να υπερασπιστει τον εαυτο του και ο,τι θεωρει δικο του. Επισης η απαγορευση της οπλοκατοχης ειναι κατα τη γνωμη μου αντισυνταγματικη: πως γινεται να ειμαστε ολοι ισοι, αλλα καποιοι να εχουν δικαιωμα να φερουν οπλα ενω καποιοι αλλοι οχι;
Δηλαδη αν εγω κληθω να αντιμετωπισω εναν ενοπλο (μπραβο - κυνηγο - διεφθαρμενο μπατσο - Κοσοβαρο εγκληματια με ΑΚ 47 - οτιδηποτε) τι πρεπει να κανω, να αρχισω το ζιου ζιτσου ή να φαω καμια σφαιρα και να περιμενω την αστυνομια (που ειναι ανικανη - διεφθαρμενη κλπ) ; Που ειναι η ισοτητα που μου εξασφαλιζει το συνταγμα στην εν λογω περιπτωση;Πρεπει θεσμικα να ενθαρρυνουμε την αυτοπροστασια και την αυτοαμυνα του πολιτη. Ειναι εξαλλου ο βασικος κανονας της επιβιωσης. Και φυσικα πρεπει να εχει ο καθε πολιτης το δικαιωμα να αμυνθει με καθε τροπο, και να μην τον τρεχουν στα δικαστηρια επειδη φυτεψε μια σφαιρα σε καποιον που του επιτεθηκε απροκλητα. Για τους παραβατες (κακη χρηση του οπλου) προτεινω μεγαλες ποινες φυλακισης, και σε περιπτωση δολοφονιας αλλου πολιτη τη θανατικη ποινη.
Εβαλα και ψηφοφορια επειδη ειμαι.. δημοκρατικος ανθρωπος , αν και περιμενω τα αποτελεσματα να ειναι εντελως διαφορετικα απο αυτα που θα ηθελα.
Περιμενω τις αποψεις σας
-
Περιμενω τις αποψεις σας
-
Η οπλοκατοχή είναι εφικτή είτε παράνομα είτε νόμιμα.
Νόμιμα έχεις πιο λίγους δρόμους, τον αθλητισμό το κυνήγι και την άδεια οπλοφορίας. Οπότε μην λες ότι απαγορεύεται η οπλοκατοχή κλπ γιατί σφάλεις. Και η υπεράσπιση του εαυτού σου δεν προβλέπει αυτοδικία....
Παράνομα είναι πολύ εύκολο, βρίσκεις τα κατάλληλα κυκλώματα και σου φέρνουν ό,τι θέλεις και εννοώ πραγματικά ό,τι θέλεις.... γνωστός μου αγόρασε καινούργιο κάτι σαν καλάσνικοφ (ΑΚ-κάτι άλλο) αλλά λίγο βελτιωμένο.Βέβαια αν νομίζεις ότι επειδή πήρες ένα όπλο είσαι και σε θέση να το χρησιμοποιήσεις και μάλιστα σωστά είσαι πολύ γελασμένος... Καμία ισότητα δεν έχεις με τον εκπαιδευμένο κακοποιό που θα βρεθεί απέναντί σου! Γιατί αν νομίζεις ότι επειδή το έχεις θα αλλάξει κάτι θετικά για σένα είσαι γελασμένος... το πιο πιθανό είναι ο κακός που μέχρι τότε απλά σε απειλούσε θα σου επιτεθεί με ό,τι έχει, μπουνιά, μαχαίρι, ρόπαλο όπλο πολύ πριν προλάβεις εσύ (με τις ηθικές σου αναστολές, τη μειωμένη εμπειρία σου, την ελάχιστη εκπαίδευση και την ψυχραιμία που δεν θα έχεις) να απασφαλίσεις, σημαδέψεις και πυροβολήσεις... Άρα μάλλον σε κακό θα σου βγει....!
Οπότε τελικά έχοντας ένα όπλο το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να απειλείς κόσμο (παράνομο, δεν στο δίνουν για αυτό έστω κι αν εσύ το θεωρείς υπεράσπισή σου) ή να πυροβολήσεις κανένα λάστιχο κάποιου που σου κλείνει την είσοδο για το γκαράζ ή να τραυματίσεις κανένα μέλος της οικογένειάς σου κατά λάθος.... Είσαι σίγουρος ότι ακόμα πρέπει να έχουν πολλοί όπλο;;
Παρόλα αυτά είμαι υπέρ της οπλοκατοχής αλλά με σωστά κριτήρια. Όχι δηλαδή να παίρνει άδεια όποιος ζητάει κι έχει τσάτσο αλλά όποιος αποδεδειγμένα (και χωρίς τσάτσο όσο γίνεται) μπορεί να χρησιμοποιήσει σωστά ή,πιο σωστά, να μην το χρησιμοποιήσει λάθος το όπλο. Το να έχουμε καταλήξει κάθε δημοσιογράφος ή επιχειρηματίας μέχρι και 85 ετών (! έχω στοιχεία για αυτό) να οπλοφορεί επειδή δήθεν απειλείται η ζωή του ή επειδή συχνά κουβαλάει πολλά χρήματα δεν το θεωρώ σωστό αλλά επικίνδυνο.
Επίσης μου αρέσουν τα όπλα σαν μηχανήματα, σαν συσκευές. Με την ακρίβεια κατασκευής που επιτρέπει την γλυκιά κίνηση των κινούμενων τμημάτων, το κρύο μέταλλο, το βάρος τους... (βρε λες να κρύβω μέσα μου κανέναν τρελλό σειριακό δολοφόνο;;!) -
skye, εσυ.....;;;;;;
-
Σύμφωνα με το Σύνταγμα, όποιος μπορεί να φέρει όπλα υποχρεούται να υπηρετήσει για την άμυνά της πατρίδας, οπότε μπορεί να εξαχθεί ότι όποιος υπηρέτησε ένοπλα θα έπρεπε να μπορεί να φέρει όπλο.
Στην πράξη δεν συμβαίνει αυτό και έχει επικρατήσει η κατάσταση που αναφέρει ο onyx.
Ίσως κάποιος πορωμένος με άφθονο χρόνο και νομικές γνώσεις να μπορέσει να διεκδικήσει το δικαίωμα στην οπλοφορία, ανοίγοντας το δρόμο. -
Η απαγορευση της οπλοκατοχης υπαρχει για την αποτροπη ενοπλων κινηματων και επαναστασεων. Οι μπουρδες περι εγκληματικοτητας κλπ ειναι για να γελαει ο κοσμος...
-
Καλά πλάκα κάνεις;
Αντί να ζητάμε να μας προστατεύουν αυτοί που έχουν αναλάβει το έργο αυτό στοιχίζοντας μας υπέρογκα ποσά φτάνουμε να ζητάμε να κοιμόμαστε με ένα όπλο κάτω από το μαξιλάρι; Σαν στρατιωτικός και σαν Κρητικός (καταλαβαίνετε τι εννοώ) έχω τέτοια εμπειρία από νόμιμη ή όχι κατοχή και χρήση όπλων που απλά λέω ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΟΧΙ!!!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Η απαγορευση της οπλοκατοχης υπαρχει για την αποτροπη ενοπλων κινηματων και επαναστασεων. Οι μπουρδες περι εγκληματικοτητας κλπ ειναι για να γελαει ο κοσμος...EPIC
-
Υπάρχει θεσμοθετημένο δικαίωμα περί οπλοκατοχής το οποίο και παραβιάζεται λόγο της απαγόρευσης του ;;;
Η σωματική ασφάλεια και η ασφάλεια της περιουσίας μας εξασφαλίζονται αποκλειστικά και μόνο με την κατοχή ενός όπλου ;;;
Στις ΗΠΑ όπου και επιτρέπεται η οπλοκατοχή οι πολίτες αισθάνονται περισσότερα ασφάλεια από ότι στον υπόλοιπο κόσμο και γενικότερα είναι πολύ ποιό ήσυχα τα πράματα εκεί από ότι εδώ που κάποιοι/ελάχιστοι έχουν όπλα σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που είναι άοπλοι ;;;
Την ταινία Bowling for Coloumbine του Μ. Moore την έχουμε δεί ;;;
-
Σαφως και μπορεις παρανομα να αποκτησεις οπλο, αλλα αν το χρησιμοποιησεις, ακομα και για αυτοαμυνα, τα βλεπω σκουρα τα πραγματα...
Αυτα που λες στη δευτερη παραγραφο σου μενουν να αποδειχθουν στην πραξη . Για την κακη χρηση εγραψα, ειμαι βεβαιος οτι οι πολυ αυστηρες τιμωριες μπορουν να την περιορισουν.
Εξαλλου σημερα ποια ειναι η κατασταση; Περα απο τα σωματα ασφαλειας (αστυνομια, στρατος κλπ) εχουν ηδη οπλα ΟΛΟΙ οι λαθος ανθρωποι και δεν εχει σχεδον κανενας για την αυτοπροστασια του. Οι εγκληματιες εχουν ΗΔΗ οπλο και ειμαι βεβαιος οτι οι περισσοτεροι απο αυτους δε θα διστασουν να το χρησιμοποιησουν.Είσαι σίγουρος ότι ακόμα πρέπει να έχουν πολλοί όπλο;;
Πιστευω οτι ολοι πρεπει να εχουν οπλο σε εναν κοσμο που λιγοι εχουν.
Ή να εχουν ολοι, ή να μην εχει ΚΑΝΕΙΣ (εκτος των αθλητων και του στρατου). -
Ποτέ
Αν και θα είχε πλάκα για μία μέρα να γινόμαστε Ελ Πάσο...
-
Σε αυτό το θέμα θα πέσει γέλιο, ήδη διάβασα 1-2 ανέκδοτα.
Εγώ δεν θέλω να έχουν όλοι όπλα, γιατί φοβάμαι τους Χρυσαυγίτες. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Υπάρχει θεσμοθετημένο δικαίωμα περί οπλοκατοχής το οποίο και παραβιάζεται λόγο της απαγόρευσης του ;;;υπάρχει.
Σύνταγμα της Ελλάδας.
Άρθρο 4
παρ. 6: Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων.Συμπέρασμα: Ι1, Ι2 και Ι3(ένοπλο) μπορούν να φέρουν όπλα. Νέτα και σταράτα.
-
καθε ελευθερος δημοκρατικος πολιτης πρεπει να κατεχει ενα πυροβολο οπλo.αφου δεν υπαρχει αστυνομια πρεπει ο καθενας πολιτης να μπορει να προστατευθει απο μεταναστες,τοξικομανεις,κουκουλοφορους και οδηγους που παραβιαζουν την προταιρεοτητα μας
αν παλι δεν χρησιμευσει σε τιποτα απο τα παραπανω ενα οπλο,μπορει να χρησιμοποιηθει ο θορυβος του πυροβολισμου ως sample σε καποιο τραγουδι: http://www.youtube.com/watch?v=At1kFln1 ... re=related
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σε αυτό το θέμα θα πέσει γέλιο, ήδη διάβασα 1-2 ανέκδοτα.
Εγώ δεν θέλω να έχουν όλοι όπλα, γιατί φοβάμαι τους Χρυσαυγίτες.Eγώ πάλι τους Κομμουνιστάς.
Δεν ξεχνώ, τότε που έσφαζαν τους προγόνους μου με κονσερβοκούτια!(ο skye απλά τρολάρει ασύστολα, αλλά συνεχίστε, γέλιο θα έχει! )
-
Κι οι κομμουνισταί κακοί είναι. Εδώ διαβάζω ότι θέλουν ν' απελευθερωθεί η οπλοκατοχή για να κάνουν επανάσταση! Διότι αν θες να κάνεις επανάσταση, πηγαίνεις στο καρφούρ και αγοράζεις ΑΚ47 + 30 δεσμίδες, ενώ τώρα....
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Συμπέρασμα: Ι1, Ι2 και Ι3(ένοπλο) μπορούν να φέρουν όπλα. Νέτα και σταράτα.
Μπορούν επίσης να βιάσουν γυναίκες, να αποκεφαλίσουν τον ενοχλητικό γείτονά τους, να κάψουν το αυτοκίνητο του διπλανού.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δικαιούνται να το κάνουν.
Το τι δικαιούνται να κάνουν, το λέει ο νόμος. Το Σύνταγμα επ' ουδενί λόγω δεν παρέχει δικαίωμα οπλοκατοχής, αλλά παρέχει όπλο για να το χρησιμοποιήσεις με συγκεκριμένο σκοπό και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. -
δεν μπορω να φανταστω τον corsair να κυκλοφορει με οπλο στην τσεπη....
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Καλά πλάκα κάνεις;Αντί να ζητάμε να μας προστατεύουν αυτοί που έχουν αναλάβει το έργο αυτό στοιχίζοντας μας υπέρογκα ποσά φτάνουμε να ζητάμε να κοιμόμαστε με ένα όπλο κάτω από το μαξιλάρι; Σαν στρατιωτικός και σαν Κρητικός (καταλαβαίνετε τι εννοώ) έχω τέτοια εμπειρία από νόμιμη ή όχι κατοχή και χρήση όπλων που απλά λέω ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΟΧΙ!!!
Εφοσον το Συνταγμα λεει οτι ολοι ειμαστε ισοι, ή πρεπει ολοι να εχουμε οπλο ή κανενας (συμπεριλαμβανομενης της αστυνομιας). Αλλιως καποιοι ειναι περισσοτερο ισοι απο τους αλλους.
Η σωματική ασφάλεια και η ασφάλεια της περιουσίας μας εξασφαλίζονται αποκλειστικά και μόνο με την κατοχή ενός όπλου ;;;
οταν ο επιτιθεμενος εχει οπλο, σου'ρχεται καποιος αποτελεσματικοτερος τροπος; μηπως να περιμενουμε την ανικανη και διεφθαρμενη αστυνομια;
Στις ΗΠΑ όπου και επιτρέπεται η οπλοκατοχή οι πολίτες αισθάνονται περισσότερα ασφάλεια από ότι στον υπόλοιπο κόσμο και γενικότερα είναι πολύ ποιό ήσυχα τα πράματα εκεί από ότι εδώ που κάποιοι/ελάχιστοι έχουν όπλα σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που είναι άοπλοι ;;;
Δηλαδη στη Ν.Υορκη αισθανονται μεγαλυτερη ασφαλεια οι πολιτες απ'το Τεξας και την Αλασκα που επιτρεπεται η οπλοκατοχη;
Οι εγκληματιες εχουν ΗΔΗ οπλα παντου. Απλα στο Τεξας εχεις το δικαιωμα να υπερασπιστεις τον εαυτο σου.
Και γιατι φερνουμε συνεχεια το παραδειγμα των ΗΠΑ; Και στην Τσεχια επιτρεπεται η οπλοκατοχη, αν σταματησει θα μειωθει η εγκληματικοτητα;
Οσο αυστηροι νομοι κ αν υπαρχουν, οι εγκληματιες (και οι διεφθαρμενοι) θα εχουν οπλο ΕΤΣΙ Κ ΑΛΛΙΩΣ! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το τι δικαιούνται να κάνουν, το λέει ο νόμος. Το Σύνταγμα επ' ουδενί λόγω δεν παρέχει δικαίωμα οπλοκατοχής, αλλά παρέχει όπλο για να το χρησιμοποιήσεις με συγκεκριμένο σκοπό και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Οι νόμοι οφείλουν να σέβονται στο σύνταγμα και έπονται αυτού.
Στην προκειμένη το Σύνταγμα αναφέρει ξεκάθαρα ότι υπάρχουν Έλληνες που μπορούν να φέρουν όπλα- όχι όλοι. Αυτό εσύ δεν το βλέπεις σαν δικαίωμα αλλά εγώ το εκλαμβάνω σαν τέτοιο. Είναι θέμα συνταγματικής ερμηνείας του 'μπορώ' και όχι, κανείς δεν 'μπορεί' να αποκεφαλίσει, βιάσει, κάψει.
Το σύνταγμα δεν μεταφράζει 'the right to bear arms' γιατί την ικανότητα που απαιτείται για την ορθή λειτουργία του όπλου δεν την έχουν όλοι, και εκεί έχουν το πρόβλημα οι ΗΠΑ. Αντ' αυτού μας ρίχνει για διαλογή στον Ε.Σ. ο οποίος και κρίνει για αυτή την πολύ συγκεκριμένη ικανότητα. Μετά όμως 'μπορούν' να οπλοφορούν μόνο αυτοί που βγάζουν ικανό ποσόν/μήνα καθώς και κάποιες άλλες πολύ συγκεκριμένες ειδικότητες.
Τέλος δεν αναφέρεται πουθενά ότι οπλοφορείς συγκεκριμένα για να το χρησιμοποιήσεις στην άμυνα της πατρίδας. Αναφέρει ότι αφού μπορείς να οπλοφορείς οφείλεις να συμβάλλεις και εκεί.
Ποτε επιτελους θα νομιμοποιηθει η οπλοκατοχη;