-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Πριν λιγα λεπτα σε corolla 2001 1.4 vvti αλαγη λαδιων 300ml μεσα απαραδεκτο το οτι δεν ειχε αναψει λαμπακι
Απαραδεκτος είναι ο οδηγός που δεν ανοίγει καπώ μία στο τόσο να ελέγξει λάδια-νερα κλπ.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει αυτοκίνητο που ανάβει λαμπάκι στα 300ml, το λαμπάκι διαβάζει πίεση, ε, δεν πέφτει η πίεση αν λείπουν 300ml σε σύνολο 4-5 ή 6 λίτρα, εκτός και αν μετράει στάθμη, αλλά και πάλι μετά το 1 λίτρο θα δείξει και πάλι αν δείξει.
Δεν αναφέρομαι στον αισθητήρα πίεσης λαδιού αλλά στον αισθητήρα στάθμης που βρίσκεται στο κάρτερ.
Αν ο citrovag εννοεί το λαμπάκι πίεσης λαδιού τότε εγώ κατάλαβα λάθος κι όντως έχεις δίκιο για τη διευκρίνηση. -
Διαβαζω πως γραφεται οτι ελειπαν 300ml αν δεν κανω λαθος
Εγω ειπα οτι ειχε μεσα 300ml οποτε λαμπακι πιεσης λαδιου θα επρεπε να ειχε αναψει
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Πριν λιγα λεπτα σε corolla 2001 1.4 vvti αλαγη λαδιων 300ml μεσα απαραδεκτο το οτι δεν ειχε αναψει λαμπακι
Απαραδεκτος είναι ο οδηγός που δεν ανοίγει καπώ μία στο τόσο να ελέγξει λάδια-νερα κλπ.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει αυτοκίνητο που ανάβει λαμπάκι στα 300ml, το λαμπάκι διαβάζει πίεση, ε, δεν πέφτει η πίεση αν λείπουν 300ml σε σύνολο 4-5 ή 6 λίτρα, εκτός και αν μετράει στάθμη, αλλά και πάλι μετά το 1 λίτρο θα δείξει και πάλι αν δείξει.
Εγώ κατάλαβα ότι είχε 300ml στο κάρτερ.
-
Σωστα καταλαβες dr
-
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Κοιτα αν ειναι να ανοιγη καπο καποιος** ασχετος** με τα αυτοκινητα καθε 2000χλμ να κοιταει τα λαδια τοτε θα το ειχε πεταξει ......
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα με τους σημερινούς οδηγούς αυτ/των.
Ο κάθε άσχετος (και είναι η πλειοψηφεία πίστεψέ με) ανέβηκε σε αυτοκίνητο νομίζοντας ότι είναι ένα 'πράμα' που τα κάνει όλα μόνο του.
Αν κολήσει όμως πχ το μοτερ θα βρίζει τον κατασκευαστή κι όχι τη δική του αμέλεια/ανικανότητα να ελέγξει 5-10 βασικά πράγματα προλαβαίνοντας το κακό.Διάβασες εσύ σε κάποιο manual ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ κατασκευαστή ότι απαλλάσεται απ τον τυπικό έλεγχο του αυτοκινήτου ανά τακτά χρονικά διαστήματα?
-
Εγω ειπα οτι ειχε μεσα 300ml οποτε λαμπακι πιεσης λαδιου θα επρεπε να ειχε αναψει
Δεν είναι απαραίτητο.
Μόνο σε στροφές θα άναβε και πάλι μόνο αν η τρόμπα τραβουσε αέρα. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Κοιτα αν ειναι να ανοιγη καπο καποιος** ασχετος** με τα αυτοκινητα καθε 2000χλμ να κοιταει τα λαδια τοτε θα το ειχε πεταξει ......
Ο κάθε άσχετος (και είναι η πλειοψηφεία πίστεψέ με) ανέβηκε σε αυτοκίνητο νομίζοντας ότι είναι ένα 'πράμα' που τα κάνει όλα μόνο του.
Αν κολήσει όμως πχ το μοτερ θα βρίζει τον κατασκευαστή κι όχι τη δική του αμέλεια/ανικανότητα να ελέγξει 5-10 βασικά πράγματα προλαβαίνοντας το κακό.Διάβασες εσύ σε κάποιο manual ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ κατασκευαστή ότι απαλλάσεται απ τον τυπικό έλεγχο του αυτοκινήτου ανά τακτά χρονικά διαστήματα?
Γνωμη μου ειναι πως δεν ειναι υποχρεωμενος ο ιδιοκτητης αυτοκινητου χρονολογιας 2001 τουοτα να ανοιγει το καπο καθε 2000χλμ και ποσο μαλιστα καποιος ο οποιος δεν ξερει καν απο που ανοιγει το καπο
Υποτιθεται πως πηρε τουοτα για να μην ανοιξη ποτε καποΕγω ειπα οτι ειχε μεσα 300ml οποτε λαμπακι πιεσης λαδιου θα επρεπε να ειχε αναψει
Δεν είναι απαραίτητο.
Μόνο σε στροφές θα άναβε και πάλι μόνο αν η τρόμπα τραβουσε αέρα.Και αυτο το βλεπω λαθος στο συνολο των αυτοκινητων οταν χασει περιπου 1λιτρο και πανω αρχιζει να αναβει το λαμπακι ......οποτε το βλεπω σαν κατασκευαστικο λαθος
-
Γνωμη μου ειναι πως δεν ειναι υποχρεωμενος ο ιδιοκτητης αυτοκινητου χρονολογιας 2001 τουοτα να ανοιγει το καπο καθε 2000χλμ και ποσο μαλιστα καποιος ο οποιος δεν ξερει καν απο που ανοιγει το καπο
Υποτιθεται πως πηρε τουοτα για να μην ανοιξη ποτε καποΣεβαστή η γνώμη σου αλλά λανθασμένη.
Ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος βάση κατασκευαστή.
Αν ο κατασκευαστής κάνει λάθος κι ο μέσος οδηγός έχει το δίκιο, που απαξιεί να ανοίξει το μανουαλ αλλά διαμορφώνει αποψεις και κρίσεις με βάση τη δική του νοοτροπία όπως τον βολεύει τότε τι να πω.
Η οπαδοποίηση επίσης δεν έχει κανένα νόημα εκτός κι αν προσπαθούμε να αποδείξουμε με ευτελή επιχειρήματα ότι τα 'τουότα' είναι χειρότερα απ τα Χ αυτοκίνητα.
Οτι ισχύει για τα Toyota ισχύει για ΟΛΑ τα αυτοκινητα όσο αναφορά το συγκεκριμένο θέμα.Και αυτο το βλεπω λαθος στο συνολο των αυτοκινητων οταν χασει περιπου 1λιτρο και πανω αρχιζει να αναβει το λαμπακι ......οποτε το βλεπω σαν κατασκευαστικο λαθος
Αλλο πράγμα πίεση λαδιού άλλο πράγμα ποσότητα λαδιού.
Ο αισθητήρας πίεσης λαδιού (σε οοοοοοολα τα αυτοκίνητα) διαβάζει πίεση λαδιού στο κύκλωμα (ακριβώς μετά την αντλία).
Αν πχ υποθέσουμε ότι ο αισθητήρας διαβάζει σωστή πίεση από 1,2bar εως 5bar(από 1,2 και κάτω ανάβει το λαμπάκι),σε καμιά περίπτωση δεν μορεί να γνωρίζει τις στροφές του κινητήρα και το πόσο πίεση πρέπει να έχει ανάμεσα στα 1,2 και 5bar.
Αν δηλ έχουμε πτώση πίεσης κατά μισό ή ένα bar στις 2000rpm(λόγω έλλειψης λαδιων) αλλά έιναι εντός ορίων είναι φυσικό κι επόμενο να μην ανάψει ποτέ,για αυτό και οι κατασκευαστές τοποθετούν αισθητήρα στάθμης λαδιού αλλά και πάλι ο οδηγός δεν απαλλάσεται απ τον τυπικό έλεγχο.
Το όργανο πίεσης λαδιού (το οποίο δεν τοποθετείτε πλέον γιατί οι ανίκανοι οδηγοί δεν μπορούν να διαβάσουν ούτε τα βασικά αλλά απαιτούν άλλα μπλιμπλίκια) είναι ένα όργανο που μας δείχνει πολλά αν ξέρουμε 5 βασικά πράγματα -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Τα πιο μικρά Κάρτερ σήμερα περνούν τουλάχιστον 2.5 liter λάδι. Όταν το Κάρτερ μας φτάσει να έχει μόνον 300 ml, απορώ αν η ‘βούτα’ της αντλίας λαδιού ακουμπούσε καν!. Μα και να ακουμπούσε, στης στροφές, θα ‘ξενέριζε’. Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα η βαλβίδα πιέσεως λαδιών, να δείχνει κόκκινο λαμπάκι. Ρωτάω, φίλε μου, προτού βάλεις εμπρός και ενόσω είχες γυρίσει τα κλειδιά στην πρώτη σκάλα, ανάβανε πλην των άλλων, τα δυο κόκκινα λαμπάκια φόρτισης, και πίεσης λαδιού?. Αν δεν άναβε το πίεσης λαδιού, είσαι φαουλ!!!.
Πάμε πάρα κάτω. Οι κινητήρες έχουν Δίκτη στάθμης. Οι πλέον προηγμένοι έχουν στον Δίκτη επάνω, και ηλεκτρονικό προσδιοριστή στάθμης. ΑΥΤΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΖΕΙΣ ΣΥΧΝΑ. Σίγουρα δεν τον είδες!. Και εδώ φίλε μου είσαι φαουλ!.
Τώρα πήγαινε στο συνεργείο σου να το μετρήσουν, με τα όργανα που πρέπει, για να διαπιστώσουν μήπως έβαλες και αυτογκολ!!.
Για τα όργανα με βελόνα, έχω γράψει πολλά σε άλλη ενότητα, μα και ο φίλος ο G60, ορθά έγραψε περί οργάνου.
Και τέλος, τογιοτα να καίει λάδια, περισσότερα από 200 γραμμάρια στα 1000κμ, δεν έχω συναντήσει και μέχρι 200000κμ.
Antonis-team.Toyota MR2
Toyota Celica -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Toyota MR2
Toyota CelicaΚαι ειδικά τα Avensis.
Είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση με το VAG,δηλ φθηνιάρικα ή ελλατωματικά ελατήρια εμβόλων σε όσους κινητήρες έχει τυχει να καίνε λάδια.
Φθηνό κόστος βλέπετε.
Παρ' όλα αυτά το γεγονός δεν έχει να κάνει με 'κακούς'(κακοσχεδιασμένους) ή ελλατωματικούς κινητήρες αλλά είναι αποτέλεσμα κακής ποιότητας των επιμέρους εξαρτημάτων και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τα ελατήρια εμβόλων.
Οσοι τα άλλαξαν (μέσα αλλά και μετά την εγγύηση) οι κινητήρες δουλεύουν απροβλημάτιστα.... -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Kοιτα οτι ειμαστε 5-10-100 βλαμμενοι που του μιλαμε το κανακευουμε του βαζουμε νερακι λαδακια κλπ κλπ κλπ, δεν σημαινει οτι πρεπει να ξερουν ολοι ή ακομη και να ξερουν, να ειναι υποχρεωμενοι να μουτζουρονωντε για να ελενχουν αυτα τα πραγματα. Εγω χωρις πλακα αν ημουν γκομενακι και ειχα ενα αμαξι θα το ηθελα απλα για βολτουλα, και για το σαλονακι του, σιγα μην καθομουνα να κοιταω λαδια. Νερο και αερα στα λαστιχα και αυτο στον βενζιναδικο δλδ. Μην τρελαθουμε.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Kοιτα οτι ειμαστε 5-10-100 βλαμμενοι που του μιλαμε το κανακευουμε του βαζουμε νερακι λαδακια κλπ κλπ κλπ, δεν σημαινει οτι πρεπει να ξερουν ολοι ή ακομη και να ξερουν, να ειναι υποχρεωμενοι να μουτζουρονωντε για να ελενχουν αυτα τα πραγματα. Εγω χωρις πλακα αν ημουν γκομενακι και ειχα ενα αμαξι θα το ηθελα απλα για βολτουλα, και για το σαλονακι του, σιγα μην καθομουνα να κοιταω λαδια. Νερο και αερα στα λαστιχα και αυτο στον βενζιναδικο δλδ. Μην τρελαθουμε.
Ουτε το γκομενάκι ούτε εσένα σας είπε κανείς να πάρετε αμαξι,υπάρχουν και τα ΜΜΜ
Οταν ανάβει η ένδειξη της θερμοκρασίας και μου λέει ο άλλος/άλλη ότι άναψε ένα κόκκινο λαμπάκι με ένα καραβάκι,πολύ απλά είναι ακατάλληλος για οδήγηση......τόσο απλά.
Και το κακό δεν είναι εδώ.
Είναι στο ότι οι ξερόλες ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ να μη θέλουν να ανοίξουν τα μάτια τους διαβάζοντας το manual του κατασκευαστή.
Ε ουτε αυτό ρε π@ύστη μου δεν είμαστε ικανοί να διαβάσουμε?
Αλλά απ την άλλη ό ίδιος που δεν ξέρει τι είναι η κάθε ένδειξη του καντραν έχει άποψη για το αυτοκίνητο -
Το φοβερότερο είναι οτι για να πάρεις δίπλωμα πρέπει να ξέρεις τι είναι το καραβάκι που δείχνει το κόκκινο λαμπάκι
-
Σε αυτο που λεει ο ραταπλαν εχει δικιο .......σε ενα αλλο avensis που ειχε παρομοιο προβλημα με 65000χλμ παρακαλω 2003 μοντ.το οδηγουσε γυναικα σε αυτην τι θα της πειτε καθε 1000χλμ ελα να σου κανουμε ελεγχο στην σταθμη λαδιου σε αυτην valvoline 10-40 στα 5000χλμ μισο λιτρο λαδι .....
Και δεν εχω κατι πρωσοπικο με τα τουοτα απλα επειδη εδω μιλαμε γιαυτο γιατι οπως ειπαν και πιο πανω και πολλα vag εχουν το ιδιο προβλημα .......
και ρωταω ποσοι απο εσας ανοιγεται το καπο καθε 1000χλμ να δειτε την σταθμη του λαδιου?Και κατι ακομα σε οσα αυτοκινητα ειχα στην κατοχη μου με το που επεφτε η σταθμη του λαδιου στο min δλδ περιπου 1λιτρο απωλεια αναβε λαμπακι (πιεσης ) και γι αυτο μου φενεται καπως περιεργο σε ενα αυτοκινητο που περνει περιπου 3.7λτ λαδι να εχει 300 γραμμαρια και να μην εχει αναψει
-
Οταν το αναβεις μετα απο αλλαγη φιλτρου λαδιου δεν κανει περισσοτερη ωρα να σβησει το λαμπακι;
-
Οταν αλλαζω φιλτρο αναβει το λαμπακι για 2 δευτερα περιπου και μετα σβυνει στο συγκεκριμενο μοτερ το φ,λαδιου ειναι καθετο προς το μοτερ και οχι οπως στα παλια οριζοντιο η βαλβιδα πιεσης λαδιου αν θυμαμαι καλα ειναι κοντα στο φ.λαδιου δεν ξερω αν σημαινει κατι αυτο .....δλδ αυτο που εγραφα παραπανω για κατασκευαστικο λαθος μηπως επρεπε να ειναι σε αλλο σημειο?
-
Αυτο σημαινει οτι δουλευει το συστημα.Μπορουσες να το βαλεις μπροστα πριν αλλαξεις λαδια για να δεις αν αργει να σβησει αλλα πως να ξερεις απο πριν οτι λειπει τοσο λαδι.Παντως σε 5000χλμ να καψει τοσο λαδι δεν ειναι καλο,καθολου καλο.
-
Εννοεις 1 λιτρο στα 5000; Δε μου φαινεται και υπερβολικο... Ο κατασκευαστης στα Vag δικαιολογει μεχρι και 0.5λτ στα 1000χλμ.
-
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Εννοεις 1 λιτρο στα 5000; Δε μου φαινεται και υπερβολικο... Ο κατασκευαστης στα Vag δικαιολογει μεχρι και 0.5λτ στα 1000χλμ.Απο οτι καταλαβα 3,5 λιτρα στα 5000χλμ.
-
Οντως αυτο ειναι φριτεζα...
Στο δικο μου μανιουαλ λεει οτι τα λαδια πρεπει να τσεκαρονται σε καθε γεμισμα βενζινης η πριν απο μεγαλο ταξιδι. Κατι ξερουν οι βαγκιτες
πληροφοριες για προβληματικη φουρνια κινητηρων