-
Ας αρχίσουν με τα μικρά και θα πάμε και στα μεγάλα. Δεν περιμένω θαύματα και είναι ηλίθιο να περιμένει κάποιος να αλλάξει όλη η κοινωνία(που στο κάτω-κάτω έχει ανθρώπους με κάθε είδους ιδέες). Λίγο εδώ, λίγο εκεί, κάνουν τους πολίτες να απαιτούν περισσότερα από τα κόμματα, είτε ξαναβγουν την επόμενη τετραετία είτε όχι.
Από τον Δάμαλο πάντως πολύ καλύτερα(ΕΩΣ ΤΩΡΑ) είμαστε, που 6 χρόνια τα έξυνε και σκεφτόταν με ρυθμό χελώνας, υποσχέθηκε τον ουρανό με τ'άστρα και απογοήτευσε... τόσο αναποφάσιστος...και οι πολίτες περίμεναν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να αλλάξουν πολλά(απ' τον πάτο που είχε πιάσει τότε το ΠΑΣΟΚ).ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
Υ.Γ.: το γράφω επειδή το ξέχασα πριν: καλά, υπάρχουν άτομα που δεν ξέρουν τι φακέλωμα έπεφτε πριν το 1981 και νομίζουν ότι είναι προπαγάνδα; Σίγουρα δεν ξέρουν ή το παίζουν ΒΛΑΚΕΣ;
Μην αρχίσουμε τώρα να πιάνουμε τα μπουμπούκια και των δύο πλευρών που ΜΟΝΟ για την Ελλάδα δεν πολεμούσαν αλλά για τους μ@λάκες εκατέρωθεν του ατλαντικού, αλλά μην λέμε και ότι θέλουμε γιατί κόψαμε την πρωϊνήΝο2: Βέβαια, εδώ υπάρχουν άτομα που λένε 'ένας Παπαδόπουλος σας χρειάζεται', οπότε, μάλλον δεν θα έπρεπε να ξαφνιάζομαι Η χούντα ήταν πλήρως αξιοκρατική, δεν έκλεψε, δεν προώθησε τους δικούς της ανθρώπους, όλοι μέσω ΑΣΕΠ στους διαγωνισμούς, δεν παραχώρησε εθνικό έδαφος, κ.λ.π.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Εγώ πραγματικά απ την άλλη δεν μπορώ να διαβάζω δεν υπάρχει δεξιά-αριστερά, λες και δεν υπάρχει πολιτική.
Μου θυμίζει επίπεδο πολιτικής σκέψης δημοτικού...
Αν τώρα δεν έχεις καταφέρει να ξεμπλέξεις κόμματα από ιδεολογίες και πολιτικές, νομίζω ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.
Εκτός αν νομίζεις ότι όλα τα προβλήματα που έχουμε είναι τεχνοκρατικάκαι βεβαια υπαρχει αριστερα και δεξια δεν ειπα ποτε το αντιθετο..
απλα προσωπικα δεν ενστερνιζομαι απολυτως τις αποψεις κανενος.
-
Τί έγινε ρε παιδιά πήγαμε στον εμφύλιο πάλι.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσος φανατισμός για ένα παιχνίδι των μεγάλων δυνάμεων που βάφτηκε με Ελληνικό αίμα;
Ναί! Έτσι είναι και θεωρώ τουλάχιστον βλακεία να συνεχίζεται ένα τόσο ηλίθιο μίσος.
Πάρτε το χαμπάρι:
Μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο οι νικητές μοίρασαν τον κόσμο. Οι ανατολικοί πήρανε βουλγαρίες, Σερβίες κ.λ.π. και το 10% της Ελλάδας.
Οι Δυτικοί πήρανε τα υπόλοιπα γνωστά και το 90% της Ελλάδας. Αυτό ήτανε μια συμφωνία μερικών λεπτών για τους μεγάλους της εποχής. (Θα παραθέσω και σχετικό λινκ όταν το βρώ.)
Στην συνέχεια οι ανατολικοί χρησιμοποίησαν τους Έλληνες κουμουνιστές (που είχανε μεγάλη στρατιωτική δύναμη τότε) ως μέσο πίεσης για να κερδίσουν άλλα οφέλη σε συμφωνίες με την δύση. Όταν τα πέτυχαν ή δεν τα πέτυχαν, τους παράτησαν με τα γνωστά αποτελέσματα. Εμείς οι σκωτονόμασταν για αυτούς και τα συμφέροντά τους.
Οπότε δεν έχει σημασία ποιός σκότωσε ποιόν τότε, ξεκολήστε! Από τότε και έπειτα είμαστε κατακτημένο κράτος με 90% Σοσιαλοδεξιά και 10% αριστερά. Απλώς δεν έχουμε δυνάμεις κατοχής δίπλα μας, αρκούν οι δικοί μας ηγέτες για να επιβάλουν τις εντολές του αυτοκράτορα.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουμε εθνικό χρέος, δεν υπάρχει περίπτωση Έλληνας ηγέτης να σηκώσει κεφάλι στον αυτοκράτορα (θα του το κόψει), δεν υπάρχειπερίπτωση να αντλήσουμε τον πλούτο της χώρας μας (πετρέλεια κ.λ.π.) χωρίς την άδεια των μεγάλων, αν συμβεί κάτι από τα παρπάνω τότε θα δούμε και δυνάμεις κατοχής...
Στο μόνο που μπορούμε να επλπίζουμε είναι σε έναν σωστό ηγέτη που θα βοηθήσει και λίγο τον άμοιρο τον λαό και θα ανεβάσει κάπως το βιοτικό επίπεδο της χώρας (πάντα χαμηλότερα από αυτό της αυτοκρατορίας).
Άντε, τώρα καλόν ύπνο... -
Έλεγε στην τιβι κάποιος από βόρειο νομό ότι οι 'κομμουνιστοσυμμορίτες' έριξαν 3 σφαίρες στην έγγυο αδελφή του, ρωτώντας 'εγώ δηλαδή τι να ψηφίσω, μου λες;'.
Άλλος θα πει 'ο πατέρας μου πέθανε σε ξερονήσι γιατί ήταν αριστερός'.Σε τέτοιους ανθρώπους το πολιτικό βάψιμο είναι πιο φυσικό κι από την αναπνοή. Και δεν μπορείς να τους πείσεις για τίποτα.
Οι άλλοι όμως; Αυτοί που δεν έχουν τέτοια τραγικά βιώματα και είναι φανατικά υπέρ του ενός ή του άλλου κομματικού-πολιτικού σχηματισμού; Απλώς ανόητοι.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έλεγε στην τιβι κάποιος από βόρειο νομό ότι οι 'κομμουνιστοσυμμορίτες' έριξαν 3 σφαίρες στην έγγυο αδελφή του, ρωτώντας 'εγώ δηλαδή τι να ψηφίσω, μου λες;'.
Άλλος θα πει 'ο πατέρας μου πέθανε σε ξερονήσι γιατί ήταν αριστερός'.Σε τέτοιους ανθρώπους το πολιτικό βάψιμο είναι πιο φυσικό κι από την αναπνοή. Και δεν μπορείς να τους πείσεις για τίποτα.
Οι άλλοι όμως; Αυτοί που δεν έχουν τέτοια τραγικά βιώματα και είναι φανατικά υπέρ του ενός ή του άλλου κομματικού-πολιτικού σχηματισμού; Απλώς ανόητοι.
Συμφωνώ, αλλά μερικές φορές αναγκάζεσαι να διαλέξεις το μικρότερο κακό ελπίζοντας.
Η ελπίδα πεθαίνει παντα τελευταία.
Έχοντας μια κακή κυβέρνηση επί 5 χρόνια είναι λογικό να προσπαθήσεις να την αλλάξεις με μια άλλη που δεν ξέρεις ακόμη τι θα κάνει. Ναί! Έχει παρελθόν, αλλά πολλές φορές γυναίκες με παρελθόν αποδείχθηκαν καλύτερες από άλλες...
Έτσι κι αλλιώς ποια επιλογή έχεις, να πας σε τρίτο κόμμα διακινδυνεύοντας να ξαναβγεί ο κακός που μάλιστα σου υπόσχεται να σε πη..ξει;
Αναγκαστικά λοιπόν πας στον άλλον, ελπίζοντας, και κρατάς έτοιμο το μόνο όπλο που έχεις, την ψήφο σου, για την επόμενη αναμέτρηση αν και ο νέος αποδειχθεί ανεπαρκής.
Μακάρι να υπήρχε πολλά υποσχόμενο νέο κόμμα που να διεκδικεί την εξουσία και εγώ μαζί σας.
Υπάρχει; -
Δε ξέρω για τον εμφύλιο, δεν ψήφιζα τότε, το μόνο που ξέρω είναι ότι το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης δεν υφίσταται πλέον. Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι ήταν μόνο μια τυπική αλλαγή στα πλαίσια της φιλολογικής ερμηνείας των θεσμών του κράτους υπό την τωρινή κυβέρνηση; Ή μήπως η συνέχεια της τυπικής πλέον πολιτικής του υποχώρει και 'ήλιε μου δωδεκάκτινε' βασίλευε...;
Δυστυχώς τα μάρμαρα και ο μαρμαρομένος βασιλιάς δεν θα επιστρέψουν ποτέ σ΄ αυτήν την χώρα...τα ονόματα μας πείραξαν τώρα; -
Ο χρήστης telonis έγραψε:
Δε ξέρω για τον εμφύλιο, δεν ψήφιζα τότε, το μόνο που ξέρω είναι ότι το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης δεν υφίσταται πλέον.** Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι ήταν μόνο μια τυπική αλλαγή στα πλαίσια της φιλολογικής ερμηνείας των θεσμών του κράτους υπό την τωρινή κυβέρνηση;** Ή μήπως η συνέχεια της τυπικής πλέον πολιτικής του υποχώρει και 'ήλιε μου δωδεκάκτινε' βασίλευε...;
Δυστυχώς τα μάρμαρα και ο μαρμαρομένος βασιλιάς δεν θα επιστρέψουν ποτέ σ΄ αυτήν την χώρα...τα ονόματα μας πείραξαν τώρα;Θα στο πω εδώ και παρακαλώ να μεινει μεταξύ μας
είναι η αρχή σχέδιου εναντίων του ΕΛ-ληνιζζζζμου (το έπιασες το υπονοούμενο μεγάλε ) απο τους μασόνους, τους εβραίους, τη λέσχη μπιλντεμπερκ και τους αλβανούς μπετατζίδες
ΥΓ
ο χρήστης Patrinos ξέρει περισσότερα -
εγώ άκουσα και για λέσχη μποντιμπίλντεμπεργκ κάτι πάντως
Στα δέ υπόγεια του υπουργείου, καταστρώνονταν τα επιτελικά σχέδια εφόρμησης στην Πόλη
άι παπόρο μου στο καλό, κι εγώ έρχομαι κολυμπώντας...
-
Στα πλαίσια της ισονομίας και ισοπολιτείας θα έπρεπε, παράλληλα με το υπουργείο Μακεδονίας - θράκης, να υπάρχουν και τα:
Υπουργείο Πελλοπονήσου
Υπουργείο Αθηνών και λοιπής στερεάς Ελλάδας
Υπουργείο Θεσσαλίας και Σποράδων
Υπουργείο Αιγαίου
Υπουργείο Επτανήσων
Υπουργείο Ηπείρου
Υπουργείο Κρήτης και λοιπών νήσων
Υπουργείο λοιπών πλην των ανωτέρω Ελλαδικών περιοχών
Υπουργείο απόδημου Ελληνισμού
Υπουργείο χαμένων πατρίδων
και τέλος Υπουργείο χαμένων γενικά.Σοβαρά τώρα
@telonis
Η ύπαρξη ενός και μόνο υπουργείου με γεωγραφικό προσανατολισμό εγείρει υποψίες.
Για να δεχθούν οι δίπλα μας ότι η Μακεδονία και η Θράκη είναι τόσο Ελληνικές περιοχές όσο και η Πελλοπόνησος και η Θεσσαλία και η Ήπειρος και η Κρήτη κ.λ.π. θα πρέπει πρώτοι από όλους να το δεχόμαστε εμείς οι ίδιοι και να μην τις ξεχωρίζουμε από τις υπόλοιπες. -
Αν ήθελε αποκέντρωση, ανάπτυξη και δουλειές ας είχε το σθένος να στείλει τα μισά και υπουργεία σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρα. Αργοτικής ανάπτυξης Λάρισα, τουρισμού Κρήτη ή Ρόδο, ναυτιλίας (πώς το λένε τώρα) σε κανένα νησί κλπ. Αλλά τί περιμένεις από χώρα που ο μισός πληθυσμός είναι μαζεμένος σε μία πόλη. Αυτά είναι τριτοκοσμικά πράγματα.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Αν ήθελε αποκέντρωση, ανάπτυξη και δουλειές ας είχε το σθένος να στείλει τα μισά και υπουργεία σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρα. Αργοτικής ανάπτυξης Λάρισα, τουρισμού Κρήτη ή Ρόδο, ναυτιλίας (πώς το λένε τώρα) σε κανένα νησί κλπ. Αλλά τί περιμένεις από χώρα που ο μισός πληθυσμός είναι μαζεμένος σε μία πόλη. Αυτά είναι τριτοκοσμικά πράγματα.Μενω στην Αθηνα και εντυπωσιαζομαι απο το ποσος κοσμος παει να πληρωσει την ΔΕΗ,μετα τον ΟΤΕ,μετα την τραπεζα,μετα την forthnet και εγω δεν ξερω τι αλλο,κοβει βολτες δηλαδη ολη μερα(και πηζει τους δρομους) για πραγματα που θα μπορουσε να τα κανει εαν οχι ηλεκτρονικα εστω με παγια εντολη.
Νομιζω οτι στα πλαισια μιας τετοιας κυριαρχουσας 'λογικης' και οργανωσης δυστυχως δεν ειναι ακομα εφικτο να μεταφερθουν τα υπουργεια. -
Είναι μεγάλη συζήτηση φίλε μου και πολλά τα συμφέροντα. Γύρω από ένα υπουργείο υπάρχουν πολλές δουλειές και πολλά χρήματα (ξενοδοχεία, συνεδρίασεις, εστιατόρια, καφενεία, φωτοτυπικά, προμηθευτές, κλπ κλπ κλπ) Όλα αυτά λοιπόν μαζεμένα σε μία πόλη. Όλο το χρήμα μαζεμένο εκεί. Φυσικά όσοι ωφελούνται από αυτά δεν πρόκειται να αφήσουν να φύγει κανένα κομμάτι της πίτας στην περιφέρεια. Ναι αλλά έτσι δεν πρόκειται να δούμε ανάπτυξη στην περιφέρεια και γνεικά στον τόπο. Αν λοιπόν έφευγαν τα μισά υπουργεία θα ανοίγαν δουλειές στην περιφέρεια, πολύς κόσμος θα επέλεγε να μείνει στον τόπο καταγωγής του και θα αναπτυσσόταν οι εκεί περιοχές. Ενώ τωρα λ.χ. έχουμε ένα Έβρο που περιμένει να ζήσει από τα φαντάρια.
Αnyway άλλαξε ο μανωλιός (ο μπήχτης) είναι η φάση κατ'εμέ όπως και άλλες φορές έχω δηλώσει, η χώρα θα εξακολουθήσει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και ας είναι καλά το ευρώ που αν δε το είχαμε θα είχαμε φάει καμιά 100αριά υποτιμήσεις νομίσματος. Θέληση δεν υπάρχει, τρελό βόλεμα υπάρχει που έχει παρεισφρύσει και στα πιο άδυτα σημεία του συστήματος εδώ και χρόνια.
-
Ρε παιδιά, σκέφτομαι άλλες χώρες της ευρώπης και δεν μου ρχεται κάποια που έχει διασπαρμένα τα υπουργεία ανα την επικράτεια.
ΑΚόμα και η Ολλανδία που είναι μια σταλιά τόπος στη χάγη, άντε στην ευρυτερη περιοχή του randstad τα έχει συγκεντρωμένα όλα.έχετε σκεφτεί πως είναι δυνατόν για έναν υπουργό που έχει το υπουργείο του στην θράκη ή στη Λέσβο να πηγαινοέρχται στη βουλή Δε μου φαίνονται καθόλου πρακτικά αυτά που λέτε
-
Υπάρχουν πολλές χώρες, ανεπτυγμένες, που ο μισός πληθυσμός είναι μαζεμένος σε μία πόλη?
Γιατί τώρα οι υπουργοί είναι όλοι από Αθήνα? Δεν πηγαινοέρχονται στον τόπο καταγωγής τους όλη την ώρα να τα πουν με τους ψηφοφόρους τους?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
έχετε σκεφτεί πως είναι δυνατόν για έναν υπουργό που έχει το υπουργείο του στην θράκη ή στη Λέσβο να πηγαινοέρχται στη βουλή Δε μου φαίνονται καθόλου πρακτικά αυτά που λέτεNαι θα κουραστει περνωντας το ιδιωτικο του τζετ και σε μιση ωρα ειναι αθηνα
-
παιδιά, το θέμα της αθήνας δεν είναι τα υπουργεία που είναι συγκεντρωμένα μη τρελαθούμε.
Ρωτάω αν έχετε κάποιο παράδειγμα διασποράς υπουργείων ανα την επικράτεια, γιατί εγώ δεν έχω, και εξήγησα και γιατί μου φαίνεται ελαφρώς κουλό να το κάνεις -
Δε νομίζω ότι πρέπει να διασκορπιστούν τα υπουργεία,εξ άλλου αν φύγει ένα υπουργείο από δω και πάει παραπέρα θα πεινάσει ο φωτοτυπάς από κάτω και θα κερδίσει ο παρά δίπλα,άρα δεν μιλάμε για ανάπτυξη αλλά για μετάθση κερδών σε άλλον.
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι σε κάθε πόλη να μαζευτούν όλες οι υπηρεσίες σε ένα κτίριο σε προαστιακή περιοχή και με τεράστι πάρκινγκ.
Είμαστε που είμαστε ένα μπ@υρδέλο και μισό από γραφειοκρατία να τρέχει κι ό κόσμος για ένα χαρτί ανατολικά(συγκοινωνιών πχ) και για το άλλο δυτικά (εφορία) και ξανά πίσω ε πάει πολύ. -
Και όμως είναι και το θέμα των υπουργείων γιατί όπως ανέφερα είναι τεράστιος ο τζίρος που γυρνά πέριξ αυτών... Όποιος έχει έστω και μικρό πάρε δώσε με υπουργεία λόγω δουλειάς, όπως εγώ, καταλαβαίνει καλά τί εννοώ...
Σε ένα παντελώς γραφειοκρατικό κράτος πρέπει συχνά να περνάς από τα υπουργεία και τις επιτροπές τους για να κάνεις τη δουλειά σου. Δλδ έχω μια προσφυγή για αποχαρακτηρισμό κτημάτων και πρέπει να κατέβω Αθήνα γιατί εκεί εκδικάζονται. Έτσι λοιπόν θα πληρώσω αεροπλάνο, ξενοδοχείο, εστιατόριο, καφέ σούξου μούξου κλπ. και υπάρχουν πολλά αντίστοιχα παραδείγματα που άπτονται της δουλειάς μου και πρέπει 3 την ώρα να κατεβαίνω Αθήνα. Στο τέλος όλοι μαζεύονται εκεί και καταλήγουμε στα γνωστά.
Εν πάσει περιπτώσει όταν βλέπω άλλες χώρες όπου δεν είναι μαζεμένος ο μισός πληθυσμός σε μία πόλη δεν μπορεί κάτι κάνουν και το πετυχαίνουν. Ας μην αναφέρω τη Γερμανία που είναι πρότυπο αποκέντρωσης με τεράστια βιομηχανική παραγωγή σπαρμένη σε όλη την επικράτεια.Και για να μην παρεξηγηθώ η Αθήνα μου αρέσει πάρα πολύ σαν πόλη, πολύ περισσότερο από την πόλη που μένω και τη θεωρώ απλά ανύπαρκτη. Απλά θα ήθελα να δω και άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα αναπτυγμένες και όχι μαραζωμένες.
-
με τη διαθέσημη τεχνολογία ολες οι δουλειές (έστω οι περισσότερες) θα έπρεπε να γίνονται απο την καρέκλα του γραφείου σου ή απο κοντινο ΚΕΠ ή αρμόδια υπηρεσία
αλλά στο ελλαντα το κουμπιούτερ είναι ενα πράγμα με κουμπάκια για να παίζεις πασιέντζα
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Και για να μην παρεξηγηθώ η Αθήνα μου αρέσει πάρα πολύ σαν πόλη, πολύ περισσότερο από την πόλη που μένω και τη θεωρώ απλά ανύπαρκτη. Απλά θα ήθελα να δω και άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα αναπτυγμένες και όχι μαραζωμένες.
Ε! Όπως και να το κάνουμε άλλο Αθήνα και άλλο Τεχεράνη
100 ημέρες ΠΑΣΟΚ, απολογισμός κυβερνητικού έργου