-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
ΕΕ είναι ο Βαρδινογιάννης, αλλά είναι και ο περιπτεράς της γειτονιάς. Που δουλεύει 15 ώρες τη μέρα για να τα βγάλει πέρα. Στον γιατρό πας εσύ και εγώ. Αν δεν μας δίνει απόδειξη φταίμε και εμείς. Στον παπουτσά να έχεις τα @@ και να του πεις '100 θα σου δώσω ρε μάγκα, αλλά απόδειξη θα κόψεις'. Στο καφέ φεύγοντας, να πάρεις την απόδειξη μαζί σου(και εγώ που έχω παρόμοια επιχείρηση το κάνω όταν πάω σαν πελάτης κάπου). Και έχω κόψει προ πολλού, οποιαδήποτε επιχείρηση δεν μου δίνει απόδειξη ΧΩΡΙΣ να τη ζητήσω.δεν είναι δουλειά μου να παίζω ξύλο για να παιρνω αποδείξεις.το έχω ξαναγράψει.θα πεταχτεί ο 'σύμβουλος' και θα μας μιλήσει για ευσυνειδησία...και να μου κόψουν εμένα απόδειξη όλο και κάποιον θα βρούνε νταβατζηλίκι να μην κόψουν..οπότε για να σταματήσει το αστείο αυτό κατηγοριοποίηση....και δεν έβαλα δίπλα δίπλα τον περιπτερά με τον Βαρδινογιάννη...αυτα τα κάνεις εσύ...
Ο ΔΥ για εμένα κλέβει το ίδιο. ΟΛΟΙ τους(όπως είναι και κλέφτες ΟΛΟΙ οι ΕΕ) πληρώνονται έναν μισθό για τον οποίο δεν παράγουν τίποτα αφου ΔΕΝ δουλεύουν.
υπάρχουν και δημόσιοι υπάλληλοι (αστυνομικοι,νοσηλευτές κτλ κτλ) που δουλεύουν γιορτές και αργίες...και είναι από αυτούς που όπως μας έλεγες πριν παρεχουν κοινωνικά αγαθά της ασφάλειας και της υγείας...μη μου τα μπερδεύεις τώρα και μου τα αλλάζεις ότι δεν προσφέρουν τίποτα...
Δουλεια μου δεν είναι να προτείνω. Η δουλειά μου είναι άλλη. Και με βάση όσα κερδίζω, πληρώνω ΑΛΛΟΥΣ να αξιοποιούνε τα χρήματα αυτά για μια καλύτερη ζωή του κοινωνικού συ΄νόλου που ανήκω. ΔΕΝ έχω λύση, αλλά έχω κρίση. Και μπορώ να κρίνω, ότι για εμένα, αυτά που προτείνεις εσύ, είναι το λιγότερο άδικα. Έστω και για έναν γιατρουδάκο της σειράς. Έστω και για έναν αγρότη. Αλήθεια τους αγρότες πώς σκέφτεσαι να τους φορολογήσεις; Γιατί φέτος π.χ. από κάποια αρκετά στρέμματα με ελιές βγάλαμε 6 τενεκέδες λάδι. Άλλες χρονιές βγάλαμε τόνους.. Δεν είναι υποθετική, αλλά πραγματική ερώτηση.
δουλειά σου δεν είναι να προτείνεις αλλά είσαι πρώτος στις μπηχτες και στην ειρωνεία...και για πες μου για τους αγρότες για ποιους μιλάς για τους κατά το κύριο επαγγελμα αγρότες ή για τους άλλους που δεν ξέρουν τι έχουν και παράλληλα κάνουν και άλλο επάγγελμα?ξέρεις για ποιους μιλάω ε...
Δεν έχω θεωρίες. Για εμένα όμως έχω πραγματική λύση. Είμαι στα όρια του να γίνω οικονομικός μετανάστης στη Γερμανία... Γιατί με αυτό το μπουρδέλο, που κάθε χρονιά με φορολογεί αλλιώς, και δεν ξέρω τι θα μου ξημερώσει, είμαι ένα 'κλικ' μακρυά, από το να τα πουλήσω όλα, και να αγοράσω αντίστοιχα ακίνητα στο εξωτερικό...
πριν μερικά ποστ μας είπες ότι είσαι μια χαρά και μάλιστα πήρες και δέυτερο επαγγελματικό χώρο...μου τα μπερδεύεις...
για να σταματήσει το μπουρδέλο σου είπα τη λύση
-
Όπως όλοι οι ΕΕ κλέβουν σύμφωνα με εσένα, τότε με τον ίδιο τρόπο ΟΛΟΙ οι ΔΥ δεν δουλεύουν για μένα. Προφανώς δε συμβαίνει ούτε το ένα, ούτε το άλλο.
Τι δεν καταλαβαίνεις για τους αγρότες;;; Απλή ερώτηση εκανα, απλή απάντηση περιμένω. ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙΣ; Επειδή δηλαδή ο πατέρας-παππους κλπ δεν ήταν χαραμοφάης πρέπει να σταματήσω να βγάζω λάδι. Δικά μου είναι, ότι γουστάρω τα κάνω. Στο φινάλε ο καθένας γεννήθηκε από διαφορετική οικογένεια και έχει διαφορετικές δυνατότητες. Αν έχεις πρόβλημα με αυτό(εκεί το εντοπίζω εγώ), βάλτα με τους προγόνους σου, με την άτιμη την κοινωνία, κλπ
Σκέφτομαι να φύγω στο εξωτερικό, γιατί δεν είμαι διατεθειμένος να πληρώνω για να ταϊζω μια ζωή κάποιους σαν και εσένα.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Όπως όλοι οι ΕΕ κλέβουν σύμφωνα με εσένα, τότε με τον ίδιο τρόπο ΟΛΟΙ οι ΔΥ δεν δουλεύουν για μένα. Προφανώς δε συμβαίνει ούτε το ένα, ούτε το άλλο.Τι δεν καταλαβαίνεις για τους αγρότες;;; Απλή ερώτηση εκανα, απλή απάντηση περιμένω. ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙΣ; Επειδή δηλαδή ο πατέρας-παππους κλπ δεν ήταν χαραμοφάης πρέπει να σταματήσω να βγάζω λάδι. Δικά μου είναι, ότι γουστάρω τα κάνω. Στο φινάλε ο καθένας γεννήθηκε από διαφορετική οικογένεια και έχει διαφορετικές δυνατότητες. Αν έχεις πρόβλημα με αυτό(εκεί το εντοπίζω εγώ), βάλτα με τους προγόνους σου, με την άτιμη την κοινωνία, κλπ
Σκέφτομαι να φύγω στο εξωτερικό, γιατί δεν είμαι διατεθειμένος να πληρώνω για να ταϊζω μια ζωή κάποιους σαν και εσένα.
ιδιωτικός υπάλληλος είμαι έπαιξες και έχασες.όπως καταλαβαίνεις καθαρός ουρανός αστραπες δεν φοβάται.
τώρα εσύ γιατί αντιδράς έτσι και ο 'σύμβουλος' που μας μιλάει για τσουβάλιασμα δεν ξέρω.
η κατηγοριοποίηση έπρεπε να είχε εφαρμοστεί εδώ και χρονια για να ξεχωρίσουμε το ποιον του καθενός.
μάλλον δε σε συμφέρει όμως.γιατί?εχεις κατι να κρύψεις?
υπάρχουν και μικροί αγρότες με 3-4 στρέμματα οι οποίοι δεν είδαν δεκάρα τσακιστή από τις επιδότήσεις υπάρχουν οι άλλοι με 800 στρέμματα που όλα τα χρόνια δήλωναν όσα γούσταραν (πχ βαμβάκι) υπάρχεις και εσύ που βρήκες κάποια στρέμματα αλλά ασκείς άλλο επάγγελμα ...ένας χαμός...γιατί όλα τα χρόνια κανείς δε σκέφτηκε να βάλει ένα φραγμο...
παρόλα αυτά υπάρχουνε λύσεις και εδώ για φορολόγηση των αγροτών...αλλά θα το κρατήσω για μένα γιατί θα μου πεις πάλι για τσουβάλιασμα και θα μου ανεβάσεις την πίεση στο 20..
και το τραγικό με σενα είναι ότι είσαι και 30αρης...να σουνα κάνας 75αρης κωλόγερος δικαστικός με Mercedes ή κάνα κομματόσκυλο βολεμένο ή κάνας χαρτογιακάς με χαρτοφύλακα και γλειμμένο με ζελέ μαλλί να σε δικαιολογήσω...είναι τραγικό νέοι άνθρωποι να έχουνε απόψεις γέρικων σιχαμένων όντων....
αν εσύ βαρέθηκες να πληρώνεις για άλλους όπως λες εγώ βαρέθηκα την κλειστομυαλιά και την υποκρισία.αρκετά.
συνέχισε να πληρώνεις όπως λες και άσε άλλους να γελάνε εις βάρος σου με τα μη δηλωθέντα...ελπίζω μόνο κάποια στιγμή να μη με θυμηθείς...
διάλογο με σένα και τον 'σύμβουλο' σε αυτό το θέμα ειλικρινά δεν θέλω να ξανακάνω γιατί δε φτάνει που είστε κλειστόμυαλοι είρωνες υποκριτές δεν έχετε προτείνει και τίποτα.εγώ που έχω μάθει να βλέπω μακριά και αρνούμαι το υπάρχον καθεστώς του βολεματος δεν είναι στο επίπεδο μου να συζητάω με ανθρώπους που ναι μεν καυτηριάζουν δήθεν το υπάρχον καθεστώς αρνούντε από την άλλη να δούνε κάτι που έπρεπε να εφαρμοστει χρόνια.
-
Ο χρήστης Into-megane έγραψε:
παρόλα αυτά υπάρχουνε λύσεις και εδώ για φορολόγηση των αγροτών...αλλά θα το κρατήσω για μένα γιατί θα μου πεις πάλι για τσουβάλιασμα και θα μου ανεβάσεις την πίεση στο 20.Κράτα τα όλα για σένα. Μόνο έτσι θα μας πείσεις για το πόσο σοβαρό είναι το σύστημα που υποστηρίζεις.
διάλογο με σένα και τον 'σύμβουλο' σε αυτό το θέμα ειλικρινά δεν θέλω να ξανακάνω γιατί δε φτάνει που είστε κλειστόμυαλοι είρωνες υποκριτές δεν έχετε προτείνει και τίποτα.εγώ που έχω μάθει να βλέπω μακριά και αρνούμαι το υπάρχον καθεστώς του βολεματος δεν είναι στο επίπεδο μου να συζητάω με ανθρώπους που ναι μεν καυτηριάζουν δήθεν το υπάρχον καθεστώς αρνούντε από την άλλη να δούνε κάτι που έπρεπε να εφαρμοστει χρόνια.
Η μαμά σε δίδαξε πολλές ωραίες λεξούλες βλέπω.
kyr80, είμαστε 'κλειστόμυαλοι είρωνες υποκριτές'...Τι έγινε φίλε 'Into-megane', τελείωσαν τα 'επιχειρήματα' και δε θες να συνεχίσεις το 'διάλογο'?...
- Ούτε μια ερώτηση από αυτές που σου εκανα δεν έχεις απαντήσει
- Δε μας είπες που αλλού έχει εφαρμοστεί η 'λύση' που υποστηρίζεις
- Ούτε τη διαφορά από το στεγνό τσουβάλιασμα μας είπες
- Ούτε ΠΩΣ μπορεί να εφαρμοστεί η 'κατηγοριοποίηση' ώστε να μην τσουβαλιάσει αυτούς που κλέβουν μαζί με αυτούς που απλά δεν τους έτυχαν δουλειές μια χρονιά, τράβηξαν κάποιο ζόρι, κλπ (ξέρω, δεν υπάρχουν τέτοιοι... )
- Ούτε τις ερωτήσεις του kyr80 μπόρεσες να απαντήσεις (πώς να το κάνεις, άλλωστε...)
- Σου αρκεί να πάρεις π.χ. 5000 από αυτόν που κανονικά πρέπει να δώσει 50.000+ φόρο, ενώ το ζητούμενο είναι να βρεθεί τρόπος να ελέγχεται ώστε να τα πληρώνει όλα, άρα τελικά εξυπηρετείς τους φοροφυγάδες (έστω και άθελά σου ) νομίζοντας, μάλιστα, ότι τους έχεις πιάσει από τα @@.
- 'Σύμβουλο' με ανεβάζεις 'σύμβουλο' με κατεβάζεις, λες και παίρνεις πόντους έτσι (εντάξει, μπορεί να σε βοηθάει να θυμάσαι σε ποιον απευθύνεσααι, οπότε δεν πειράζει )
- Ατελείωτο κλαψούρισμα για το πόσο έχεις βαρεθεί να κλέβουν μερικοί 'μεγάλοι' είναι το μόνο που βλέπουμε.
Λύσεις μπορεί να μην προτείνουμε αλλά όπως (μάταια...) προσπαθεί να σου εξηγήσει και ο kyr80 έχουμε μυαλό και κρίση και μας ανάβουν τα λαμπάκια όταν διαβάζουμε γελοίες προτάσεις για φορολόγηση που αλληλοακυρώνονται (βλ. πιο πάνω) από άτομα που δε μπορούν (δε θέλουν? δεν έχουν το μυαλό?? ντρέπονται?) να απαντήσουν τα απλά ερωτήματα που θέσαμε.
Το βασικό πρόοβλημά σου ξέρεις ποιο είναι? Δεν έχεις καταλάβει καν που αρχίζει και που τελειώνει αυτό που υποστηρίζεις ως 'λύση' και τι συνέπειες θα έχει η εφαρμογή του. Το μόνο που σε ενδιαφέρει και θέλεις, και μάλιστα με τυφλό φανατισμό που φαίνεται να έχει μπλοκάρει το μυαλό σου, είναι να πληρώσει 'κάτι' και ο μεγαλογιατρός και ο μεγαλοδικηγόρος, κλπ που τώρα δε δηλώνουν το πραγματικό τους εισόδημα. Για όλα τα υπόλοιπα, στα @@ σου.
Σου προτείνω κάτι, μια και τις ερωτήσεις μας αποφεύγεις να τις απαντήσεις. Κάτσε σκέψου το λίγο το σύστημα που υποστηρίζεις, και γράψε μας πώς θα εφαρμοστεί ώστε να μην αδικεί ακόμα και τους πιο άτυχους ή ολιγαρκείς επαγγελματίες (τον αγρότη που έχασε τη σοδειά του, τον άλλο που τραυματίστηκε και έχασε ένα κάρο δουλειές και αναγκάζεται να κρατήσει το μαγαζί ανοιχτό με αυτά που έβαλε στην άκρη πέρυσι, αυτόν που αν και θα μπορούσε να βγάζει τα διπλά προτιμάει να δουλεύει τις μισές μέρες της εβδομάδας και να βγάζει λιγότερα για να έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο, κλπ). Γιατί δεν το κάνεις? Και κάθεσαι και υποστηρίζεις ένα σύστημα που δεν φαίνεται να έχεις ιδέα πώς θα μπορούσε να υλοποιηθεί από την αρχή μέχρι το τέλος? Αν μη τι άλλο, θα δεις και εσύ με αυτό τον τρόπο τα προβλήματα που παρουσιάζονται. ΑΝ θέλεις να τα δεις, γιατί αν το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να πάρει 'κάτι' το κράτος και από το 'μεγάλο', φοβάμαι ότι στα ίδια θα μείνεις.
....
Καλά, πλάκα με κάνεις;;; 'Ειρωνεία', 'Επίπεδο'. Μιλάς ΕΣΥ για αυτά;;;
Anyway. Δεν ειρωνεύομαι καθόλου. Χρησιμοποιώ τη λογική σου. Και ακόμα δεν εννοείς να καταλάβεις (ή δε θέλεις), ότι δεν γκρινιάζω για εμένα.** Αναφέρομαι (όπως και ο nidosan), ότι το να αδικήσεις ΕΘΕΛΗΜΕΝΑ έστω και έναν, είναι η αρχή του τέλους για την όποια κοινωνική συνοχή έχει απομείνει στην Ελλάδα.**
Μα δε θα αδικηθεί κανένας ρε συ με το σύστημα που προτείνει το παιδί. Τα 'πλαφόν' θα τα βγάλουν 'ειδικοί' ώστε να 'αγγίζουν' μόνο αυτούς που κλέβουν, κι όχι αυτούς που δεν τους πήγαν και τόσο καλά οι δουλειές μια χρονιά... Για όλα υπάρχει τρόπος, απλά δε θέλει να μας τον πει ο φίλος μας. Π.χ. να υπολογίζεται το πόσα 'πρέπει' να βγάζει κάποιος από το πόσα χρόνια κάνει μια δουλειά...
Μεταξύ σοβαρού κι αστείου, είναι τραγικό το με πόση **προχειρότητα **και **τεμπελιά **αντιμετωπίζουν κάποιοι το θέμα 'φοροδιαφυγή' κι ακόμα πιο τραγικό το ότι νομίζουν ότι με αυτά που προτείνουν πράγματι το αντιμετωπίζουν, χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα ποιες θα είναι οι συνέπειες.
'Πλαφόν' για όλα.... Σκέχψου να πει το κράτος 'Αν σπουδάσεις δικηγόρος, και δουλεύεις ως ΕΕ, θα βγάζεις 15.000 την πρώτη χρονιά, 20.000 τη δεύτερη, 25.000 την τρίτη, 30.000 την τέταρτη, 40.000 την πέμπτη, κλπ, κλπ. κι εμένα θα μου δίνεις τους αντίστοιχους φόρους! Γιατί? Γιατί αυτό λένε οι 'ειδικοί' που το ξέρουν το θέμα. Τι θα πει 'δεν έκατσαν αρκετές δουλειές φέτος και σε κρατάνε ζωντανό αυτά που έβγαλες πέρυσι'? Τότε ν' αλλάξεις επάγγελμα ή να πας σε άλλη χώρα! Εγώ αν είσαι δικηγόρος θέλω να παίρνω από εσένα τόσα όσα λέει ο πίνακας!'
Anyway, το κουράσαμε το θέμα πολύ παραπάνω απ' όσο του αξίζει.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
- 'Σύμβουλο' με ανεβάζεις 'σύμβουλο' με κατεβάζεις, λες και παίρνεις πόντους έτσι (εντάξει, μπορεί να σε βοηθάει να θυμάσαι σε ποιον απευθύνεσααι, οπότε δεν πειράζει )
φυσικά το ότι το έχω σε εισαγωγικά θα έπρεπε να σε προβληματίζει...αλλά δεν πειράζει...στην Ελλάδα είμαστε ότι δηλώσεις είσαι, και όσα δηλώσεις έχεις για να μην ξεχνιόμαστε.
σου έχω απαντήσει σε όλα nidosan.ώστε αντιμετωπίζω με προχειρότητα και τεμπελιά το θέμα...ε κάτσε και εσύ σε αυτό το σύστημα της υποκρισίας...κοινώς κάτσε στο παγωτό και εσυ να πινουν κάποιοι στην υγειά σου σαν κορόιδο που όπως λες πληρώνεις.....
ο αγρότης που χάνει τη σοδειά του λέει... λες και δεν αποζημιώνετε από το κράτος αυτός...ότι να ναι όμως 'σύμβουλε'...
εγώ επιμένω στην κατηγοριοποίηση και θα ήθελα πολύ να σε δω αντί να ασχολείσια με εναν κακομοίρη όπως με έχεις χαρακτηρίσει σαν 'σύμβουλος' που είσαι να προτείνεις κάτι και εσυ.χλωμό γιατί για να προτείνεις κάτι πρέπει να έχεις ορίζοντες και ανοιχτό μυαλό.μάλλον τίποτα απο τα 2 'σύμβουλε' δεν διαθέτεις.
έχασα πολύ χρόνο τζάμπα όμως.καλά να πάθω.
-
ο αγρότης που χάνει τη σοδειά του λέει... λες και δεν αποζημιώνετε από το κράτος αυτός...ότι να ναι όμως 'σύμβουλε'...
Μεγάλε μην τον παίζεις άλλο. Λάστιχο τον έκανες... Αλλά φαίνεται η ανατροφή σου εξαντλείται σε χαραχτηρισμούς και emoticons...
Χωρίς να θέλω να ξανασχοληθώ με ποστ δικό σου, να υπερασπιστώ τουλάχιστον τους αγρότες που ασχολούνται με το λάδι. Η ελιά ΔΕΝ παράγει κάποια σταθερή ποσότητα λαδιού. Οπότε τα πόσα δέτρα έχω δεν είναι κρητήριο. Χωρίς καμιά φυσική καταστροφή μπορεί μια χρονιά(όπως φέτος) να μη βγάλω τίποτα. Γαι χίλιους 2 λόγους. Να τις κλάδεψα ηλίθια, να μην έβρεξε όταν έπρεπε, γιατί έτσι τους ήρθε.
Και φτάνει με τα off-topic.Για να γυρίσουμε και στ θέμα μας
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=91922&cid=6 -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=91922&cid=6Ελλάς το Μεγαλείο σου!!!
Και μείς εδώ μέσα... 'σφαζόμαστε' μεταξύ μας!!!
Τέτοια χαϊβάνια είμαστε!
Ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί ότι είμαστε ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι ΥΠΗΚΟΟΙ. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Μεγάλε μην τον παίζεις άλλο. Λάστιχο τον έκανες... Αλλά φαίνεται η ανατροφή σου εξαντλείται σε χαραχτηρισμούς και emoticons...
Χωρίς να θέλω να ξανασχοληθώ με ποστ δικό σου, να υπερασπιστώ τουλάχιστον τους αγρότες που ασχολούνται με το λάδι. Η ελιά ΔΕΝ παράγει κάποια σταθερή ποσότητα λαδιού. Οπότε τα πόσα δέτρα έχω δεν είναι κρητήριο. Χωρίς καμιά φυσική καταστροφή μπορεί μια χρονιά(όπως φέτος) να μη βγάλω τίποτα. Γαι χίλιους 2 λόγους. Να τις κλάδεψα ηλίθια, να μην έβρεξε όταν έπρεπε, γιατί έτσι τους ήρθε.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=91922&cid=6πιο πάνω τόσο εσύ όσο και ο 'σύμβουλος' το συγκεκριμένο emoticon το χρησιμοποιήσατε άπειρες φορες,....και μάθε κύριε ιδιοκτήτη καφετέριας που αγοράζετε δεύτερο επαγγελματικό χώρο έτσι για πλάκα ότι αν δεν ξέρεις να κλαδεύεις την ελιά δεν είσαι αγρότης...τράβα γίνε μπετατζής...και σε ξαναρώτησα σε μία φυσικά καταστραοφή αποζημιώνετε ο αγρότης έστω και αργά από το κρατος?μάθε λοιπόν εσύ που έχεις ανατροφή να μην πετάς αρλούμπες και να μην τα βάζεις στην ίδια μοίρα με αυτό το σύστημα που προτείνω εγώ.
είστε κονομημένοι και συμβιβασμένοι και αυτό είναι το χειρότερο που μάλλον δεν έχετε καταλάβει.τουλάχιστον καλή επιτυχία με τα ξέκωλα που κυκλοφορούν έξω θα είστε και περιζήτητοι γαμπροί.
έχασα πολύ χρόνο όμως τελικά είμαι πολύ καλός και ριζοσπαστικός για να ζω σε αυτή την υποκριτική μέχρι τα μπούνια κοινωνία
και αυτό το link στο zougla.gr τι μας το έβαλες εμένα τουλάχιστον δεν μου κάνει καμία εντύπωση η διπλοθεσία τόσα έχουμε δει.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Απόλυτα δικαιολογημένη η καχυποψία σου, αλλά είμαι σε θέση να γνωρίζω καλά ότι δεν πρόκειται για... 'καπελωμένη' κίνηση.
Κι αυτό, γιατί σ' αυτή την κίνηση πολιτών έχει πρωτοστατήσει και πρωτοστατεί η γυναίκα μου! -
πιο πάνω τόσο εσύ όσο και ο 'σύμβουλος' το συγκεκριμένο emoticon το χρησιμοποιήσατε άπειρες φορες,....
Δείξε μου ένα ποστ που αναφέρθηκα σε εσένα μα αυτόν τον τρόπο.
και μάθε κύριε ιδιοκτήτη καφετέριας που αγοράζετε δεύτερο επαγγελματικό χώρο έτσι για πλάκα ότι αν δεν ξέρεις να κλαδεύεις την ελιά δεν είσαι αγρότης...τράβα γίνε μπετατζής...και σε ξαναρώτησα σε μία φυσικά καταστραοφή αποζημιώνετε ο αγρότης έστω και αργά από το κρατος?.
ΔΕΝ αγόρασα κανένα χώρο. Ανήκει στην οικογένεια και τον χρησιμοποιώ. Βέβαια δεν σε συμφέρει να το δεις τόσες φορές που το έγραψα. Αλλά θα τον μίσθωνα, αν δεν ηταν ιδιοκτησία. Γιατί εμένα δε μου φταίει η κακούργα η κοινωνία. Προσπαθώ για το καλύτερο με βάση όσα βρήκα. Το πιο εύκολο, θα ήταν να μη δουλέψω ποτέ, και να τα φάω σιγά-σιγά μην αφήνοντας τίποτα στις επόμενες γενιές.
3 γενιές βγάζουμε ελαιόλάδο. Αν θέλεις έλα να σου δείξω κακόμοιρη υπάλληλε πως κλαδεύεται η ελιά. Το κράτος εκτός από τις επιδοτήσεις της ΕΕ που ευτυχώς τελειώνουν(γιατί ο καθένας δηλώνει ότι γουστάρει), δεν έχει δώσει δραχμή για άσχημες χρονιές.είστε κονομημένοι και συμβιβασμένοι και αυτό είναι το χειρότερο που μάλλον δεν έχετε καταλάβει.τουλάχιστον καλή επιτυχία με τα ξέκωλα που κυκλοφορούν έξω θα είστε και περιζήτητοι γαμπροί.
Ζηλεύεις;;
-
Το εχετε γυρισει σε χαρακτηρισμους και ειρωνιες,παρακαλω να σταματησετε.[MOD]
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Απόλυτα δικαιολογημένη η καχυποψία σου, αλλά είμαι σε θέση να γνωρίζω καλά ότι δεν πρόκειται για... 'καπελωμένη' κίνηση.
Κι αυτό, γιατί σ' αυτή την κίνηση πολιτών έχει πρωτοστατήσει και πρωτοστατεί η γυναίκα μου!Το 'σε εξέλιξη' είναι ασαφές.
Σε εξέλιξη είναι πολλά πράγματα στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. Πότε παύει η 'εξέλιξη' και σηματοδοτείται η διακοπή της και η διάψευση των υποσχέσεων; 1, 2, 3 χρόνια μετά τις εκλογές;
Και το εικονίδιο της 'εξέλιξης' είναι κάπως παραπλανητικό. Βρίσκεται κάπου στο 80% σταθερά, ενώ πολλές υποσχέσεις δεν έχουν λάβει οποιαδήποτε μορφή υλοποίησης, πλην...υπουργικών 'δεσμεύσεων'. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
...και η ανατροφή, και η επιχειρηματολογία, που είναι δυστυχώς από παιδική έως ανύπαρκτη.
Κρίμα να μη μπορεί να καταλάβει ότι χωρίς επιχειρήματα και χωρίς να απαντάει τις περιπτώσεις που του δόθηκαν να σκεφτεί (ή να απαντάει με 'κανόνες' του στυλ 'το πόσα βγάζεις ως ΕΕ είναι ανάλογο με το πόσα χρόνια κάνεις μια δουλειά') δεν πρόκειται να πείσει κανένα. Και κρίμα να υποστηρίζει τυφλά λογικές όπως το 'εγώ ως κράτος τόσα θέλω για να λειτουργήσω, δε με απασχολεί πόσα έβγαλες' (!!!) χωρίς να κάθεται (δε μπορεί? δε θέλει?) να σκεφτεί τις συνέπειες.
-
...και η ανατροφή, και η επιχειρηματολογία, που είναι δυστυχώς από παιδική έως ανύπαρκτη.
Κρίμα να μη μπορεί να καταλάβει ότι χωρίς επιχειρήματα και χωρίς να απαντάει τις περιπτώσεις που του δόθηκαν να σκεφτεί (ή να απαντάει με 'κανόνες' του στυλ 'το πόσα βγάζεις ως ΕΕ είναι ανάλογο με το πόσα χρόνια κάνεις μια δουλειά') δεν πρόκειται να πείσει κανένα. Και κρίμα να υποστηρίζει τυφλά λογικές όπως το 'εγώ ως κράτος τόσα θέλω για να λειτουργήσω, δε με απασχολεί πόσα έβγαλες' (!!!) χωρίς να κάθεται (δε μπορεί? δε θέλει?) να σκεφτεί τις συνέπειες.
παρότι ο mοd σας είπε να σταμτήσετε τις προσωπικές επιθέσεις εσείς σενεχίζετε...δεν ξέρω τι ασυλία απολαμβάνεις Nidosan αλλά:
εδώ και τόσα ποστ σου λέω ότι αδιαφορώ για τις συνέπειες.για να δεις ποσο υποκριτής είσαι από τη μια μας μιλάς για σύνταγμα το οποίο αν δεν κάνω λάθος αναφέρει ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και ότι το κράτος/έθνος είναι πάνω από όλους και όλα και από την αλλη μας μιλάς για συνέπειες...δλδ τι?να έχω μια επιχείορηση ανοιχτή που δεν πληρώνει ένσημα και φόρους?είναι ίσος αυτός απέναντι στο νόμο?
ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΙdosan.Οι νόμοι εφαρμόζοντε για όλους...οι συνέπειες ποιες θα είναι?ο μύθος ότι θα τις κλείσουν και θα πάνε στη Βουλγαρία?πόσοι μπορούν να το κάνουν αυτό?ο ξενοδόχος στη Μύκονο για παράδειγμα μπορεί να κλείσει το ξενοδοχείο του έτσι εύκολα και να πάει στη Βουλγαρία?
Ποιες θα είναι οι συνέπειες nidosan?;oτι θα ξεβρακωθούν όλοι αυτοί που μια ζωή βγάζανε μισθούς ολόκληρους μόνο από τις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν κλέψει?
μία επιχείρηση φίλε είναι υγιής από το πρώτο πετραδάκι μέχρι τον υπάλληλο που θα βάλεις μέσα να δουλέψει για σένα μέχρι μέχρι...για παράδειγμα ένα μαγαζί που έχει τα καλύτερα γυαλιά ηλίου και μπαίνεισ μέσα και σε αντιμετωπίζει η υπάλληλος σαν να είσαι UFO και το δίπλα μαγαζί που μπορεί να μην έχει ray-ban αλλά οι υπάλληλοι εκεί μέσα θα σου δώσουν πληροφορίες για τα πάντα και με το χαμόγελό τους θα σε αφοπλίσουν....
οι επιχειρήσεις δεν είναι κοινωνικά ιδρύματα Nidosan να προσλαμβάνουν τον κάθε εγκεφαλικά ανάπηρο βολεμένο από το κομματικό γραφείο ρουφιάνο και αστοιχείωτο απλά γα να έχει μια δουλειά.Εφόσον όλοι είμαστε ίσοι έναντι των νόμων προτιμώ τις επιχειρήσεις τις υγιείς που είναι νόμιμες σε όλα τους παρά τις παραπαίουσες με τις χαριστικές ρυθμ,ίσεις με με με με με....
Φυσικά εφόσον το κράτος είναι πάνω από όλα όπως σε συμφέρει να λες nidosan είναι υποχρεωμένο να επιβάλλει τους νόμους που το ίδιο ορίζει όσο δυσάρεστοι και αν είναι αυτοί...δηλαδή ένας επιχειρηματίας που δημιούργησε έλλειμμα και κλείνει η επιχείρηση του πρέπει το κράτος δηλαδή εγώ να του πληρώσω από τους φόρους μου για να μη μείνουν οι υπάλληλοί του άνεργοι?τι λες ρε ποιος στα λέει αυτά?που για να δεις πόσο υποκριτής είσαι ξέρεις καλά ότι και για αυτό το λόγο υπάρχει έστω και για ένα ορισμένο χρπονικό διάστημα το ταμείο ανεργίας...έστω και αυτά τα 455 ευρώ...από το κακό κράτος που μία υπερασπίζεσαι και μία κατηγορείς...
μια επιχείρηση έχει υγεέια όταν αυτος που τη διοικεί ξέρει πως να το κάνει...αν δεν ξέρει στο ξαναέγραψα ας πάει να γίνει υπάλληλος από το να τον έχω να το παίζει αφεντικό...με ξένα κόλλυβα φυσικα....
και στο σύστημα που προτείνω εγώ να στο γράψω για εκατομμυριοστή φορά κανείς δνε θα έχει λόγο να κλέβει και μία αγορά λειτουργεί σωστά όταν όλοι μα όλοι αποδίδουν αυτά που πρέπει έστω και μέσω πλαφόν όπως απαξιωτικά το λες έσύ και ο άλλος που έχει επιχείρηση με τα λεφτά του μπαμπα και μας πουλάει θεωρία.μία αγορα και μια κοινωνία λειτουργεί σωστά όταν λείπει η καχυποψία ότι κάποιοι ευνούντε και κάποιοι όχι.
δεν θες αυτό να το καταλάβεις γιατί απλά δε σε συμφέρει να το καταλάβεις.από τη στιγμή που όλοι μιλάνε για διεφθαρμένους κρατικούς υπαλλήλους ας πάρει το ιδιο το κράτος άμεσα το νόμο στα χερια του.το έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις ας το κάνει και τώρα ή δεν μπορεί?
και κάτι τελευταίο την επόμενη φορά που εσύ και ο καφετεριάκιας με τα λεφτά του μπαμπα θα μιλήσετε για την ανατροφή μου θα σας μιλήσω πολύ άσχημα και ας φάω ban...είναι η τελευταία φορά που σας ανέχομαι αν έχετε κάνα σοβαρό επιχείρημα να πείτε πείτε το ειδάλλως κόφτε το.πόσο ακόμα ρόμπα θα σας κάνω υπερασπιστες των φοροφυγάδων του όσα δηλώσω έχω?πόσο ακόμα?
-
Ανάξια σχολιασμού όλα αυτά που γράφεις γιατί ΔΕ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ 'ΙΣΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ'. Το ΝΟΜΟ, φίλε, όχι την όρεξη για κλεψιά ή για βόλεμα που έχουν μερικοί. Ούτε αυτό δε μπορείς να καταλάβεις.
Είναι σαν να μας λες ότι ο νόμος είναι λάθος επειδή κάποιοι δεν τον σέβονται. Και καλύτερα να γίνει ΑΔΙΚΟΣ ο ίδιος ο νόμος (και πρόσεξε, όχι 'πιο σκληρός' - για καραμπινάτη ΑΔΙΚΙΑ πρόκειται, εις βάρος αυτού που δεν κατάφερε να βγάλει όσα λέει το 'πλαφόν' που του έβαλες, αλλά δε γουστάρει να το κλείσει το 'μαγαζί' γιατί επιβιώνει από τα περσινά) για να πληρώσουν κάτι κι αυτοί που δεν τον σέβονται.
Τρία πουλάκια κάθονται.
Αυτού εδώ, και των άλλων πονηρών σαν αυτόν (σε πολεοδομίες και λοιπές δημ. υπηρεσίες) σε τι 'κατηγορία' να τους βάλουν για να τους φορολογούν σωστα?
Συνταξιούχος εφοριακός σκληρά εργαζόμενος
Μια ενδιαφέρουσα ιστορία, όχι όμως και ασυνήθιστη, κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στους διαδρόμους του υπουργείου Οικονομικών. Συνταξιούχος εφοριακός φέρεται να ζήτησε 1,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου να τακτοποιήσει εκκρεμότητες μεγάλης εταιρείας. Η δουλειά, που «χάλασε» τελικά, θα γινόταν με τη βοήθεια συγγενικού του προσώπου που εξακολουθεί να εργάζεται στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Μετά την καταγγελία, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έδωσε εντολή να ελέγξει το πόθεν έσχες του πρώην εφοριακού. Ο έλεγχος εντόπισε περιουσιακά στοιχεία η αξία των οποίων υπολογίζεται στο ποσό των 50 εκατ. ευρώ! Για κάποιους η Ελλάδα είναι η χώρα των ευκαιριών, ειδικά όταν πρόκειται για... οικογενειακές επιχειρήσεις και για ανθρώπους που εξακολουθούν να εργάζονται σκληρά ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή τους.(Από εδώ: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 010_385373 )
Ακούω μια φωνούλα να λέει 'Γι αυτό πρέπει να φορολογούνται με βάση πλαφόν οι εταιρείες, για να μην παίζονται βρώμικα παιχνίδια με εφοριακούς'.
-
και κάτι τελευταίο την επόμενη φορά που εσύ και ο καφετεριάκιας με τα λεφτά του μπαμπα θα μιλήσετε για την ανατροφή μου θα σας μιλήσω πολύ άσχημα και ας φάω ban...είναι η τελευταία φορά που σας ανέχομαι αν έχετε κάνα σοβαρό επιχείρημα να πείτε πείτε το ειδάλλως κόφτε το.πόσο ακόμα ρόμπα θα σας κάνω υπερασπιστες των φοροφυγάδων του όσα δηλώσω έχω?πόσο ακόμα?
Τραγικό.... Μας έχεις ξεσκίσει στους χαρακτηρισμούς, και τον kyr80 και εμένα, και σου απαντάμε όσο πιο κόσμια γίνεται, και με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. Παρόλα αυτά, ΕΣΥ 'είναι η τελευταία φορά που μας ανέχεσαι'...
Α, και μας έχεις κάνει και 'ρόμπα'!!....
Σου έκανα μερικές σαφέστατες ερωτήσεις, φίλε, τις οποίες θα μπορούσες να είχες απαντήσει (αν βέβαια είχες λογικές απαντήσεις να δώσεις) όμορφα κι ωραία, για να δείξεις σε όλους όσους παρακολουθούν τη συζήτηση τι καλό που είναι τα σύστημα που προτείνεις. Να στις θυμίσω?
- Που αλλού το εφαρμόζουν (ή το έχουν δοκιμάσει) το σύστημα αυτό και με τι αποτέλεσμα?
- Σε τι διαφέρει από το τσουβάλιασμα?
- Γιατί θεωρείς 'λογικό' να πληρώνει τον ίδιο φόρο και αυτός που βγάζει 4000 και αυτός που βγάζει 8000 αν έχουν ιατρείο με τα ίδια τετραγωνικά στην ίδια περιοχή κι απλά ο ένας δουλεύει περισσότερο, αλλά από την άλλη θες ο δ/ντης που βγάζει 5000 να πληρώνει 5 φορές όσο ο υπάλληλος που βγάζει 1000 ευρώ.
- Πώς εξαφανίζεις τη φοροδιαφυγή ζητώντας 'επίσημα' 5000 ευρώ φόρο από κάποιον που κανονικά θα έπρεπε να πληρώσει 50.000, και 5000 φόρο κι από κάποιον που φέτος δεν τα πήγε καλά (επειδή π.χ. τραυματίστηκε και δε μπορούσε να εργαστεί) και δε θα έπρεπε να πληρώσει ούτε 2000.
- Πώς θα ορίσεις τις 'κατηγορίες'? Με βάση ποιες παραμέτρους?
- Πώς θα βεβαιωθείς ότι δεν αδικείς όσους κόβουν πάντα αποδείξεις και πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους μέχρι τώρα? Τι 'πλαφόν' θα τους βάλεις?
Απάντησέ τις, μια προς μια, να δούμε πόσο καλά τα έχεις σκεφτεί αυτά που προτείνεις κι άσε τους χαρακτηρισμούς και τα 'σύμβουλε'. Αν δεν το κάνεις, για άλλη μια φορά αποδεικνύεις αυτό που εδώ και κάμποσες σελίδες είναι προφανές σε όλους όσους παρακολουθούν και κρίνουν.
-
Τραγικό.... Μας έχεις ξεσκίσει στους χαρακτηρισμούς, και τον kyr80 και εμένα, και σου απαντάμε όσο πιο κόσμια γίνεται, και με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. Παρόλα αυτά, ΕΣΥ 'είναι η τελευταία φορά που μας ανέχεσαι'...
Α, και μας έχεις κάνει και 'ρόμπα'!!....
Mα σε όλο τον κόσμο οι εφορίες φορολογούν με ένα σταθερό ποσό τον κάθε επιχειρηματία χωρίς να ενδιαφέρονται πόσα βγάζει.
-
μία αγορα και μια κοινωνία λειτουργεί σωστά όταν λείπει η καχυποψία ότι κάποιοι ευνούντε και κάποιοι όχι.('ευνοούνται' γράφεται, με 'αι' στο τέλος)
Έστω ότι έτσι είναι. Ότι αρκεί να λείπει η 'καχυποψία'.
Θα λείπει, πιστεύεις, αυτή η 'καχυποψία' όταν εσύ τους βάλεις όλους σε 'κουτάκια' και στο κάθε κουτάκι βάλεις συγκεκριμένο 'πλαφόν', ευνοώντας, συνεπώς, αυτούς που στην πραγματικότητα έβγαλαν τα περισσότερα χρήματα 'μέσα' στο κάθε 'κουτάκι' (είτε 'μαύρα' είτε ''άσπρα'...) με αποτέλεσμα να πληρώσουν, αναλογικά, το μικρότερο φόρο?....
Αν ο άλλος έβγαλε 15.000 επειδή δεν του πήγαν τόσο καλά όσο περίμενε οι δουλειές φέτος, κι εγώ 45.000, κι εσύ μας έχεις στο ίδιο κουτάκι επειδή έχουμε το ίδιο μεγάλο γραφείο στην ίδια περιοχή, θα λείπει η 'καχυποψία' και όλοι θα είναι χαρούμενοι? Αλήθεια, έτσι πιστεύεις??! Αρκεί να ξέρουμε ότι 'κάτι πληρώνει κι ο μεγαλογιατρός που μένει δίπλα'?....
-
μεχρι να τα βρειτε θα εχω
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
μεχρι να τα βρειτε θα εχω
http://www.timesnews.net/gnpics/65827po ... utton2.jpgΕγώ έτοιμος είμαι να 'τα βρούμε'. Μέχρι και να 'τα φτιάξουμε'...
Αρκεί να μας εξηγήσει τον τρόπο ο 'ιντουμεγκάν' με τον οποίο μπορούν να θεσμοθετηθούν 'πλαφόν' για όλους ΧΩΡΙΣ να αδικούνται [=να πληρώνουν φόρο για χρήματα που δεν έβγαλαν] όσοι δεν τους πήγαν και τόσο καλά οι δουλειές και δεν κέρδισαν τόσα όσα θεωρούν οι 'ειδικοί' λογικό, έχουν όμως αρκετά στην άκρη ώστε να μπορούν να καλύψουν τα έξοδά τους (άπειρες τέτοιες περιπτώσεις τίμιων ανθρώπων στην καθημερινή ζωή).
Αν και νομίζω μας το ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει αυτό κι ότι του αρκεί να πληρώνουν 'κάτι' και οι 'μεγάλοι' που τώρα φοροδιαφεύγουν!
Πάντως, υπάρχει σοβαρό θέμα συννενόησης.... Άλλα διαβάζει (τα διαβάζει άραγε? ) , άλλα καταλαβαίνει, και άλλα συμπεράσματα βγάζει για το τι πιστεύουν όσοι διαφωνούν με το σύστημά του.
Παράδειγμα:
Φυσικά εφόσον το κράτος είναι πάνω από όλα όπως σε συμφέρει να λες nidosan είναι υποχρεωμένο να επιβάλλει τους νόμους που το ίδιο ορίζει όσο δυσάρεστοι και αν είναι αυτοί...δηλαδή ένας επιχειρηματίας που δημιούργησε έλλειμμα και κλείνει η επιχείρηση του πρέπει το κράτος δηλαδή εγώ να του πληρώσω από τους φόρους μου για να μη μείνουν οι υπάλληλοί του άνεργοι?τι λες ρε ποιος στα λέει αυτά?
Αν κάπου τα έγραψα εγώ όλα αυτά που έχει συμπεράνει ότι πιστεύω ο φίλος μας, ας κάνει έναν κόπο να μου το θυμίσει με ένα quote γιατί παίζει και να έχω αλτσχάιμερ και να μου το κρύβουν.
100 ημέρες ΠΑΣΟΚ, απολογισμός κυβερνητικού έργου