-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Αληθεια τι σχεση εχουν οι Ιδ.Υπ με αυτους του Δημοσιου .Οι πρωτοι ειναι παραγωγικοτατοι με συνηθως κακες αμοιβες ,οι δευτεροι στην πλειοψηφια τους 'ιδρυματικοι' αλλα με καλες αποδοχες κ¨' αμετακινητοι'.
θες να σου γνωρίσω «παραγωγικότατους» ΙΥ Γιώργο ; Καλό είναι επιτέλους να σταματήσουμε την γενίκευση.
Οι καλοί ΙΥ και οι κακοί ΔΥ...δεν ισχύει καιρό τώρα. Ειδικά για τις νέες γενιές. -
Mανος
Ηξερα οτι για το αχρηστο κρατος ευθυνη εχουν τα δυο μεγαλα κομματα που κυβερνησαν επι δεκαετιες τον τοπο, μολις απαλλαξες το ενα ,ποιο απο τα δυο ???
Αληθεια τι σχεση εχουν οι Ιδ.Υπ με αυτους του Δημοσιου .Οι πρωτοι ειναι παραγωγικοτατοι με συνηθως κακες αμοιβες ,οι δευτεροι στην πλειοψηφια τους 'ιδρυματικοι' αλλα με καλες αποδοχες κ¨' αμετακινητοι'.για αυτό στα σοβαρά κράτη οι ιδιωτικοί υπάλληλοι από τις εταιρειες τους αμοίβοντε αδρά συν το γεγονός ότι πολλές από αυτές τους παρέχουν ως bonus δωρεάν διακοπές,bonus παραγωγικότητας κτλ κτλ.Για αυτό και το δημόσιο σε αυτά τα κράτη δεν είναι αυτοσκοπός γιατί εκεί η παραγωγικότηα αμοίβεται.
εδώ αμοίβεται η τεμπελχανία των δημοσίων υπαλλήλων που βγαίνουν στη σύνταξη ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ και τους παραγωγικούς ιδιωτικούς τους στέλνουν οι αλαηταράδες οι πολιτικοί στα 65 τους και μέχρι να φτάσω εγώ στα 65 θα έχουνε ανεβάσει το όριο στα σίγουρα βάζοντας μπροστά την Ε.Ε όπως γίνεται συνήθως.
και πρόσεξε βγαίνω στα 65 στη σύνταξη και δεν δικαιούμαι και εφάπαξ ως ιδιωτικός υπάλληλος...δηλαδή αν εγώ δεν πάω ποτε στο ΙΚΑ για φάρμακα δεν δικαιούμαι να έχω κάποια επιστροφη των εισφορων μου..αρκει που τα πήρε το κράτος.
Για γέλια...και άκουγα σήμερα τον Γιωργάκη να λέει 'κάναμε λάθος με τα πράσινα τέλη'....στον κόσμο του...αλλά αφού τα εισέπραξες πρώτα καλά τώρα έκανες λάθος ε?ή μήπως τωρα που ακινητοποιήθηκαν άλλα 160.000 αυτοκίντα σου λέει ποιος τα μαζεύει πάλι σε λίγα χρόνια από τους δρόμους?
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Aφού λοιπόν κατακεραυνώσατε οι μισθωτοί τους φοροδιαφεύγοντες ηλεκτρολόγους , υδραυλικούς , γιατρούς κλπ , μπορείτε να μου πείτε πως πρέπει να τιμωρούνται , οι υπάλληλοι μηχανικοί που βγάζουν άδειες ,
με απολυση> οι υπάλληλοι γιατροί που έχουν ιατρείο ,
με απολυση και αφαιρεση αδειας εξασκησεως επαγγελματος >οι καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα
με απολυση και βαρβατο προστιμο στους γονεις που στελνουν τα παιδια τους σε αυτους
Γιατι δεν εγιναν/γινονται/θα γινουν??
ΠΑΣΚΕ+ΔΑΚΕ = 90%.Too good to be true... Μακάρι βέβαια.
-
Ο χρήστης Into-megane έγραψε:
για αυτό στα σοβαρά κράτη οι ιδιωτικοί υπάλληλοι από τις εταιρειες τους αμοίβοντε αδρά συν το γεγονός ότι πολλές από αυτές τους παρέχουν ως bonus δωρεάν διακοπές,bonus παραγωγικότητας κτλ κτλ.Για αυτό και το δημόσιο σε αυτά τα κράτη δεν είναι αυτοσκοπός γιατί εκεί η παραγωγικότηα αμοίβεται.
Ναι, ναι, τους δινουν και χρυσες Μαστερκαρντ.Αληθεια ποιο εργο βλεπετε??
εδώ αμοίβεται η τεμπελχανία των δημοσίων υπαλλήλων που βγαίνουν στη σύνταξη ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ και τους παραγωγικούς ιδιωτικούς τους στέλνουν οι αλαηταράδες οι πολιτικοί στα 65 τους και μέχρι να φτάσω εγώ στα 65 θα έχουνε ανεβάσει το όριο στα σίγουρα βάζοντας μπροστά την Ε.Ε όπως γίνεται συνήθως.
Εδω δεν αμοιβεται η παραγωγικοτητα γενικως.Ειτε στο Δημοσιο ειτε στον Ιδιωτικο τομεα.
Κανενας φιλε μου δε βγαινει σε συνταξη ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.
Οι προϋποθεσεις συνταξιοδοτησης καθοριζονται απο το νομο.
Το αισχος με τις 15ετιες των γυναικων και τις πληρεις συνταξεις στα 50-55 ειναι εργο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ της μαυρης δεκαετιας του 80.και πρόσεξε βγαίνω στα 65 στη σύνταξη και δεν δικαιούμαι και εφάπαξ ως ιδιωτικός υπάλληλος...δηλαδή αν εγώ δεν πάω ποτε στο ΙΚΑ για φάρμακα δεν δικαιούμαι να έχω κάποια επιστροφη των εισφορων μου..αρκει που τα πήρε το κράτος.
Για να παρεις εφαπαξ θα πρεπει να πληρωσεις.Και οσο πιο πολλα πληρωνεις τοσο πιο πολλα παιρνεις.
Η δυσκολια καταβολης του εφαπαξ απο τα ταμεια δεν εγκειται στο οτι χαριζουν αυτα τα χρηματα αλλα στο οτι τα λεφτα του κουμπαρα φαγωθηκαν σε θαλασσοδανεια (εργο δεξιας) συνταξεις μαϊμου (εργο ΠΑΣΟΚ) χρηματιστηριο(επισης εργο ΠΑΣΟΚ) και ομολογα(επισης εργο δεξιας) και λοιπες 'επενδυσεις'.Για γέλια...και άκουγα σήμερα τον Γιωργάκη να λέει 'κάναμε λάθος με τα πράσινα τέλη'....στον κόσμο του...αλλά αφού τα εισέπραξες πρώτα καλά τώρα έκανες λάθος ε?ή μήπως τωρα που ακινητοποιήθηκαν άλλα 160.000 αυτοκίντα σου λέει ποιος τα μαζεύει πάλι σε λίγα χρόνια από τους δρόμους?
Kαλα αυτος ειχε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ προγραμμα δια πασαν νοσον και πασαν μαλακιαν.
Πως του ξεφυγε??
Ας μη γελιομαστε.Τα 160.000 λιγοτερα σηματα τ/κ τους ετσουξαν.Και προσπαθουν να κοροϊδεψουν καποιες χιλιαδες ιδιοκτητες ταζοντας τους επιστροφη χρηματων (τα χιλιαρικα της αποσυρσης ακομα εκκρεμουν) και δινοντας τους ελπιδες για μελλοντικη αποσυρση.
Αληθεια ο Παπαπαπακωσταντινου δεν ελεγε οτι η αποσυρση δε προσφερει τιποτα?? -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αληθεια τι σχεση εχουν οι Ιδ.Υπ με αυτους του Δημοσιου .Οι πρωτοι ειναι παραγωγικοτατοι με συνηθως κακες αμοιβες ,οι δευτεροι στην πλειοψηφια τους 'ιδρυματικοι' αλλα με καλες αποδοχες κ¨' αμετακινητοι'.
θες να σου γνωρίσω «παραγωγικότατους» ΙΥ Γιώργο ; Καλό είναι επιτέλους να σταματήσουμε την γενίκευση.
Οι καλοί ΙΥ και οι κακοί ΔΥ...δεν ισχύει καιρό τώρα. Ειδικά για τις νέες γενιές.Ισχυει κ θα ισχυει μεχρι καποιος να αποφασισει να καταργησει την μονιμοτητα κ το συστημα των αμοιβων τους .
Εστω να δεχτω οτι οι νεοι θελουν κ μπορουν ,πρεπει ομως να βρεθει κ αντικειμενο κ κατι τετοιο δεν υπαρχει .
Δεν μπορει σε μια υπηρεσια που χρειαζεται 10 υπαλληλους να εργαζονται 100 κ να μιλαμε για παραγωγικοτητα ,υποαπασχοληση υπαρχει κ μονο .Μη μ'αναγκασεις να σου παραθεσω στατιστικα στοιχεια αδιαμφισβητητα .
-
888888 έχεις πει σωστά πράγματα και δεν θέλω να στο παίξω έξυπνος.απλά ρώτα πως έρχοντε διακοπές ένα σωρό Καναδοί Αμερικανοί Αυστραλοί.Πολλοί ερχοντε με κλεισμένες διακοπές από τις εταιρείες τους με τα μεγάλα ταξιδιωτικά που στνεργάζοντε.
στο δημόσιο το να βγαινεις στη σύνταξη στη 15ετια όπως κάποτε είναι σαν να βγαίνεις στη σύνταξη όποτε γουσταεις.γιατί και οι στρατιωτικοί πριν το 93 έβγαιναν στη 25 ετια.στον ιδιωτικό τομέα όμως που σου επιβάλλει να βγεις στα 65 σου είναι φασιστικό τη στιγμή που ο άλλος μπορεί να φύγει έστω και με μειωμένη σύνταξη νωρίτερα.
Για τα ταμεία το ξέρουμε τι έγινε όλα τα χρόνια.Τα έχουμε διπλοπληρώσει και τριπλοπληρώσει.
Τέλος πάντων πολύ υποκρισία και το κράτος αυτό συνεχίζει να μας βλέπει σαν ευρώ έχοντας την ευλγία όλων αυτών που πάνε και τους ψηφίζουν φοβούμενοι μη χάσουνε το τεράστιο ποσό των περίπου 800 ευρώ οι μεν,τη μονιμότητα και το βόλεμα οι δε.
-
Για να δείτε διαφορά αντιλήψεων και πιο πολύ καταστάσεων. Στις ΗΠΑ ο μέσος ΔΥ θεωρείται looser. Και πώς να μην είναι άλλωστε αφού παίρνει το ένα @ από αυτά που παίρνει ένα στέλεχος επιχείρησης. Μου λέγαν κάτι αμερικανάκια μεταπτυχιακοί ότι πρώτος μισθός στέλεχους στο Αμέρικα φορ θάουζαντ ντάλαρς...
Και εδώ στο Γκρέτσια κάνουμε αμάν και πώς να χωθούμε στο δημόσιο και για να το πάω σε θέμα σπουδών θεωρούμε αυτόν που έχει θείο καθηγητή πανεπιστημίου ευλογημένο από το Θεό... -
Ο χρήστης Into-megane έγραψε:
Συμφωνείς λοιπόν ότι δεν είναι μόνο θέμα ανεπάρκειας οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.
ΚΑΙ θέμα ανεπάρκειας ΚΑΙ θέμα συνείδησης του Έλληνα καταναλωτή / πολίτη, που αντί να καταγγείλει αυτόν που δεν του έκοψε απόδειξη, διαμαρτύρεται γιατί δεν υπάρχει ένας αστυνόμος πάνω από το κεφάλι του (που αν υπήρχε θα διαμαρτύρονταν για τα προσωπικά του δεδομένα...)
Δεύτερον όταν είσαι 'φτωχαδάκι' δεν ανοίγεις μαγαζί στην Τσιμισκή φίλε μου.Ούτε μαγαζί στο Κολωνάκι.Δεν ξέρω τον Χριστιανόπουλο αλλά στην Τσιμισκή αυτοί που έχουν μαγαζιά δεν είναι απλοί μισθωτοί.
Ο Χριστιανόπουλος ήταν/είναι ένας από τους σημαντικότερους πνευματικούς ανθρώπους της Θεσ/νίκης, με πραγματικό ήθος (και όχι σαν κάτι ηθικοκάγκουρες). Συγγραφέας - μουσικός μεταξύ άλλων. Και δεν λέει μαλακίες.
Και το γεγονός ότι χρειάζεται ένα σημαντικό αρχικό κεφάλαιο για ν' ανοίξεις μαγαζί στην Τσιμισκή τι λέει; Ότι ΟΛΑ τα μαγαζιά στην Τσιμισκή βγάζουν τα ίδια λεφτα;;;; Τα ίδια βγάζει ο Φωκάς / τετ. μέτρο και τα ίδια το μικρό μαγαζί με ρούχα;;;; Και έχει και τέτοια στην Τσιμισκή. Μην τρελαθούμε κιόλας...
Και τι πάει να πει;;; όποιος έχει λεφτά θα πληρώνει από την τσέπη του τους φόρους για μια επιχείρηση που μπαίνει μέσα;;;;
Φορολόγηση με βάση το εισόδημα θα έχουμε μια ζωή το φαινόμενο της απόκρυψης.Δεν προτείνεις κάτι νέο.
Φυσικά και δεν είναι νέο... Το κάνουν όλες οι πολιτισμένες χώρες στον κόσμο και υπάρχει σε όλα τα βιβλία που ασχολούνται με το θέμα. Το θέμα είναι να υπάρχουν οι μηχανισμοί (κοινωνικοί / κρατικοί) που να μειώσουν το φαινόμενο της φοροδιαφυγής όσο γίνεται (πάντα θα υπάρχει κάτι...)
Και άρα για να μην έχουμε φοροδιαφυγή, τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι και βάζουμε τον ίδιο φόρο σε όλους, ανεξάρτητα απ' όσα βγάζουν. Είναι σαν να λες ότι ΟΛΟΙ οι μισθωτοί θα πρέπει να πληρώνουν τον ίδιο φόρο. Πχ, 200 ευρώ το μήνα ο ανειδίκευτος εργάτης στην παραγωγή που παίρνει 800 ευρώ και ο διευθυντής του εργοστασίου που παίρνει 5000 Γιατί αυτό υποστηρίζεις απλά για τους ελ. επαγγελματίες...
όπως επίσης έχουμε που έχουμε γραφειοκρατία καταλαβαίνεις τώρα τι θα γίνει με τις αποδείξεις.
Άσχετο αυτό... Για το θέμα με τις αποδείξεις είναι ένα πρόβλημα, αλλά πιστεύω θα αντιμετωπιστεί σταδιακά και (κάποιος που πραγματικά έχει διάθεση να δουλέψει) θα βρει λύσεις...
Για να το θέσω πιο σωστά λοιπόν κατηγοροιοποίηση με βάση την περιοχή τα τετραγωνικά μέτρα (όσο μεγαλύτερα τόσο υψηλότερα) τις αντικειμενικές αξίες.Καλύτερα τώρα?
ΟΧΙ.- Για παράδειγμα 2 μαγαζιά στο κέντρο. Ένα είναι ο Φωκάς και ένα άλλο της θείας Κίτσας (που είχε ένα αρχικό κεφάλαιο, δανείστηκε και λίγο και άνοιξε ένα μαγαζάκι 100τετ. μέτρων). Τα ίδια βγάζει ο Φωκάς ανά μέτρο και τα ίδια η θεία Κίτσα;;;; Αν ναι, τότε μπράβο στην θεία Κίτσα και να φορολογηθεί όσο ο Φωκάς. Αν όχι, τότε γιατί να πληρώσουν τον ίδιο φόρο;;;;;
Μέγιστος ηγέτης ο Αντρέας;;;
-
Η κυβέρνηση Αντρέα ήταν η αρχή των παθών(οικονομικών) για ότι ζούμε σήμερα. Δεν εξετάζω αν έκλεψαν ή όχι. Αυτό το έκαναν και οι υποόλοιποι. Είναι ο λόγος κατάρευσης του ασφαλιστικού. Η μάνα μου 38 χρονών πήρε σύνταξη... Είναι ο λόγος κατάρευσης του Δημοσίου τομέα. Προσλήψεις και κόντρα προσλήψεις με ταυτόχρονη χειραγώγηση των εργατοπατέρων και συνδικαλιστών(ήταν όλοι πράσινοι με τόσες προσλήψεις). Συνέπεια σήμερα να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις αν θιχτεί κάποιο από τα 'κεκτημένα' τους.
Παρέλαβε μια χώρα με ελάχιστο χρέος και μας παρέδωσε υπερχρεωμένη. Δεν ζούσαμε με λούσα. Ζήσαμε καλύτερα από ότι μέχρι το 81. ΑΛΛΑ με δανεικά και χωρίς να δουλέψουμε ώστε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας(π.χ. φάγαμε τις επιδοτήσεις σε σπίτια-αυτοκίνητα αντί να εξεληχθούμε με αυτά τα χρήματα). Είμαστε σαν το νοικοκυριό που αφού δανείστηκε για πρώτη φορά, αντί να δουλέψει για να τα βγάλει πέρα, δανειζόταν μετά το αρχικό κεφάλαιο συν τους τόκους για να συνεχιστεί η ίδια πολιτική. Βέβαια ζήσαμε κάποια ωραία καταναλωτικά χρόνια. Τώρα να μας δω. Ερωτηματικό για όλους μας αν θα μπορέσουμε να ζήσουμε έτσι. Από τα λίγα στα πολλά πας εύκολα. Το ανάποδο τσούζει.
Και οι αρλούμπες για δήθεν απαραίτητες πολιτικές του... Δεν σηκώνει η οικονομία της χώρας σου;; ΔΕΝ προσλαμβάνεις όποιον να να΄ναι(αρκεί να είναι γραμμένος σε τοπική του ΠΑΣΟΚ), δεν προσλαμβάνεις στο δημόσιο μετανάστες(δεν είμαι ρατσιστής). Δεν τους κάνεις καλύτερα αμοιβόμενους από τους ΙΥ. ΔΕΝ , ΔΕΝ....Αυτό για την καταβολή ίδιου φόρου εισοδήματος ανα κατηγορία επαγγέλματος-τετραγωνικό επ.στέγης-περιοχή κλπ είναι το λιγότερο αστείο και επικύνδυνο. Υπάρχουν 'τρύπες' που βγάζουν εκ.... Και 'μαγαζάρες' που φυτοζωούν. Ίδια μλκ με την περαίωση, μόνο που εκείνη είναι εθελοντική.
-
Δεν εχω τιποτα αλλο να προσθεσω...... με καλυψε ο kyr80, μια γρηγορη συνοπτικη ιστορια για το καταντημα μας.....
-
Ο Ανδρεας ειχε ενα οπλο που δεν εχουμε σημερα,την δραχμη.
Σου πεταγε μια αυξηση 5%, που με τον πληθωρισμο να τρεχει στα 15% ηταν μείωση
Οχι οτι θα επρεπε να γυρισουμε στην δραχμη,αν την ειχαμε σημερα ειναι περιττο να αναφερω οτι η Ισλανδια θα ειχε παρεα εδω και καιρο... -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Δεν εχω τιποτα αλλο να προσθεσω...... με καλυψε ο kyr80, μια γρηγορη συνοπτικη ιστορια για το καταντημα μας.....+1
-
Mανος
Ηξερα οτι για το αχρηστο κρατος ευθυνη εχουν τα δυο μεγαλα κομματα που κυβερνησαν επι δεκαετιες τον τοπο, μολις απαλλαξες το ενα ,ποιο απο τα δυο ???
Αληθεια τι σχεση εχουν οι Ιδ.Υπ με αυτους του Δημοσιου .Οι πρωτοι ειναι παραγωγικοτατοι με συνηθως κακες αμοιβες ,οι δευτεροι στην πλειοψηφια τους 'ιδρυματικοι' αλλα με καλες αποδοχες κ¨' αμετακινητοι'.Δεν απάλλαξα τη ΝΔ, αλλά αυτή είχε κατά τη γνώμη μου άλλου είδους ευθύνες. Η μεγάλη ζημιά στον δημόσιο τομέα έγινε τη δεκαετία του 80, οπότε αυτός γιγαντώθηκε, διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις επιθυμίες των συνδικαλιστών και όχι της κοινωνίας, η ιεραρχία καταλύθηκε αντικαθιστώμενη από τους κομματικούς μηχανισμούς, οι προσλήψεις γίνονταν με χαρτάκια αντί για εξετάσεις ή/και αδιάβλητη μοριοδότηση στο μεγαλύτερο ποσοστό.
Η ΝΔ βρήκε ένα βαθύ κομματικό κράτος, το οποίο δεν κατέλυσε (άλλοτε γιατί δεν μπορούσε, ειδικά στις αρχές της δεκαετίας του 90 και άλλοτε γιατί δεν ήθελε, προσπαθώντας να μεγαλώσει τη δική της πίτα, όπως στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας).
Η αριστερά από την άλλη λάτρευε παραδοσιακά το κράτος, οπότε έπαιξε με υποδειγματικό τρόπο το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ.
Συμφωνώ με όσα γράφει ο kyr80 εδώ. -
+1 στον kyr80
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Η κυβέρνηση Αντρέα ήταν η αρχή των παθών(οικονομικών) για ότι ζούμε σήμερα.......
.ξεχασες τις κυβερνησεις της δεξιας παλιοτερα με τις νοθευμενες εκλογες,την χουντα και τους δικτατορες με τις ασχετες πολιτκες τους και φυσικα τον κ.μητσοτακη και του κ .καραμανλη προσφατα που απετυχε παταγωδος.
εγω δεν λεω οτι το πασοκ ειναι αγιο και οτι τα εκανε ολα σωστα αλλα τουλαχιστον καταφεραμε να παρουμε λεφτα απο το εξωτερικο πακετα και χρηματοδοτησεις και ολα αυτα ειναι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ.
μην ξεχναμε οτι η δωρεαν παιδεια και υγεια ειναι κατορθωματα του πασοκ και οχι καποιας δεξιας κυβερνησης.
επι πασοκ και ανδρεα παπανδρεου αποκτησαμε εξωτερικη πολιτικη καθως οι ξενες δυναμεις ειχαν εναν αντιπαλο που δεν ηταν ευκολος βλ ανδρεας.
ολοι θα θυμαστε οτι με την κυβερνηση μητσοτακη η χωρα πηρε τον κατηφορο,ανεργια παντου , ο πληθωρισμος ανεβηκε στα υψη και ηρθε παλι το πασοκ και διορθωσε την κατα σταση και αργοτερα με τον σημιτη μπηκε πολυ χρημα στην αγορα αποδεδειγμενα αλλα ο ελληνας θεωρησε σωστο να παιξει τζογο.
εγω κρινω την κυβερνησεις του πασοκ σαν τις καλυτερες της ελλαδας σε σχεση με τις αλλες που δεν φαινεται να προσφεραν και τιποτα σημαντικο .
θελουμε δεν θελουμε με το πασοκ ο λαος περασε καλυτερα και φυσικα γιαυτο ψηφηζουμε γιανα εχουμε μια κυβερνηση που θα μας κανει να περναμε καλυτερα.
τωρα αν μου πειτε τα γνωστα οτι δεν εβλεπαν μπροστα και κοιταζαν το παρον ε ενταξει τι να πω,την επομενη φορα ψηφηστε χουντα ,μητσοτακη ,καραμανλη να φατε καλα
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Για να το θέσω πιο σωστά λοιπόν κατηγοροιοποίηση με βάση την περιοχή τα τετραγωνικά μέτρα (όσο μεγαλύτερα τόσο υψηλότερα) τις αντικειμενικές αξίες.Καλύτερα τώρα?
ΟΧΙ.- Για παράδειγμα 2 μαγαζιά στο κέντρο. Ένα είναι ο Φωκάς και ένα άλλο της θείας Κίτσας (που είχε ένα αρχικό κεφάλαιο, δανείστηκε και λίγο και άνοιξε ένα μαγαζάκι 100τετ. μέτρων). Τα ίδια βγάζει ο Φωκάς ανά μέτρο και τα ίδια η θεία Κίτσα;;;; Αν ναι, τότε μπράβο στην θεία Κίτσα και να φορολογηθεί όσο ο Φωκάς. Αν όχι, τότε γιατί να πληρώσουν τον ίδιο φόρο;;;;;
Την είχα πετάξει κι εγώ αυτή την 'ιδέα' σε μια συζήτηση εντελώς ειρωνικά, ως hint για το που θα καταντήσουμε έτσι όπως πάμε, με τη λογική να έχει πάει περίπατο καιρό τώρα. Τώρα είναι σαν να βλέπω ταινία επιστημονικής φαντασίας, όπου κάποιοι ταλαίπωροι προσπαθούν να περάσουν τέτοιες ιδέες ως 'λύσεις' (δίκαιες, εννοείται, όχι 'μαζί με τα ξερά ας καούν και τα χλωρά και βλέπουμε').
Πώς το είπατε?... 'Κατηγοριοποίηση'?!.. Άλλο αυτό κι άλλο το 'αλύπητο τσουβάλιασμα', έτσι?...
θελουμε δεν θελουμε με το πασοκ ο λαος περασε καλυτερα και φυσικα γιαυτο ψηφηζουμε γιανα εχουμε μια κυβερνηση που θα μας κανει να περναμε καλυτερα.
τωρα αν μου πειτε τα γνωστα οτι δεν εβλεπαν μπροστα και κοιταζαν το παρον ε ενταξει τι να πω
Ο ορισμός της κοντόφθαλμης λογικής είναι αυτός, αν δεν το έχεις καταλάβει. 'Να περάσω καλά σήμερα, και στα @@ μου το αύριο'. Ας κληρονομήσουν τα παιδιά μου τα χρέη μου και μια χώρα μπουρδέλο, δεν πειράζει, έχει ο Θεός...
-
Είναι απίστευτο πόσο εύκολα προχωράνε σε αυξήσεις σε καύσιμα, τσιγάρα, φόρους και πόσο αντιστρόφως δύσκολα 'κόβουν' κωλαράκια στον δημόσιο τομέα. Δε βλέπω να προχωράνε σε μέτρα που θα πονέσουν τους υπαλλήλους του κράτους. Κι αυτο το υποκείμενο ο διοικητης της ΤτΕ πόσο μισθό παίρνει άραγε και μιλάει? Μια απο τα ίδια τελικά και ο Γιωργάκης. Στο ίδιο μήκος κύματως με όλους τους προηγούμενους.
Το ΔΝΤ έρχεται όλο και πιο κοντά. Και τότε, θα πει ότι έφταιγε ο μπούλης και θα ξαναζητήσει τη ψήφο μας την ώρα που ο Σαμαρας θα ζηταει κι αυτος ψήφο γιατι έχει έτοιμο σχέδιο για την έξοδο απο τη κρίση. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Η κυβέρνηση Αντρέα ήταν η αρχή των παθών(οικονομικών) για ότι ζούμε σήμερα.......
.ξεχασες τις κυβερνησεις της δεξιας παλιοτερα με τις νοθευμενες εκλογες,την χουντα και τους δικτατορες με τις ασχετες πολιτκες τους και φυσικα τον κ.μητσοτακη και του κ .καραμανλη προσφατα που απετυχε παταγωδος.
εγω δεν λεω οτι το πασοκ ειναι αγιο και οτι τα εκανε ολα σωστα αλλα τουλαχιστον καταφεραμε να παρουμε λεφτα απο το εξωτερικο πακετα και χρηματοδοτησεις και ολα αυτα ειναι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ.
μην ξεχναμε οτι η δωρεαν παιδεια και υγεια ειναι κατορθωματα του πασοκ και οχι καποιας δεξιας κυβερνησης.
επι πασοκ και ανδρεα παπανδρεου αποκτησαμε εξωτερικη πολιτικη καθως οι ξενες δυναμεις ειχαν εναν αντιπαλο που δεν ηταν ευκολος βλ ανδρεας.
ολοι θα θυμαστε οτι με την κυβερνηση μητσοτακη η χωρα πηρε τον κατηφορο,ανεργια παντου , ο πληθωρισμος ανεβηκε στα υψη και ηρθε παλι το πασοκ και διορθωσε την κατα σταση και αργοτερα με τον σημιτη μπηκε πολυ χρημα στην αγορα αποδεδειγμενα αλλα ο ελληνας θεωρησε σωστο να παιξει τζογο.
εγω κρινω την κυβερνησεις του πασοκ σαν τις καλυτερες της ελλαδας σε σχεση με τις αλλες που δεν φαινεται να προσφεραν και τιποτα σημαντικο .
τωρα αν μου πειτε τα γνωστα οτι δεν εβλεπαν μπροστα και κοιταζαν το παρον ε ενταξει τι να πω,την επομενη φορα ψηφηστε χουντα ,μητσοτακη ,καραμανλη να φατε καλα
Το υπογραμμισμένο είναι ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ αυτής της χώρας επειδή οι ορίζοντες μας δεν ξεπερνούν την πενταετία. Κι αυτό ΔΕ σημαίνει ότι η χούντα είναι προτιμητέα!
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
τωρα αν μου πειτε τα γνωστα οτι δεν εβλεπαν μπροστα και κοιταζαν το παρον ε ενταξει τι να πω
Ο ορισμός της κοντόφθαλμης λογικής είναι αυτός, αν δεν το έχεις καταλάβει. 'Να περάσω καλά σήμερα, και στα @@ μου το αύριο'. Ας κληρονομήσουν τα παιδιά μου τα χρέη μου και μια χώρα μπουρδέλο, δεν πειράζει, έχει ο Θεός...
το εικονιδιο αυτο στο επιστρεφω πισω.
και επιτελους εσεις ολοι που διαφωνειτε πειτε ποιο κομμα πιστευετε και εσυ ειδικα οτι θα μπορουσε να τα παει καλυτερα και ποιο κομμα θα μπορουσε να κυβερνησει την χωρα καλυτερα.ΛΑΟΣ
ΝΔ
ΚΚΕ
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
ΣΥΡΙΖΑ.θελω κοφτες απαντησεις γιατι η ανευθυνοτητα και η υποκρισια εχει παραγινει.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
το εικονιδιο αυτο στο επιστρεφω πισω.
και επιτελους εσεις ολοι που διαφωνειτε πειτε ποιο κομμα πιστευετε και εσυ ειδικα οτι θα μπορουσε να τα παει καλυτερα και ποιο κομμα θα μπορουσε να κυβερνησει την χωρα καλυτερα.ΛΑΟΣ
ΝΔ
ΚΚΕ
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
ΣΥΡΙΖΑ.θελω κοφτες απαντησεις γιατι η ανευθυνοτητα και η υποκρισια εχει παραγινει.
ΚΑΝΕΝΑ κόμμα από τη στιγμή που ο κόσμος που τα ψηφίζει (και άρα επηρεάζει την πολιτική των) έχει τα μυαλά σου (σήμερα να περάσουμε καλά κι αύριο έχει ο θεός)
100 ημέρες ΠΑΣΟΚ, απολογισμός κυβερνητικού έργου