-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ο επομενος ιδιοκτητης της θα βγει στο 4τροχοι φορουμ και θα μας λεει για την πολυ κακη αξιοπιστια των ιταλικων αυτοκινητων.Μέσα είσαι..
Υ.Γ. Το δικό μου πριν το αγοράσω το οδηγουσε γυναίκα ετών 40.
Καλό ή κακό;
-
Ο χρήστης Unleaded έγραψε:
Φιλε Unleaded, σόρυ κιόλας αλλά η χρήση που περιγράφεις δεν δικαιολογεί 7 χιλιάρικα ζημιές..
700 ευρώ έγραψα man..
Με 7.000 θα ήταν ολοκαίνουριο, μέχρι και σασί θα είχα αλλάξει..
Ναι μωρέ ΟΚ. Τυπογραφικό.. οι ζημιές πάντως παραμένουν αδικαιολόγητα πολλές.
-
Συμπέρασμα, τα ιταλικά σπάνε απο κακκή χρήση ενώ τα γερμανικά (VW) σπάνε έτσι και αλλιώς (σπασμένα τούρμπο, πορώδεις κεφαλές κτλπ)
-
ο επομενος ιδιοκτητης της θα βγει στο 4τροχοι φορουμ και θα μας λεει για την πολυ κακη αξιοπιστια των ιταλικων αυτοκινητων.
Μέσα είσαι..
Καλό ή κακό;
και γυναίκα 40αρα και 9 ετών Φιατ και το πας τάπα ... ε σόρι πας γυρεύοντας.
-
Ελα, πήρα φακό και χώθηκα κάτω από το αμάξι..
Πριν το αείμνηστο τελικό καζανάκι η σωλήνα έκανε γωνία, η οποία έχει σαπίσει.
Θα πάω δευτέρα σε εξατμισά για καμμιά πατέντα με οξυγονοκόλληση τμήματος σωλήνας στο σημείο.
Το θετικό είναι ότι ακούγεται σαν Lamborghini Murcielago.
Y.Γ. Πόσο πάει το κουστούμι για ηχορρύπανση;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ο επομενος ιδιοκτητης της θα βγει στο 4τροχοι φορουμ και θα μας λεει για την πολυ κακη αξιοπιστια των ιταλικων αυτοκινητων.
Μέσα είσαι..
Καλό ή κακό;
και γυναίκα 40αρα και 9 ετών Φιατ και το πας τάπα ... ε σόρι πας γυρεύοντας.
Eλα δε θελω κακεντρέχειες, μας ακούνε και τα θηλυκά του forum και μετά παραπονιόμαστε που δεν μας κάθονται.
Το πολύ πολύ να είχε φάει το δίσκο/πλατώ, πράγμα το οποίο επιβεβαιώθηκε αμέσως μετά τη μεταβίβαση στο όνομα μου..
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
τα παλια ιταλικα ηταν αναξιοπιστα και με τα χρονια βελτιωθηκαν αλλα οχι σε σημειο που να αγοραζα ποτε **επαγγελματικο **οχημα απο την ιταλια.
Tι εννοεις επαγγελματικο?
Στην εταιρια εχουμε ενα Fiat Doblo diesel το οποιο το οδηγουν 2-3 διαφορετικοι οδηγοι, μια φορα συμμετειχε σε καραμπολα, 2-3 φορες φουλαρισε με βενζινη, τα σερβις γινονται οποτε καποιος το θυμηθει, το φορτωνουμε σχεδον καθημερινα με κανα τονο εμπορευμα (χαρτι κυριως) και μεχρι τωρα (περιπου 95000χλμ) δεν εχει παθει τιποτα.
-
To αυτοκίνητο μου είναι ενα Fiat Punto Sporting μοντέλο 2000, με 96.000km στο κοντέρ.
- Καίγεται η ασφάλεια του μοτέρ του τιμονιού
- Μένω από δίσκο/πλατώ/ρουλεμάν
- Σπάει η μια ντίζα του κιβωτίου
- Αδειαζει όλη η βαλβολίνη στο δρόμο επειδή σπάει η ασφάλεια του εμπρός ημιαξονίου
- Σπάει η ντίζα του χειροφρένου
Σε Punto 8/2000 με 105000χλμ:
Οι δυο βλαβες που δεν ειχαν σχεση με τον τροπο οδηγησης και απλα...παρουσιαστηκαν:
Ηλεκτρικο μοτερ τιμονιου και εγκεφαλος, συνολο 579€
Φυσικα, εκτος εγγυησης.Αλλα ολα τα αυτοκινητα πλεον, ολο και κατι θα παρουσιασουν. Πχ τα 579€ εγω τα εδωσα για εγκεφαλο και μοτερ τιμονιου, ο κατοχος Golf για γρυλλο παραθυρων και πολλαπλασιαστες κ.ο.κ.
Οι βλαβες Νο2,3,4,5 που αναφερεις, εχουν να κανουν μαλλον με το στυλ οδηγησης.
Αλλα νομιζω πως σε αυτη την κατηγορια αυτοκινητων γινονται και καποιες εκπτωσεις στην ποιοτητα λογω κοστους.
Πχ και εμενα μου εσπασε η μια ντιζα του κιβωτιου, στην προσπαθεια μου να τη ρυθμισω.
Την αλλη την αλλαξα επειδη παλιωσε και ο λεβιες πλεον δεν ειχε καλη αισθηση. (Κοστος 70€) -
Μπορεί να υπάρχουν τα αυτοκίνητα της Δευτέρας.... Αλλά πώς γίνεται μερικά αυτοκίνητα που επιβιώνουν για χρόνια μια χαρά να αρχίζουν να αποσυντίθενται μόλις τύχουν στον κατάλληλο άνθρωπο. Ο οποίος καταφέρνει να κάνει το ίδιο σε περισσότερα οχήματα. Είναι τυχαίο άραγε, επειδή τα αυτοκίνητα ήταν ήδη καταπονημένα ή φταίει ο ανθρώπινος παράγοντας;
Αρχικά δεν έδινα σημασία σε σχετικά σχόλια και χαρακτηρισμούς αλλά μάλλον πιστεύω ότι μερικοί άνθρωποι (κι εγώ μάλλον μέσα είμαι...) χωρίς να είναι ακριβώς καντέμηδες και παρόλο που κάνουν πράματα που δεν μοιάζουν διαφορετικά από αυτά που κάνουν οι άλλοι καταφέρνουν να ζορίσουν ιδιαίτερα το όχημά τους και να προκαλούν φθορές. Οι άνθρωποι αυτοί ονομάζονται από τους άλλους σιδεροφάγοι.
Δεν είμαι σίγουρος τι είναι αυτό που κάνουν διαφορετικά αυτοί οι οδηγοί αλλά δεν μπορεί κάτι πρέπει να κάνουν. Ίσως ασκούν τις 'συνήθεις' καταπονήσεις πιο συχνά ή πιο επίμονα ή συνδυάζουν περισσότερες καταπονήσεις ταυτόχρονα ή σε μικρό χρονικό διάστημα. Ποιος ξέρει... -
Το εχω ξαναγράψει σε άλλο θέμα αλλά θα το επαναλάβω..
Lancia delta HF1.6(μαμά) του 1992,την αγόρασα το 1994 με 60.000ΚΜ,και την έδωσα το 2000 με 270.000 ΚΜ...
Μηχανικό πρόβλημα κανένα μα απολύτως κανένα (εκτός απο 1 φορά που έκανε πατάτα μηχανικός),τα service και τα λάδια οχι πάντα στην ωρα τους,ηλεκτρολογικά είχε κάποια μικροθεματάκια όπως μοτέρ παράθυρου,λάμπες,ασφάλειες,και οδήγηση οχι χαλαρή,αλλά ούτε άγρια σκισίματα.
Οπότε το συμπέρασμά μου είναι οτι ολα εκτός απο τρόπο χρήσης είναι και θέμα τύχης -
O πατέρας μου 21 χρόνια οδηγούσε το Zastava και την αλλαγή ρουλεμάν, δεν την συνάντησε. Εγώ άλλαξα σε 3 χρόνια 4 (2 φορές, τα 2 μπροστά!).
Και στη Lancia, έχω αλλάξει άλλα 4 , αλλά μάλλον την πρώτη φορά έφταιξε το πολύ σφίξιμο όταν έβαλα πίσω δισκόφρενα...
Άρα; Άρα σαφώς παίζουν ρόλο και τα δύο: και το πόσο κάφτης είναι ο οδηγός, αλλά και το πόσο ανθεκτικό είναι ένα αυτοκίνητο. Επίσης, σημαντικό είναι πόσο...στην ησυχία του το αφήνουμε. Πχ είναι πιο πιθανό να τρίξει ένα αμάξι που το έχουμε χαμηλώσει και σκληρύνει...
Εγώ πάντα αγοράζω το αυτοκίνητο που μου αρέσει, ανεξαρτήτως καταγωγής και ποτέ δεν πιστεύω και απόλυτα τους μηχανικούς σε ό,τι μου λένε... Ο μόνος πραγματικά άψογος που έχω γνωρίσει, που δεν ήθελε να με...γδύσει, παρόλο που είχε ...πολλές ευκαιρίες, ήταν ο μάστρο-Νίκος στην Πάτρα (νέος ήταν, αλλά έτσι τον φώναζαν τον άνθρωπο... ). Είχε τότε που σπούδαζα κάτου ένα συνεργείιο που έφτιαχνε Daewoo , πάνω στην Πανεπιστημίου. Κρίμα που πλέον δεν πατάω το πόδι μου στην μΠάτρα!
Άψογος μηχανικός και τιμιότατος!
-
- Καίγεται η ασφάλεια του μοτέρ του τιμονιού (είναι ηλεκτρικό το τιμόνι)
Aιτία η παρατεταμένη χρήση του City Mode, δηλαδή υπερλειτουργία του μοτέρ.
Αποτέλεσμα, το τιμόνι έγινε πιο σκληρό και από μηχανικό.
Δίδαγμα: Μην κάνετε χρήση του City Mode χωρίς λόγο, και ακόμη καλύτερα μη το χρησιμοποιείτε καθόλου, το τιμόνι είναι ήδη πολύ ελαφρύ και δεν χρειάζεται αυτή η επιλογή.
Με σχεδον τα διπλασια χλμ απο σενα και τα ιδια χρόνια... το CITY αναψε και δεν ξαναεσβησε ποτε! Απολύτως κανενα προβλημα λογω εμπλοκης CITY. Δεν ισχυει κατι τετοιο. Τωρα αν σου καηκε καποια ασφαλεια... εεε ασφαλεια ειναι και μπορει να καει για τυχαιο λογο. Χωρια που καποιες μεγαλες παρτιδες ηρθαν απλως με προβληματικο μοτερ τιμονιου. Το mode λειτουργιας δεν εχει να κανει...
- Μένω από δίσκο/πλατώ/ρουλεμάν (ο δίσκος είχε 60.000 - σχετικα λίγα Km).
Αιτία, το γεγονός ότι τον έκαψα 3-4 φορές με γκάζωμα ανευ λόγου και συνεχείς εκκινήσεις με 5-6.000rpms.
Αν με το 'εκαψα' εννοεις πως πατιναρισες, τοτε μαλλον τον τον εφαγες λογω χρησης. Απο 3-4-10 εκκινησεις μαλλιοκουβαρα δεν παθαίνει τοσο ευκολα... διαφορετικα καθε τριμηνο προσωπικα θα ηθελα δισκο Βεβαια προσεξε... ειχες και 60κ χλμ στον δισκο... εεεε καπου εκει ειναι και ο μεσος ορος ζωης του δισκου στα Φουντο.
- Σπάει η ντίζα του χειροφρένου, έπειτα από απανωτά σβουρίδια στους κόμβους του πανεπιστημίου πατρών.
Εγω την εσπασα πριν λιγο καιρο, απλα απο overkill τραβηγμα, και μαλιστα εσπασε μετα απο καποια ωρα... οχι την ωρα που το σηκωσα.
Μήπως τελικά ευθυνόμαστε εμείς που ζητάμε πολλά από αυτοκίνητα που δεν έχουν κατασκευαστεί για καταστάσεις WRC;
Ανοίγω αυτό το thread για να αναφέρει ο κάθε κάτοχος ιταλικού τα προβλήματα που του έχουν παρουσιαστεί, με γνώμωνα πάντοτε τη χρήση που γίνεται.
Σε μεγάλο βαθμό η αξιοπιστία ενος οπιουδηποτε αυτοκινητου εξαρτάται απο την χρηση που του κανεις... Υπάρχει βεβαια και διαφορετικη ανοχη στην κακομεταχειριση, αλλα λιγο πολυ αναλογα με την κατηγορια/τιμη βραζουνε στο ιδιο καζανι.
- Καίγεται η ασφάλεια του μοτέρ του τιμονιού (είναι ηλεκτρικό το τιμόνι)
-
Ως προς το θεμα των μηχανικων εγω εχω αρχισει και καταληγω στο 'οπως το μαθεις' και εξηγω..
Πχ ενα 106 rallye 1.3 (που εχω προσωπικη εμπειρια τοσο απο μενα αλλα και απο φιλων) που εχει μεγιστη ροπη 5500 rpm και ισχυ 7000 αν το δουλευεις συνεχως κατω απο τις 3000 ειναι σχεδον στατιστικα επιβεβαιαωμενο οτι θα βγαλει προβληματα τοσο στα συστηματα λιπανσης οσο και ψυξης! Αυτο βεβαια δε σημαινει πως η λυση ειναι να το πας συνεχεια 7000 αλλα με ενα μεσο ορο στροφων κοντα στη μεγιστη ροπη θα εισαι συνηθως στη φυσικη φθορα των εξαρτηματων! (δε συζηταμε οτι γενικως αν δουλευεις σε πολυ χαμηλες στροφες βουλωνει καταλυτης και πολλαπλη εξαγωγης με αποτελεσμα αυξημενες θερμοκρασιες στο θαλαμο κτλ κτλ) Προφανως και ενα πουντο απλο και ενα abarth πχ δε θα εχει την ιδια αντοχη σε κακομεταχειριση! Και προφανως ενα abarth θα ειναι και ανθεκτοκοτερο απο ενα απλο golf...(που εχω ΔΕΙ τα μηρια οσο ειδικα ενα διαστημα με καταλυτες, αισθητηρες Λ κτλ κτλ...)( αλλωστε δε νομιζω τυχαια να λεγεται και αυτοκινητο του λαου... )
Στο οπελ κορσα της πεθερας μου με 12.000km εκτος του οταν κατεβαινεις ραμπα κανει σα να παει να στραβωσει το πλαισιο, τριζουν παραθυρα, ειναι απαραδεκτα και ανουσια σκληρο, εχει κολλησει το κουμπι της ζωνης οδηγου... ολα αυτα ομως τελικα μπορει να ειναι πιο ακριβα απο μια πιο απλη ζημια που μπορει να βγαλει ενα ιταλικο οπως ομως και καθε αμαξι τελικα! Απλα αυτο που βλεπω τελικα ειναι οτι ρολο παιζει η εξυπηρετηση του σερβις γιατι ενας φιλος με tsi πηγε στην αντιπροσωπεια με συγχρονιζε 2ας στα 30.000km και του το αλλαξαν προσπαθωντας να μπαλωσουν το προβλημα (ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΡΑ) οποτε εκεινος εφυγε και οταν τον ρωτας αν εχει βγαλει καποιο προβλημα το γκολφ σου λεει οχι (στο μυαλο του δεν εχει καταγραφει σαν βλαβη!!)
Στα ιταλικα ομως δεν ειναι ετσι και εκει ειναι το ολο θεμα... -
Ο χρήστης romilos έγραψε:
ενας φιλος με tsi πηγε στην αντιπροσωπεια με συγχρονιζε 2ας στα 30.000km και του το αλλαξαν προσπαθωντας να μπαλωσουν το προβλημα (ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΡΑ) οποτε εκεινος εφυγε και οταν τον ρωτας αν εχει βγαλει καποιο προβλημα το γκολφ σου λεει οχι (στο μυαλο του δεν εχει καταγραφει σαν βλαβη!!)Mήπως τον συνέδεσαν κ αυτόν στο διαγνωστικό κ του έσβησαν το error?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
ενας φιλος με tsi πηγε στην αντιπροσωπεια με συγχρονιζε 2ας στα 30.000km και του το αλλαξαν προσπαθωντας να μπαλωσουν το προβλημα (ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΡΑ) οποτε εκεινος εφυγε και οταν τον ρωτας αν εχει βγαλει καποιο προβλημα το γκολφ σου λεει οχι (στο μυαλο του δεν εχει καταγραφει σαν βλαβη!!)
Mήπως τον συνέδεσαν κ αυτόν στο διαγνωστικό κ του έσβησαν το error?
-
ΘΕΙΚΟ
-
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
ενας φιλος με tsi πηγε στην αντιπροσωπεια με συγχρονιζε 2ας στα 30.000km και του το αλλαξαν προσπαθωντας να μπαλωσουν το προβλημα (ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΡΑ) οποτε εκεινος εφυγε και οταν τον ρωτας αν εχει βγαλει καποιο προβλημα το γκολφ σου λεει οχι (στο μυαλο του δεν εχει καταγραφει σαν βλαβη!!)
Mήπως τον συνέδεσαν κ αυτόν στο διαγνωστικό κ του έσβησαν το error?
yaaa
Συνεργεία for the win!