-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Με το καλό να το χαρείς ..................Ευχαριστώ φίλε μου.
Metro ή Technical Gray σου πάει περισσότερο στο μάτι? -
Βασικα αυτα τα 2χρωματα τα εχεις δει απο κοντα? Εμενα δεν μου λεει κατι το metro, απο την αλλη το Technical Gray ειναι πιο ασφαλης επιλογη. Εγω ειχα δει ενα χρωμα καθως περνουσα απεξω απο μια αντιπροσωπια αλλα δεν ξερω ποιο ακριβως ηταν, μαλλον ηταν το Silver Lightning γιατι δεν ηταν καθαρο ασημι αλλα μπλεδιζε λιγο, αυτηη μαλλον ειναι μια επιλογη αν δεν θελεις εντελως σκουρο χρωμα. Παντως παλι λεω οτι το Technical Gray ειναι η πιο αφαλης επιλογη.
-
Ο χρήστης Biskoto10 έγραψε:
Βασικα αυτα τα 2χρωματα τα εχεις δει απο κοντα? Εμενα δεν μου λεει κατι το metro, απο την αλλη το Technical Gray ειναι πιο ασφαλης επιλογη. Εγω ειχα δει ενα χρωμα καθως περνουσα απεξω απο μια αντιπροσωπια αλλα δεν ξερω ποιο ακριβως ηταν, μαλλον ηταν το Silver Lightning γιατι δεν ηταν καθαρο ασημι αλλα μπλεδιζε λιγο, αυτηη μαλλον ειναι μια επιλογη αν δεν θελεις εντελως σκουρο χρωμα. Παντως παλι λεω οτι το Technical Gray ειναι η πιο αφαλης επιλογη.Όχι δεν έχω δει το Metro από κοντά. Έχω ζητήσει να το δω -αν υπάρχει σε οποιοδήποτε υποκατάστημα του δικτύου- και περιμένω.
Το Technical Gray είναι όντως ασφαλής επιλογή αλλά 'πολυφορεμένο'. Αν μου αρέσει το Metro απο κοντά, μπορεί να το τολμήσω γιατί και αυτό μου φαίνεται αρκετά εμπορικό. -
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Σήμερα έκλεισα το Insignia.
Λόγω ειδικής παραγγελίας (έκδοση Cosmo με διχρωμία στο ταμπλώ, μπεζ ταπετσαρία και extra το Flex Ride) το αυτοκίνητο θα έρθει τον Γενάρη.Βέβαια τα καλά της υπόθεσης είναι ότι θα γλυτώσω τα τέλη του 2009 και θα είναι ουσιαστικά μοντέλο 2010, αλλά 3 μήνες αναμονή είναι λίγο σπαστική. Τέλος πάντων, δεν μπορεί να τα έχει όλα κανείς...
Γράψε μας αναλυτικά αν θες τιμές κ.λ.π που το έκλεισες , επίσης αν απέσυρες κάποιο ι.χ ..
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Όχι δεν έχω δει το Metro από κοντά. Έχω ζητήσει να το δω -αν υπάρχει σε οποιοδήποτε υποκατάστημα του δικτύου- και περιμένω.
Το Technical Gray είναι όντως ασφαλής επιλογή αλλά 'πολυφορεμένο'. Αν μου αρέσει το Metro απο κοντά, μπορεί να το τολμήσω γιατί και αυτό μου φαίνεται αρκετά εμπορικό.Το Metro το έχω δει σε 5θυρο Corsa. Πολύ όμορφη απόχρωση ξεφευγοντας απο το κλασικό μπλε σκούρο και το μολυβί. Θα ήταν η επιλογή μου αν και 'φίλος' του γκρίζου.
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Γράψε μας αναλυτικά αν θες τιμές κ.λ.π που το έκλεισες , επίσης αν απέσυρες κάποιο ι.χ ..Το αμάξι 'κλειδί' (με μεταλλικό χρώμα, τέλη κλπ κλπ) το έκλεισα 25300€ με έκπτωση 1034€ απο την τιμή καταλόγου των 26.334€ και δώρο . (Έκδοση Cosmo). Δυστυχώς δεν μπορώ να γράψω δημόσια τον έμπορο που το έκλεισα, καθώς με παρακάλεσε να μην το κάνω ούτε να αναφέρω την έκπτωση σε άλλους εμπόρους.
Απο extra σκέφτομαι να του προσθέσω είναι:
1)Navi Pack 4 (περιλαμβάνει navi και Flexride0
2)Φώτα AFL
3)Σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών (TPMS)Με αυτά θα πάει περί τα 28300€, αλλά αύριο που θα οριστικοποιήσω την παραγγελία δίνοντας την προκαταβολή, θα προσπαθήσω να παζαρέψω και τον εξτρά εξοπλισμό.
Δεν έκανα κάποια απόσυρση, αλλά το παλιό μου Stilo θα το πάω σε έναν έμπορο στην επαρχία προκειμένου να πουληθεί γρηγορότερα και σε καλύτερη τιμή.
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Δυστυχώς δεν μπορώ να γράψω δημόσια τον έμπορο που το έκλεισα, καθώς με παρακάλεσε να μην το κάνω ούτε να αναφέρω την έκπτωση σε άλλους εμπόρους.Πόσο ωραία λειτουργεί ο ελεύθερος ανταγωνισμός στο χώρο του αυτοκινήτου... και μετά κλαίγονται γιατί πάτωσαν οι πωλήσεις
Το ότι σου ζήτησε να μην αναφέρεις την έκπτωση σε άλλους εμπόρους σημαίνει μόνο ένα πράγμα: ότι φοβάται την αντιπροσφορά... δε χάνεις τίποτα να τσεκάρεις και σε μια άλλη όπελ πριν κλείσεις (κάνοντας νύξη για την αρχική προσφορά που πήρες αν δεις ότι σε παίρνει)
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
Πόσο ωραία λειτουργεί ο ελεύθερος ανταγωνισμός στο χώρο του αυτοκινήτου... και μετά κλαίγονται γιατί πάτωσαν οι πωλήσειςΑν κατεβάσεις τον τιμοκατάλογο της Opel απο το site της, θα διαπιστώσεις ότι στην πρώτη του σελίδα αναγράφεται ότι:
'Οι τιμές που αναφέρονται στον παρόντα τιμοκατάλογο αποτελούν συνιστώμενες λιανικές τιμές. Εναπόκειται στην απόλυτη διακριτική ευχέρεια του κάθε Διανομέα να προσδιορίσει την τελική λιανική τιμή κάθε πελάτη για κάθε μοντέλο αυτοκινήτου, με βάση την συγκεκριμένη εμπορική συναλλαγή και την εμπορική πολιτική κάθε Διανομέα.'Δεν καταλαβαίνω λοιπόν την ένσταση σου. Άλλωστε ο ανταγωνισμός μεταξύ των εμπόρων, μόνο οφέλη έχει για τον τελικό καταναλωτή.
Το ότι σου ζήτησε να μην αναφέρεις την έκπτωση σε άλλους εμπόρους σημαίνει μόνο ένα πράγμα: ότι φοβάται την αντιπροσφορά... δε χάνεις τίποτα να τσεκάρεις και σε μια άλλη όπελ πριν κλείσεις
Το ξέρω και επισκέφθηκα και άλλες αντιπροσωπείες, αναφέροντας την έκπτωση όχι όμως τον έμπορο για να μην τον εκθέσω. (Ασχέτως το τι αναφέρει ο τιμοκατάλογος της Opel, μάλλον έχουν μια άτυπη συμφωνία περί τήρησης του, όμως μάλλον κάποιοι κάνουν εκπτώσεις για να πάρουν πελάτες).
Κάποιοι μου έδωσαν την ίδια έκπτωση, όμως κανένας δεν την ξεπέρασε. -
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
...(Ασχέτως το τι αναφέρει ο τιμοκατάλογος της Opel, μάλλον έχουν μια άτυπη συμφωνία περί τήρησης του, όμως μάλλον κάποιοι κάνουν εκπτώσεις για να πάρουν πελάτες).
Κάποιοι μου έδωσαν την ίδια έκπτωση, όμως κανένας δεν την ξεπέρασε.Άρα αφού έχουν ΟΛΟΙ άτυπη συμφωνία να κάνουν έκπτωση πχ 1000e σε κάτι που κοστίζει 25000e, γιατί ο πρώτος έμπορος σου είπε να μην αναφέρεις την έκπτωσή του??
Ο κόσμος το'χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι μου φαίνεται...
σε μια υγιή αγορά θα γινόταν το εξής (πόσο μου το αφήνεις από τα 25k?... 24k οκ... πας δίπλα... πόσο? 25k και συ?... ξέρεις ο άλλος μου το άφησε 24k... με 23k το παίρνω από σένα!)...
Έτσι γίνεται δεκαετίες στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα την απελευθέρωση της αγοράς αυτοκινήτου, την πτώση των τιμών και την ωφέλεια του πελάτη...Δηλ. δε σου φαίνεται κοροιδία το ότι όλοι οι αντιπρόσωποι της όπελ έχουν συμφωνήσει για το μέγιστο ποσό έκπτωσης που μπορούν να κάνουν άτυπα (και καλά...)??
εγώ αντί για έκπτωση, θα το ονόμαζα καλύτερα δόλωμα... -
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
...(Ασχέτως το τι αναφέρει ο τιμοκατάλογος της Opel, μάλλον έχουν μια άτυπη συμφωνία περί τήρησης του, όμως μάλλον κάποιοι κάνουν εκπτώσεις για να πάρουν πελάτες).
Κάποιοι μου έδωσαν την ίδια έκπτωση, όμως κανένας δεν την ξεπέρασε.Άρα αφού έχουν άτυπη συμφωνία να κάνουν έκπτωση πχ 1000e σε κάτι που κοστίζει 25000e, γιατί ο πρώτος έμπορος σου είπε να μην αναφέρεις την έκπτωσή του??
Μάλλον δεν διάβασες σωστά το post μου. Μίλησα για άτυπη συμφωνία ΤΗΡΗΣΗΣ του τιμοκαταλόγου και όχι άτυπη συμφωνία έκπτωσης 1000€. Απλώς κάποιοι την παραβιάζουν, προκειμένου να κερδίσουν πελάτες.
Ο κόσμος το'χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι ή καλύτερα πως το μονοπώλιο κυβερνά...
δλδ. σε μια υγιή αγορά θα γινόταν το εξής (πόσο μου το αφήνεις από τα 25k?... 24k οκ... πας δίπλα... πόσο? 25k και συ?... ξέρεις ο άλλος μου το άφησε 24k... με 23k το παίρνω από σένα!)...
Έτσι γίνεται δεκαετίες στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα την απελευθέρωση της αγοράς αυτοκινήτου, την πτώση των τιμών και την ωφέλεια του πελάτη...Συμφωνώ ότι ο ανταγωνισμός μόνο οφέλη μπορεί να έχει για εμάς τους πελάτες.
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
Ο κόσμος το'χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι μου φαίνεται...
σε μια υγιή αγορά θα γινόταν το εξής (πόσο μου το αφήνεις από τα 25k?... 24k οκ... πας δίπλα... πόσο? 25k και συ?... ξέρεις ο άλλος μου το άφησε 24k... με 23k το παίρνω από σένα!)...
Έτσι γίνεται δεκαετίες στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα την απελευθέρωση της αγοράς αυτοκινήτου, την πτώση των τιμών και την ωφέλεια του πελάτη...Καλό, λογικό και κερδοφόρο για τον καταναλωτή ... αλλά μήπως αυτό προυποθέτει την απελευθέρωση της αγοράς και την καταργηση της 'αντιπροσώπευσης'?
Εδώ πάνω υπάρχει μία Renault, μία Mazda και απο μία σε κάποιες άλλες. Αν θέλεις να λειτουργήσεις έτσι πρέπει να αλλάξεις ... νομό!
Skoda Scout 1.8 TSI ή Opel Insignia 1.6 180hp ?