-
Eιμαι 100% σιγουρος οτι ολες οι αυτοκινητοβιομηχανιες λαδωνουν για να θεωρουνται νομιμα τα χenon φωτα.
Πριν λιγο bmw x5 με xenon φωτα ηταν απο πισω μου και μπορω να σας διαβεβαιωσω οτι τα συγκεκριμενα φωτα με τυφλωνουν 10 φορες περισσοτερο απο οτι οι προβολεις που εχουμε στα αυτοκινητα μας. Τα ιδια και με τις merc και με οσα αλλα αυτοκινητα χρησιμοποιουν xenon. Το παραμυθακι οτι τα xenon φωτα δεν τυφλωνουν καθολου ειναι για αυτους που δεν ξερουν τι τους γινεται.
Εγω παντως επειδη εχω αηδιασει οποτε ειναι καποιος πισω μου με xenon φωτα, τον αφηνω να με περασει και παω κολλητα πισω του και αναβω προβολεις
-
Eιμαι 100% σιγουρος οτι ολες οι αυτοκινητοβιομηχανιες λαδωνουν για να θεωρουνται νομιμα τα χenon φωτα.
Πριν λιγο bmw x5 με xenon φωτα ηταν απο πισω μου και μπορω να σας διαβεβαιωσω οτι τα συγκεκριμενα φωτα με τυφλωνουν 10 φορες περισσοτερο απο οτι οι προβολεις που εχουμε στα αυτοκινητα μας. Τα ιδια και με τις merc και με οσα αλλα αυτοκινητα χρησιμοποιουν xenon. Το παραμυθακι οτι τα xenon φωτα δεν τυφλωνουν καθολου ειναι για αυτους που δεν ξερουν τι τους γινεται.
Εγω παντως επειδη εχω αηδιασει οποτε ειναι καποιος πισω μου με xenon φωτα, τον αφηνω να με περασει και παω κολλητα πισω του και αναβω προβολεις
-
-
Πονεμένη ιστορία.
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Eιμαι 100% σιγουρος οτι ολες οι αυτοκινητοβιομηχανιες λαδωνουν για να θεωρουνται νομιμα τα χenon φωτα.Πριν λιγο bmw x5 με xenon φωτα ηταν απο πισω μου και μπορω να σας διαβεβαιωσω οτι τα συγκεκριμενα φωτα με τυφλωνουν 10 φορες περισσοτερο απο οτι οι προβολεις που εχουμε στα αυτοκινητα μας. Τα ιδια και με τις merc και με οσα αλλα αυτοκινητα χρησιμοποιουν xenon. Το παραμυθακι οτι τα xenon φωτα δεν τυφλωνουν καθολου ειναι για αυτους που δεν ξερουν τι τους γινεται.
Πραγματικα ωριμο...
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Πραγματικα ωριμο...
ισα-ισα που δεν του κανει τιποτα,ειδικα σε SUV που εχουν τοσο ψηλη πισω πορτα που ο οδηγος του δεν βλεπει καθολου τα φωτα του πισω
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Eιμαι 100% σιγουρος οτι ολες οι αυτοκινητοβιομηχανιες λαδωνουν για να θεωρουνται νομιμα τα χenon φωτα.Πριν λιγο bmw x5 με xenon φωτα ηταν απο πισω μου και μπορω να σας διαβεβαιωσω οτι τα συγκεκριμενα φωτα με τυφλωνουν 10 φορες περισσοτερο απο οτι οι προβολεις που εχουμε στα αυτοκινητα μας. Τα ιδια και με τις merc και με οσα αλλα αυτοκινητα χρησιμοποιουν xenon. Το παραμυθακι οτι τα xenon φωτα δεν τυφλωνουν καθολου ειναι για αυτους που δεν ξερουν τι τους γινεται.
aaaaa.... γι αυτές τις περιπτώσει, εγώ έχω ένα πίσω ομίχλης !!!! που g@m@ei
το κακό έχει παραγίνει με τα aftermarket xenon και τους μπροστινούς προβολής ομίχλης αναμμένους μέσα στην πόλη.
-
Αν είναι μαμά δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν είναι αγορασμένα από το πανηγύρι του Αη Γιάννη του νηστευτή τότε είναι επιεικώς απαράδεκτα και επικίνδυνα για τους άλλους.
-
Ακόμα θυμάμαι που πέρυσι το καλοκαίρι απόγευμα σε μεγάλο δρόμο ήμουν αριστερή λωρίδα και μου είχε κολλήσει στον πόντο ένα Cayenne Turbo λευκό. Είχε αμάξια μπροστά μου οπότε δεν είχα που να πάω και η μεσαία λωρίδα ήταν πολύ πιο αργή οπότε για να ξεκολλήσει λίγο του πατάω φρένο ίσα να τον ειδοποιήσω να κάτσει λίγο πιο πίσω. Και ο @#$)@ ανάβει τα xenon του, με στραβώνει λίγο, πάλι δεν είχα που να πάω, ξαναπατάω λίγο φρένο, και ανάβει τη ΜΕΓΑΛΗ σκάλα! Η δέσμη έσκαγε ακριβώς πάνω στον καθρέφτη και από εκεί στο οπτικό μου νεύρο το οποίο σχεδόν καυτηρίασε Βλέπω αστράκια, σπρώχνω τον καθρέφτη σε άγνωστη κατεύθυνση αρκεί να μη με χτυπάνε τα φώτα του enterprise κόβω 20χλμ για να μπω στη μεσαία στο πρώτο κενό και με περνάει κοιτώντας με αγριεμένο ύφος το καγκούρι Το ίδιο έκανε και στους μπροστινούς του, καροτσάκι και φώτα enterprise μέχρι να παραμερίσουν
Για όνομα δλδ, αν βγάλουν xenon με ισχύ laser για να καις το μπροστινό αυτοκίνητο είμαι σίγουρος ότι οι Ελληναράδες οδηγοί θα τα τοποθετήσουν την ίδια μέρα. -
-
Ότι πρέπει για την Ελλάδα
-
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Ποσο και που το βαζουμε????
-
βρίθει το eBay από δαύτα
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αν είναι μαμά δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν είναι αγορασμένα από το πανηγύρι του Αη Γιάννη του νηστευτή τότε είναι επιεικώς απαράδεκτα και επικίνδυνα για τους άλλους.Λες να ειχε βαλει στην bmw x5 xenon των 50 ευρο? Εχουν κατι τα xenon που πραγματικα σε τυφλωνει. Οι κλασικοι προβολεις ειναι ενοχλητικοι ,αλλα δεν σε τυφλωνουν τοσο πολυ οσο τα xenon. Μιλαμε οτι στην μεγαλη σκαλα ειδικα βλεπεις αστερακια και ειναι πραγματικα επικυνδυνο
-
πιστεύω ότι μερικές φορές ακόμα και τα εργοστασιακά xenon, με τις λακκούβες που έχουν οι δρόμοι μας δεν προλαβαίνουν να ρυθμίσουν το ύψος της δέσμης και μας τυφλώνουν.
-
Κοιταξε δε μπορουμε να κατηγορησουμε τον καθενα μας επειδη πληρωσαμε για xenon και αυτα δεν κανουν καλα τη δουλεια τους.Φταινε οι μεγαλυτερη.Ο αλλος στο x5 μπορει να εχει δωσει 1000Ε για ξενον μονο και να μην δουλευουν καλα.Γιαυτο παρτε αμαξακι με κλασσικη λαμπουλα αλλα θα εχετε μειωνεκτιμα στον ανοιχτο δρομο.Αν και δεν εισαι και τυφλος.
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Γιαυτο παρτε αμαξακι με κλασσικη λαμπουλα αλλα θα εχετε μειωνεκτιμα στον ανοιχτο δρομο.Αν και δεν εισαι και τυφλος.Εγώ θα παραφράσω αυτό που έγραψες και θα πω:
όταν τα xenon προσθέτουν +30m επιπλέον οπτικό πεδίο μπροστά σου, μόνο αν είσαι τυφλός δεν καταλαβαίνεις την διαφορά.Πέραν του όποιου χαβαλέ, πιστεύω ότι το πρόβλημα υπάρχει:
1)στα suv που εξαρχής έχουν τα φωτιστικά σώματα ψηλά, οπότε με το που σε πλησιάζουν (παραπάνω από όσο πρέπει => στους 5 πόντους ) προφανώς και τα φώτα του (πλέον) φωτίζουν μέσα στο προπορευόμενο αμάξι.
Τα φώτα του κάθε suv και ως τα 2m αν ήταν ρυθμισμένα να φωτίζουν, πάλι θα ενοχλούσαν.Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει επ'αυτού.προφανώς και η αφοριστική άποψη 'καταργείστε τα από τα suv' με βρίσκει αντίθετο.2)στα aftermarket xenon που καλώς ή κακώς δεν χρησιμοποιούν φανάρια που είναι σχεδιασμένα για να διαχειριστούν τόσο μεγάλες ποσότητες φωτιστικής ικανότητας (δηλαδή βάζουν λάμπες που φωτίζουν πολύ περισσότερο από το αναμμενόμενο σε ποσοστα ως και πάνω από 100% )...οπότε και πάλι λογικό είναι να ενοχλούν τα φώτα ώς και να τυφλώνουν (βλέπε προσωπικό παράδειγμα 'aftermarket xenon σε εργοστασιακό φανάρι Golf I ' ).
Τώρα σε περιπτώσεις 'έπεσε σε λακούβα και στιγμιαία με τύφλωσε' σ'αυτό μπορεί να οφείλεται σε 2 (πάλι) πράγματα:
- μεγάλη λακούβα όπου εκεί...συγνώμη αλλά σε καμία περίπτωση δε φταίει ούτε ο χρήστης του εξαρτηματος ούτε ο κατασκευαστής/σχεδιαστής αυτού
2)ο χρήστης έχει ρυθμίσει την στάθμη '0' (δηλαδή το ύψος που ρυθμίζεται από τις βίδες μπροστά στα φανάρια) αρκετά ψηλά και ίσως οριακά ώστε σε ίσιο δρόμο να μην ενοχλεί ή φωτίζει στα μούτρα του απέναντι, οπότε λογικό είναι ακόμα και τσίχλα να πατήσει, να ενοχλεί τους απέναντι/μπροστά του.
Οπότε σε όλες τις περιπτώσεις (προσωπική άποψη) φταίει είτε ο δημόσιος μηχανισμός (= κράτος ) είτε ο χρήστης του.
Επίσης προσωπικά εργοστασιακά xenon ελάχιστες φορές με έχουν ενοχλήσει και όλες εκείνες τις φορές είναι από suv αυτοκίνητα που μου κόλλησαν από πίσω (και με πάνε καρότσα) λες και οι 2 πόντοι που κέρδισαν έχουν νόημα. - μεγάλη λακούβα όπου εκεί...συγνώμη αλλά σε καμία περίπτωση δε φταίει ούτε ο χρήστης του εξαρτηματος ούτε ο κατασκευαστής/σχεδιαστής αυτού
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ακόμα θυμάμαι που πέρυσι το καλοκαίρι απόγευμα σε μεγάλο δρόμο ήμουν αριστερή λωρίδα και μου είχε κολλήσει στον πόντο ένα Cayenne Turbo λευκό. Είχε αμάξια μπροστά μου οπότε δεν είχα που να πάω και η μεσαία λωρίδα ήταν πολύ πιο αργή οπότε για να ξεκολλήσει λίγο του πατάω φρένο ίσα να τον ειδοποιήσω να κάτσει λίγο πιο πίσω. Και ο @#$)@ ανάβει τα xenon του, με στραβώνει λίγο, πάλι δεν είχα που να πάω, ξαναπατάω λίγο φρένο, και ανάβει τη ΜΕΓΑΛΗ σκάλα! Η δέσμη έσκαγε ακριβώς πάνω στον καθρέφτη και από εκεί στο οπτικό μου νεύρο το οποίο σχεδόν καυτηρίασε Βλέπω αστράκια, σπρώχνω τον καθρέφτη σε άγνωστη κατεύθυνση αρκεί να μη με χτυπάνε τα φώτα του enterprise κόβω 20χλμ για να μπω στη μεσαία στο πρώτο κενό και με περνάει κοιτώντας με αγριεμένο ύφος το καγκούρι Το ίδιο έκανε και στους μπροστινούς του, καροτσάκι και φώτα enterprise μέχρι να παραμερίσουν
Για όνομα δλδ, αν βγάλουν xenon με ισχύ laser για να καις το μπροστινό αυτοκίνητο είμαι σίγουρος ότι οι Ελληναράδες οδηγοί θα τα τοποθετήσουν την ίδια μέρα.Πατα ενα βαρβατο φρενο ρε πουλακι μου, ετσι κι αλλιως εχει καλα φρενα το Cayenne...
...
Πριν λιγο bmw x5 με xenon φωτα ηταν απο πισω μου και μπορω να σας διαβεβαιωσω οτι τα συγκεκριμενα φωτα με τυφλωνουν 10 φορες περισσοτερο απο οτι οι προβολεις που εχουμε στα αυτοκινητα μας...Δεν σου φταινε τα ξενον αλλα το υψος του Χ5. Οτι φως κ να ειχε θα σε ενοχλουσε ΠΟΛΥ εκει πανω που βρισκετα, τα αρκετα πιο φωτεινα ξενον σε τυφλωσαν. Λογικο αλλα δεν φταινε τα ξενον
(ζηνον για την ακριβεια...).
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Πατα ενα βαρβατο φρενο ρε πουλακι μου, ετσι κι αλλιως εχει καλα φρενα το Cayenne...
Άσε ρε φίλε και να βρεθώ με το ιντερκούλερ του Cayenne να μου τραγουδάει σφυριχτά απ τη θέση του συνοδηγού
Ο γιάπης χ@στηκε και αν δεν προλάβει να κόψει και μου μπει μέσα, θα πάρει άλλο την άλλη μέρα, εγώ που θα μου μπάζει νερά σε κάθε βροχή μετά την επισκευή τι θα κάνω θα κυκλοφορώ με μάσκα και αναπνευστήρα όποτε έχει συννεφιά; -
Παιδια ξεκολληστε,τα μαμα ξενον δεν ενοχλουν.Θα συμφωνησω οτι ενοχλουν στα τζιπ οταν ερχονται κοντα σου.Μην νομιζετε οτι δεν υπαρχουν τζιπ με μουφα ξενον,το εχω δει και αυτο πολλακις.Το θεμα ειναι οπως σωστα ειπωθηκε,οτι οτιδηποτε φωτα και να ειχαν,παλι θα ενοχλουσαν,απλα με τα ξενον σε ενοχλουν πολυ παραπανω.
Γιατι Ζηνον?Το αεριο που εχουν μεσα δεν ειναι το Ξενο(χenon)?
Καταργειστε τα xenon