-
καλα η συγκριμενη c4 απαξιωθηκε και απο την ιδια τη citroen.Τη πουλουσε αρχικα 20000 που τη πηρες και εφτασε περιοδος να την πουλαει 15000. Το ιδιο ειχε παθει και ενας φιλος μου, βεβαια ακομα δεν την εχει πουλησει, αλλα τη πηρε την πρωτη η την δευτερη βδομαδα που ηρθε οποτε φανταζεσαι ποσο την ειχε χρυσοπληρωσει σε σχεση με τις τιμες που την εδιναν αργοτερα. Αλλα γενικα με σωστη τιμολογηση ειναι αρκετα ευκολο να πουλησεις αυτοκινητο νομιζω.
-
Και τι σε κάνει να νομίζεις ότι θα αλλάξει τακτική; Αμα δεν τσουλήσει το μοντέλο (που δεν θα τσουλήσει με τέτοια ύφεση) θα δεις εκπτώσεις ξανά. Simple as that.
-
Δηλαδή αν πάρεις 'γαλλικό' με 20 και το δώσεις 7 και 'γερμανικό' με 23 και το δώσεις 10, ΤΙ ΕΓΙΝΕ ...;
-
Τιποτα, γενικα κατα την απψη μου το αυτοκινητο δεν ειναι επενδυση. Τα δινεις το χαιρεσαι και παει λεγοντας. Αν σε παιρνει οικονομικα καθε 3-4 χρονια ν αλλαζεις αυτοκινητο καλως αλλιως ανα 10ετια - 15ετια και τοπ χεις χαρει δεοντως...
-
σωστή παρατήρηση. Πάντως παλαιότερα, προ ύφεσης ήταν βλακεία να πάρεις εντελώς καινούρια μοντέλα κάποιων εταιριών, γιατί σε κανάενα χρόνο το πολύ άρχιζαν τις εκπτώσεις και την προσθήκη εξοπλισμού. Κλασική περίπτωση η citroen, αλλά και η ford, η alfa romeo και άλλες. Εγώ το 2005 όταν ξεφορτώθηκα με τα χίλια ζόρια το xsara και σκεφτόμουν τι θα αγοράσω, είχε πρόσφατα κυκλοφορήσει η c4 και όντως ζητούσαν τις τιμές που ανέφερε ο elteo, και με επιτόκιο 9%!! Ανάλογα κόλπα έκανε και η ford, όπου το focus που τελικά αγόρασα τον Ιούλιο του 2005, αρχές του 2006, το έδιναν με stadard ESP, και έκπτωση.Η μόνες που δεν έκαναν έκπτωση (δε μιλάω για ακριβές μάρκες), ήταν η vw και η toyota, γι' αυτό και κρατούσαν κάποια μεταπωλητική αξία. Τώρα πια βλέπεις ότι ακόμα και η bmw κάνει προσφορές, και το καλοκαίρι το golf το δίνανε με 800-1500 ευρώ έκπτωση, ενώ παλιά και να τελείωνε το μοντέλο δεν έκοβαν τίποτα.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Δηλαδή αν πάρεις 'γαλλικό' με 20 και το δώσεις 7 και 'γερμανικό' με 23 και το δώσεις 10, ΤΙ ΕΓΙΝΕ ...;Τίποτα. Απλά η διαφορά είναι ότι ένα θα πουληθεί ενώ το άλλο ή θα μειώσει κ άλλο την τιμή του για να φύγει ή θα του μείνει. Πρώην κάτοχος 2 γαλλικών όλο και κάτι ξέρω...
ΥΓ. το C4 έφυγε σε αντιρποσωπεία (Seat), ειδάλλως θα το έβαζα στον πάτο μου. 1 μήνα σε αγγελία με τιμή 9Κ ούτε ένα τηλέφωνο και μιλάω για προ κρίσης εποχές...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δηλαδή αν πάρεις 'γαλλικό' με 20 και το δώσεις 7 και 'γερμανικό' με 23 και το δώσεις 10, ΤΙ ΕΓΙΝΕ ...;
Τίποτα. Απλά η διαφορά είναι ότι ένα θα πουληθεί ενώ το άλλο ή θα μειώσει κ άλλο την τιμή του για να φύγει ή θα του μείνει. Πρώην κάτοχος 2 γαλλικών όλο και κάτι ξέρω...
ΥΓ. το C4 έφυγε σε αντιρποσωπεία (Seat), ειδάλλως θα το έβαζα στον πάτο μου. 1 μήνα σε αγγελία με τιμή 9Κ ούτε ένα τηλέφωνο και μιλάω για προ κρίσης εποχές...
το xsara να δεις! ήταν μοντέλο 1998 1.4 με 130000 χιλιόμετρα. Δεκα αγγελίες το είχα βάλει με 4200-4500 ευρώ. Τελικά 4 μήνες αφού είχα αγοράσει το focus το δώσαμε στη fiat ανταλλαγή με 4000 παρακαλώ, και αγόρασε ένα panda ο πατέρας μου.
-
πριν την κριση οποιος ειχε 10000 ευρω εδινε......15000 για να παρει golf , audi μεταχειρισμενο, σε 3-4 χρονια αν(λεω αν) καποιος εχει 10000 ευρω και θελει μεταχειρισμενο, θα δινει 8000 για να του μεινουν και 2000.
ασε που το κοστος στα service ειναι πιο χαμηλο στο citroen απο οτι στο vw -audi,
υπαρχει αγοραστικο κοινο για μεταχειρισμενο και τωρα που σφιξαν οι κωλοι (και ανεβηκε και η ποιοτητα της citroen) θα αυξηθει -
Ο χρήστης physikos13 έγραψε:
πριν την κριση οποιος ειχε 10000 ευρω εδινε......15000 για να παρει golf , audi μεταχειρισμενο, σε 3-4 χρονια αν(λεω αν) καποιος εχει 10000 ευρω και θελει μεταχειρισμενο, θα δινει 8000 για να του μεινουν και 2000.
ασε που το κοστος στα service ειναι πιο χαμηλο στο citroen απο οτι στο vw -audi,
υπαρχει αγοραστικο κοινο για μεταχειρισμενο και τωρα που σφιξαν οι κωλοι (και ανεβηκε και η ποιοτητα της citroen) θα αυξηθει+1000 Τώρα για την μεταπωλητική αξιά σαφώς και φταίει η Citroen γιατί ναι μεν με τα Green Bonus, Κώδικες Τιμής κλπ. τα παίρνεις σε τρομερές τιμές, αλλά αυτές οι προσφορές είναι που ρίχνουν την μεταπωλητική αξία...
-
Παιδιά το C4 exclusive και εγώ το πήρα 20000 το 2005 , αλλά δεν έπεσε ποτέ κάτω από 18000 .
Δεν ξέρω αν έδωσαν τα τελευταία αυτοκίνητα πριν την αλλαγή αλλά δεν νομίζω να είχαν τοπ μοντέλλα .Από την άλλη αν είχα πάρει το 2005 ένα golf 1.6 fsi με 26000 € με τον ίδιο εξοπλισμό πόσο θα το πούλαγα σήμερα στην εποχή των tsi ? 7-10000 ζητάνε στο car .
Αν είχα πάρει ένα focus ghia με 23000 , πόσο θα το πούλαγα ? 4800-10000 βλέπω στο carΟταν οι 316 έχουν έκπτωση 7-8000 , οι c class 8-9000 και οι e class 10-12000 , τι να πούμε και γιά τα άλλα αμάξια .
Η απαξίωση πλέον είναι γεγονός γιά όλα και θα κρατήσει γιά 2-3 χρόνια , μέχρι να απορροφηθούν τα λήζινγκ που επιστράφηκαν λόγω τεκμηρίων .
Μετά επειδή ο κόσμος δεν θα αγοράζει καινούργια , θα αρχίσει η άνοδος των μτχ , όπως το 80es . -
ερώτηση
η C4 T λέει στο επίσημο site οτι ξεκινά απο 21300 (attraction)
διαβάζω όμως autotriti.gr και λέει η 1,6Τ απο 19.500 και με απόσυρση απο 18.100
μπορεί κάποιος να με πει τι ισχύει τελικώς? -
Ε, μαλλον την τιμη του σαιτ θα πρεπει να κοιταξεις, αλλα τρεχει το 'green bonus' με πολυ καλες εκπτωσεις. Για το νεο C3 που ρωτησαμε, ειχαμε -2,500€ με το 'καλημερα'
-
αυτό λέω φίλε efthymis, για το πρόγραμμα green bonus
η διαφoρά είναι αξιοσημείωτη και σκέφτομαι μήπως είναι παλιά καταχώρηση ή αφορά την απερχόμενη C4
το είδα http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... /99730.asp
αν μπορούσε κάποιος να μας διαφωτίσει έγκυρα ρωτάω. -
Μια χαρα ισχυει το green bonus και για την καινουρια c4 απο την πρωτη μερα που ηρθε...
-
Πολύ καλή η νέα C4...επειδή όμως σκέφτομαι όταν βρω κάποια χρήματα να την αγοράσω στην βασική έκδοση TREND λόγω περιορισμένου budget με προβληματίζει το εξής...στο site της Citroen διάβασα οτί η TREND ΔΕΝ έχει ράδιο-cd αλλά μόνο κεραία και 6 ηχεία.Τί σημαίνει αυτο;Οτί πρέπει να το αγοράσω και να το βάλω μόνος μου το ράδιο-cd?
-
Ναι, προφανώς έχει προεγκατάσταση για ηχοσύστημα.
Sent from my Tab using a pigeon.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ναι, προφανώς έχει προεγκατάσταση για ηχοσύστημα.Sent from my Tab using a pigeon.
Πάντως αυτό είναι καλύτερο απο το εργοστασιακο radio-cd που έχουν οι υπόλοιπες εκδόσεις γτ νομίζω οτι το εργοστασιακό ηχοσύστημα δεν 'βγαίνει' σε περίπτωση που χαλάσει η θέλω να το αλλάξω...εκτός και αν κάνω λάθος και βγαίνει.
-
Η Trend δεν έχει ηχοσύστημα; Ενδιαφέρον αυτό. Πολύ ενδιαφέρον!...
Άραγε έχει θέση για ηχοσύστημα 1din ή 2din;Να φανταστώ ότι και το τιμόνι δεν έχει χειριστήρια... Ενδιαφέρον και αυτό...
-
Mέχρι τώρα η προεγκατάσταση περιελάμβανε και τα χειριστήρια στο τιμόνι πάντως.
-
Δεν είναι λίγο παράξενο να έχει προεγκατεστημένα χειριστήρια στο τιμόνι, χωρίς να έχει ηχοσύστημα;
... περίεργο μου φαίνεται ...
Citroen C4