-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
.........................................
Μπορεί να φτιαχτεί είτε απο τεφλόν ή καλύτερα απο πολυουρεθάνη, σε φρέζα με διαιρέτη, αλλά λογικά θα είναι δαπανηρή η κατασκευή τουΣιγα τον διαιρετη !! Δεν μ'εχεις δεις στο εργο 'ο ψυχοπαθης με το σβουρακι' ....
Οσο για υλικο μαλλον καποιο πολυαμιδιο χρειαζεται , ε Quadra ; -
Ο χρήστης chala13 έγραψε:
ωρες ωρες μου ερχετε να το πω!μαμο την γαλλια μου μαμο τι σκεφτικαν τα παληκαρια?αν το κανεις απο τεφλον θα δουλεψει?αν ναι θα σου δοσω ενα τηλ κανει παπαδες το παληκαρι
Τοχω σκεφθει σαν λυση αν δεν βρω το ....σωστό ( ).Ο δικος σου σε ποια περιοχη ειναι;
ν.κοσμο και εινε πολη πολη καλος και φθηνος.στο datsun εκανε θαυμτα,μου εφιαξε βασεις μοτερ που μετα απο τοσα γκαπα γκουπα και ενα εβγα καλο δεν παθανε τπτ!μου εχει φιαξει και τα ψαληδια απο το zx.για τα σηνεμπλοκ στα ψαληδια πηρε 50 και για τις βασεις 70
-
Ο χρήστης chala13 έγραψε:
.........................................
Μπορεί να φτιαχτεί είτε απο τεφλόν ή καλύτερα απο πολυουρεθάνη, σε φρέζα με διαιρέτη, αλλά λογικά θα είναι δαπανηρή η κατασκευή τουΣιγα τον διαιρετη !! Δεν μ'εχεις δεις στο εργο 'ο ψυχοπαθης με το σβουρακι' ....
Οσο για υλικο μαλλον καποιο πολυαμιδιο χρειαζεται , ε Quadra ;Kαι από μαύρο λάστιχο στο ίδιο πάχος μπορείς να φτιάξεις ( κόβεις μια ροδέλλα από τυποποιημένες βάσεις του ίδιου Φ, 4-5 € έχουν ) και τα δόντια τα κόβεις με το κοπιδάκι, σιγά τον πολυέλαιο βρε Κάρολε.
-
εντέλει το φτιάξατε και από τι υλικό και τα πως τα κάνατε με την λίμα η με εργαλειομηχανη.
καμία φώτο θα δούμε -
Ο χρήστης zxpanos έγραψε:
ν.κοσμο και εινε πολη πολη καλος και φθηνος.στο datsun εκανε θαυμτα,μου εφιαξε βασεις μοτερ που μετα απο τοσα γκαπα γκουπα και ενα εβγα καλο δεν παθανε τπτ!μου εχει φιαξει και τα ψαληδια απο το zx.για τα σηνεμπλοκ στα ψαληδια πηρε 50 και για τις βασεις 70
Για στείλε διεύθυνση, γιατί 70 ευρώ για βάσεις φαίνεται καλή τιμή! Οι βάσεις είναι από τα πιο δυσεύρετα πράγματα στο Audi...
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Για στείλε διεύθυνση, γιατί 70 ευρώ για βάσεις φαίνεται καλή τιμή! Οι βάσεις είναι από τα πιο δυσεύρετα πράγματα στο Audi...
Βάσεις κινητήρα αλλά από τι υλικό όμως; Πολυουρεθάνη; Αν δεν είναι αρκετά μαλακή σαν τις εργοστασιακές λαστιχένιες δεν νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα είναι ανεκτό σε οτιδήποτε εκτός από αγωνιστικό...
-
Ο χρήστης P6B έγραψε:
Βάσεις κινητήρα αλλά από τι υλικό όμως; Πολυουρεθάνη; Αν δεν είναι αρκετά μαλακή σαν τις εργοστασιακές λαστιχένιες δεν νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα είναι ανεκτό σε οτιδήποτε εκτός από αγωνιστικό...
Απ' το ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα Δημήτρη μου....
-
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
εντέλει το φτιάξατε και από τι υλικό και τα πως τα κάνατε με την λίμα η με εργαλειομηχανη.
καμία φώτο θα δούμεΑσε ρε τα σαπια , αφου ειδες τι 'μπιζού' εφιαξε ο Πανος (Κυρος Γραναζης ή Quadra 21)
To πρωι βρηκα στη Φραντζη και το μοτερ (30 Ευρω) και αφου γ@μ#θ%κα να το βαλω στη θεση του (χρειαστηκε να βγει το στροφομετρο) δουλεψε αψογα
Απο την πρεμουρα μου να μονταρω και να δω πως θα δουλεψουν οι καθαριστηρες ,...ξεχασα να βγαλω φωτο το αριστουργημα του Πανου.... Μea Culpa
-
και εγώ το πρωί βρήκα τον Στέργιο μετά απο 25 χρόνια
κρυφή που@@να, το κατέχει το ιστορικακι του
και να μη τον εχω πάρει πρέφα τσα χρόνια. -
Eισαι
Υ.Γ. ...στην ειπα !!!
-
σήμερα βρέχει, βγαλτην έξω να δεις τι έκανες.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Ο Πάνος προφανώς εννοεί για κατασκευή απο τεφλόν, δεν ενδείκνυται για την περίπτωση του Άουντι και γενικά 'καθημερινού' αυτοκινήτου.
-
Άντε να κάνουμε και εδώ τη διόρθωση, το Τεφλόν δεν ενδείκνυται για κατασκευές που απαιτούν μηχανική αντοχή, το λευκό βιομηχανικό πλαστικό που βλέπετε σε διάφορες κατασκευές είναι συνήθως PP6 ή PP11 και είναι Πολυαμίδιο, το γνωστό μας και ως Ναύλον, η διαφορά μεταξύ ΡΡ6 και ΡΡ11 είναι ότι το δεύτερο απορροφά λιγότερη υγρασία από το περιβάλλον και δεν αλλοιώνονται οι διαστάσεις του, για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται συνήθως σε κατασκευές για την βιομηχανία τροφίμων, είναι αυτολιπαινόμενο και έχει αντοχή σε πολλά χημικά.
Επίσης χρησιμοποποιείται και το Πολυεθυλαίνιο αλλά σε μικρότερο βαθμό και μόνο όπου είναι απαραίτητες οι ιδιότητες του ( έχει πιστοποιητικό FDA για τρόφιμα ) είναι αυτολιπαινόμενο γιατί περιέχει αρκετό λάδι και για το λόγο αυτό δεν κολλάει.
Το τεφλόν χρησιμοποποιείται για τις ηλεκτρομονωτικές του ιδιότητες, αλλά και για τις θερμομονωτικές τους μέχρι 250οc, δεν έχει μηχανονική αντοχή, αντέχει όμως στα περισσότερα γνωστά χημικά, χαράζεται εύκολα ακόμα και με το νύχι, έχει 3 φορές το βάρος των άλλων πλαστικών και 3 φορές την τιμή τους, είναι υλικό πολύ ειδικό και πολύ ακριβό.
Και λίγη ιστορία για το ναύλον, τη δεκαετία του ΄30 η Αμερικανική οικονομία είχε πολλά ζόρια με τις απαραίτητες μεταξωτές κλωστές που χρειάζονταν η αγορά τους, έτσι η γνωστή χημική εταιρία Du Pont αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα να βρούν κάποια τεχνιτή ίνα για να αντικαταστήσουν το μετάξι, μετά από πολλές προσπάθειες βρήκαν αυτό που ονομάστηκε ναύλον, η ονομασία του προέρχεται από το επιφώνημα του αρχηγού της ομάδας όταν έβγαλαν τα πρώτα μέτρα της ίνας, φώναξε δυνατά με πολύ χαρά ( Νow You Loose Old Nippons ) τώρα χάσατε παλιο Ιάπωνες.
Mη ξαναακούσω λοιπόν για βάσεις Τεφλόν εδώ μέσα, έχουμε και ένα επίπεδο εμείς οι Old Greeks
ΥΓ. Το Πολυαμίδιο PP6 στην αγορά θα το ακούσετε και σαν Ertalon, το PP11 σαν Ertacetal, είναι εμπορική τους ονομασία που έχει από την Βελγική εταιρία πλαστικών ERTA.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
η ονομασία του προέρχεται από το επιφώνημα του αρχηγού της ομάδας όταν έβγαλαν τα πρώτα μέτρα της ίνας, φώναξε δυνατά με πολύ χαρά ( Νow You Loose Old Nippons ) τώρα χάσατε παλιο Ιάπωνες. .Kάτι τέτοιες πληροφορίες με ενθουσιάζουν! Ευχαριστούμε Quadra!
Τελικά επειδή δεν πολυκατάλαβα τι προτείνεις για βάσεις μηχανής σε περιπτώσεις σαν την δική μου, που τα NOS εκλείπουν και τα λίγα που έχουν μείνει είναι πανάκριβα; Σημειωτέον η μηχανή κρέμεται από τις βάσεις, δεν πατάει πάνω τους.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
η ονομασία του προέρχεται από το επιφώνημα του αρχηγού της ομάδας όταν έβγαλαν τα πρώτα μέτρα της ίνας, φώναξε δυνατά με πολύ χαρά ( Νow You Loose Old Nippons ) τώρα χάσατε παλιο Ιάπωνες. .
Kάτι τέτοιες πληροφορίες με ενθουσιάζουν! Ευχαριστούμε Quadra!
Τελικά επειδή δεν πολυκατάλαβα τι προτείνεις για βάσεις μηχανής σε περιπτώσεις σαν την δική μου, που τα NOS εκλείπουν και τα λίγα που έχουν μείνει είναι πανάκριβα; Σημειωτέον η μηχανή κρέμεται από τις βάσεις, δεν πατάει πάνω τους.
Δεν υπάρχουν οι μαμά βάσεις στην αντιπροσωπεία ?
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Δεν υπάρχουν οι μαμά βάσεις στην αντιπροσωπεία ?
Έχεις χιούμορ !!!!!
-
Και χιούμορ και πολλές χάρες, βάλε όμως και καμμιά φωτό μπάς και κατεβάσουμε καμμιά ιδέα.
-
Για φωτό θα το φροντίσω σύντομα!
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Για φωτό θα το φροντίσω σύντομα!Για ριξε μια ματια μηπως ειναι αυτη
http://cgi.ebay.de/Motorlager-Audi-100- ... 5885690b1c
Αν οχι, βαλε Audi ( το μοντελλο σου ) Motorlager στο γερμανικο Ebay και δες τι θα σου βγαλει
-
Όχι Κάρολε δεν είναι αυτή. Το Γερμανικό ebay το έχω κάνει πλούσιο, το παρακολουθώ συστηματικά. Κάποιες ελάχιστες που έχουν βγει κατά καιρούς έχουν φτάσει ψηλά, κάποιες άλλες έδειχναν πολύ μεταχειρισμένες. Επίσης σε όλη τη διάρκεια ζωής του μοντέλου είχαν αλλάξει δύο-τρεις φορές, έτσι ακόμα και το part number είναι σημαντικό.
Το κορυφαίο έχει γίνει από Έλληνα συλλέκτη και παντογνώστη της φίρμας (ο οποίος έκανε ένα σύντομο θυελλώδες πέρασμα από το φόρουμ πρόπερσι) που μου είχε ζητήσει 500 ευρώ για ΜΙΑ βάση!!!!
TΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ