-
καλησπερα εχω στην κατοχη μου ενα peugeot 304 μια μερα ανοιξα ενα σολινακι του καρπιρατερ και ειναι αρκετα βουλομενο με κατι σαν λασπη το ιδιο ειναι και αλλο ενα σωληνακι του ψυγειου! τι προτεινετε?
-
Ο χρήστης gabyy7 έγραψε:
καλησπερα εχω στην κατοχη μου ενα peugeot 304 μια μερα ανοιξα ενα σολινακι του καρπιρατερ και ειναι αρκετα βουλομενο με κατι σαν λασπη το ιδιο ειναι και αλλο ενα σωληνακι του ψυγειου! τι προτεινετε?Το ψυγειο θα θελει καθαρισμα,εργασια που μπορεις να την κανεις και μονος σου.
Για το καρμπυρατερ θα ελεγα οτι πρεπει να απευθυνθεις σε ειδικο γιατι θα θελει και ρυθμισμα .
Γνωμη μου -
Ενα απλό tip για τον καθαρισμό ψυγείου και κυκλώματος ψύξης που κάναμε πολύ παλιά, ήταν το ξύδι...
Ανοίγεις το ψυγείο, αφαιρείς νερό και προσθέτεις 2 μπουκαλάκια ξύδι (ίσως και 3), βάζεις μπρός και περιμένεις να ανέβει η θερμοκρασία, ώστε να ανοίξει ο θερμοστάτης (καλό είναι να ανοίξεις και το καλοριφέρ)...μαρσάρεις λίγο, αν και το καλύτερο είναι να κάνεις μία κοντινή βόλτα.
Έχεις ένα μπετόνι νερό ή το λάστιχο έτοιμο και ανοίγεις με προσοχή την τάπα του ψυγείου. βγάζεις το κολάρο της επιστροφής του νερού απο το ψυγείο και ενώ τρέχουν τα καφέ νερά (δουλεύοντας ο κινητήρας εννοείται) προσθέτεις στο ψυγείο απο το μπετόνι ή με το λάστιχο, μέχρι το νερό να αρχίσει να βγαίνει καθαρό.
Τότε τοποθετείς το κολάρο και γεμίζεις με νερό.
Είναι ένας εύκολος τρόπος να καθαρίσουν οι επιφανειακές βρωμιές και κατακάθια του συστήματος. Βέβαια έχουν βγεί και ειδικά χημικά...αυτά δεν τα ξέρω... -
η θερμοκρασια εως την μεση να φτασει η πιο λιγο? και οταν το ανοιξω δεν θα πεταχτει πανω το ξυδι?
-
Με τον γνωστό τρόπο: Απασφαλίζουμε την τάπα στην πρώτη σκάλα, με προσοχή και με μία μεγάλη πετσέτα, αρχίζει να ξεφυσάει. Ας χυθεί το ξύδι, έτσι και αλλοιώς θα το αλλάξεις...και μόλις σταματήσει να ξεφυσάει, πάλι με προσοχή την ανοίγεις...
Η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι τέτοια, που να έχει ανοίξει ο θερμοστάτης.
Αν έχεις κλειστό κύκλωμα (δεν το ξέρω), τότε απόφυγε την βόλτα και άστο με ανοιχτή τάπα να ζεσταθεί...όταν δεις κυκλοφορία νερου, τότε σημαίνει ότι άνοιξε ο θερμοστάτης...μάρσαρέ το λίγο να κυκλοφορήσουν τα νερά και μετά βγάλε το κολάρο που έρχεται απο τον κινητήρα στο ψυγείο. Θέλει προσοχή και πετσέτα γιατί το κολάρο θα καίει πολύ...και εννοείται ότι θα πρέπει να βρίσκεσαι σε χώρο που δεν θέλεις να λερώσεις...γιατί θα λερώσεις...είναι πιθανό να δεις και σκουριασμένα κομμάτια να πέφτουν... -
προτείνω προτού γίνει η εργασία αυτή να έχει αφαιρεθεί ο θερμοστάτης, και για να αρχίσει το ξύδι να κάνει δουλειά θέλει αρκετή ώρα δούλεμα η μηχανή να μη πω μερικές μέρες με αλλαγή 'μίγματος' ενδιάμεσα.
και προσοχή ΟΧΙ ΧΗΜΙΚΑ μέσα στην μηχανή
η άλλη λύση και καλύτερη είναι να βρεις ψυγειατση που έχει μηχάνημα καθαρισμού κυκλώματος ψύξης,
σαφώς θα γίνει ποιο σωστή δουλειά. -
Το κακο με τους καθαρισμους ειναι οτι δεν ξερεις τι τρυπες μπορει να βουλωνε η βρωμια και μπορει να αρχισει να χανει υγρα μετα σαν σουρωτήρι για τα μακαρονια.
Καποιος μου ειχε πει για μαγειρικη σοδα ,θα εκανε δουλεια ή θα ηταν λαθος;
-
Nα υπενθυμισω τι ειχα ανεβασει σε αλλο topic ( Alpine & Gordini) πριν κατι μηνες
Ο χρήστης chala13 έγραψε:
Tεχνολογια αιχμης στον τομεα χημικου καθαρισμου αλατων !!!! -
Εγω θα δοκιμασω με μπαλσαμικο καθοτι Ιταλικο
-
Eγω το χειμωνα ειχα κανει φακες ala Gordini !!
-
ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια θα το επιχειρησω! και κατι ακομα θελω να ρωτησω το καλοκαιρι μονο το μεσημερι εαν το παω καπου σε ανηφορες ανεβαινει τερμα η θερμοκρασια τερμα ομως με το που βρει λιγο κατηφορα η τρεξω σε ευθεια καταιβαινει στη μεση και πιο κατω το κανει ομως εκει μετα της 12 μεχρι το απογευμα εαν το παω καπου! γιατι συμβαινει αυτο?
-
Ο χρήστης gabyy7 έγραψε:
ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια θα το επιχειρησω! και κατι ακομα θελω να ρωτησω το καλοκαιρι μονο το μεσημερι εαν το παω καπου σε ανηφορες ανεβαινει τερμα η θερμοκρασια τερμα ομως με το που βρει λιγο κατηφορα η τρεξω σε ευθεια καταιβαινει στη μεση και πιο κατω το κανει ομως εκει μετα της 12 μεχρι το απογευμα εαν το παω καπου! γιατι συμβαινει αυτο?Αν ειναι βουλωμενο το ψυγειο οπως λες φυσικο ειναι να ανεβαζει θερμοκρασια οταν το ζοριζεις.
-
ο Εκτωρας Μποτρινι λείπει από εδώ μέσα
Uploaded with ImageShack.us
-
αποφασησα να καθαρισω το ψυγειο με ξυδι οπως μου ειπατε αλλα δεν ξερω τι να κανω με την εξαερωση στο τελος! περιμενω συμβουλες! ευχαριστω εκ των προτερων...
-
Ο χρήστης gabyy7 έγραψε:
αποφασησα να καθαρισω το ψυγειο με ξυδι οπως μου ειπατε αλλα δεν ξερω τι να κανω με την εξαερωση στο τελος! περιμενω συμβουλες! ευχαριστω εκ των προτερων...Για ριξε μια ματια εδω
http://www.trade-wind.gr/index.php?page ... &Itemid=57
και εδω αν τα αγγλικα σου ειναι καλα
http://autorepair.about.com/od/regularm ... _flush.htm
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Για φωτό θα το φροντίσω σύντομα!Το σύντομα μου πήρε 7 μήνες αλλά τώρα ζόρισαν τα πράγματα. Διαπίστωσα ότι στο κόκκινο Audi η μηχανή κρέμεται σε μια τρίχα καθώς οι δύο βάσεις της μηχανής και η βάση του σασμάν είναι κομμένες. Για την βάση του σασμάν δεν έχω φωτογραφία αλλά της μηχανής είναι αυτές οι δύο:
Η παραλληλόγραμμη που έχει πάνω είναι σε αντίστοιχη κατάσταση με την οβάλ. Από αυτές τις δύο κρέμεται στην κυριολεξία η μηχανή.
Παναγιώτη καμιά ιδέα για ανακατασκευή; -
Όπως τις βλέπω δεν κατεβάζω καμμιά ιδέα. Είναι 1-2 στην Αθήνα που χύνουν λάστιχο σε παληές βάσεις, ο ένας είναι κάπου κοντά στον Ronnie στην Aκαδημία Πλάτωνος, και ο άλλος κοντά στον Αλεξανδρή στην οδό Μαυρομιχάλη ( γύρω από τον Παπαστράτο ) αυτά από ότι κατά καιρούς έχω ακούσει, χωρίς να έχω ιδία αντίληψη της εργασίας τους ή που είναι τα μαγαζιά τους ακριβώς.
Ίσως κάποιος από εδώ ξέρει και σε βοηθήσει περισσότερο.
-
αν χρειαστεί μπορώ να κατέβω στην Μαυρομιχάλη για μια έρευνα, απλά πετετο μου
-
μαλλον λυθηκε το θεμα με την βοηθεια του παναγιωτη, τον οποιο ευχαριστουμε, για οτι αλλο ενημερωνουμε
ευχαριστουμε ιωσηφ
-
ότι είναι για πειραιώτικο μεριά πάντα στην διάθεση σας.
χρόνος υπάρχει άφθονος
TΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ