-
EΓKYKΛIOΣ 5/2011
ΘEMA : AΣΦAΛIΣTIKEΣ KAΛYΨEIΣ ETOYΣ 2011A. Aστική Eυθύνη αγώνων αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και καρτ
Mε το συμβόλαιο αυτό που ενεργοποιείται με την καταβολή του παραβόλου συμμετοχής στην ΕΠΑ/EΘEA, ο αγωνιζόμενος και ο οργανωτής ασφαλίζεται έναντι απαιτήσεων αποζημίωσης για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές προς τρίτους.B. Aσφάλιση ατυχήματος αγωνιζομένων και οργανωτών
Mε το συμβόλαιο αυτό που ενεργοποιείται με την έκδοση της αγωνιστικής άδειας αγωνιζομένου και την έκδοση της άδειας κριτή της ΕΠΑ/EΘEA, καλύπτονται οι αγωνιζόμενοι, οι κριτές και οι οργανωτές που έχουν πτυχίο κριτού έναντι κινδύνων από ατυχήματα, που μπορούν να τους συμβούν κατά τη διάρκεια του αγώνα, στον οποίον είτε συμμετέχουν είτε επανδρώνουν.Με την καταβολή του παράβολου συμμετοχής του αγώνα από τον Αγωνιζόμενο και με την έκδοση της license από τον ίδιο, ασφαλίζονται οι εξής εμπλεκόμενοι και μη, του κάθε αγώνα:
- Η οργάνωση, τα στελέχη, οι κριτές, ενδιάμεσοι, κλπ., έναντι τρίτων
- Οι αγωνιζόμενοι, έναντι τρίτων
- Η οργάνωση, τα στελέχη, οι κριτές, ενδιάμεσοι, κλπ., για ίδιες βλάβες ή υλικές ζημίες
- Οι αγωνιζόμενοι, για ίδιες βλάβες ή ατυχήματα
- Οι θεατές, για σωματικές βλάβες
- Τα περιουσιακά στοιχεία των θεατών, όπως αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, κλπ
- Σωματικές βλάβες πολιτών ή υλικές ζημίες σε περιουσιακά τους στοιχεία, π.χ. αγωνιστικό αυτοκίνητο φεύγει από τον δρόμο και καταστρέφει κιγκλιδώματα περίφραξης παρακείμενης οικίας, κλπ.
Επομένως εύκολα συμπεραίνουμε, ότι έως τώρα οι αγωνιζόμενοι πλήρωναν την ασφάλιση όλων !!! **
Η άποψή μου είναι ότι αυτό ήταν άδικο και ότι καλώς τα στελέχη επωμίζονται πλέον το κόστος της δικής τους ασφάλισης.**(σημειωτέον ότι είμαι στέλεχος και οχι αγωνιζόμενος)
Βέβαια εύλογα θα ανέμενε κάποιος την αντίστοιχη μείωση κατά 30,00€, του παράβολου συμμετοχής των αγωνιζομένων, (αφού λογικά μειώνεται ισόποσα και το κόστος της ασφάλισής των).
Πιστεύω ότι ο ΣΟΑΑ θα παρατηρήσει αυτή την μικρή λεπτομέρεια και θα εισηγηθεί σχετικά στην ΕΠΑ/ΕΘΕΑ.
-
Ο χρήστης Ευφραίμογλου Μιχάλης έγραψε:
EΓKYKΛIOΣ 5/2011
ΘEMA : AΣΦAΛIΣTIKEΣ KAΛYΨEIΣ ETOYΣ 2011A. Aστική Eυθύνη αγώνων αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και καρτ
Mε το συμβόλαιο αυτό που ενεργοποιείται με την καταβολή του παραβόλου συμμετοχής στην ΕΠΑ/EΘEA, ο αγωνιζόμενος και ο οργανωτής ασφαλίζεται έναντι απαιτήσεων αποζημίωσης για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές προς τρίτους.B. Aσφάλιση ατυχήματος αγωνιζομένων και οργανωτών
Mε το συμβόλαιο αυτό που ενεργοποιείται με την έκδοση της αγωνιστικής άδειας αγωνιζομένου και την έκδοση της άδειας κριτή της ΕΠΑ/EΘEA, καλύπτονται οι αγωνιζόμενοι, οι κριτές και οι οργανωτές που έχουν πτυχίο κριτού έναντι κινδύνων από ατυχήματα, που μπορούν να τους συμβούν κατά τη διάρκεια του αγώνα, στον οποίον είτε συμμετέχουν είτε επανδρώνουν.Με την καταβολή του παράβολου συμμετοχής του αγώνα από τον Αγωνιζόμενο και με την έκδοση της license από τον ίδιο, ασφαλίζονται οι εξής εμπλεκόμενοι και μη, του κάθε αγώνα:
- Η οργάνωση, τα στελέχη, οι κριτές, ενδιάμεσοι, κλπ., για ίδιες βλάβες ή υλικές ζημίες
- Σωματικές βλάβες πολιτών ή υλικές ζημίες σε περιουσιακά τους στοιχεία, π.χ. αγωνιστικό αυτοκίνητο φεύγει από τον δρόμο και καταστρέφει κιγκλιδώματα περίφραξης παρακείμενης οικίας, κλπ.
Επομένως εύκολα συμπεραίνουμε, ότι έως τώρα οι αγωνιζόμενοι πλήρωναν την ασφάλιση όλων !!! **
Η άποψή μου είναι ότι αυτό ήταν άδικο και ότι καλώς τα στελέχη επωμίζονται πλέον το κόστος της δικής τους ασφάλισης.**(σημειωτέον ότι είμαι στέλεχος και οχι αγωνιζόμενος)
Βέβαια εύλογα θα ανέμενε κάποιος την αντίστοιχη μείωση κατά 30,00€, του παράβολου συμμετοχής των αγωνιζομένων, (αφού λογικά μειώνεται ισόποσα και το κόστος της ασφάλισής των).
Πιστεύω ότι ο ΣΟΑΑ θα παρατηρήσει αυτή την μικρή λεπτομέρεια και θα εισηγηθεί σχετικά στην ΕΠΑ/ΕΘΕΑ.
Mε ολο το σεβασμο,πιστευετε οτι ενας αγωνιζομενος καταβαλοντας ενα σημαντικο ποσο να τρεξει σε εναν αγωνα που γνωριζουμε ολοι μας το κοστος(παραβολο,διαμονη,αναγνωρισεις κ ολα τα σχετικα) το προβλημα ειναι τα 30,00 ευρω? η αν ακολουθει ενα πρωταθλημα τα 150,00 ευρω στο συνολο αν θεωρησουμε οτι σε καθε αγωνα υπαρχει αυτη η αναλογια?
Εχω τη γνωμη οτι αλλου ειναι το προβλημα -
Ο χρήστης CHRISTOS KOUTRAS έγραψε:
EΓKYKΛIOΣ 5/2011
Mε ολο το σεβασμο,πιστευετε οτι ενας αγωνιζομενος καταβαλοντας ενα σημαντικο ποσο να τρεξει σε εναν αγωνα που γνωριζουμε ολοι μας το κοστος(παραβολο,διαμονη,αναγνωρισεις κ ολα τα σχετικα) το προβλημα ειναι τα 30,00 ευρω? η αν ακολουθει ενα πρωταθλημα τα 150,00 ευρω στο συνολο αν θεωρησουμε οτι σε καθε αγωνα υπαρχει αυτη η αναλογια?
Εχω τη γνωμη οτι αλλου ειναι το προβλημαΓια αποφυγη παρεξηγησεων εγω προσωπικα εχω καταβαλει το ποσο.
-
Mόνο που το 30άρι δεν το θέλουν για την ασφάλιση των κριτών, αυτό είχαν πει στην αρχή σαν αιτιολογία, μετά όμως το γύρισαν οτι το θέλουν για να κάνουν μια εκκαθάριση ποιοι κριτές είναι ενεργοί και ποιοι είναι στα χαρτιά. Που και αυτό άτοπο είναι επειδή:
α) Υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ που ασκούν καθήκοντα κριτού εδώ και καιρό, οι οποίοι δεν έχουν καν δίπλωμα, μια και η διοργανώτρια αρχή μας έχει να κάνει σεμινάριο -στην Αθήνα τουλάχιστον- από τον καιρό του Νώε.
β) Στην... ανανεωμένη ( ) λίστα της ΟΜΑΕ, υπάρχουν ονόματα που έχουν να κάνουν αγώνα από λίγο μετά από τον καιρό του Νώε, όπως ανέφερα πιο πάνω.Όσο για το αν θα πρέπει να πληρώνουν οι οδηγοί ή όχι την ασφάλιση των κριτών, είναι τουλάχιστο αστείο να το συζητάμε. Κατά πρώτον, αυτός που ρισκάρει για να κάνει την καύλα του είναι ο οδηγός και αυτός έχει την ευθύνη των πράξεων του και κατά δεύτερον ο κριτής ΔΕΝ είναι αναλώσιμος. Σα να μου λες οτι ο κριτής φταίει που βρέθηκε στην πλαγιά για να τελεστεί ο αγώνας και πρέπει να πληρώσει για την επιλογή του, σε περίπτωση που πέσει αγωνιστικό σε αυτόν ή στην περιουσία του (το αυτοκίνητό του). Αστεία πράγματα...
-
Μιχάλη μου, για τον λόγο υπάρχει και ο αντίλογος….
Ο ΛΟΓΟΣ
Εκτελώντας της αποφάσεις της ‘κεφαλίς’ πλήρωσα τα 30ε . Θέλω να συμμετάσχω στα έξοδα.
Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ
« Επομένως εύκολα συμπεραίνουμε, ότι έως τώρα οι αγωνιζόμενοι πλήρωναν την ασφάλιση όλων !!!»
Και έτσι ήταν…. Στο σεκιουριτα στην δουλειά σου, εκτός της όποιας αμοιβής του δίνεις, δεν του πληρώνεις την ασφάλεια του?.... εμείς στης ‘σαλιάρες’ γράφουμε safety!!!!!.... εκτός εάν το παίξουμε αδήλωτες φιλιπινέζες, οικιακές βοηθοί μπαταξή νοικοκύρη, που πληρώνει το ΙΚΑ από την τσέπη της για να έχει ένσημα……
και εδώ έχω διαφορετική γνώμη. Το κόστος του αγωνιστικού +παράβολα+++++ , για ένα έτυμο αγωνιστικό, είναι 100 φόρες μεγαλύτερο από το 30αρι, ανά αγώνα
Αυτός που ζορίζετε από το 30αρι, δεν τρέχει….. μα όταν μειώνετε η διάθεση πληρώνεις, άμεσα μειώνονται και οι αγώνες….. και το έγραψα, οι δυσφορούντες με το 30αρι, ήταν οι έχοντες…..
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
και νεα λιστα με μερικά ακομα ονοματα.
Υπερωρίες δουλευουν!!!!!!!!!!!!!!
-
Η αρχικη λιστα με ολους μεσα ηταν 426 ατομα,μετα απο τη λογικη της αντικατασταση μετα ατομα που εχουν καταβαλει το ποσο επεσε στα 292 ατομα κ μετα την σχετικη ενημερωση εφτασε στα 312 ο καθε ενας απο εμας ας βγαλει το συμπερασμα του.
-
να ξεκαθαρισω οτι το σχολιο μου δεν ηταν ΚΑΘΟΛΟΥ ειρωνικό.
Αντιθετα με εχει εκπλήξει ευχαριστα ΚΑΙ η ταχυτητα λειτουργειας και η διαφανεια αυτης..
( κι επειμενω οτι καποιο 'καμπανακι' θα επρεπε να χτυπαει οταν καιτι στο site εχει αννανεωθει κι οχι ΑΝ τυχει και ανοιξεις το αρχειο και δεις την ημερομηνια ενημερωσης ειδικά οταν ειναι 'απιστευτο' με την καλη εννοια, να εχουν υπαρξει σε μια μερα 3 διαφορετικές λιστες...) -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
να ξεκαθαρισω οτι το σχολιο μου δεν ηταν ΚΑΘΟΛΟΥ ειρωνικό.
Αντιθετα με εχει εκπλήξει ευχαριστα ΚΑΙ η ταχυτητα λειτουργειας και η διαφανεια αυτης..
( κι επειμενω οτι καποιο 'καμπανακι' θα επρεπε να χτυπαει οταν καιτι στο site εχει αννανεωθει κι οχι ΑΝ τυχει και ανοιξεις το αρχειο και δεις την ημερομηνια ενημερωσης ειδικά οταν ειναι 'απιστευτο' με την καλη εννοια, να εχουν υπαρξει σε μια μερα 3 διαφορετικές λιστες...)Και απ' οτι βλεπεις λιγοστευουν τα ατομα που δεν το εχουν καταβαλει,στο τελος βλεπω να πληρωνουν ολοι, η σχεδον ολοι και το μονο που θα αφησει πισω η ιστορια θα ειναι ανοητες αψιμαχιες.
-
Στο Σεμινάριο του Σαββάτου,περι ΤΕ, κάποιοι πλήρωσαν το παράβολο των 30 Ευρώ.Αυτοί ανήκουν στην λίστα πλέον, των κριτών? Και αν ναι, τότε ανήκουν και στην ΕΛΠΑ?
-
Ο χρήστης van έγραψε:
Στο Σεμινάριο του Σαββάτου,περι ΤΕ, κάποιοι πλήρωσαν το παράβολο των 30 Ευρώ.Αυτοί ανήκουν στην λίστα πλέον, των κριτών? Και αν ναι, τότε ανήκουν και στην ΕΛΠΑ?Βαση της εγκυκλιου 4/11 τα στελεχη-κριτες δεν υποχρεουνται να ειναι μελη λεσχης,υποχρεουνται ομως να ειναι εγγεγραμενοι στην ομοσπονδια.Τωρα εαν τα ατομα ανηκουν και στην Ελπα η σε αλλη λεσχη αυτο μπορεις να το δεις απο την καινουργια λιστα.
-
Μηπως θα επρεπε στη 'φορα παρτιδα' λιστα να ΜΗΝ ειναι εμφανη τα τηλεφωνα?? Φυσικά δε αναφερωμαι σε λιστα που θα σταλει στις λεσχες... εκει προφανως και θα υπαρχουν
Αντε πες το e-mail παει στο καλο, αλλα το τηλεφωνο του σπιτιου σου ????? -
Ο χρήστης van έγραψε:
Στο Σεμινάριο του Σαββάτου,περι ΤΕ, κάποιοι πλήρωσαν το παράβολο των 30 Ευρώ.Αυτοί ανήκουν στην λίστα πλέον, των κριτών? Και αν ναι, τότε ανήκουν και στην ΕΛΠΑ?πειτε του οτι ειναι μελος της ελπα, ετσι εστω και για πλακα
-
Βασίλη η γνωμη μου ειναι πως οχι, ανοικουν στην ΟΜΑΕ αλλα οχι στην ΕΛΠΑ
Απο την στιγμη που δεν ειναι υποχρεωτικό να ανοικουν σε λεσχη ( οπως πλεον ειναι και η ΕΛΠΑ) απλά ειναι - χαριτολογοντας - ανενταχτοιΑν δεις ο πρωτος πρωτος κυριος στην λιστα μοιαζει να ειναι ακριβως μια τετοια περιπτωση καθοτι διπλα στο ονομα του δεν εχει καποια λεσχη.
-
Η τελευταια ενημερωση αναφερει 355 ατομα σε σχεση με τα [color=#FF0000]426στο συνολο.
-
Bρε μάστορα, γιατί κολλάμε στα νούμερα και δε ρίχνεις μια πιο προσεκτική ματιά στο ΠΟΙΟΙ έχουν πληρώσει. Θα εκπλαγείς όταν συνειδητοποιήσεις οτι μερικοί από αυτούς είναι ανενεργοί εδώ και πολύ καιρό και ή τους 'επιστρατευσανε' ή απλά θέλαν να κρατήσουν τις ταυτότητές τους, ποιος ξέρει γιατί. Δες καλύτερα ΠΟΙΟΙ ΛΕΙΠΟΥΝ και θα εκπλαγείς επίσης από το ότι ένα σκασμό νέα παιδιά που έδιναν το παρόν κατά κόρον μέχρι πριν ένα-δυο χρόνια, λάμπουν τώρα δια της απουσίας τους.
-
ειναι ανενεργοι - ε και?? υπαρχει περιορισμος στον αριθμο, ειναι κλειστό επαγγελμα και δεν μπορουν να ερθουν αλλοι??? ενοχλουν κανενα?? περνει κανεις επιδοτηση ποσα μελη εχει στη λιστα???
ποιοι λειπουν - μηπως κουρασε αυτη η συνεχεις μιρλα?? μηπως εχουν κι αλλες υποχρεωσεις πλεον που δεν τους αφηνουν χρονο?? μηπως εχασαν την δουλεια τους και σιγα μην εχουν ορεξη??αφηστε το κοσμο να κανει το χομπυ του οπως καταλαβαινει και μη του τη σπατε...
-
Εγώ πάντως θαυμάζω όσους ακόμα πηγαίνουν κριτές.
Από πέρυσι που αποφάσισα να κόψω τις «κακές συνήθειες» βρήκα την υγειά μου και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι
ΘΕΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
Γιατί:
- Πας όποτε θέλεις.
- Πας όπου θέλεις.
- Κάθεσαι όσο θέλεις.
- Δεν έχεις ευθύνες, άρα δεν έχεις άγχος.
- Δεν σου ζητάει η «οργάνωση» να γίνεις άνθρωπος ορχήστρα και μετά να σε κατηγορεί που δεν βγάζεις λαγούς απ' το καπέλο.
- Δεν ακούς την μ.....α του καθενός που σε θεωρεί υπεύθυνο για τα πάντα.
- Δεν καταστρέφεις το αυτοκίνητό σου.
- Απολαμβάνεις το θέαμα.
και πολλά άλλα…
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
ειναι ανενεργοι - ε και?? υπαρχει περιορισμος στον αριθμο, ειναι κλειστό επαγγελμα και δεν μπορουν να ερθουν αλλοι??? ενοχλουν κανενα?? περνει κανεις επιδοτηση ποσα μελη εχει στη λιστα???
ποιοι λειπουν - μηπως κουρασε αυτη η συνεχεις μιρλα?? μηπως εχουν κι αλλες υποχρεωσεις πλεον που δεν τους αφηνουν χρονο?? μηπως εχασαν την δουλεια τους και σιγα μην εχουν ορεξη??αφηστε το κοσμο να κανει το χομπυ του οπως καταλαβαινει και μη του τη σπατε...
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι έχει γραφτεί πιο πάνω. Η επίσημη θέση της ΟΜΑΕ, αφού αποδείχτηκε λάθος ο ισχυρισμός περί ασφάλισης των κριτών, είναι οτι το 30άρι το ζητούν για να φτιάξουν σωστές, ενημερωμένες λίστες, με στελέχη ενεργά, να γίνει δηλαδή ένα ξεκαθάρισμα ποιοι από τους εκατοντάδες που βρίσκονται στις παλιές λίστες υπάρχουν ακόμα και θέλουν να ασχοληθούν, με το σκεπτικό οτι αυτός που θα δώσει τα 30 ευρώ, θα το δει πιο ζεστά το θέμα. Με τη λίστα που ανακοινώθηκε, αυτό το επιχείρημα καταρρέει, καθώς πιο πολλούς 'συνταξιούχους' θα βρεις μέσα, παρά ενεργούς κριτές.
Είναι αστείο το να λες οτι υποστηρίζω το χόμπι αυτό σαν κλειστό, που δε θέλει άλλους, όταν σε παλιότερες δημοσιεύσεις μου φωνάζω για τους νέους που έχουν φύγει τρέχοντας και τη φτώχια του χώρου. Όσο αστείο είναι να λες οτι τους 'τη σπάω' εγώ με τη 'μίρλα' μου, όταν η γκρίνια των περισσοτέρων που απέχουν είναι έναντι των 'μεγάλων κεφαλιών' του χώρου. Γιατί απέχει ο καθένας είναι δικό του θέμα (μήπως δεν είναι, τώρα που το καλοσκέφτομαι και είναι θέμα ΟΛΩΝ; ), το θέμα είναι οτι κάποια από αυτά τα άτομα δεν είχαν καθόλου ανάμιξη με αγώνες τα τελευταία χρόνια και είναι λίγο δύσκολο να άλλαξαν ξαφνικά όλοι αυτοί γνώμη ταυτόχρονα και να είπαν 'ας επιστρέψουμε'.
Δεν ξέρω αν η ομοσπονδία πρόκειται να πάρει επιδότηση ανάλογα με το πόσα στελέχη έχει διαθέσιμα, η αλήθεια είναι όμως οτι την ψάχνει την επιδότηση από το κράτος και γι' αυτό παλεύει να πάρει αναγνώριση από τη γενική γραμματεία αθλητισμού. Και στην τελική, θέλει να κάνει και μια επίδειξη δυνάμης, γι' αυτό και η λίστα ανανεώνεται με ρυθμό πολυβόλου. Να υπήρχε τέτοια ανανέωση και ενημέρωση και σε άλλα -πιο σημαντικά- θέματα με τέτοιο ρυθμό και τα μισά προβλήματα των ελληνικών αγώνων θα είχαν λυθεί. -
Ναι οκ τα ειπαμε ολα αυτα.. τα γραψαμε ξανα και ξανα..
η μιρλα - να μη μακρηγωρω, ειναι η συνεχης επαναληψη, και κοιτα εδω κοιμουνται ( που εγραψες αλλου ) και δεν εχουν παρει μερος χρονια και και και... αυτη ειναι η μιρλα.Κι ο συνδεσμος IMHO μανταρα τα εκανε...
δε βαριεσαιεχει ειπωθει οτι ναι θα μπουν οσοι πληρωσουν στη λιστα φετος ΑΛΛΑ θα πρεπει εκτός απο το οποιο σεμηναριο να γραφει στο 'κοντερ' τους ΚΑΙ αγωνιστικη παρουσια για να παραμεινουν....
ΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΙ (& ΠΑΣΚΜΑ)