-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Γκουχ γκουχ Κωνσταντίνε
Στα 9999 χιλιόμετρα λοιπόν ημέρα Παρασκευή 18-3-2011 αλλάχθηκαν τα λαδάκια και το φίλτρο λαδιού στα κεντρικά της εταιρείας.5L 10W40 ELF Competition πήρε μέσα το θηρίο
Με γδάρανε λίγο βέβαια αλλά καλά να είμαστεΓιατι ημισυνθετικο λαδακι??? Δλλ σε 5000-7500χλμ θα πας παλι για αλλαγη??
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Γκουχ γκουχ Κωνσταντίνε
Στα 9999 χιλιόμετρα λοιπόν ημέρα Παρασκευή 18-3-2011 αλλάχθηκαν τα λαδάκια και το φίλτρο λαδιού στα κεντρικά της εταιρείας.5L 10W40 ELF Competition πήρε μέσα το θηρίο
Με γδάρανε λίγο βέβαια αλλά καλά να είμαστεΓιατι ημισυνθετικο λαδακι??? Δλλ σε 5000-7500χλμ θα πας παλι για αλλαγη??
Σε 10000 θα ξαναπάω
Αυτά προτείνει η εταιρεία και αλλαγές κάθε 15000 -
Εμενα μου κανει εντυπωση τα λαδια που εβαλαν! Επρεπε να σου βαζαν 5W-40 ή 5W-30. Θα εβλεπες και μια οικονομια στα καυσιμα
-
Ναι είναι που καίει και πολύ το δικό μου
-
Ναι είναι που καίει και πολύ το δικό μουαντε δεν θα το σκισω αλλο το θεμα
-
Λέγε ρε κι άσε τις ευγένιες
-
Λέγε ρε κι άσε τις ευγένιεςΤι αλλο να πω ??
-
Όπως είπες ότι δεν θα το σκίσεις άλλο νόμιζα ότι είχες κι άλλα να πεις
-
@paddler Βασικά εσένα τι λάδια σου έβαλαν στο πρόσφατο service?
-
Όπως είπες ότι δεν θα το σκίσεις άλλο νόμιζα ότι είχες κι άλλα να πειςΕχε χαρη που ξεχασα να παρω κατι φωτος απο Twingo GT (αν δεν απατωμαι) 2 ημερων αυτοκινητο που το ριξε στις μπαρες ενας ηλιθιος στα λιμανακια .
-
Άμα ο οδηγός είναι ζώο τι φταίει το αυτοκίνητο?
-
Άμα ο οδηγός είναι ζώο τι φταίει το αυτοκίνητο?Για τον οδηγο λεω . Εκανε κοντρες στα λιμανακια την Δευτερα το βραδυ και εφυγε αυτος και ενας αλλος με ενα Sutzuki Swift! Να σου πω περισσοτερο για το αυτοκινητακι στεναχωρηθηκα . Καινουργιο αυτοκινητο και το ριξε ο κατω και οι δυο οδηγοι δεν φοραγαν ζωνες. Αυτος με το Twingo βρεθηκε στα πισω καθισματα. Το αμαξι ελιωσε .
-
Παρασκευή πάω για λάδια
Να φτιάξουμε και τις τσιμούχες γιατί η πίσω αριστερά κρέμασε πάλι
Επίσης παρατήρησα ένα σφύριγμα από τα φρένα όταν πατάω το πενταλ με συγκεκριμένη δύναμη
Paddler έχεις εσύ τέτοιο θέμα?
Θα τους πω να του ρίξουν ένα τσεκαρισματάκι πάντωςΔεν έχω Ορέστη τέτοια προβλήματα (ευτυχώς!), η τσιμούχα της ΠΔ πόρτας διορθώθηκε & τα φρένα (που είναι αρκούντως δυνατά) δεν κάνουν κανένα θόρυβο. Στο σέρβις μου είπανε πως τα τακάκια είναι καινούρια, η αλήθεια είναι πως δεν τα χρησιμοποιώ & πολύ, όλο σταθερή πορεία πάω.
Στα 15.000 που άλλαξα λάδια, είχαν βάλει 4,7 λτ 10W40, καθότι πετρέλαιούμπα, Υποθέτω πως & τώρα το ίδιο έκαναν.
Με την αλλαγή γραφείου κάνω 15 χλμ/μέρα λιγότερα & πρακτικά καθόλου αστικό περιβάλλον. Αυτό μεταφράζεται σε κατανάλωση 6.1 από 6.5λτ/100χλμ (πάντα με σταθερή ταχύτητα 150χλμ/ώρα) & σε συνδυασμό με τα μειωμένα χλμ, μάλλον το ρεζερβουάρ θα φτάνει για όλη την εβδομάδα! -
Ούτε με τα δικά μου υπάρχει πρόβλημα.Το υλικό τριβής φταίει και υπάρχει ενδεχόμενο να το κάνει και σ' εσένα αφού φθαρεί από ένα σημείο και μετά
Αυτό με τα λάστιχα στις πόρτες είναι πρόβλημα που το έχουν όλα μέχρι στιγμής
Τι λάδια σου έβαλε δεν μου είπες -
Παρατήρησα πως η δισκόπλακα έχει κάνει 1 πατουρίτσα. Μικρή, κάτω απο χιλιοστό, αλλά υπαρκτή. Ίσως ο συνδυασμός υλικών να μην είναι αυτός που πρέπει. Θα το διορθώσουν & θα το δούμε σε επόμενα ανταλλακτικά. Ούτως ή άλλως με τη χρήση τη δική μου, ούτε στα 120.000 δε θα αλλάξω (που λέει ο λόγος) τακάκια. Για το λάδι σου έγραψα πριν.
-
Δεν κατάλαβες ρωτάω τον τύπο του λαδιού δηλαδή σου έβαλαν συνθετικά ή ημισυνθετικά?
Κι εμένα 10W40 μου έβαλαν αλλά τα Competition της ELF(ημισυνθετικά).Εσένα θα σου το πω αλλιώς ποιο μοντέλο λαδιού της ELF σου έβαλαν? -
Ορέστη αυτό δε θυμάμαι να σου το πω. Στην πραγματικότητα δε με πολυνοιάζει, αφού ξέρω πως σε 3 μήνες θα τα έχω αλλάξει & πάλι. Είναι μικρό το διάστημα για να κάνει διαφορά. Επιπλέον, κάθε (& εννοώ ΚΑΘΕ!) φορά που παρκάρω, το αφήνω 15-20 δλ να κρυώσει η τουρμπίνα & να μην 'τηγανιστεί' το λάδι που εκείνη τη στιγμή είναι σε επαφή μαζί της & δημιουργηθούν συσσωματώματα (κόκκοι) με προφανή αποτελέσματα...
-
Γεια σε όλους!
Θα ήθελα τη βοήθεια σας. Σκέφτομαι να αγοράσω το fluence 1.5 DIESEL. Το αυτοκινητο το έχω δει σε εκθεση αλλά δεν ειχα την ευκαιρια να το οδηγησω. Θα μπορούσατε να με διαφωτίσετε με την εμπειρία σας για τα παρακάτω:
α. Πραγματική κατανάλωση
β. Κόστος service
γ. Οδηγική συμπεριφορά
δ. Ποιότητα κατασκευής - Αξιοπιστία (τριξίματα-βλάβες κτλ)Δεν έχω πρότερη εμπειρία ούτε από πετρέλαιο ουτε από Renault. Ανησυχώ για την ικανότητα του κινητήρα να κινεί ικανοποιητικά το αμάξι, την ποιότητα κατασκευής και έχω ακούσει και κάποια αρνητικά για το 'χαλαρό' αμάξωμα που θυμίζει λίγο βάρκα.
Το αυτοκίνητο μου βγαίνει στα 180000 (privellege) ως τρίτεκνος και το θέλω και για καθημερινή μετακίνηση στη δουλειά, περίπου 100 χλμ. Ανταγωνιστικα μοντελα που σκεφτομαι είναι s40 1.6 d2 (παρόμοια τιμή) και Octavia 5 1.6 tdci (20200).
Οι άποψεις σας πραγματικά θα βαρύνουν πολύ στην τελική επιλογή μου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων -
Λοιπόν επειδή εγώ έχω 1.6 δεν μπορώ να απαντήσω για επιδόσεις και κατανάλωση
Λοιπόν
Από άποψης αξιοπιστίας του diesel δεν υπάρχει ούτε ίωση πλέον .Το μοτέρ αυτό είναι χρόνια στην αγορά και στην κατηγορία τυ είναι είναι ένα από τα καλύτερα και πιο αξιόπιστα
Ποιότητα:Αρκετά καλή ποιότητα κατασκευής έχει το αυτοκίνητο καθώς από άποψης υλικών είναι αρκετά καλό.Όλα τα πλαστικούλια του στο πάνω μέρος του ταμπλό και στις πόρτες μαλακούλια είναι και στο κάτω μέρος είναι σκληρά καλής ποιότητας.Από άποψη συναρμογής αν και καλό δεν του λοίπον μερικά τσακ τσουκ από κάποια σημεία του εσωτερικού τα οποία βέβαια δεν ενοχλούν ιδιαίτερα.Δεν μιλάμε για τριγμούς(δηλαδή μικροχτυπηματάκια με διάρκεια).
Οδηγική συμπεριφορά:Λοιπόν έχουμε και λέμε.Άνεση-ποιότητα κύλισης ,άνεση-ποιότητα κύλισης ............ Από αυτά που αναφέρεις είναι με απόσταση το ποιο άνετο και από οδηγική άποψη αλλά και από άποψη εξοπλισμού άνεσης.Βασικά είναι πολύ μαλακό το αυτοκίνητο μ' αποτέλεσμα να μην προδιαθέτει για γκάζια έως και να φοβίζει λόγω κλίσεων και υποστροφικών τάσεων όταν το πιέζεις .Παρ' όλα αυτα βέβαια τα περιθώρια προσφυσης ειναι υψηλά και παρά την αίσθηση που λαμβάνεις το αυτοκίνητο έχει αφαλή συμπεριφορά ακόμα και σε συνθήκες πίεσης(βέβαια άλλο πράγμα τα 15 κιλά ροπής τα δικά μου κι άλλο τα 25 του diesel για αυτό περρισότερες λεπτομέριες πάλι από τον paddler ).
Από άποψη άνεσης τώρα το αυτοκίνητο ισωπεδώνει ότι ανωμαλία βρεθεί μπροστά του και σχεδόν τίποτα δεν γίνεται αισθητό στο εσωτερικό.Έχει άνετα μαλακά καθίσματα που είναι ταμάμ για ταξίδια .Πάντως για το χαλαρό αμάξωμα που λες εξαρτάται σε τι έχεις συνηθήσει.Αν οδηγούσες γαλλικό πριν μια χαρά είναι Αν όχι τότε θα έχεις θέμα στην αρχή μέχρι να το μάθειςΤώρα βάσει των ανταγωνιστικών που σκέφτεσαι το Octavia απεκλεισέ το μόνο και μόνο λόγω έλειψης αερόσακων οροφής στον βασικό εξοπλισμό(Νομίζω δεν έχει και Esp αλλά δεν είμαι σίγουρος) αλλά και λόγο της μεγαλύτερης τιμής +λιγότερος εξοπλισμός άνεσης.Το S40 είναι σαφέστερα πιο σφικτό όπως και το Octavia αλλά δεν έχει ούε κατα φαντασία τους χώρους που έχει το Fluence και το Skoda(βασικά σ' αυτό τον τομέα ο Τσέχος και ο Γάλλος είναι πολύυυυ μπροστά)
Πάντως εγώ τις 'βλακείες' μου όσον αφορά το οδηγικό κομμάτι τις έχω κάνει και πραγματικά δεν ύπάρχει θέμα από άποψης κρατήματος (μόνο οι κλίσεις φοβίζουν) τουλάχιστον στο δικό μου επίπεδο ισχύος
-
Ο χρήστης VAGFLO έγραψε:
Γεια σε όλους!Θα ήθελα τη βοήθεια σας. Σκέφτομαι να αγοράσω το fluence 1.5 DIESEL. Το αυτοκινητο το έχω δει σε εκθεση αλλά δεν ειχα την ευκαιρια να το οδηγησω. Θα μπορούσατε να με διαφωτίσετε με την εμπειρία σας για τα παρακάτω:
α. Πραγματική κατανάλωση
β. Κόστος service
γ. Οδηγική συμπεριφορά
δ. Ποιότητα κατασκευής - Αξιοπιστία (τριξίματα-βλάβες κτλ)Δεν έχω πρότερη εμπειρία ούτε από πετρέλαιο ουτε από Renault. Ανησυχώ για την ικανότητα του κινητήρα να κινεί ικανοποιητικά το αμάξι, την ποιότητα κατασκευής και έχω ακούσει και κάποια αρνητικά για το 'χαλαρό' αμάξωμα που θυμίζει λίγο βάρκα.
Το αυτοκίνητο μου βγαίνει στα 180000 (privellege) ως τρίτεκνος και το θέλω και για καθημερινή μετακίνηση στη δουλειά, περίπου 100 χλμ. Ανταγωνιστικα μοντελα που σκεφτομαι είναι s40 1.6 d2 (παρόμοια τιμή) και Octavia 5 1.6 tdci (20200).
Οι άποψεις σας πραγματικά θα βαρύνουν πολύ στην τελική επιλογή μου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρωνΈχοντας διαβάσει & το σημείωμα του Ορέστη, θα σου πω εν τάχει τα εξής, τα οποία έχω ξαναγράψει στο θέμα που συζητάμε:
το πήρα πριν 7 μήνες, έχω κάνει 32.000 χλμ, με μέση κατανάλωση 6.1λτ/100χλμ με ταχύτητα 150χλμ σταθερά με πιλότο στην εθνική, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ (Το τονίζω για να μη νομίζεις πως το χρησιμοποιώ σποραδικά). Έχω κάνει 3 ταξίδια πάνω απο 1000 χλμ έκαστο & εκτίμησα χώρους & οικονομία & ησυχία & πλόυσιο εξοπλισμό που σε ξεκουράζει. Το service 30.000 χλμ κόστισε 320€, μαζί με αντικατάσταση ΠΑ φαναριού που καποιος 'καλός' άνθρωπος κλπ κλπ...
Η ροπή είναι εκεί (& εννοούμε ΕΚΕΙ!) αρκεί να έχεις τουρμπίσει, δηλαδή +1500 σ.α.λ. & σε συνδυασμό με το 6άρι κιβώτιο είναι 1 χαρά. Η οδική συμπεροφορά είναι μέτρια, κρίμα για γαλλικό αυτοκίνητο. Είχα γράψει παλιά πως πριν 10 χρόνια θα ήταν accent! Είναι μαλακό, γέρνει & δε σε προδιαθέτει & είναι γενικά ασαφές. Μου θυμίζει το dacia (renault 12) που είχε ο κουμπάρος μου όταν ήμαστε φοιτητές! Πρώτα γέρνει, ακουμπάει & μετά στρίβει. Όμως, με 2,70μ μεταξόνιο, είναι στο στοιχείο του στις ανοικτές καμπές & κανένα 'κοντό' (μεταξόνιο) δεν μπορεί να σου χαρίσει αυτή την αρχοντική αίσθηση. Κανένα από τα 2 ανταγωνιστικά μοντέλα που αναφέρεις δε θα σου δώσει κάτι τέτοιο. Μάλιστα είπα πως όταν το αλλάξω, το μεταξόνιο θα παίξει μεγάλο ρόλο στην επόμενη επιλογή.
Τα πλαστικά είναι μέτρια & η γνωστή τσιμούχα της πόρτας θα αλλαχτεί στην εγγύηση. Όμως, είναι φτηνό στη χρήση & την αγορά & σίγουρα αυτό είναι θετικότατο.
Μην πάρεις πετρέλαιο με 5άρι κιβώτιο, ΔΕΝ το συνιστώ, το έχω πει δεκάδες φορές εδώ μέσα. Θα έχεις κενά & θα σιχτιρήσεις, ειδικά στις ανηφόρες & είναι κρίμα με πετρέλαιο να έχεις πρόβλημα στις ανηφόρες με τους ατμο-βενζινοκίνητους! Συνεπώς για το λόγο αυτό απορρίπτω τον οκτάβιο καίσαρα εκτός αν τον πάρεις με DSG, οπότε αν θες το απόλυτο πορτμπαγκάζ της κατηγορίας αυτή είναι η επιλογή (με καλύτερη ποιότητα κατασκευής). Ο σουηδός πάλι, το έχει μικρό (το πορτμπαγκάζ) & αφού έχεις 3 παιδια... Ότι άλλο θες, ρωτάς.
Σοβαρό μειονέκτημα του fluence? Το diesel μοτέρ είναι euro4 & ΔΕΝ παίζει απόσυρση...
Renault Fluence