-
grig82,για το τυπε ς ειπα οτι ειναι η σπορτιφ εκδοση ενος καθημερινου.οπως ειναι π.χ. το σιροκο για το γκολφ..δεν ειπα οτι ειναι ξεκαθαρα σπορ..για αυτη την κατηγορια αλλωστε εχουν κ το τυπε ρ..
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
To εχεις οδηγησει το honda ?Ναι. Και μπορώ να σου πω ότι μου άρεσε.
-
Αφού λοιπόν όλοι λίγο-πολύ συμφωνείτε (-ούμε) ότι το Megane (και τα όμοια) δεν πρόκειται επουδενί για σπορτίφ αυτοκίνητο, αλλά για ένα πολύ καλό 'νορμάλ' μικρομεσαίο (για το hatch μιλώ), δεν βρίσκετε λίγο άστοχη την επιλογή ενός κιβωτίου με πολύ κοντή κλιμάκωση;
Σε τέτοιες λύσεις συνήθως καταφεύγουν οι κατασκευαστές σε μοντέλα με αδύναμο μοτέρ προκειμένου να μη φαίνεται ότι υστερούν... ποιος ο λόγος πχ η 3η σχέση να δίνει μόνο 115Km/h (στις 6500rpm) ή ποιος ο λόγος με 140km/h στον αυτοκινητόδρομο να χρειάζεται να στροφάρεις στις 4000rpm (με 6η) κι όχι πχ στις 2500;
Μου φαίνεται θα προτιμούσα ένα νορμάλ κιβώτιο 5 σχέσεων με την 6η να φαίνεται 'επιπρόσθετη' για ήσυχα ταξίδια (περίπου ότι έχει το Golf). Τι να κάνουμε βέβαια... -
Είναι πράγματι κοντές οι σχέσεις για τον χαρακτήρα του μοτέρ (νέας κοπής τούρμπο βενζίνης που αποδίδει στις μεσαίες και όχι ατμοσφαιρικό που ξεσπαθώνει ψηλά) αλλά από την άλλη έχει καλύτερες ρεπρίζ έτσι σε σχέση με το Golf και το Scirocco. Αυτή ακριβώς την συνατγή ακολουθού και οι Ιταλοί με το Bravo T-Jet.
-
παραπλήσιλ δίλημα μπορουσα να ειχα κι εγω.
απο το clio κυριως μου λειοει το μεγαλυτερο πορτμπαγκαζ.
νομιζω οτι θελεις το megane.
αλλα διαφοροι λογοι σε ωθουν στο golf
-
καπως ετσι απ το clio μου λειπουν τα ανετα ταξιδια...οσο καλο και να ειναι στο τελος της διαδρομης νοιωθεις λιγο κουρασμενος ιδιαιτερα οταν ειναι λιγο πιο γρηγοροι οι ρυθμοι κινησης. To megane coupe σε τραβαει εξωτερικα αλλα πρεπει να κανεις καποιες υποχωρησεις σχετικα με τους χωρους, ηχομονωση ισως και αλλα δευτερευοντα....
-
προσωπικά το θέμα με τα ταξίδια και τις υψηλές το αντιμετώπισα
πηγαίνοντας λίγο πιο σιγά... καίμε και λιγότερο με αυτόν τον τρόπο.(Βέβαια σε αυτό κατ'εληξα, όταν είχα ενα ραντεβου σε 2 ώρες σε μεγάλη απόσταση, πήγα - κοντευωντας να σκοτωθώ και πιέζωντας το προηγούμενο αμάξι ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ μέσω κινητού μου ανακοινώθηκε εκπρόθεσμα η αργοπορία του άλλου. Το θετικό ότι από τότε έβαλα μυαλό. )
αυτά που μου λείπουν είναι ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΡΤΜΠΑΓΚΑΖ
και ΚΑΛΟΛΙΦΕΡ ΑΚΑΡΙΑΙΟ, το οποίο δεν ξέρω αν υπάρχει σε κανενα αμάξι,
όλα από τον κινητήρα παίρνουν νομίζω.
Για το πορτμπαγκάζ και μόνο, αλλά και για την πίσω ορατότητα θα πήγαινα στο 5θυρο megane
και μετά από καιρό καμιά ζάντα κάνα σπόϊλερ να γίνει λίγο σπόρ.
-
ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ..XTHES EKLISA AYTOKINHTO.
EPSAXNA MIKROMESEO 1.4 i 1.6 COUPE ME TABANI TA 23.000 eyrO (ANTE KAI MESA TO SCIROCCO)
META APO EREYNA 2 MHNON odIgIsa ta exis aytokinita :
1.SCIROCCO 160PS
2.MEGANE TCE kai 1.6
3.GOLF TSI
4.VOLVO 1.6
TO AMAXI POY EXO EINAI POLO 3D 2004.GENIKA EIMAI EYXARISTHMENOS APO THN TROMERH POIOTHTA KAMPINAS,HXOMONOSIS,KAI KINHTHRA.DEN EMEINA EYXARISTHMENOS APO TO GROUP THS VW.POLLA SERVICE KAI AKRIVA,ARKETES ZHMIES.VEVEA ANALOGA POS ODHGEI O KATHENAS.
APO TA PARAPANO AYTOKINHTA POY ODHGHSA KAI AFOY H SYZHTHSH PERISTREFETAI ANAMESA SE RENAULT KAI VW EXO NA PO
H VW EXAKOLOYTHI NA EINAI ENA KLIK PIO PANO STHN GENIKOTERH EIKONA AYTOKINHTOY,ALLA YPOLEIPETE SHMANTIKA SE SYGXRONH GRAMMH (mesa kai exo) KAI STHSIMO.EXEI POIOTHTA,ERGONOMIA,KYROS,METAPOLHSH ALLA PALI TA IDIA THA LES META APO KAIRO.EPISHS OI ANTIPROSOPOI TIS THN EXOYN DEI POLI MOYRATOI KAI DEN PROVENOYN SE KAMIA EKPTOSI.....
(IDIAITERA o PAZAROPOYLOS).
STON ANTIPODA H RENAULT EXEI ANEVEI SHMANTIKA STO ESOTERIKO,EXEI NEES TEXNOLOGIES. KAI KALA KATHISMATA ALLA MIKRA KOYMPIA.STO EXOTERIKO PROSOPIKA GIA MENA TO NEO MEGANECOUPE TA SPAEI ENO TA PATHMATA TOY STIS STROFES HTAN APSOGA GIA AYTO TO MONTELO KATHOS KAI OI POIOTHTA KYLISHS.EPISHS MESA APO GNOSTO MOY STO SERVICE EMATHA OTI GENIKOTERA I AXIOPISTIA THS RENAULT SE AYTO TO MONTELO EXEI ANEVEI KATAKORYFA..
EN TELEI KATELHXA STO RENAULT MEGANE COUPE.GIATI
TO SYNOLIKO PAKETO KINHTHRA,EIKONAS,DESIGN KAI KYRIOS XRHMATON HTA POLY KALYTERA GIA MENA APO TO GOLF POY POYLAEI KAI ISTORIA.
18.600 ME TO KLEIDI STO XERI KAI DEN TOY LEIPEI TIPOTA.ESP+CLIMA+ZANTES 17
ELPIZO I STROFI STOYS GALLOYS NA ME DIKAIOSEI... -
EPISHS THA ITHELA NA TONISO OTI TO FORUM KAI OLOI SAS EISASTAN POLY XRHSIMOI STO NA APOFASISO GIA AYTO KAI SHMERA KATETHESA THN EMPIRIA MOY..PERISSOTERA OTAN MOY ERTHI..TO MEGANAKI
-
μπραβο καλοριζικο καλοταξιδο σου ευχομαι πολλα ασφαλη και απροβληματιστα χιλιομετρα
πολυ καλη επιλογη το megane ,μακραν πιο ομορφο και ενδιαφερον απο το γκολφ .
Τωρα για το θεμα αξιοπιστιας που ειπες δεν νομιζω οτι θα εχεις καποιο προβλημα αλλα μην παιρνεις της μετρητοις οτι σου λενε ,το αυτοκινητο ειναι ολοκαινουργο,κατσε να περασει λιγος καιρος*σε παρακαλω γραφε με ελληνικα γιατι τα greeklish δεν επιτρεπονται *
-
ΣΟΡΥ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ..
ΤΟ ΞΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ...ΑΠΛΑ ΜΟΥΤ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΜΕΣΑ..ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ.. -
γιατί δεν παίρνεις και την επέκταση εγγύησης να είσαι ήσυχος?
-
ναι μου το ειπανε για 2+3 δηλαδη 630 ευρο επιπλεον.δεν το εκανα γιατι σε υποχρεονουν να κανεισ service εκει που το αγοραζεισ και απο οτι καταλαβα θελουν να με πιασουν στα μεγαλα service και επειδη εχο δικο μου ανθρωπο με συνεργειο για renault το απεφυγα.
-
Καλορίζικο και από εμένα το Megane.Εύχομαι τα καλύτερα.Είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο.
Το Megane βγαίνει με επέκταση εγγύησης; -
σε ευχαριστω...ναι μου το προτειναν και αυτο.απλα επειδη θα το πηγαινο σε δικο μου ανθρωπο δεν το εκανα.
-
Ο χρήστης ΜΕΡΕΜΑ έγραψε:
18.600 ME TO KLEIDI STO XERI KAI DEN TOY LEIPEI TIPOTA.ESP+CLIMA+ZANTES 17
ELPIZO I STROFI STOYS GALLOYS NA ME DIKAIOSEI...Άψογη τιμή σχεδόν 3.500 κάτω από το σιρόκο είναι τεράστια διαφορά για δυο αυτοκίνητα που είναι πολύ κοντά σε όλα τα χαρακτηριστικά τους!.
-
Δεν θα το έλεγα τελείως κοντά καθώς το Megane είναι πιο ''τουριστικό'',ενώ το Scirocco πιο σπορτίφ...θα έλεγα όμως ότι για τα λεφτά του είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο που έχει πια και κορυφαία ποιότητα κατασκευής.
-
Ο χρήστης vartan έγραψε:
Δεν θα το έλεγα τελείως κοντά καθώς το Megane είναι πιο ''τουριστικό'',ενώ το Scirocco πιο σπορτίφ...θα έλεγα όμως ότι για τα λεφτά του είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο που έχει πια και κορυφαία ποιότητα κατασκευής.εντάξει διορθώνω ..... ένα κλικ μακρυά από το τελείως κοντά
-
εγω θεωρω οτι η χρηματικη διαφορα τον δυο ιδιαιτερα αν πας για τα 160ps του scirocco (το οποιο κανει 25.300) δεν διακαιολογειται...να μιλαγαμε +2.000 ευρο λογο φιρμας και ιστοριας ναι.
-
Δεν ξέρω αν δικαιολογείται εγώ πάντως δεν τα έδινα.Τα θεωρώ πολλά.
Renault Megane Coupe 1.4 TCe Vs VW Golf 1.4 TSI