-
ρε συ kotetsi
αφου το tablet είναι εργαλείο δουλειάς γιατί δεν αγοράζεις κανένα cintiq (εστω και το μικρό)
είναι ακριβα το ξέρω αλλα είναι εργαλείο
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
http://www.skroutz.gr/s/39362/Aiptek-14000U.html
http://www.skroutz.gr/s/40942/Trust-TB-7300.html
http://www.skroutz.gr/s/49100/Genius-G-Pen-M712.htmlΟι σελίδες των κατασκευαστών:
Aiptek, Trust, Genius (και Waltop, την οποία δε βρίσκω σε κάποιο κατάστημα στην Ελλάδα).Φαινομενικά είναι η ίδια ταμπλέτα με άλλο logo. Πρακτικά υπάρχει κάτι παραπάνω στην ακριβότερη που δε βλέπω ή παίρνω τη φτηνότερη χωρίς δεύτερη σκέψη;
πρεπει να ειναι οι ιδιες
εγω ειμαι ερασιτεχνης, πηρα την Trust και ειδα οτι βοηθαει πολύ οταν σκαναρεις το σχεδιο και μονο οταν εκτελεις διαφορες εντολες στο φωτοσοπ,ειδικα στις σκιασεις και στη σταδιακη διαμορφωση των φωτεινων επιφανειών, εαν παω να πιασω το πενακι και αρχισω να γραφω πάνω στην ταμπλέτα δεν εχει την ακριβεια που εχει η σχεδιαση πανω στο χαρτι με το χερι...
τωρα η wacom δε ξερω ποσο καλυτερη ειναι γιατι δεν την εχω δοκιμασει...
αμα θελεις μπες και σε ξενα φορουμ με γραφιστες και ψαξε για συγκριση διαφορων μοντελων, ψαχνωντας στο google ολο και κατι θα βρειςπαντως σε εμενα η ταμπλέτα ειναι χρησιμη μονο για τις εντολες του φωτοσοπ
-
thanas το ρενω ωραίο, το σχεδιαστικό στυλ του φωναζει ρεν'ω από μακριά, και η μπεντλευ ωραια, θα την προτιμούσα λίγο πιο μακριά και με ενα πιο ιδιαιτερο πίσω μερος που θα την κανει να ξεχωρίζει
χτες ειχα αυπνια και δοκιμασα να κανω σχεδιο από μια παραξενη γωνία, αλλά δυσκολευτηκα γιατι δεν εχω παει να μαθω σχεδιο και πρεπει να εχω κανει αρκετα λαθη
μεσα σε 2 ωρες που εκανα το σχεδιο δοκιμασα πανω από 15 διαφορετικα σχεδιαστικά στοιχεια για την οροφη και το πλαγιο μερος γι' αυτο και εχει πολλες μουντζούρες
μικρομεσαιο για αλφα ειναι
thanas στο local motors εστειλες κανενα σχεδιο?
εγω στον διαγωνισμό το καλοκαιρι ειχα στειλει αυτό, τα παιδια μου ειπαν οτι ειναι πολυ ομορφο με ωραιες γραμμες, αλλά χανει πολλους πόντους λόγω της παρουσιασης και του rendering...που οπως ηταν φυσικό δε μπορούσα να τα κανω καλά γιατί δε σπουδαζω σχεδιαστης
το σεπτεμβριο τελειώνω τη σχολή μου εδω, παω στρατο και σε 2 χρονια φευγω Αγγλία για μεταπτυχιακό στην πληροφορική και μετα ελπίζω να σπουδασω σχεδιαστής ....
Εσυ μετα από δω που σκεφτεσαι να κανεις μεταπτυχιακό? -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
ρε συ kotetsiαφου το tablet είναι εργαλείο δουλειάς γιατί δεν αγοράζεις κανένα cintiq (εστω και το μικρό)
είναι ακριβα το ξέρω αλλα είναι εργαλείο
Διότι θέλω να δω κατά πόσο βολεύομαι να σχεδιάζω με ταμπλέτα. Επίσης, αν ψάχνω τις προαναφερθείσες μάρκες και όχι Wacom είναι διότι μια Wacom με αντίστοιχες δυνατότητες ξεκινάει από 400 ευρώ, ενώ έχει και μικρότερη ωφέλιμη επιφάνεια. Σαφώς θα μπορούσα να πάρω μια μικρή Bamboo για δοκιμή αλλά με επιφάνεια Α6 δε θα γίνει δουλειά... Αν δω ότι μου ταιριάζει σαν εργαλείο και με βοηθάει για τις δουλειές που το θέλω τότε μελλοντικά θα επενδύσω σίγουρα σε μια επαγγελματική, κατά προτίμηση touch screen.
-
vengas πολύ ενδιαφέρουσα η ιδέα σου για την οροφή αν και παραπέμπει σε κάτι πιο extreme από τα μικρομεσαία, τουλάχιστον αν λάβουμε υπόψην τι μας έχουν συνηθίσει οι εταιρίες αλλά αυτό είναι το όμορφο. Πήρα και εγώ μέρος στον διαγωνισμό της local motors αλλά πολύ πρόχειρα και βιαστικά - με απλά σχέδια με μολύβι - έχω ποστάρει σε προηγούμενες σελίδες την συμμετοχή μου (δεν είμαι και τόσο περήφανος για αυτή αλλά τι να κάνουμε ). Είναι όμορφη η δική σου συμμετοχή εκτός από το πίσω μέρος που με ξενίζει λίγο αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη.Σίγουρα θα κέρδιζες πολλούς πόντους αν έκανες ένα τέλειο rendering - δυστυχώς μετράει περισσότερο αυτό από την ιδέα στους διαγωνισμούς της συγκεκριμένης εταιρίας από ότι φαίνεται.
Όσο για τις σπουδές, μόλις τελειώσω το πολυτεχνέιο εδώ (δηλαδή το λιγότερο σε 3.5 χρόνια αν συνεχίσω να περνάω όλα τα μαθήματα) θα είμαι Σχεδιαστής Προιόντων. Μετά σκέφτομαι να κάνω ένα μεταπτυχιακό σε κανένα RCA (Αγγλία) στο τμήμα vehicle design ή ακόμα καλύτερα θα κοιτάξω μήπως μπορώ να κάνω κάτι απο Pasadena μεριά. Βέβαια όλα αυτά είναι ακόμα μακριά και σίγουρα χρειάζεται να το ψάξω αρκετά περισσότερο. Θα δούμε τι θα γίνει και με το Erasmus του χρόνου. Πάντως δεν το αφήνω με τίποτα το car design, μια μέρα θα είμαι και εγώ ένας έλληνας σχεδιαστής σε κάποια εταιρία. Από μικρός το έλεγα και οι περισσότεροι γελούσαν ή δεν με πίστευαν, όσο περνάει ο καιρός γίνονται όλο και λιγότεροι
-
δες αν μπορείς να μεταφέρεις μαθήματα σε καλη σχολή στο εξωτερικό και** ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΦΥΓΕ το συντομότερο δυνατό**
σε αυτό τον τόπο και με αυτό το πτυχίο που προσπαθείς να πάρεις ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ
-
Ο χρήστης Thanas_4 έγραψε:
Μετά σκέφτομαι να κάνω ένα μεταπτυχιακό σε κανένα RCA (Αγγλία) στο τμήμα vehicle design ή ακόμα καλύτερα θα κοιτάξω μήπως μπορώ να κάνω κάτι απο Pasadena μεριά.Το RCA θελει να παρει κανεις πτυχιο από αλλη σχολή βιομηχανικού σχεδιασμού και μετά να πας σε αυτή νομίζω και να κανεις αλλα 3/4 χρονια... ειναι λιγο αυστηρό
της Pasadena πρεπει να ειναι το καλύτερο,οποιος παιρνει πτυχιο από εκει βρισκει ευκολα δουλειά, εγω θα ειμαι Αγγλία επομένως κατα Coventry μεριά με βλέπω.
Το καλό με τα τμηματα σχεδιασμού που ασχολούνται με μεσα μεταφορας ειναι οτι εκπαιδευουν καλά και σκληρά τον φοιτητή και σε περιπτωση που δε βρει δουλειά στα μεσα μεταφοράς, απορροφαται από αλλους κλάδους βιομηχανικού σχεδιασμού -
Κοιτάχτε και κατά Μιλάνο μεριά οι ενδιαφερόμενοι: http://www.polimi.it/didattica/catalogo ... versitari/
-
thanas που χαθηκες?
για Αλάσκα θα κάνεις κανενα project?
http://www.local-motors.com/competition.php?c=18
εγω ετοιμαζω μια αραχνη
αντε να δουμε αν κανω καλο rendering αυτη τη φορα
ξεθαψα ενα Χοντακι που εκανα το 2003 το ειχα σχεδιασει στο πισω μερος του εξωφυλλου του βιβλιου της πληροφορικης 3ης λυκειου(ηταν ενδιαφερον το μαθημα )
-
Γεια σου Vengas! Πολύ ενδιαφέρον το honda ειδικά για 2003 εποχή. Όσο για τον διαγωνισμό, κάτι θα κάνω σίγουρα, αν προλάβω να το ολοκληρώσω θα το ανεβάσω. Τον τελευταίο καιρό είχα μία πολύ όμορφη εμπειρία . Ο Κώστας Στεφανής με κάλεσε στο Traction και είχα την τιμή να γνωρίσω τον Aνδρέα Ζαπατίνα, και να του δείξω κάποια σχέδιά μου. Είμαι πολύ τυχερός που τον συνάντησα! Μου έδωσε κάποιες πολύ χρήσιμες συμβουλές και έκανε κάποια πολύ θετικά σχόλια για την γραμμή μου και τον τρόπο που σχεδιάζω (on camera αυτά). Τέλος πάντων πάω να κάνω τίποτα για την Αλάσκα. Τα λέμε!
-
συγχαρητηρια, σου ευχομαι ο,τι καλυτερο
ποτε θα το δειξουν το επεισοδιο? -
Σήμερα, σάββατο στις 3 παρα δέκα ξεκινάει το επεισόδειο του Traction που θα με δείξει! Επίσης κατά το απογευματάκι θα ποστάρω ένα σχέδιο που έκανα πρόσφατα για την νέα Mercedes SLK επηρεασμένο εμφανώς από την νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Mercedes
-
Έλα ρε thanas!@!!!!!! Τώρα στο Mega!
-
Παιδιά σόρυ αλλά δεν ήμουν αυτός που έδειξε σήμερα Αυτός ήταν ο Γιώργος, ένα παιδί που ήταν μαζί στα γυρίσματα και έκανε την πρώτη εκπομπή. Είχε αρκετά ενδιαφέροντα concept. Τελοσπάντων εμένα προφανώς θα με δείξει το άλλο σάββατο στο αντίστοιχο κομμάτι της εκπομπής!
-
Παιδιά σόρυ αλλά δεν ήμουν αυτός που έδειξε σήμερα Αυτός ήταν ο Γιώργος, ένα παιδί που ήταν μαζί στα γυρίσματα και έκανε την πρώτη εκπομπή. Είχε αρκετά ενδιαφέροντα concept. Τελοσπάντων εμένα προφανώς θα με δείξει το άλλο σάββατο στο αντίστοιχο κομμάτι της εκπομπής!Μπράβο και στον Γιώργο λοιπόν...
-
Παιδιά που μπορούμε να δούμε σχεδιά σας?
(εμπλεκόμενος στο κομμάτι 'σχεδιασμός').
Καλή επιτυχία σε ότι κάνετε! -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Παιδιά που μπορούμε να δούμε σχεδιά σας?
(εμπλεκόμενος στο κομμάτι 'σχεδιασμός').
Καλή επιτυχία σε ότι κάνετε!τα δικά μου οσα εχω κανει με υπολογιστη τα εχω ποσταρει σε αυτό το τόπικ
τα αλλα που κανω από τα 12 μου με μολυβι ειναι πάνω από 250 και δεν τα εχω σκαναρει και υπαρχουν και πολλά πανω σε βιβλία που πρεπει να τα ξεθαψω από το υπόγειο -
ειναι το 5ο που κανω στο φωτοσοπ, νταξ εχω αρχισει να βελτιώνομαι
-
Ωραίος! Εγώ είχα κάνει πολύ photoshop παλιότερα και μάλλον θα επιστρέψω σύντομα στο σπορ. Τώρα που έμαθα και autocad πιστεύω θα είναι πιο εύκολο για μενα να μάθω και 3d προγράμματα. Τέλοςπάντων μερικά δικά μου σχέδια μπορείς να δεις εδώ φίλε Κωνσταντίνε (έχω κάνει κάποια επιλογή λίγων τα οποία ήταν ευπαρουσίαστα γιατι και εγώ έχω γεμίσει τετράδια!) : http://www.cardesignnews.com/site/desig ... portfolio/
Επίσης η mercedes slk κατευθείαν από το τετράδιο διακριτών μαθηματικών :
-
Ωραίος! Εγώ είχα κάνει πολύ photoshop παλιότερα και μάλλον θα επιστρέψω σύντομα στο σπορ. Τώρα που έμαθα και autocad πιστεύω θα είναι πιο εύκολο για μενα να μάθω και 3d προγράμματα. Τέλοςπάντων μερικά δικά μου σχέδια μπορείς να δεις εδώ φίλε Κωνσταντίνε (έχω κάνει κάποια επιλογή λίγων τα οποία ήταν ευπαρουσίαστα γιατι και εγώ έχω γεμίσει τετράδια!) : http://www.cardesignnews.com/site/desig ... portfolio/Επίσης η mercedes slk κατευθείαν από το τετράδιο διακριτών μαθηματικών :
Thanas_4....έχω δεί τη δουλεια σου στο cardesignnews!
Προτείνω πριν επιστρέψεις στο photoshop να ασχοληθείς ακόμα περισσότερο στη σχεδίαση με ελεύθερο χέρι , καθώς από εκεί ξεκινάνε όλα. Αυτα τα Μαθηματικά... ..την πληρώνουν πάντα!
Πάντως αν σκέφτεσαι να ασχοληθείς επαγγελματικά με το car styling ως designer φαντάζομαι ότι γνωρίζεις πως πρέπει να εγκαταλείψεις την Ελλαδίτσα μας!
Eσεις η νέα γενιά ταλαντούχων νέων ίσως σταθείτε πιο 'τυχεροί' από εμάς.
Σχεδιασμός Αυτοκινήτου