-
Στα τελη Ιουνιου παραγγειλα απο την bmw 1 mini cooper δινοντας προκαταβολη 1000 ευρω, ο ντηλερ μου ειπε οτι υπηρχαν 3 mini στο εργοστασιο τα οποια θα ηταν ετοιμα αρχες Ιουλιου και με παραδοση 20 Ιουλιου περιπου ενω αν ηθελα ενα mini με εξοπλισμο και χρωμα της επιλογης μου θα ειχε παραδοση 15 Αυγουστου . Τελικα παραγγειλα ενα απο αυτα που ηταν υπο κατασκευη εφοσον υπηρχε στο χρωμα που ηθελα και για να το παρω νωριτερα. Τελικα το αμαξι με ειδοποιησαν οτι εφτασε στον Πειραια την Πεμπτη 30 Ιουλιου και οτι μεχρι την Δευτερα 3 Αυγουστου θα το επερνα. Σημερα 5 Αυγουστου Τεταρτη ακομα το αμαξι ειναι στον Πειραια.Ειναι δυνατον να αργει τοσες μερες ο εκτελωνισμος του αυτοκινητου η' μηπως συμβαινει τιποτε αλλο? να απευθηνθω στο συνηγορο του καταναλωτη ?-καθε σχολιο δεκτο ,ευχαριστω.
-
Στα τελη Ιουνιου παραγγειλα απο την bmw 1 mini cooper δινοντας προκαταβολη 1000 ευρω, ο ντηλερ μου ειπε οτι υπηρχαν 3 mini στο εργοστασιο τα οποια θα ηταν ετοιμα αρχες Ιουλιου και με παραδοση 20 Ιουλιου περιπου ενω αν ηθελα ενα mini με εξοπλισμο και χρωμα της επιλογης μου θα ειχε παραδοση 15 Αυγουστου . Τελικα παραγγειλα ενα απο αυτα που ηταν υπο κατασκευη εφοσον υπηρχε στο χρωμα που ηθελα και για να το παρω νωριτερα. Τελικα το αμαξι με ειδοποιησαν οτι εφτασε στον Πειραια την Πεμπτη 30 Ιουλιου και οτι μεχρι την Δευτερα 3 Αυγουστου θα το επερνα. Σημερα 5 Αυγουστου Τεταρτη ακομα το αμαξι ειναι στον Πειραια.Ειναι δυνατον να αργει τοσες μερες ο εκτελωνισμος του αυτοκινητου η' μηπως συμβαινει τιποτε αλλο? να απευθηνθω στο συνηγορο του καταναλωτη ?-καθε σχολιο δεκτο ,ευχαριστω.
-
-
Βιαζεσαι υπερβολικα πολυ, καταλαβαινω την αγωνια αλλα ΧΑΛΑΡΩΣΕ
-
Στην θέση σου δεν θα ανησυχούσα καθόλου.Τέτοιες μικροκαθυστερήσεις είναι συνηθες φαινόμενο.Φαντάσου ότι για να πάρεις το αμάξι σου πέραν του τελωνείου υπάρχουν καί άλλοι παράγοντες(εκτελωνιστης -μεταφορική εταιρεία -έλεγχος πριν την παράδοση κτλ).Αν σε κάτι απο αυτά κάτι παει πίσω λόγω φορτου εργασίας λογικό ειναι να έχεις λίγες μέρες καθυστέρηση(μην ξεχνάς και τον παράγοντα άδειες καλοκαιριου σε εταιρείες και υπηρεσίες) .Όπως και να έχει καλορίζικο το αυτοκίνητο σου.
-
Σωστά, μην βιάζεσαι... Σίγουρα θα έχει εκτελωνιστεί οπότε σε πιάνει και το μειωμένο τέλος ταξινόμησης. Είμαστε άλλωστε σε μια νεκρή περίοδο όπου οι περισσότεροι είναι με άδεια. Λίγη υπομονή και καλοτάξιδο να 'ναι!
-
Η κατάσταση που περιγράφεις δεν είναι καθόλου σπάνια. Καθυστερήσεις παρουσιάζονται συχνά, σε άσχετες περιόδους, πόσο μάλλον τώρα που τρέχουν όλοι να προλάβουν το μειωμένο τέλος. Μην ανησυχείς, κάνε λίγη υπομονή και κοίτα να απολαύσεις το αυτοκίνητό σου όταν το πάρεις. Καλορίζικο.
-
Με τον φορτο εργασιας που εχουν ολοι οι εμπλεκόμενοι για να προλαβουν να εκτελωνίσουν πριν ληξει η περιοδος μειωσης του τελους ταξινομησης ειναι λογικη μια μικρη καθυστερηση.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Με τον φορτο εργασιας που εχουν ολοι οι εμπλεκόμενοι για να προλαβουν να εκτελωνίσουν πριν ληξει η περιοδος μειωσης του τελους ταξινομησης ειναι λογικη μια μικρη καθυστερηση.+1
Είναι η χειρότερη περίοδος και λόγω του ότι βρισκόμαστε στη λήξη ενός μέτρου, συν ότι είναι μήνας αδειών, συν ότι υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων να εκτελωνιστούν, να μεταφερθούν από το τελωνείο στους εμπόρους, να περάσουν pdi και να παραδοθούν στους πελάτες. Υπολογίστε για πόσες εκατοντάδες αυτοκίνητα γίνεται αυτή η διαδικασία καθημερινά οπότε είναι λογική η όποια καθυστέρηση...
Επίσης, από τη στιγμή που συνειδητά πάει κάποιος και αγοράζει την τελευταία στιγμή αυτοκίνητο (ειδικά αν λάβει υπόψη όλα τα παραπάνω), ας μην έχει και παράλογες απαιτήσεις...
-
Παραλογη απαίτηση να τηρηθει ,ια προθεσμία που μονος του έθεσε ο έμπορος?
-
και εμενα αυτο ειναι που με προβληματιζει,οτι ο εμπορος φανηκε ασυνεπης δηλαδη, ας μου ελεγε στο κατω κατω οτι μπορει να το παρεις την ταδε ημερομηνια μπορει και 1 μηνα μετα, λιγη ειλικρινεια δε βλαπτει, οχι 'παρε 1 απο τα σχεδον ετοιμα για να το παρεις 20/7 αλλιως αμα θες απο την αρχη παραγωγη 15-20/8 που τοτε βλεπω να το παιρνω.
-
Ποτε στην ζωη μου δεν παρελαβα αυτοκινητο στην ημερομηνια που μου ειχε πει ο εμπορος ή ο πωλητης.
Παντα υπηρξαν καθυστερησεις,απο μια εβδομαδα εως ενα μηνα. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ποτε στην ζωη μου δεν παρελαβα αυτοκινητο στην ημερομηνια που μου ειχε πει ο εμπορος ή ο πωλητης.
Παντα υπηρξαν καθυστερησεις,απο μια εβδομαδα εως ενα μηνα.Το 1ο μου αμαξι ηταν παραδοτεο ακριβως και στην ωρα που μου ειπαν ετοιμο ενω το 2ο ηρθε 7 μερες νωριτερα
-
Εμένα ένα μήνα νωρίτερα... κανονικά ήταν στο 3μηνο λόγο παραγγελίας και ήρθε ακριβώς στο 2μηνο..
-
Κι εμένα μου είχε πεί ότι θα μείνει στο τελωνείο για 4 έως 10 μέρες, αλλά τελικά έμεινε μόνο 2. Με την ελληνική γραφειοκρατία δεν μπορείς να τα βάλεις. Περίμενε. Αλλωστε δεν φταίει ο έμπορος αν όντως το αμάξι περιμένει εκτελωνισμό.
-
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
Κι εμένα μου είχε πεί ότι θα μείνει στο τελωνείο για 4 έως 10 μέρες, αλλά τελικά έμεινε μόνο 2. Με την ελληνική γραφειοκρατία δεν μπορείς να τα βάλεις. Περίμενε. Αλλωστε δεν φταίει ο έμπορος αν όντως το αμάξι περιμένει εκτελωνισμό.Αν ακόμα περιμένει εκτελωνισμό που δεν νομίζω,θα αλλάξει και η τιμή του...
-
αυτο με την τιμη δεν με απασχολει γιατι ετσι κι αλλιως θα εκτελωνιστει ως αναπηρικο οποτε εκπιπτει εντελωε απο την ταξινομιση,το προβλημα ειναι οτι θελω να φυγω για διακοπες και με εχει εγκλωβισει εδω η κατασταση αυτη
-
Ο χρήστης gribord έγραψε:
αυτο με την τιμη δεν με απασχολει γιατι ετσι κι αλλιως θα εκτελωνιστει ως αναπηρικο οποτε εκπιπτει εντελωε απο την ταξινομιση,το προβλημα ειναι οτι θελω να φυγω για διακοπες και με εχει εγκλωβισει εδω η κατασταση αυτηΟπότε φίλε μου προτεραιότητα μέχρι τις 7/8 είχαν τα αυτοκίνητα με το μειωμένο τέλος,και εσυ αναγκαστικά μπήκες σε δεύτερη μοίρα γιατί δεν θα πλήρωνες το τέλος ούτως ή άλλως.. επειδή όμως οτι εκτελωνίστηκε εκτελωνίστηκε και οι τελωνειακοί πλέον δεν έχουν φόρτο εργασίας,πιστεύω τώρα πλέον θα το πάρεις άμεσα
-
Εγώ πάντως είμαι ήδη πάνω από μήνα καθυστέρηση.
-
Πάρε συμβουλές από τον Μάρκο για πάνες, καροτσάκια κλπ. Επίσης, καλοτάξιδη η C4 picasso.
καθυστερηση παραδοσης αυτοκινητου