-
Γεια σας!
το περιστατικό που σας αναφέρω έγινε μόλις σήμερα.
Θα θελα πληροφορίες σχετικά με το τι κινήσεις μπορώ να κάνω σαν πολίτης/πεζός.
Τα πράγματα έχουν ως εξής:
Ανήλικος οδηγός μοτοσυκλέτας ηρθε σε πλαγια συγκρουση με το οικογενειακο μας αυτοκινητο την στιγμη που ο πατερας μου εχοντας βαλει φλας θα εστριβε αριστερα.Ο οδηγος εκανε προσπεραση απο την αριστερη πλευρα με μεγάλη ταχυτητα και τα δυο οχηματα συγκρουστηκαν.
To παιδι(δεν ειναι 18) ΦΥΣΙΚΑ οδηγουσε χωρις κρανος και εργαζοταν εκεινη την στιγμη σαν ντελιβερας.Εχει προς το παρών εξωτερικες μονο πληγες και εμεις και το μωρο 2 ετων που ηταν στο αυτοκινητο ειμαστε καλα.Μονο υλικες ζημιες.
Κακως οι δικοι μου ακουσαν τα παρακαλητα του να μην καλεσουν την τροχαια διοτι δεν εχει διπλωμα και θα τον ρημαξουν κτλ.
Εγω εχω αντιθετη αποψη.
Ηρθα σε συγκρουση με την εργοδοτρια του που ισχυριζεται οτι δεν εχει αυτη καμια ευθυνη για το ατυχημα ουτε για το παιδι.Οτι αν δεν τον προσλαμβανε αυτη θα ταν καποιος αλλος και οτι ειναι θεμα δικο μας και του παιδιου.Οτι απλα εκανε ενα μεροκαματο.
Η αντιμετωπιση της ηταν ομως αθλια καθως γελουσε οταν πηγαμε με την μητερα μου να της μιλησουμε.Λεγοντας οτι το προβλημα δεν ειναι δικο της.
Νομικα μεχρι να γινει 18 αυτος με ερωτησεις που εκανα σε γραμμη πεζων την ευθυνη την εχει το καταστημα που τον προσελαβε.
Μου συστησαν να μην το αφησω και να παω στην επιθεωρηση εργασιας με την υπευθυνη δηλωση που εκανε το παιδι με τους γονεις μου και να κανω καταγγελια και αναλογως τι θα μου πουν να παω και στο τμημα για αγωγη απευθειας στον εργοδοτη του.
Θεωρω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να επιβραβευουμε προσφεροντας εργασια ανηλικους χωρις διπλωμα που δεν ξερουν να οδηγουν και ειναι επικυνδινοι για τον εαυτο τους και για μας.
Και θεωρω υπευθυνο το καταστημα που εχοντας γνωση αυτα τον προσελαβε.
Διοτι μπορει οπως ολοι μου λενε να ειναι ολοι καλα ομως αν το παιδι δεν ενδιαφερεται για την προστασια του και προφανως ουτε οι εργοδοτες του τοτε δεν προκειται να ενδιαφερθουν και για την προστασια των αλλων (πεζων,ποδηλατων,αυτοκινητων).
Δεν θεωρω υπευθυνο το παιδι 17 ετων.Αλλα δεν θελω αυτος που φταιει να ειναι ο μονος που την βγαζει τζαμι απο ολη την ιστορια(δηλαδη ο εργοδοτης του)
Εχει κανεις καποια γνωση ή γνωμη για την ιστορια?
Θα ηθελα τη βοηθεια σας.
Ευχαριστω πολυ..
Αννα -
Γεια σας!
Ανήλικος οδηγός μοτοσυκλέτας ηρθε σε πλαγια συγκρουση με το οικογενειακο μας αυτοκινητο την στιγμη που ο πατερας μου εχοντας βαλει φλας θα εστριβε αριστερα.Ο οδηγος εκανε προσπεραση απο την αριστερη πλευρα με μεγάλη ταχυτητα και τα δυο οχηματα συγκρουστηκαν.
To παιδι(δεν ειναι 18) ΦΥΣΙΚΑ οδηγουσε χωρις κρανος και εργαζοταν εκεινη την στιγμη σαν ντελιβερας.Εχει προς το παρών εξωτερικες μονο πληγες και εμεις και το μωρο 2 ετων που ηταν στο αυτοκινητο ειμαστε καλα.Μονο υλικες ζημιες.
Κακως οι δικοι μου ακουσαν τα παρακαλητα του να μην καλεσουν την τροχαια διοτι δεν εχει διπλωμα και θα τον ρημαξουν κτλ.
Εγω εχω αντιθετη αποψη.
Ηρθα σε συγκρουση με την εργοδοτρια του που ισχυριζεται οτι δεν εχει αυτη καμια ευθυνη για το ατυχημα ουτε για το παιδι.Οτι αν δεν τον προσλαμβανε αυτη θα ταν καποιος αλλος και οτι ειναι θεμα δικο μας και του παιδιου.Οτι απλα εκανε ενα μεροκαματο.
Η αντιμετωπιση της ηταν ομως αθλια καθως γελουσε οταν πηγαμε με την μητερα μου να της μιλησουμε.Λεγοντας οτι το προβλημα δεν ειναι δικο της.
Νομικα μεχρι να γινει 18 αυτος με ερωτησεις που εκανα σε γραμμη πεζων την ευθυνη την εχει το καταστημα που τον προσελαβε.
Μου συστησαν να μην το αφησω και να παω στην επιθεωρηση εργασιας με την υπευθυνη δηλωση που εκανε το παιδι με τους γονεις μου και να κανω καταγγελια και αναλογως τι θα μου πουν να παω και στο τμημα για αγωγη απευθειας στον εργοδοτη του.
Θεωρω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να επιβραβευουμε προσφεροντας εργασια ανηλικους χωρις διπλωμα που δεν ξερουν να οδηγουν και ειναι επικυνδινοι για τον εαυτο τους και για μας.
Διοτι μπορει οπως ολοι μου λενε να ειναι ολοι καλα ομως αν το παιδι δεν ενδιαφερεται για την προστασια του και προφανως ουτε οι εργοδοτες του τοτε δεν προκειται να ενδιαφερθουν και για την προστασια των αλλων (πεζων,ποδηλατων,αυτοκινητων).
Δεν θεωρω υπευθυνο το παιδι 17 ετων.Αλλα δεν θελω αυτος που φταιει να ειναι ο μονος που την βγαζει τζαμι απο ολη την ιστορια(δηλαδη ο εργοδοτης του)
Θα ηθελα τη βοηθεια σας.
Ευχαριστω πολυ..
Αννα -
Γεια σας!
Εγω εχω αντιθετη αποψη.
Θα ηθελα τη βοηθεια σας.
Ευχαριστω πολυ..
Αννα -
Μπορει να ειναι ανηλικος αλλα διπλωμα για μηχανακι μπορει να βγαλει οποτε εχει και αυτος και οι γονεις του ευθυνη.Το μηχανακι σε ποιον ανηκει;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μπορει να ειναι ανηλικος αλλα διπλωμα για μηχανακι μπορει να βγαλει οποτε εχει και αυτος και οι γονεις του ευθυνη.Το μηχανακι σε ποιον ανηκει;Το μηχανακι ειναι απο οσο ισχυριζεται ο ιδιος κ η εργοδοτρια του της μητερας του.
-
βασικά μαλακία που δεν καλέσατε την τροχαία και την αστυνομία να τους μαζέψει ολους μαζί IMO
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
βασικά μαλακία που δεν καλέσατε την τροχαία και την αστυνομία να τους μαζέψει ολους μαζί IMOΑυτη ειναι και η δικη μου αποψη αλλα οι γονεις μου θεωρησαν οτι ετσι θα κατηγορηθει και το παιδι και δεν ηθελαν να τον κυνηγησουν.
Τι μπορω να κανω εγω απο δω και περα (5 ωρες μετα το ατυχημα)? -
Να περιμένεις να περάσει και η 6η (ώρα)...
Τώρα; Τώρα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα... τότε έπρεπε να κάνουν οι γονείς σου.
-
πιθανώς να πας και να κάνεις καταγγελία στην αστυνομία το όλο περιστατικό
ή να βρείς δικηγόρο και να το κυνηγήσεις έτσι
προσωπικά θα πήγαινα στην αστυνομία ακόμα και τώρα
μου φαίνεται το ποιο λογικό πράγμα
παραπάνω δεν ξέρω και δεν μπορώ να βοηθήσω
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Να περιμένεις να περάσει και η 6η (ώρα)...Τώρα; Τώρα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα... τότε έπρεπε να κάνουν οι γονείς σου.
Μαλιστα.Δηλαδη δεν γινεται με κανεναν τροπο να δεχτει κυρωσεις ο εργοδοτης για την προσληψη του (ως ανηλικα,χωρις διπλωμα,χωρις κρανος) και οχι για το ιδιο το ατυχημα αφου προφανως για κατι τετοιο ειναι αργα?
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
πιθανώς να πας και να κάνεις καταγγελία στην αστυνομία το όλο περιστατικόή να βρείς δικηγόρο και να το κυνηγήσεις έτσι
προσωπικά θα πήγαινα στην αστυνομία ακόμα και τώρα
μου φαίνεται το ποιο λογικό πράγμα
παραπάνω δεν ξέρω και δεν μπορώ να βοηθήσω
Thanx
-
εσένα δεν σε ενδιαφέρει τι κάνει ο εργοδότης και ποιους προσλαμβάνει
εσύ θα κινηθείς εναντίων του πιτσιρικά μια και αυτός προκάλεσε το ατύχημα και αυτός δεν έπρεπε να είναι στο τιμόνι για οποιοδήποτε λόγο
καλά ξεμπερδεματα
-
Με το παιδί και τους γονείς του μίλησες για να σου καλύψουν τις ζημιές ?
-
Nα βρει δικηγορο και να κυνηγει τι και ποιον;
Αφου δεν φωναξες εκεινη την ωρα την τροχαια κανε μια χαρη στον εαυτο σου και ξεχασε το,θα γλυτωσεις λεφτα και χρονο -
Με την καλυψη τως ζημιων τι θα γινει????Υποσχεθηκαν να πληρωσουν???
-
Το παιδι δεσμευτηκε για την καλυψη των ζημιων ο ιδιος, λεγοντας οτι θα πληρωσει οτι χρειαζεται.
Δεν θεωρω οτι το θεμα πρεπει να μεινει ετσι.
Εγω θα το κυνηγησω αρχικα με την επιθεωρηση εργασιας. -
Ti θα πει δεσμευτικε???Υπεγραψε καποιο χαρτι????Αν το κυνηγησεις μη σου πω οτι θα βγεις και χαμενη,μπορει μετα ν αρχίσει να απειλει οτι δεν θα πληρωσει τιποτα.
-
Οπως εγραψα παραπανω εκανε υπευθυνη δηλωση με τους δικους μου οτι αναλαμβανει την ευθυνη για την ζημια.Οποτε δεν γινεται να αρνηθει να πληρωσει οταν εχει υπογραψει οτι αυτος φταιει.
-
Ο χρήστης mayaf έγραψε:
Το παιδι δεσμευτηκε για την καλυψη των ζημιων ο ιδιος, λεγοντας οτι θα πληρωσει οτι χρειαζεται.
Εγω θα το κυνηγησω αρχικα με την επιθεωρηση εργασιας.Και πολύ καλά θα κάνεις. Ο εργοδότης και η απληστία του φταίει εξ' αρχής να προσλαμβάνει πιτσιρικάδες με μισό μεροκάματο. Ινδία μας έχουν καταντήσει.
Ωστόσο: Δεν έχεις στα χέρια σου δελτίο συμβάντων. Δεν έχεις ούτε καν μια δήλωση. Και ξέρεις, όσο πιο πολύ χρόνος περνά και κρυώνει το πράγμα τόσο πιο σκληρές διαπραγματευτικές θέσεις παίρνουν τα εμπλεκόμενα μέρη (μιλώ εκ πείρας). Οπότε αφού δεν θέλεις να μπλέξεις τον πιτσιρικά (και καλά κάνεις -είναι ανήλικος άλλοι φέρουν την ευθύνη) πήγαινε στο πλησιέστερο τμήμα και κάνε μήνυση στην εργοδότρια. Βρες μια αφορμή, οτιδήποτε π.χ. οτι σου κακομίλησε. Πάνω στη μήνυση γράψτα όλα --τράκαρα, πιτσιρικάς, εργοδότρια, κάλυψη ζημιών κλπ. Δεν θα είναι δελτίο συμβάντων βέβαια αλλά είναι ένα χαρτί για να προχωρήσεις στην επιθεώρηση εργασίας και να τη λιώσεις εκεί. -
Ο χρήστης glenn077 έγραψε:
Εγω θα το κυνηγησω αρχικα με την επιθεωρηση εργασιας.Και πολύ καλά θα κάνεις. Ο εργοδότης και η απληστία του φταίει εξ' αρχής να προσλαμβάνει πιτσιρικάδες με μισό μεροκάματο. Ινδία μας έχουν καταντήσει.
Ωστόσο: Δεν έχεις στα χέρια σου δελτίο συμβάντων. Δεν έχεις ούτε καν μια δήλωση. Και ξέρεις, όσο πιο πολύ χρόνος περνά και κρυώνει το πράγμα τόσο πιο σκληρές διαπραγματευτικές θέσεις παίρνουν τα εμπλεκόμενα μέρη (μιλώ εκ πείρας). Οπότε αφού δεν θέλεις να μπλέξεις τον πιτσιρικά (και καλά κάνεις -είναι ανήλικος άλλοι φέρουν την ευθύνη) πήγαινε στο πλησιέστερο τμήμα και κάνε μήνυση στην εργοδότρια. Βρες μια αφορμή, οτιδήποτε π.χ. οτι σου κακομίλησε. Πάνω στη μήνυση γράψτα όλα --τράκαρα, πιτσιρικάς, εργοδότρια, κάλυψη ζημιών κλπ. Δεν θα είναι δελτίο συμβάντων βέβαια αλλά είναι ένα χαρτί για να προχωρήσεις στην επιθεώρηση εργασίας και να τη λιώσεις εκεί.Πρωτα μηνυση δηλαδη και μετα επιθεωρηση εργασιας?
Εχουμε φωτογραφιες σε ψηφιακη το συμβαν, το παιδι,να υπογραφει την υπευθυνη δηλωση και το μηχανακι του που εχει το ονομα του καταστηματος..Αυτο μπορει ν χρησιμευσει καπου?
Τροχαιο- Ανηλικος ντιλιβερας χωρις διπλωμα