-
Ο χρήστης agk έγραψε:
αν μου τύχη καμιά ανηφόρα το ανεβάζω με την όπισθεν.
agkΟρίστε
Σε τί ανηφόρες αναφέρεσαι (κλίση) και με τί είδους οδόστρωμα? -
Συνήθως μου τυχαίνει σε τσιμεντόδρομους με 25-30 % και μια φορά σε άσφαλτο 20 %.
Όλες όμως τις φορές το έκανε όχι στην αρχή του δρόμου αλλά μετά από κάποια ώρα που ήταν ζεστό.
π.χ. κάνω σε κανονικό δρόμο μια διαδρομή 40 Km και μετά ανεβαίνω μια ανηφόρα με λιγο χαλίκι και μετά τριμέντο περίπου
1,5 Km, τότε ξεκινά το πρόβλημα.
agk -
παιδιά συγγνώμη για το άσχετο αλλά σκέφτομαι να αγοράσω μεταχειρισμένο suzuki sx4 2007 με 2008. Εννοείται ότι θα το πάω για έλεγχο σε αντιπροσωπεία. Έχετε να δώσετε κάποια συμβουλή? Γιατι με αυτά που διάβασα παραπάνω για δισκο-πλατώ, ανησυχώ λιγάκι.
-
φίλε μου μέσα στα forum θα δεις μόνο τα προβλήματα
σπάνια γράφει κάποιος που δεν έχει κανένα πρόβλημα
εγώ με το sx4 είμαι απόλυτα ευχαριστημένος
πήγαινε όπως είπες στην αντιπροσωπία να στο τσεκάρουν και καλοτάξιδοπόσο στο δίνει ?
έχει ταμπούρα πίσω ή δίσκους?
και ποια έκδοση είναι?
καλά θα είναι να πάρεις έκδοση με ESP. -
Μετα απο 30000 χλμ. κι εγω δεν ειχα κανενα προβλημα εκτος απο τα τακακια που αλλαχθηκαν προσφατα.Η αληθεια παντως ειναι οτι τα αναλωσιμα της suzuki ειναι του κωλου.
-
εγώ στα 52.500χλμ άλλαξα τακάκια για 2η φορά
-
Ο χρήστης atrias έγραψε:
φίλε μου μέσα στα forum θα δεις μόνο τα προβλήματα
σπάνια γράφει κάποιος που δεν έχει κανένα πρόβλημα
εγώ με το sx4 είμαι απόλυτα ευχαριστημένος
πήγαινε όπως είπες στην αντιπροσωπία να στο τσεκάρουν και καλοτάξιδοπόσο στο δίνει ?
έχει ταμπούρα πίσω ή δίσκους?
και ποια έκδοση είναι?
καλά θα είναι να πάρεις έκδοση με ESP.Τιμή κάπου στα 12.000, ταμπούρα πίσω(είναι πρίν το facelift), έκδοση πλούσια με ESP και άλλα εξτραδάκια. Το ότι δεν έχει δίσκους πίσω μου είπαν εκεί που το έλεγξα ότι δεν θα μου φανεί ποτέ ουσιαστικά.
-
άντε με το καλό και καλοτάξιδο
κι εγώ αυτή την έκδοση έχω -
Η διαφορα με τα πισω δισκοφρενα θα φανει μονο σε απαιτητικες καταβασεις.Στο χωμα τα ταμπουρα ειναι καλυτερα γιατι δεν μπλοκαρουν ευκολα.Καλοριζικο.
-
Κάποια πράγματα πρέπει να τα βάλουμε στην θέση τους.
Όταν ο κατασκευαστής λέει ότι το 4WD το βάζουμε μόνον σε ΄σαθρο΄δρομο και εκτός δρόμου, ΕΝΟΕΙ, ότι το αυτοκίνητο που μας πούλησε ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΡΙΤΟ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ!. Και έτσι πρέπει να το χειριζόμαστε.
Η χρίση του 4WD σε σωστό δρόμο, ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ τον συμπλέκτη, μα το ‘κουτί’ εμπλοκής 4Χ4, και πρέπει να το αποφεύγουμε.Σε καμία περίπτωση ο συμπλέκτης δεν καταστρέφετε από αστοχία υλικού, η τουλάχιστον αυτό είναι σπανιότατο, γι’ αυτό δεν αποζημιώνετε.
Υπάρχουν οδηγοί καλοί, μα και κάλοι!!!!.... τα λάθη συγχωρούνται, μα πληρώνονται!!...
Το 4Χ4 συνεχούς εμπλοκής, ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΕ, ελευθερία κίνησης δίνουν, σιγουριά στον οδηγούντα δίνουν, και είναι παντός καιρού!!!!. Είναι ακριβότερα λόγο του τρίτου διαφορικού. Και αυτά έχουν πολλές φορές ένα σύστημα που κάνει το μεσαίο διαφορικό ‘μπλόκε’ μα μόνον για σαθρά εδάφη.
Antonis-team. -
Ο χρήστης sxinthecity έγραψε:
Η διαφορα με τα πισω δισκοφρενα θα φανει μονο σε απαιτητικες καταβασεις.+1
Στο χωμα τα ταμπουρα ειναι καλυτερα γιατι δεν μπλοκαρουν ευκολα.Καλοριζικο.
Τα ταμπούρα στο όριο δεν είναι καλά φρένα γιατί μπλοκάρουν εύκολα.
Στο χώμα είναι καλύτερα γιατί δεν λερώνονται.Προτιμότερο είναι να έχεις πίσω καλής ποιότητας ταμπούρα παρά κακής ποιότητας δισκόφρενα.
Μερικά αμάξια με πίσω ταμπούρα φρενάρουν καλύτερα από αμάξια με δισκόφρενα παντού.Το σίγουρο είναι ότι μετά από πολλά χρόνια τα πίσω δισκόφρενα θα χρειαστούν κάποια επισκευή ενώ τα ταμπούρα που είναι κλειστά και προστατεύονται αντέχουν περισσότερο.
Τα μπροστινά δισκόφρενα δεν υποφέρουν τόσο όσο τα πίσω δισκόφρενα γιατί λερώνονται λιγότερο από νερά/λάσπες. -
Ο χρήστης atrias έγραψε:
άντε με το καλό και καλοτάξιδο
κι εγώ αυτή την έκδοση έχωευχαριστώ φιλε
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Κάποια πράγματα πρέπει να τα βάλουμε στην θέση τους.
Όταν ο κατασκευαστής λέει ότι το 4WD το βάζουμε μόνον σε ΄σαθρο΄δρομο και εκτός δρόμου, ΕΝΟΕΙ, ότι το αυτοκίνητο που μας πούλησε ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΡΙΤΟ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ!. Και έτσι πρέπει να το χειριζόμαστε.
Η χρίση του 4WD σε σωστό δρόμο, ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ τον συμπλέκτη, μα το ‘κουτί’ εμπλοκής 4Χ4, και πρέπει να το αποφεύγουμε.Σε καμία περίπτωση ο συμπλέκτης δεν καταστρέφετε από αστοχία υλικού, η τουλάχιστον αυτό είναι σπανιότατο, γι’ αυτό δεν αποζημιώνετε.
Υπάρχουν οδηγοί καλοί, μα και κάλοι!!!!.... τα λάθη συγχωρούνται, μα πληρώνονται!!...
Το 4Χ4 συνεχούς εμπλοκής, ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΕ, ελευθερία κίνησης δίνουν, σιγουριά στον οδηγούντα δίνουν, και είναι παντός καιρού!!!!. Είναι ακριβότερα λόγο του τρίτου διαφορικού. Και αυτά έχουν πολλές φορές ένα σύστημα που κάνει το μεσαίο διαφορικό ‘μπλόκε’ μα μόνον για σαθρά εδάφη.
Antonis-team.Δηλ την αυτόματη τετρακίνηση και τη μόνιμη τετρακινηση κάνει να τη βάζουμε μόνο σε χώμα, χιόνι κλπ. Αν για παράδειγμα ταξιδεύω στην εθνική και βρέχει και βάλω την αυτόματη τετρακίνηση, κινδυνεύω να καταστραφεί το κουτί εμπλοκής?
Και γενικώς τι πρέπει να αποφεύγουμε ως προς τη χρήση τετρακίνησης στο αυτοκίνητο αυτό? -
Στα ψευτο-τετρακίνητα υπάρχει μια διάταξη (συνήθως ενσωματωμένη στο πίσω διαφορικό) που μεταβάλλει το ποσοστό εμπλοκής του πίσω άξονα για να προσφέρει τη λεγόμενη αυτόματη τετρακίνηση. Κατά μερικούς μόνιμη αλλά αυτό είναι λάθος, μόνιμη θέλει 3 διαφορικά. Θέλει λίγο προσοχή γιατί από κατασκευαστή σε κατασκευαστή εννοούνται άλλα με την ίδια ορολογία.
Αυτό λοιπόν επιτρέπει μεν το να μπαίνει η τετρακίνηση όποτε χρειάζεται αλλά από την άλλη αποτελεί και το αδύνατο σημείο που θα υποστεί την καταπόνηση, φθορά και αστοχία ευκολότερα.
Για αυτό λέμε ότι για να προστατεύσεις το αυτοκίνητό σου αν έχεις μόνο 2 διαφορικά βάζεις τετρακίνηση μόνο σε σαθρό έδαφος, και σαν σαθρό εννοείται έδαφος όπου μπορούν να σπινάρουν εύκολα οι τροχοί κι αυτό γιατί μόνο σπινάροντας δεν καταπονείται η μετάδοση. Άρα μιλάμε για άμμο, χαλίκια, χιόνια και κακό χωματόδρομο. Η άσφαλτος έστω και βρεγμένη και ο πατημένος χωματόδρομος δεν είναι σαθρό έδαφος. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Η διαφορα με τα πισω δισκοφρενα θα φανει μονο σε απαιτητικες καταβασεις.
+1
Στο χωμα τα ταμπουρα ειναι καλυτερα γιατι δεν μπλοκαρουν ευκολα.Καλοριζικο.
Τα ταμπούρα στο όριο δεν είναι καλά φρένα γιατί μπλοκάρουν εύκολα.
Στο χώμα είναι καλύτερα γιατί δεν λερώνονται.Προτιμότερο είναι να έχεις πίσω καλής ποιότητας ταμπούρα παρά κακής ποιότητας δισκόφρενα.
Μερικά αμάξια με πίσω ταμπούρα φρενάρουν καλύτερα από αμάξια με δισκόφρενα παντού.Το σίγουρο είναι ότι μετά από πολλά χρόνια τα πίσω δισκόφρενα θα χρειαστούν κάποια επισκευή ενώ τα ταμπούρα που είναι κλειστά και προστατεύονται αντέχουν περισσότερο.
Τα μπροστινά δισκόφρενα δεν υποφέρουν τόσο όσο τα πίσω δισκόφρενα γιατί λερώνονται λιγότερο από νερά/λάσπες.Συμφωνω.Καπου το ειχα διαβασει,αλλα δεν το θυμομουν καλα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Στα ψευτο-τετρακίνητα υπάρχει μια διάταξη (συνήθως ενσωματωμένη στο πίσω διαφορικό) που μεταβάλλει το ποσοστό εμπλοκής του πίσω άξονα για να προσφέρει τη λεγόμενη αυτόματη τετρακίνηση. Κατά μερικούς μόνιμη αλλά αυτό είναι λάθος, μόνιμη θέλει 3 διαφορικά. Θέλει λίγο προσοχή γιατί από κατασκευαστή σε κατασκευαστή εννοούνται άλλα με την ίδια ορολογία.
Αυτό λοιπόν επιτρέπει μεν το να μπαίνει η τετρακίνηση όποτε χρειάζεται αλλά από την άλλη αποτελεί και το αδύνατο σημείο που θα υποστεί την καταπόνηση, φθορά και αστοχία ευκολότερα.
Για αυτό λέμε ότι για να προστατεύσεις το αυτοκίνητό σου αν έχεις μόνο 2 διαφορικά βάζεις τετρακίνηση μόνο σε σαθρό έδαφος, και σαν σαθρό εννοείται έδαφος όπου μπορούν να σπινάρουν εύκολα οι τροχοί κι αυτό γιατί μόνο σπινάροντας δεν καταπονείται η μετάδοση. Άρα μιλάμε για άμμο, χαλίκια, χιόνια και κακό χωματόδρομο. Η άσφαλτος έστω και βρεγμένη και ο πατημένος χωματόδρομος δεν είναι σαθρό έδαφος.Και τι γινεται με τα 4κινητα με 2 διαφορικα που δεν εχουν επιλογη 2wd?Οπως το ignis,το rav,το tiguan και αλλα?
-
Και τι γινεται με τα 4κινητα με 2 διαφορικα που δεν εχουν επιλογη 2wd?Οπως το ignis,το rav,το tiguan και αλλα?Αυτά μάλλον τα φτιάχνουν πιο καλά...!
Ακριβώς επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής είτε χρησιμοποιούν πιο καλό και ανθεκτικό σύστημα εμπλοκής του πίσω άξονα είτε το έχουν ρυθμίσει έτσι στο πότε και πόσο εμπλέκεται και πότε απεμπλέκεται ώστε να προστατεύεται καλύτερα.
Η επιλογή δίνει επιπλέον δυνατότητες αλλά είναι και επιπλέον ευθύνη και οι οδηγίες σε προειδοποιούν. Και το Xtrail πχ και αυτό στα ζόρια έβγαζε εύκολα προβλήματα... Τα αυτοκίνητα αυτά για αυτό τα λένε SUV, crossover κλπ και όχι τζιπ. Δεν είναι φτιαγμένα για πραγματική χρήση σαν τετρακίνητα ή εκτός δρόμου αλλά μόνο για κάποια περιστασιακή μέτρια δυσκολία. -
Αυτο θα μπορουσα να το καταλαβω αν φθειροταν ο ηλεκτρομαγνητικος συμπλεκτης που ενεργοποιει την 4κινηση.Εδω τα παραπονα υπαρχουν για το συμπλεκτη του εμπρος διαφορικου.Αν εχει καποιος τεχνικες γνωσεις να βοηθησει...
-
Αυτο θα μπορουσα να το καταλαβω αν φθειροταν ο ηλεκτρομαγνητικος συμπλεκτης που ενεργοποιει την 4κινηση.Εδω τα παραπονα υπαρχουν για το συμπλεκτη του εμπρος διαφορικου.Αν εχει καποιος τεχνικες γνωσεις να βοηθησει...Εννοείς το συμπλέκτη που μεταδίδει κίνηση από κινητήρα σε κιβώτιο (που τυγχάνει να είναι μαζί με το εμπρός διαφορικό). Αν υποθέσουμε ότι η χρήση του οχήματος σε δύσκολα με πατινάρισμα συμπλέκτη δεν είναι υπερβολική τότε απλά δεν είναι τόσο καλής ποιότητας ή αντοχής ή προδιαγραφών ή η τοποθέτησή του ή η ρύθμισή του είναι εύκολο να γίνουν λάθος. Το ότι παρουσιάζεται σχετικά συχνά ακόμα και χωρίς ζόρικη χρήση δείχνει ότι μάλλον δεν φταίνε οι χρήστες...
-
Και άλλος στην λίστα δίσκο-πλατό
Αγορά πριν 2 χρόνια SX4 4X4, ESP , 37.000 χλμ. Το πήγα σήμερα στην αντιπροσωπία γιατί μου έκαναν θόρυβο τα αλλαγμένα «μαμάς» τακάκια από την αντιπροσωπία και μου είπαν ότι κάνουν έτσι γιατί είναι από οικολογικά υλικά. Δικαιολογία της Suzuki για τα άχρηστα ανταλλακτικά της .Όταν το οδήγησε ο μηχανικός μου είπε ότι έχω πρόβλημα και δίσκο –πλατό ρουλεμάν και ότι κάποτε θα με αφήσει. Η αλήθεια είναι ότι είχε πατινάρει 1-2 φορές αλλά δεν του έδωσα σημασία .Τους είπα και εγώ πως είναι αδύνατο μέσα σε 37000 χλμ αμάξι κατηγορίας 20000€ να βγάζει δίσκο και μου είπαν ότι φταίει η χρήση του οδηγού (οδηγώ 20 χρόνια αυτοκίνητο –μηχανή).ΚΟΣΤΟΣ 500€
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!!
Μόνο διαφημίσεις ξέρουν να δείχνουν με SX4στην θάλασσα και στα χιόνια αλλά δεν σου λένε ότι θα σου κοστίζει η κάθε βόλτα 500€.
Υπάρχει κανείς που να έχει κινηθεί διαφορετικά (εγγύηση - αναφορά στην «μαμά» εταιρεία) και να έχει βγάλει άκρη??
Έχετε να προτείνετε κανένα καλό-φθηνό συνεργείο (να μην τα περνούν πια μόνο οι αντιπροσωπίες) για δίσκο πλατό στην Αθήνα?
Μπορεί να μπει κάποιος άλλος δίσκος? γιατί προφανώς και να τον αλλάξω θα μου βγάλει τα ίδια
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας
SUZUKI SX4 - αλλαγή δίσκου-πλατώ