-
Στην αντιπροσωπεια περα απο τη μετρηση στο δυναμο και στη μπαταρια δεν αναγνωριζουν το προβλημα?Μηπως θαπρεπε να μεινει εκει το βραδυ για να το δουν την επομενη μερα?
-
Ο χρήστης Μαρουσιώτης έγραψε:
Στην αντιπροσωπεια περα απο τη μετρηση στο δυναμο και στη μπαταρια δεν αναγνωριζουν το προβλημα?Μηπως θαπρεπε να μεινει εκει το βραδυ για να το δουν την επομενη μερα?Θα ξαναπάω Δευτέρα
-
Ο χρήστης Hlias_GR έγραψε:
καλησπέρα μετά από καιρό!γράφω για ένα θέμα που προέκυψε ξαφνικά με το duster μου.
Μετά από 68.000 άψογα χιλιόμετρα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα σε όλες τις συνθήκες έγινε το εξής:
από σήμερα το πρωί δε δουλεύει το ηλεκτροϋδραυλικό τιμόνι. Για την ακρίβεια δε δουλεύει μόλις ξεκινήσω το αμάξι αλλά μετά από λίγο (2-3 χιλιόμετρα αν είναι κρύο ή 1 χλμ. αν είναι ζεστό) επανέρχεται η λειτουργία του κανονικά. Πήγα και σε ηλεκτρολόγο και στην αντιπροσωπεία, μετρήσαμε αν φορτίζει το δυναμό και την κατάσταση της μπαταρίας κι όλα ΟΚ.
Χθες το πρώτο σύμπτωμα ήταν ότι άναψε το λαμπάκι της μπαταρίας εν κινήσει για λιγότερο από 3 λεπτά κι έσβησε μόνο του.
Στον εγκέφαλο έβγαλε πρόβλημα: υδραυλικό τιμόνι -> δυναμό. Μόλις το σβήσαμε δεν το ξανάβρισκε ως πρόβλημα.Καμία ιδέα; φαντάζομαι δεν υπάρχει ανάλογη εμπειρία (ελπίζω)
Πάντως είναι λογικό που το πρόβλημα γίνεται αισθητό στην εκκίνηση. Τοτε είναι που χρειάζεται η μέγιστη βοήθεια από την υδραυλική υποβοήθηση. Όταν πλέον το αυτοκίνητο κινείται οι απαιτήσεις μειώνονται καθώς επικρατεί η ανάγκη το τιμόνι να είναι βαρύ-στιβαρό. Ο συνολικός μηχανισμός σε κανονικές ταχύτητες παύει να επιδρά δηλαδή. Το εύρος των προβλημάτων ποικίλει. Εκκινεί από ένα προβληματικό γρανάζι, ίσως ένα απλό αισθητήρα, για να φτάσει σε δυσλειτουργία σχετική με μοτέρ η αντλία. Σε όλες σχεδόν τις μάρκες έχουν εμφανιστεί τέτοια θέματα. Ελπίζω να είναι κάτι απλό σε κόστος και ακόμη περισσότερο να βρίσκεσαι σε εγγύηση. Σε κάθε περίπτωση όταν το εντοπίσεις κανε ένα κόπο να μας πληροφορήσεις . Ο Κώστας έχει δίκιο. Θα πρέπει να το αφήσεις ενδεχομένως στο συνεργείο.
-
Δυστυχώς η εγγύηση τέλειωσε πριν 5 μήνες.
Καθαρά στην αρχή δε δουλεύει και μετά από λίγο επανέρχεται σταδιακά, δηλαδή εναλλάξ μια δουλεύει μια όχι μέχρι που επανέρχεται. Τότε το τιμόνι έχει γίνει πιο ελαφρύ απ` ότι ήταν όταν δούλευε κανονικά (τουλάχιστον έτσι νομίζω αλλά ίσως απλά να έχω αυτή την αίσθηση γιατί χωρίς την υποβοήθηση το τιμόνι είναι απίστευτα σφιχτό).
Θα ενημερώσω όταν ξέρω τι έχει -
Γεια σου φιλε Ηλια.Εχουμε κανενα νεωτερο απο το προβλημα σου??Εβγαλες καμμια ακρη???
-
Μπα μην πέρνεις όρκο.....
ΙΒΙΖΑ του 2005. Όπως και όλα 1,4 101ΗΡ του γερμανικού ομίλου.
Στο βιβλίου του αυτοκινήτου έλεγε στα 15000 και καταλήξαν να ζητάνε αλλάγη στα 5000 για να μην δείξουν πόσο πίνουν οι γερμανικοί κουβάδες τους.Μεγάλη καταπιόνα!!!
Πιο πολύ το λάδι παρά το καύσιμο.Ο χρήστης Μαρουσιώτης έγραψε:
Δεν μπορω να πιστεψω οτι ενα εργοστασιο θα διακιδυνευε την φημη του προτεινοντας κατι που αργα ή γρηγορα θα εστελνε τους πελατες του στα συνεργεια με τους κινητηρες κουρελια.Αρκει φυσικα να χρησιμοποιεις τα λαδια με τις προδιαγραφες που οριζει. -
Έχεις αλλάξει μπαταρία; Μπορεί να είναι ψώφια ή να έχει κάνει κρακ κάποιο στοιχείο.
Ο χρήστης Hlias_GR έγραψε:
καλησπέρα μετά από καιρό!γράφω για ένα θέμα που προέκυψε ξαφνικά με το duster μου.
Μετά από 68.000 άψογα χιλιόμετρα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα σε όλες τις συνθήκες έγινε το εξής:
από σήμερα το πρωί δε δουλεύει το ηλεκτροϋδραυλικό τιμόνι. Για την ακρίβεια δε δουλεύει μόλις ξεκινήσω το αμάξι αλλά μετά από λίγο (2-3 χιλιόμετρα αν είναι κρύο ή 1 χλμ. αν είναι ζεστό) επανέρχεται η λειτουργία του κανονικά. Πήγα και σε ηλεκτρολόγο και στην αντιπροσωπεία, μετρήσαμε αν φορτίζει το δυναμό και την κατάσταση της μπαταρίας κι όλα ΟΚ.
Χθες το πρώτο σύμπτωμα ήταν ότι άναψε το λαμπάκι της μπαταρίας εν κινήσει για λιγότερο από 3 λεπτά κι έσβησε μόνο του.
Στον εγκέφαλο έβγαλε πρόβλημα: υδραυλικό τιμόνι -> δυναμό. Μόλις το σβήσαμε δεν το ξανάβρισκε ως πρόβλημα.Καμία ιδέα; φαντάζομαι δεν υπάρχει ανάλογη εμπειρία (ελπίζω)
-
Αλλαγή των μπέκ που έδιναν βλάβη και όλα καλά πάλι. Επανήλθε η ροπή ή σπιρτάδα και είναι σαφώς πιο ήσυχος ο κινητήρας.
Ο χρήστης Μαρουσιώτης έγραψε:
Το Pro Bitz εχει πλεον αφαιρεθει.Στο διαστημα που το εχω αφαιρεσει εκανε ανα διαστηματα παλι τις μικροδιακοπες αλλα πιο δυσκολα αντιληπτες,ισως γιατι η ιπποδυναμη και η ροπη ηταν πια μικροτερες.Τωρα εχω κανει επαναπρογραμματισμο του εγκεφαλου και αυξηθηκε παλι ροπη και ιπποδυναμη και οι μικροδιακοπες τωρα γινονται παλι πιο ευκολα αντιληπτες. -
η κατάσταση της μπαταρίας καθώς και η τάση που βγάζει το δυναμό ελέχθησαν και είναι ΟΚ. Θα το αφήσω μέσα να το ελέγξουν γιατί δεν είναι κάτι απλό στα σίγουρα. Για προσωπικούς λόγους δε μπορούσα να το αφήσω αυτή την εβδομάδα κι έτσι έχω κλείσει ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα...
-
Ο χρήστης PozPilot έγραψε:
Μπα μην πέρνεις όρκο.....ΙΒΙΖΑ του 2005. Όπως και όλα 1,4 101ΗΡ του γερμανικού ομίλου.
Στο βιβλίου του αυτοκινήτου έλεγε στα 15000 και καταλήξαν να ζητάνε αλλάγη στα 5000 για να μην δείξουν πόσο πίνουν οι γερμανικοί κουβάδες τους.Μεγάλη καταπιόνα!!!
Πιο πολύ το λάδι παρά το καύσιμο.Δεν μπορω να πιστεψω οτι ενα εργοστασιο θα διακιδυνευε την φημη του προτεινοντας κατι που αργα ή γρηγορα θα εστελνε τους πελατες του στα συνεργεια με τους κινητηρες κουρελια.Αρκει φυσικα να χρησιμοποιεις τα λαδια με τις προδιαγραφες που οριζει.
Μαλλον σε λαθος νημα ποσταρες...Παρεπιπτοντως σε Polo 2005 100hp που ειχαμε στην οικογενεια,μας εκαιγε ενα λιτρο λαδι στα 1200χλμ.
-
Η Alfa μου έκαιγε - τσίμπαγε χοντρά το λαδάκι. Το ίδιο και το sei μου, αλλά το duster όχι όπως έχω δει στα πρώτα 23000 χλμ. Για αργότερα όρκο δεν παίρνω.
-
Στα 55000 που ειμαι εγω εξακολουθει να μην καιει.
-
Και διαβαζοντας αρκετες απο τις 200φευγα σελιδες, αφου ηρθε και δευτερο τεκνο στην οικογενεια (το clio 2000 1.2 δεν μας χωραει αλλο), μου γεννηθηκε μια απορια....Σαν βασικο πρωτο αυτοκινητο με φουλ μπαγκαζια το 4χ2 dci θα με βγαλει ασπροπροσωπο η θα σκεφτομαι να κανω προσπεραση??(Η χρηση του θα ειναι μονο στην ασφαλτο).Στα 130-140 km απο στιβαροτητα και απο θορυβο πως τα παει?? Ευχαριστω εκ τον προτερων για την βοηθεια......(ειναι πολλα τα ατιμα τα 17-18000 χιλιαρικα και δεν λεω να τα αποφασισω ) κωστας please!!!!
-
Φίλε Κώστα.Το αυτοκίνητο είναι καλό, πολύ καλό για τα χρήματα που απαιτούνται για την απόκτησή του. Όχι 2 ενήλικες και 2 παιδιά, αλλά 5 ενήλικες και τα μπαγκάζια τους μπορεί να χωρέσει για ταξίδι. Ο κινητήρας βοηθά το αυτοκίνητο να 'πιάσει' πολύ εύκολα τα 140 αλλά μη ξεχνιόμαστε... Τα 110 άλογα δεν επιτρέπουν να βάζει φωτιά στην άσφαλτο. Εντούτοις σε απόλυτα νούμερα οι επιδόσεις του είναι ελαφρώς καλύτερες ή παραπλήσιες με το qq 1.5 dci λόγω των κοντών σχέσεων. Δεν έχει όμως την σπορ οδική συμπεριφορά του qq. Το στήσιμο του αυτοκινήτου είναι με προσανατολισμό τόσο στην άσφαλτο, αλλά και στό χώμα. Στην περίπτωση σου δηλαδή το qq 1.6 dci ίσως είναι καλύτερο καθώς όπως ανέφερες οι διαδρομές σου θα είναι πάντα ασφάλτινες. Προφανώς όμως εάν θέλεις να μείνεις στα χρήματα που ανέφερες, το duster δεν είναι κακή επιλογή. Εντούτοις δεν χάνεις τίποτε να τσεκάρεις τον κάκτο ή ακόμη και ένα σενταν σε αυτά τα χρήματα πάντα βέβαια με κινητήρα ντίζελ. Επίσης όσον αφορά θέματα στιβαρότητας ή θορύβων, ή συντονισμών τουλάχιστο στο δικό μου δεν έχω παρατηρήσει τίποτε άξιο λόγου. Τα υλικά στο εσωτερικό έχουν καλή συναρμογή δίχως η ποιότητα να βρίσκεται σε επίπεδα qq. Ακόμη και σε κακό δρόμο με νεροφαγώματα δεν έχω εντοπίσει τριγμούς. Εργονομικά εάν εξαιρέσεις την κακή θέση του διακόπτη ρύθμισης των καθρεπτών (κάτω από το χειρόφρενο) και της δέσμης των φώτων (κάτω από την βάση του τιμονιού) τίποτε άλλο μεμπτό δεν βρίσκω. Βέβαια τα χλμ που έχω κάνει με το δικό μου (23000) είναι λίγα αλλά και από άλλους εδώ μέσα διαβάζοντας, η αξιοπιστία του αυτοκινήτου και τα κόστη κατανάλωσης και συντηρήσεων είναι σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.
-
[quote='SPI_duster']Φίλε Κώστα.Το αυτοκίνητο είναι καλό, πολύ καλό για τα χρήματα που απαιτούνται για την απόκτησή του. Όχι 2 ενήλικες και 2 παιδιά, αλλά 5 ενήλικες και τα μπαγκάζια τους μπορεί να χωρέσει για ταξίδι. Ο κινητήρας βοηθά το αυτοκίνητο να 'πιάσει' πολύ εύκολα τα 140 αλλά μη ξεχνιόμαστε... Τα 110 άλογα δεν επιτρέπουν να βάζει φωτιά στην άσφαλτο. Εντούτοις σε απόλυτα νούμερα οι επιδόσεις του είναι ελαφρώς καλύτερες ή παραπλήσιες με το qq 1.5 dci λόγω των κοντών σχέσεων. Δεν έχει όμως την σπορ οδική συμπεριφορά του qq. Το στήσιμο του αυτοκινήτου είναι με προσανατολισμό τόσο στην άσφαλτο, αλλά και στό χώμα. Στην περίπτωση σου δηλαδή το qq 1.6 dci ίσως είναι καλύτερο καθώς όπως ανέφερες οι διαδρομές σου θα είναι πάντα ασφάλτινες. Προφανώς όμως εάν θέλεις να μείνεις στα χρήματα που ανέφερες, το duster δεν είναι κακή επιλογή. Εντούτοις δεν χάνεις τίποτε να τσεκάρεις τον κάκτο ή ακόμη και ένα σενταν σε αυτά τα χρήματα πάντα βέβαια με κινητήρα ντίζελ. Επίσης όσον αφορά θέματα στιβαρότητας ή θορύβων, ή συντονισμών τουλάχιστο στο δικό μου δεν έχω παρατηρήσει τίποτε άξιο λόγου. Τα υλικά στο εσωτερικό έχουν καλή συναρμογή δίχως η ποιότητα να βρίσκεται σε επίπεδα qq. Ακόμη και σε κακό δρόμο με νεροφαγώματα δεν έχω εντοπίσει τριγμούς. Εργονομικά εάν εξαιρέσεις την κακή θέση του διακόπτη ρύθμισης των καθρεπτών (κάτω από το χειρόφρενο) και της δέσμης των φώτων (κάτω από την βάση του τιμονιού) τίποτε άλλο μεμπτό δεν βρίσκω. Βέβαια τα χλμ που έχω κάνει με το δικό μου (23000) είναι λίγα αλλά και από άλλους εδώ μέσα διαβάζοντας, η αξιοπιστία του αυτοκινήτου και τα κόστη κατανάλωσης και συντηρήσεων είναι σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.[/quote.
Μεσα απο την καρδια μου: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
-
Φιλε Ηλια κανα νεο απο το προβλημα σου με το τιμονι???Βρηκες ποιο ηταν το προβλημα???
-
Ο χρήστης TEOHUNTER έγραψε:
Φιλε Ηλια κανα νεο απο το προβλημα σου με το τιμονι???Βρηκες ποιο ηταν το προβλημα???Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο. Χθες τελικά μου είπαν πως θέλει αντικατάσταση ο εγκέφαλος υποβοήθησης τιμονιού. Για να γίνει η διάγνωση αρχικά επικοινώνησαν με τα κεντρικά στην Αθήνα κι αυτοί με Γαλλία.
Δεν υπάρχει καν στην Ελλάδα. πρέπει να τον παραγγείλουμε από Γαλλία (10 μέρες; 2 εβδομάδες;).
Δεν έδωσα το ΟΚ ακόμα γιατί σκέφτομαι και για μεταχειρισμένο (γιατί φυσικά δεν είναι κάθολου φθηνός) αν και με αποθάρρυναν από αντιπροσωπεία. Μου είπαν πως ο ίδιος εγκέφαλος από άλλο μοντέλο ρενό μπορεί να μη δουλεύει σωστά λόγω άλλου προγραμματισμού.
Έμπλεξα για 5 μόλις μήνες μετά την εγγύηση... -
-
Συγνώμη αλλά για τι κόστος μιλάμε;
-
Γεια σας παιδια!!Χθες ερχομενος απο ταξιδι μου αναβει ενα ωραιοτατο πορτοκαλι λαμπακι στο κεντρο του ταμπλο.Αυτο κατα το manual βλαβη στο συστημα ελεγχου του συστηματος αντιρρυπανσης!!Αυτο που μου ειπαν ειναι να το ανοιξω με 4000-4500 στροφες
πανω απο 3000 τελοσπαντων να ξεμπουκωσει.Ματαια οσο και να διατηρησα ψηλα τις στροφες με χαμηλη σχεση αυτο μουλαρωσε και δεν σβηνει.Μαλλον κατι αλλο πρεπει να συμβαινει γιατι εγω οπου μπορεσω το ανοιγω.Εχει κανεις αλλο τετοιο συμπτωμα????Τωρα του εχω βγαλει τον πολο απο την μπαταρια μηπως και σβησει μετα το ανοιγμα.Θα ενημερωσω για νεοτερα γαμω τα egr και dpf που πηγαν και τα εβαλαν!!!!!!
Dacia Duster