-
Και εγώ ειμαι κάτοχος ενός 1,5dci και θα σου πω ότι την κυριακή απο Αθήνα εώς Κόρινθο κιν'ηθηκα με 130-160 km/h και κατανάλωση είχα με τα μαμίσια λάστιχα 6,4 lt/100 km ενώ μετά την Κόρινθο κινήθηκα με 110-130 και είχα 5,7 lt/100km. Γενικά στα 130 εχεις 3000 στροφες και 150-160 περίπου 4000-4250στροφές οπότε δεν ζορίζετε και πολύ το μοτέρ. Όσο για το θέμα θορύβου μέχρι 120 είσαι μια χαρά απο εκεί και πάνω ανεβαζεις λίγο το volume (3-4) στο ράδιο και πάλι είσαι μια χαρά.
-
Ο χρήστης panpat έγραψε:
Και εγώ ειμαι κάτοχος ενός 1,5dci και θα σου πω ότι την κυριακή απο Αθήνα εώς Κόρινθο κιν'ηθηκα με 130-160 km/h και κατανάλωση είχα με τα μαμίσια λάστιχα 6,4 lt/100 km ενώ μετά την Κόρινθο κινήθηκα με 110-130 και είχα 5,7 lt/100km. Γενικά στα 130 εχεις 3000 στροφες και 150-160 περίπου 4000-4250στροφές οπότε δεν ζορίζετε και πολύ το μοτέρ. Όσο για το θέμα θορύβου μέχρι 120 είσαι μια χαρά απο εκεί και πάνω ανεβαζεις λίγο το volume (3-4) στο ράδιο και πάλι είσαι μια χαρά.Από περιέργεια, μετρημένα στην αντλία ή στο board computer?
-
[quote='panpat']150-160 περίπου 4000-4250στροφές οπότε δεν ζορίζετε και πολύ το μοτέρ.quote]
αν δεν κανω λαθος ειναι και οι στροφες που τερματιζει το μοτερ. δεν θεωρειται ζορισμα εκει 'ψηλα' λοιπον...? -
Απο οτι εχω καπου διαβασει οι diesel εχουν καλυτερο θερμοδυναμικο πλεονεκτημα καταναλωσης εως τις 3000 στροφες.Οποτε με 6η και 3000 στροφες εισαι στα 130χλμ.Απο και επανω δεν κερδιζεις κατι.Ο κοφτης που επεμβαινει??Οι 4τροχοι λενε με 3η και 80χλμ κοφτης με 4η λιγο πανω απο τα 100.
-
Παραπάνω αναφέρεις τον κινητήρα 1,6 130 αλογα. τι εννοείς? θα βγει το duster και με αυτόν τον κινητήρα?
-
Προς το παρον σε νισαν κασκαι μαλλον δυσκολο σε duster!!
-
Μετρημένα με αντλία είχα αυτές τις καταναλώσεις, αλλά και με το board computer είχε ελάχιστη απόκλιση. Θέλω να κάνω και μια ερώτηση: έχει αλλάξει κανείς φίλτρο πετρελαίου ? αν ναι πόσο κόστισε και στα πόσα χλμ είναι καλό να αλλάζετε? Με το service που μίλησα μου είπαν στα 40,000χλμ όπως λέει και ο κατασκευαστής αλλά μου φαίνονται αρκετά πολλά...
-
Φιλε μου δεν εχω αλλαξει ακομα αλλα απο οτι εχω δει παει στο 100αρι περιπου (clio III 1.5 dCi) και υπολογιζω να το αλλαξω στα 60.000χλμ!
Το θετικο ειναι πως βαζω μονο απο 2 πρατηρια σε ολη την Ελλαδα... και πιστευω οτι αυτο βοηθαει να παραμενει καθαρο!
-
Ο χρήστης TEOHUNTER έγραψε:
Tωρα ο 1,6 130 ιππων καλος ειναι με ενα σωρο παντεντες αλλα εγω θα περιμενα να δοκιμαστει οπως ο 1,5 που ειναι σκυλι.Ο 1,6d με τα 130hp απο πέρσι την άνοιξη υπάρχει στο Scenic. Αρκετό καιρό πριν μπει στο Qashqai. Τεχνολογικά -στο λίγο που το έψαξα στο νετ- δεν έχει κατι παραπάνω απο τον συγχρονο ανταγωνισμό στους πετρελαιοκινητήρες.
Συμφωνα με την τακτική της Dacia μαλλον θα αργήσει (και μαλλον παρα πολύ) να μπει ο 1,6 dci στο Duster και γενικά σε μοντέλα της.
-
Σωστος οσον αφορα την τοποθετηση στο scenic φιλε cosneo.Εγω εννοουσα την τοποθετηση σε suv.Tο πρωτο που δεχθηκε τον 1,6 ειναι το qashqai.Ο κινητηρας αυτος ειναι ενας απο τους καλυτερους diesel στα 1,6.Εχει τετραγωνη αρχιτεκτονικη, εξελιγμενο συστημα ψυξης με εγκαρσια ροη νερου και διπλο κυκλωμα στην κυλινδροκεφαλη,καλυτερη θερμικη διαχειριση(μια βαλβιδα κλεινει στις κρυες εκκινησεις εμποδιζοντας το νερο να κυκλοφορει γυρω απο τους θαλαμους καυσης για ταχυτατη προθερμανση),αντλια λαδιου μεταβλητης ροης,δεχεται συστημα start stop και ανακτησης της ενεργειας πεδησης και καποια ακομα καλουδια
-
Το σαβατοκυριακο καθως οδηγουσα με εξωτερικη θερμοκρασια -3 -4 μου αναψε και εσβησε αμεσως το λαμπακι της προθερμανσης-ηλεκτρονικης βλαβης.Αυτο το εκανε 3 φορες και μετα δεν ξανααναψε ποτε.Τι σημαινει αυτο?Εχει ξανασυμβει σε κανενα??Σε λιγο που θα παω για αλλαγη λαδιων θα δουμε τι θα δειξει το διαγνωστικο της εταιρειας.
-
Μου συνέβηκε και μένα μια φορά πριν κανα μήνα. Πήρα τηλ την Renault και με ρώτησαν αν συνεχίζει να συμβαίνει. Τους είπα οχι, αναβόσβησε στιγμιαία 2-3 φορές.
Η απάντηση ήταν ότι δεν είναι πρόβλημα και ότι πήρε οξυγόνο (ή κάπως έτσι). Δεν μου ξαναέκανε πρόβλημα. -
Προφανως ειναι βλαβη εγκεφαλου που δεν μπορει να διαχειριστει πολυ πλουσιο σε Ο αερα.
-
Σας ευχαριστω παιδια θα ρωτησω και εγω οταν παω για αλλαγη λαδιων και θα σας ενημερωσω!!!!
-
Ο χρήστης TEOHUNTER έγραψε:
Το σαβατοκυριακο καθως οδηγουσα με εξωτερικη θερμοκρασια -3 -4 μου αναψε και εσβησε αμεσως το λαμπακι της προθερμανσης-ηλεκτρονικης βλαβης.Αυτο το εκανε 3 φορες και μετα δεν ξανααναψε ποτε.Τι σημαινει αυτο?Εχει ξανασυμβει σε κανενα??Σε λιγο που θα παω για αλλαγη λαδιων θα δουμε τι θα δειξει το διαγνωστικο της εταιρειας.To έχει κάνει και σε μένα αυτό, δεν έχει να κάνει όμως με την εξωτερική θερμοκρασία. Έμενα το έκανε τέλη Ιουλίου το πήγα στην αντιπροσωπεία και δεν έδειξε τίποτα ο εγκέφαλος. Δεν το έχει κάνει άλλη φορά όμως.
-
Αυτο μηπως γινεται κατα την διαρκεια του καθαρισμου του φιλτρου μικροσωματιδιων???
...να φανταστω πως ολοι μιλατε για dCi μοτερ!
-
Ναι για 1,5 dci μοτερ μιλαμε.Δεν αναφερεται πουθενα στο manual οτι αναβει φωτακι κατα την διαρκεια του καθαρισμου.Θα το ξανακοιταξω καλυτερα.
-
Δεν συμβαίνει ΣΙΓΟΥΡΑ κατά την διάρκεια καθαρισμού του φίλτρου.
-
Μια δοκιμή του 1.5 DCi για τους ενδιαφερόμενους:
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 104728.asp
-
Ο χρήστης kriti40 έγραψε:
Δεν συμβαίνει ΣΙΓΟΥΡΑ κατά την διάρκεια καθαρισμού του φίλτρου.Μονο λευκος καπνος παρατηρειται στην εξατμιση και αυτο σπανια.
Dacia Duster