-
Χαρη θα σου ελεγα να χαραμισεις και μια μερα για μια βολτα στην Εγγλεζικη εξοχη.
Τα τρενα στην Αγγλια δεν ειναι σαν τα δικα μας, μπορει να βρεις και ενα προγραμμα ημερησιας εκδρομης και αρκετα φτηνα.Ρωτα σε ενα σταθμο του UNDERGROUND και θα σου πουν.
Αν ο καιρος ειναι καλος μπορεις να κανεις μια ξεναγηση στα αξιοθεατα στο κεντρο της πολης με ειδικα διωροφα λεωφορεια και με πλοιαρια. -
τράβα σε καμιά Pub κατα τις 6 που σχολάει ο κόσμος και πάει για κανα pint στο φτερό να πιεις και να αφουγκραστείς.
Κάτσε μέχρι το βράδυ γίνε ντίρλα, φάε κανα burger να ουμε απ εξω και μετά κοιμήσου..
Υπομονή μέχρι το πρωί...Η Pub ξανανοίγει στις 11πμ
δυστυχώς πρέπει να απαγορεύεται το κάπνισμα πλέον
Σοβαρά τώρα στα μουσεία και στις τοποθεσίες που αναφέθηκαν πρέπει να πας (ειδικά Βρετανικό κ Φυσικής Ιστορίας). Όπως και στην Tate Modern. Ενδιαφέρον είναι και το Imperial War Museum (και το παράρτημα του στο HMS Belfast)
Camden για συναυλίες και πάρε και ένα timeout και κάποιο μουσικό περιοδικό όταν φτάσεις να δεις τι καλό θα παίζει εκείνες τις μέρες.
Δε θα βαρεθείς καθόλου. Μόνο μην ψάχνεις φραπέ και μην αναρωτιέσαι γιατί ο καιρός είναι έτσι. Αα και Οι Pub έχουν γαμω τα φαγητά (για βρετανικά δεδομένα πάντα). -
TRAVELLER
ειλικρινά βαριέμαι να πάω να δω τ' αρχαία. Οπότε οι προτάσεις σου για μουσεία είναι πολύ κατατοπιστικές! Σπιτικό φαΐ θα τρώω μια φορά τη μέρα (ελπίζω) καθώς θα μένω σε συγγενικό σπίτι (καμιά ώρα μακρυά απ' το κέντρο, απ' ότι κατάλαβα )
Επίσης δεν πάω με γυναίκα, οπότε τις LV τις γλιτώσαμε.DAP
κατά πάσα πιθανότητα θα πάω μέχρι Cambridge για να δω συγγενείς. Ελπίζω να πάω με το τρένο, έχω περιέργεια να ταξιδέψω μ' αυτό.Επίσης έχω στα υπ' όψιν βόλτα στα St κάτι's (catherine's νομίζω) docks και στα μεγάλα βιβλιοπωλεία του κέντρου (ψάχνω μια παθολογία της oxford btw ). Φαντάζομαι πως θα ξεναγηθώ και σε προάστια της πόλης, λόγω φιλοξενίας.
Από κρύο να μη περιμένω κάτι λιγότερο από ανελέητο κρύο, ε;
ipan με ένα σχετικό ψάξιμο που έκανα, διαπίστωσα πως τις μέρες γύρω απ την πρωτοχρονιά, που θα πάω εγώ, πέφτει πολύ η συναυλιακή κίνηση. Φαντασιονόμουν τίποτα portishead ο άμοιρος. Όλο και κάπου θα πάω, όμως.
Ευχαριστώ πολυ για τις προτάσεις!
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Όπως και στην Tate Modern.Όπωσδήποτε!
-
Καλά η Tate Modern είναι για να ρίξεις πολύ γέλιο
Να πάς και στο London Eye βράδυ θα σου αρέσει πολύ. Και επίσης να βγάλεις Oyster card διάρκειας όσο η διαμονή σου με βάση τις ζώνες μετακίνησης σου. Εκτός του οτι θα μετακινείσαι με όλα τα ΜΜΜ χωρίς να πληρώνεις εισητήριο κάθε φορά που θα μπαινοβγαίνεις έχει και εκπτώσεις σε μουσεία κλπ. Μπές στο site και δές πληροφορίες.
Υ.Γ Θα σου δώσω αύριο τις ακριβείς συντεταγμένες για να φάς την καλυτερη κρέπα στο Λονδίνο. Είναι κάπου στο Camden ( να πας όπως και δήποτε ) αλλά δεν θυμάμαι που ακριβώς. -
charmak66
Για ρίξε και μια ματιά σε αυτό, εγώ δεν πρόλαβα να πάω αλλά ακουγόταν πολύ σαν ατραξιόν.
http://www.thedungeons.com/en/london-du ... ml#content
-
Hello everybody!θα ήθελα πληροφορίεs σχετικά με Καλάβρυτα(διαμονή,τιμέs κλπ...)απο κάποιον που τα χει επισκεφτεί και μπορεί να μου δώσει τα φώτα του Σκέφτομαι να πάω προs τα κεί γύρω στιs 7 ή 8/1 για μονοήμερη η διήμερη(εγώ,μια φίλη και ένα ζευγάρι).Δεκτέs και άλλεs προτάσειs βεβαίωs βεβαίωs.. κατά πάσα πιθανότητα όμωs θα κλείσει για κεί..
Καλώs σαs βρήκα και με το καλό να σαs μπεί..
------Παρακαλώ αν δεν έχει μπεί σε σωστό μέροs,να μεταφερθεί..-----
-
Ο χρήστης Roister10 έγραψε:
Hello everybody!θα ήθελα πληροφορίεs σχετικά με Καλάβρυτα(διαμονή,τιμέs κλπ...)απο κάποιον που τα χει επισκεφτεί και μπορεί να μου δώσει τα φώτα του Σκέφτομαι να πάω προs τα κεί γύρω στιs 7 ή 8/1 για μονοήμερη η διήμερη(εγώ,μια φίλη και ένα ζευγάρι).Δεκτέs και άλλεs προτάσειs βεβαίωs βεβαίωs.. κατά πάσα πιθανότητα όμωs θα κλείσει για κεί..Καλώs σαs βρήκα και με το καλό να σαs μπεί..
------Παρακαλώ αν δεν έχει μπεί σε σωστό μέροs,να μεταφερθεί..-----
Ωραία περιοχή με αρκετά αξιοθέατα και με προσιτές τιμές. Τα Καλάβρυτα δεν είναι μεγάλα σε έκταση, έχουν ένα πολυσύχναστο πεζόδρομο με καφέ και φαγάδικα και ενδείκυνται για ήρεμη αναψυχή. Όταν υπάρχει χιόνι στην περιοχή, μαζεύουν αρκετό κόσμο.
Για φαγητό μου άρεσε ο 'Βαρβιτσιώτης' (εκτός πεζόδρομου), το 'Περί ορέξεως' (στο τέρμα του πεζόδρομου αριστερά) και άλλο ένα πάνω στον πεζόδρομο, δεξιά και γωνιακό ('Κονάκι' ; απέναντι περίπου από το 'Από το χωριό'-βλέπε πιό κάτω).
Καλή ταβέρνα είναι και ο 'Θανάσης' (...μπαλκόνι με ωραία θέα), λίγο πρίν τα Καλάβρυτα.
Για καφέ πηγαίναμε στην αρχή του πεζόδρομου, ('Διάπλασης'
Για παραδοσιακά προϊόντα, στον πεζόδρομο, αριστερά, στο 'Από το χωριό'.
Αξίζει μια βόλτα στο σπήλαιο των Λιμνών (είσοδος 8 €). Στο μαγαζάκι που υπάρχει εκεί, σε κερνάνε 'τεντούρα' (είδος λικέρ) και έχει εκτός των γλυκών και ωραίες πίτες, θυμίζουν σπιτικές.
Στο Πλανητέρο, λίγο μετά το σπήλαιο, μπορείται να φάτε πέστροφες και σολωμούς που ψαρεύετε οι ίδιοι από το ιχθυοτροφείο!
Ωραία βόλτα είναι και στο φαράγγι του Βουραϊκού, στη Ζαχλωρού (το αυτοκίνητο φτάνει μέχρι ένα σημείο και μετά με τα πόδια). Το κουτούκι πριν το Σταθμό, δεξιά είναι ότι πρέπει για να ...ξαποστάσεις !
Επίσης, (ανάλογα με την διάθεση) αξιοθέατα είναι, το μνημείο του Ολοκαυτώματος, Το Μέγα Σπήλαιο και η Αγία Λαύρα.Αρκετές πληροφορίες για τα Καλάβρυτα, θα βρείς και στο τεύχος Δεκεμβρίου (άν κυκλοφορεί ακόμη) του Voyager.
Ελπίζω να βοήθησα, καλά να περάσετε.
Φιλικά
Μάξιμος
-
Πέρυσι που είχα πάει παρέα 6 ατόμων στα Καλάβρυτα μείναμε στο ξενοδοχείο Anesis Hotel στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων (26920 23070). Είχαμε πάρει τιμές από πολλά ξενοδοχεία και θυμάμαι ότι ήταν απ' τις καλύτερες, ενώ το ξενοδοχείο ήταν πολύ περιποιημένο.
-
Τις μέρες των γιορτών πήγαμε στην Γουμένισσα και μείναμε στο μοναδικό ξενοδοχείο του χωριού. Εξαιρετικό! Ποιοτικό, διακοσμημένο με πολύ γούστο και πάνω απ'όλα απόλυτα 'σπιτικό'. Δεν μας έκανε κέφι να ξεκολλήσουμε από εκεί! Φοβερή περιποίηση με πολύ καλό δικό τους κρασί, η οικογένεια που το έχει μας έκανε να θέλουμε να ξαναγυρίσουμε άμεσα!
Και με παιδότοπο! Τα έξι πιτσιρίκια της παρέας ήταν σαν να μην υπήρχαν!
Κι αν σας φαίνεται μακρυά σας λέω μόνο ότι η οικογένεια που το δουλεύει μένει στην Αθήνα και πηγαινοέρχονται!!!!!
-
Το Σ/Κ της καθαρας δευτερας λεω να παω Σαλονικα.
Σαββατο πρωι και να ξεκινησω τον γυρισμο Τριτη μεσημερι.
Μαλλον θα παω με αμαξι....εκτος αν δεν το χρειαζομαι πραγματικα οποτε παιζει και το αεροπλανο ή τρενο.
Ακουω προτασεις, για ξενοδοχεια (αν παω με αμαξι θα προτιμουσα μεσα στην πολη και με παρκινκ)...α και μην με στειλετε σε κανα βαρδαρη
Πειτε και τπτ για φαι αν και μου εχουν πει ηδη 1-2 μαγαζια.
-
Ρώτα τον κούκο.
-
-
Γιατί θυμώνεις ρε; Όταν ήρθε ο κούκος με τον Βασίλη δεν έμειναν στα αμάξια τους μέσα.
-
Καλα!
-
Καλή ψαριά θα 'χουμε, τσιμπάει.
Το ξενοδοχείο που μείνανε είναι αρκετά καλό, έχει και πάρκινγκ κοντά. Βέβαια την περίοδο που θα έρθεις θα γίνεται λίγο πανικός, εγώ θα έλεγα να μην φέρεις αμάξι.
-
Και πως θα πηγαινοερχομαι ρε συ? συμφαιρει λες με ταξι?
-
Έχεις σκοπό να πας στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης; Απλά το παρκάρισμα και η κυκλοφορία θα είναι πολύ μανίκι. Πιστεύω πως μένοντας στο κέντρο, με αστικό και ταξί κάνεις την δουλειά σου. Και αν χρειαστείς κάτι πιο γρήγορο από τον τυπικό ταρίφα, έρχομαι με το 307.
-
Να σας πω..εχιει παει κανεις για rafting στο Λουσιο?
Λεμε να παμε στην ευκολη διαδρομη(βαθμος δυσκολιας ΙΙΙ λεει) που δεν χρειαζεται εμπειρια και τετοια..λετε να τσακιστουμε πουθενα?
Πρωτη φορα παμε μια παρεα 8 ατομων..Η συγκεκριμενη διαδρομη ειναι νορμαλ ή θα χεστουμε πανω μας?
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Να σας πω..εχιει παει κανεις για rafting στο Λουσιο?Λεμε να παμε στην ευκολη διαδρομη(βαθμος δυσκολιας ΙΙΙ λεει) που δεν χρειαζεται εμπειρια και τετοια..λετε να τσακιστουμε πουθενα?
Πρωτη φορα παμε μια παρεα 8 ατομων..Η συγκεκριμενη διαδρομη ειναι νορμαλ ή θα χεστουμε πανω μας?
Εχει 2-3 σημεια δυσκολα , αλλα γενικα ειναι ευκολη διαδρομη κ αρκετα διασκεδαστικη . Προσοχη στην συμβολη των ποταμων λουσιου-αλφειου
εχει δινες .Καφε στο country club στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ κ φαγητο στην ταβερνα στο κεντρο του χωριου .
ΥΓ.
Γιατι χαθηκες εσυ ?
ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ