-
Περί Πορταριάς (και ευρύτερης περιοχής Βόλου - Πηλίου) ο λόγος!
- Πού να μείνουμε;
- Τι να δούμε;
- Πού να βολτάρουμε;
- Πού να φάμε;
- Πού να βγούμε για καφεδάκι/ποτάκι;
- Πού να εκδράμουμε αυθημερόν;
Το ταξιδάκι θα γίνει Κυρ 9 Οκτ με Τετ 12 Οκτ.
Τα φώτα σας!
-
σκεφτηκες το ιδιο με μενα
-
Πες μου πως θα ταξιδέψεις και τις ίδιες μέρες...
-
Όχι πιο μετά εγώ , υπάρχουν καποες υποχρεώσεις πρώτα
Απλά καλό είναι να μας ρίξει κάνεις μερικές ιδέες
Sent from my LG-P500
-
Φέτος είπαμε να μην πάμε εξωτερικό και να μείνουμε Ελλάδα για τις διακοπές ξεκούρασης.. Οπότε πήγαμε Σαντορίνη. Είχα ξαναπάει το 2009, και ήταν απίστευτα. Αλλά μάλλον δε θα ξαναπάμε. Οι τιμές αυξημένες πολύ σε σχέση με πριν 2 χρόνια. Και όταν μίλησα με κάποιους συναδέλφους και στο ξενοδοχείο και σε ένα από τα μαγαζιά που πήγαινα, μου είπαν ότι φέτος δεν είχαν καθόλου Έλληνες. Τους είπα ότι αν δεν κάνουν κάτι με τις τιμές, Έλληνες δύσκολα θα ξαναδούνε.
υ.γ. τόσοι κινέζοι που ξεφύτρωσαν ξαφνικά; Συνήθως στις Κυκλάδες έβλεπα Αμερικάνους, Εγγλεζάδες κλπ -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
....υ.γ. τόσοι κινέζοι που ξεφύτρωσαν ξαφνικά; Συνήθως στις Κυκλάδες έβλεπα Αμερικάνους, Εγγλεζάδες κλπΕίχαν γάμους 10 ζευγαριών απο Ιαπωνία προχθές και φαίνεται ήρθαν συγγενείς - φίλοι κλπ !
Όσο για τις τιμές, αν αυτές είναι αποτρεπτικές δεν πειράζει, ας κάνουν ότι καταλαβαίνουν και ας έχουν μόνο ξένους τουρίστες. Αρκεί να καταβάλλουν ΦΠΑ και λοιπούς φόρους .
-
Καλά ο χαμηλώτερος συντελεστής σε νησιά όπως η Μύκονος ή η Σαντορίνη, μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει...
10€ για ένα club sandwich χωρίς πατάτες, είναι εξωφρενικό. Ή 15€ για μια μακαρονάδα με 2 κομματάκια σολωμό. Και δε μιλάω για Οία ή Φηρά. Εκεί με θέα την Καλντέρα 20€ είχε το φθηνότερο κυρίως πιάτο. Με τις μερίδες να είναι μικρές.
Μια οικογένεια(4 άτομα) για μια εβδομάδα χρειάζεται 3000€. Αεροπορικά-διαμονή-αυτοκίνητο-φαγητό-λίγα αναμνηστικά... Η εκδρομή στο ηφαίστειο-Θηρασιά-Οία πήγε στα 50€, από 35€ που ήταν πριν 2 χρόνια....
Απόδειξη μου έδωσαν παντού. Ακόμα και σε παγωτό στο χέρι ή για την εφημερίδα στο περίπτερο. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Καλά ο χαμηλώτερος συντελεστής σε νησιά όπως η Μύκονος ή η Σαντορίνη, μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει...
10€ για ένα club sandwich χωρίς πατάτες, είναι εξωφρενικό. Ή 15€ για μια μακαρονάδα με 2 κομματάκια σολωμό. Και δε μιλάω για Οία ή Φηρά. Εκεί με θέα την Καλντέρα 20€ είχε το φθηνότερο κυρίως πιάτο. Με τις μερίδες να είναι μικρές.
Μια οικογένεια(4 άτομα) για μια εβδομάδα χρειάζεται 3000€. Αεροπορικά-διαμονή-αυτοκίνητο-φαγητό-λίγα αναμνηστικά... Η εκδρομή στο ηφαίστειο-Θηρασιά-Οία πήγε στα 50€, από 35€ που ήταν πριν 2 χρόνια....
Απόδειξη μου έδωσαν παντού. Ακόμα και σε παγωτό στο χέρι ή για την εφημερίδα στο περίπτερο.Για μένα η Σαντορίνη και η Μύκονος είναι απο τους ιδανικους προορισμούς. Έχει πολυ καλό service αλλα το πληρώνεις έτσι είναι αυτά! Σαντορίνη αξίζει κάποιος να επισκεφτεί τα οινοποιεία που έχουν κατ εμε το καλύτερο λευκό στην Ελλάδα και να φορτώσει.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Απόδειξη μου έδωσαν παντού. Ακόμα και σε παγωτό στο χέρι ή για την εφημερίδα στο περίπτερο.Για μένα η Σαντορίνη και η Μύκονος είναι απο τους ιδανικους προορισμούς. Έχει πολυ καλό service αλλα το πληρώνεις έτσι είναι αυτά! Σαντορίνη αξίζει κάποιος να επισκεφτεί τα οινοποιεία που έχουν κατ εμε το καλύτερο λευκό στην Ελλάδα και να φορτώσει.
Προφανώς να το πληρώσω. Άλλο να το πληρώσω, και άλλο να με ...
Και θα ήθελα ΚΑΙ στα 2 αυτά νησιά, που (ακόμα) είναι Ελληνικά, να μου μιλάνε οι σερβιτόροι στα Ελληνικά. Όχι να παραγγέλνω στα Αγγλικά ή να έρχεται το αφεντικό-υπεύθυνος ξενερωμένος, που κάνει κάτι που δε θέλει.
Δεν θα μιλήσω για τη Χαλκιδική, που θα είμαι υποκειμενικός κριτής, αλλά γιατί να υπάρχει ΦΕΤΟΣ τέτοια διαφορά στις τιμές σε σχέση με τη Ρόδο;;
Σημείωση ότι η δουλειά μου είναι ακριβώς αυτή. Οπότε και μέσω του πρακτορείου τουρισμού που συνεργαζόμαστε γνωρίζω πολύ καλά τις τιμές.
10€ (έως και 15€) για ένα club sandwich είναι εξωφρενικό. Ακόμα και αν μου το σερβίρει η Monica Belucci. Και με θέα όχι την Καλντέρα, αλλά ακόμα και το της... . 7€ για μια κρέπα ζαμπόν-κασέρι. Και τα 160€ που πλήρωσα για ένα μπουκάλι κρασί-4 κυρίως(τα τρία φιλέτο κοτόπουλο και το άλλο μοσχαρίσιο)- και μια σαλάτα επίσης τραγικά. Και τραγικά όχι για το ποσό (έχω δώσει και περισσότερα). Αλλά το ηλιοβασίλεμα δεν έχει μετατρέψει ξαφνικά σε γκουρμέτ όλα τα εστιατόρια. Υπάρχουν και ακριβότερα (π.χ. το 1800 που πήγα την προηγούμενη φορά), αλλά δεν σε πειράζει. Ο μ.ο. τιμών σε ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ μαγαζιά είναι διπλάσιος σε σχέση με άλλα τουριστικά μέρη. Εξαίρεση ο καφές. Και αυτό γιατί επειδή δουλεύουν 99% με ξένους σου φέρνουν ένα σκέτο καφέ.
Μιλώντας με την διευθύντρια του ξενοδοχείου είπε το πιο σωστό. Είναι ένα 'ελληνικό' νησί που δεν απευθύνεται πλέον στους Έλληνες. Παραδέχθηκε και η ίδια, ότι έχουν μάλλον το χειρότερο value for money σε σχέση με τον ανταγωνισμό (Τουρκία, μη εμπορικά ελληνικά νησιά κλπ) -
'Ετσι είναι, οι τιμές είναι εξωφρενικές. Μια μέση οικογένεια πολύ δύσκολα μπορεί να πάει διακοπές σε αυτά τα μέρη για 15 μέρες.
Είναι τυχαίο που αυτό που βλέπεις είναι ζευγαράκια που πάνε εκεί για 4-5 μερούλες, και μετά γίνονται καπνός? Δε νομίζω. -
50€ το ταξιδάκι ηφαίστειο-Θηρασία; 25-30 είχα δώσει το 2008
-
Ηφαίστειο-Θηρασιά 38€. Με ηλιοβασίλεμα στην Οία κλπ είχε 50€.
Πολύ περισσότερα από όσα παίρνει το καραβάκι, που κάνει το γύρο του Αγίου Όρους. Μια ματιά στο google maps, θα δείξει τη διαφορά στο ταξίδι..... -
Eπειδη αυτη την φορα ειμαι αποφασισμενος να φθασω μεχρι την Καστανιτσα ,παρακαλω τον φιλο απο την περιοχη, η οποιον γνωριζει να μου δωσει πληροφοριες σχετικα με την διαδρομη κ την γυρω περιοχη .
Η εκδρομη ειναι μονοημερη κ η αφετηρια μου ειναι η Κορινθος . -
Λέω για τριήμερο φώτων στη σαλόνικα. Αλλά επειδή δε με συμφέρει ν ανέβω με αμάξι, λέω για διαμονή κάπου κεντρικά. Είδα κάτι ξενοδοχεία στο booking.com κ λέω μήπως έχει κανείς υπόψιν κάτι που μπορεί να μου διαφεύγει
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Μιλώντας με την διευθύντρια του ξενοδοχείου είπε το πιο σωστό. Είναι ένα 'ελληνικό' νησί που δεν απευθύνεται πλέον στους Έλληνες.
Ετσι απλα.Η Σαντορινη ειναι top προορισμος παγκοσμίως,δεν απευθυνεται σε μεσαια βαλαντια, αν και υπαρχει και γι αυτους χωρος και δεν υπαρχει καμια συγκριση με αλλο προορισμο.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Λέω για τριήμερο φώτων στη σαλόνικα. Αλλά επειδή δε με συμφέρει ν ανέβω με αμάξι, λέω για διαμονή κάπου κεντρικά. Είδα κάτι ξενοδοχεία στο booking.com κ λέω μήπως έχει κανείς υπόψιν κάτι που μπορεί να μου διαφεύγειΠοια ξενοδοχεία είδες? Θέλεις κάτι ιδιαίτερο ή συγκεκριμένο?
-
-
-
Κέντρο κέντρο δεν είναι, είναι γύρω στα 10λεπτά από την Αριστοτέλους, 20λεπτά από Καμάρα. Από τρένα-Κτελ είναι το ίδιο μακριά με κάποιο πιο κοντινό στο κέντρο ενώ από αεροδρόμιο είναι το ίδιο μακριά . Δεν το έχω ξανακούσει αυτό το ξενοδοχείο, ξέρω μόνο για το Tourist ότι είναι ένα ξενοδοχείο με ωραίο στυλ και τελείως κεντρικά αλλά δεν ξέρω αν θέλεις να δώσεις τα παραπάνω χρήματα που απαιτεί. Βέβαια σε αυτά τα λεφτά, είναι και το Colours, με διαφορετικό στυλ προφανώς. Όμως, είναι κυρίως αν θέλεις ξενοδοχείο για να μένεις απλώς ή ψάχνεις τίποτα πιο ψαγμένο (όπως το colours).
-
το Colors γ@μεί
βέβαια είναι λίγο πιο μακρυά κ δεν περιλαμβάνει πρωινό αλλά χαλάλι, πάμε για μπουγάτσα
ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ