-
Δεν είναι standard διαδικασία ο έλεγχος κατά την παραλαβή/παράδοση;
-
Ο χρήστης kanibalos έγραψε:
εμένα μου συνέβει ένα άλλο άκυρο, νοικιασα ένα φορτηγάκι για τη μετακόμιση από μεγάλη, γνωστή εταιρία και κανα 1,5 μήνα μετά μου ήρθε ειδοποίηση ότι το επέστρεψα χτυπημένο και τέτοια. Για το οτι δεν ισχύει είμαι εντελώς σίγουρος, είμασταν και δύο άτομα, θα το βλεπαμε, γιατι αυτά που λένε είναι μεγαλες ζημιές. Ψαχνοντας σε φόρουμ είδα οτι το κάνουν συχνα μεγάλες εταιρίες να στέλνουν στους τελευταίους 5 ενοικιαστές. ρίχνουν αδεια να πιασουν γεμάτα, τουλάχιστον σε έναν από ολους. έχετε ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο;ποια είναι αυτή η εταιρία?
αν δεις προηγούμενο ποστ, ψάχνω για ενοικίαση για φορτηγάκι.
αν δεν θες να την πεις δημόσια στείλε ένα πμ. -
Έγινε κι αυτό!!!
25 χρόνια γάμου θέλησε να γιορτάσει ένα ζευγάρι Γερμανών στη χώρα μας. Έκαναν σχέδια για 2 όμορφες εβδομάδες. Αμ δε...
Νοίκιασαν ένα Panda και μόλις τη δεύτερη μέρα των διακοπών τους το αμάξι παραβιάζεται στα Χανιά. Τους τα παίρνουν σχεδόν όλα από μέσα. Γίνεται αλλαγή αυτοκινήτου, συνεχίζουν οι άνθρωποι όπως μπορούν τις διακοπές τους.
'Βρε δεν πάμε να επισκεφτούμε και την Κνωσό?' σκέφτηκαν μετά από 2 μέρες.Πήγαν λοιπόν αλλά εκεί τους περίμενε κι άλλη έκπληξη. Τους ξαναπαραβιάζουν το δεύτερο Panda που τους δόθηκε. Αυτή τη φορά έμειναν κυριολεκτικά στον άσσο!!! Ήρθε σήμερα το ζευγάρι στο αεροδρόμιο και δεν είχαν ούτε τα εισιτήρια μαζί τους, ούτε καν ήξεραν με ποιά πτήση πετούσαν. Τους τα είχαν πάρει ΟΛΑ!!!
Τί να πει κανείς σε αυτούς τους ανθρώπους?
Εγώ πάντως εύχομαι να πιαστούν αυτοί οι κ@ριόληδες που τα κάνουν αυτά και να τους σαπίσουν στο ξύλο πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Μόλις βλέπουν ότι πάνε να πεθάνουν από το ξύλο να σταματάνε, να τους αφήνουν να συνέλθουν, να δυναμώσουν λίγο και μετά ξανά ξύλο και ξανά και ξανά μέχρι τα βαθιά γεράματα τους!!!
-
Σαν να πολυκλέβουν στην Κρήτη τα νοικιάρικα πάντως
-
προφανώς δεν είναι τυχαίο.
σκέφτονται οτι έχουν πολλές πιθανότητες να βρουν χρήματα, φωτογραφικές κλπ πράγματα αξίας.
επιπλέον, οι παθόντες δύσκολα θα τους κυνηγήσουν ή θα πετύχουν τα πράγματα τους σε κάποιον κλεπταποδόχο. -
fιλος μου νοικιασε ΜΒ Α160 στην Αυστρια και το αμαξι τραβαγε εντονα δεξια...παιρνει τηλεφωνο την εταιρεια να το αναφερει και νατο αλλαξουν και του λενε
'..α ετσι ειναι ρυθμισμενο απο το εργοστασιο, διοτι αν αφαιρεθεις στο τιμονι, να βγεις στα χωραφια και οχι στο αντιθετο ρευμα και σκοτωσεις κανενα....'.
Ρε παιδια ειναι δυνατον να ισχυει κατι τετοιο...?
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Έγινε κι αυτό!!!
25 χρόνια γάμου θέλησε να γιορτάσει ένα ζευγάρι Γερμανών στη χώρα μας. Έκαναν σχέδια για 2 όμορφες εβδομάδες. Αμ δε...
Νοίκιασαν ένα Panda και μόλις τη δεύτερη μέρα των διακοπών τους το αμάξι παραβιάζεται στα Χανιά. Τους τα παίρνουν σχεδόν όλα από μέσα. Γίνεται αλλαγή αυτοκινήτου, συνεχίζουν οι άνθρωποι όπως μπορούν τις διακοπές τους.
'Βρε δεν πάμε να επισκεφτούμε και την Κνωσό?' σκέφτηκαν μετά από 2 μέρες.Πήγαν λοιπόν αλλά εκεί τους περίμενε κι άλλη έκπληξη. Τους ξαναπαραβιάζουν το δεύτερο Panda που τους δόθηκε. Αυτή τη φορά έμειναν κυριολεκτικά στον άσσο!!! Ήρθε σήμερα το ζευγάρι στο αεροδρόμιο και δεν είχαν ούτε τα εισιτήρια μαζί τους, ούτε καν ήξεραν με ποιά πτήση πετούσαν. Τους τα είχαν πάρει ΟΛΑ!!!
Εγώ πάντως εύχομαι να πιαστούν αυτοί οι κ@ριόληδες που τα κάνουν αυτά και να τους σαπίσουν στο ξύλο πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Μόλις βλέπουν ότι πάνε να πεθάνουν από το ξύλο να σταματάνε, να τους αφήνουν να συνέλθουν, να δυναμώσουν λίγο και μετά ξανά ξύλο και ξανά και ξανά μέχρι τα βαθιά γεράματα τους!!!
γιατί αφήνουν πράγματα στο αυτοκίνητο;;;;;;;;
καλό είναι όταν έρχονται να νοικιάσουν να τους τονίζετε να μην αφήνουν.οι συγκεκριμένοι γερμανοι την πάτησαν μία, δεν έβαλαν μυαλό και τα ξανάφησαν πάλι στο αμάξι. Ε πόσο πια...
είμαστε μπανανία αλλά πάρε κι εσύ προφυλάξεις.προσωπικά δεν αφήνω ΠΟΤΕ κάτι αξίας στο αυτοκίνητο. ΠΟΤΕ όμως. Πόσο μάλλον να πάω και στο εξωτερικό που δεν γνωρίζω τι επικρατεί εκεί.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Έγινε κι αυτό!!!
Μη μου το θυμίζεις, ούτε χρόνος δεν έχει περάσει...
Και βέβαα ο ιδιοκτήτης της εταιρείας επέμενε οτι δεν τα πειράζουν.
Τους 'δικούς μας' τους έπιασαν, αλλά άντε να βρεις κάτι από τα κλεμμένα. -
Για να λέμε και καμμιά καλή κουβέντα:
Τα Χριστούγεννα ερχόμενος στην Ελλάδα για διακοπές, νοίκιασα ένα Saab 9-3 από τη Hertz. Αμέσως μετά την παραλαβή βγαίνει μια ένδειξη για το υδραυλικό τιμόνι. Κάνω στην άκρη του δρόμου, restart κι εξαφανίζεται.
Ξεκινώντας το ταξείδι μου προς την Καρδίτσα, κάνω μια στάση ξεκούρασης στη Λαμία. Επίστρέφοντας στο αυτοκίνητο, πατάω το κουμπί στο κλειδί για να ανοίξει, τίποτα! Φοβερό κρύο, έριχνε ψιλό χιόνι κι εγώ κλέιδωμένος έξω! Για καλή μου τύχη η ασφάλεια της πίσω πόρτας είχε μείνει ανοιχτή οπότε μπήκα στο αυτοκίνητο. Με το που βάζω το κλειδί στη μίζα, ένδειξη “key not accepted, contact service”, αλλά παίρνει μπρος κανονικά.
Φτάνοντας στον προορισμό πάω να κλειδώσω, τελείως νεκρό το σύστημα: ούτε κλείδωνε, ούτε ξεκλείδωνε! Κι εκεί αρχίζουν τα τηλέφωνα στη Hertz.
Δηλώνω εξ’ αρχής ότι δε φέρω καμμία ευθύνη αν το αυτοκίνητο κλαπεί. Είναι ήδη αργά, αφαιρώ όλα τα πράγματα από μέσα και το παρατάω ως έχει. Την επομένη το πρωί (αργία) ψάχνουν να βρουν το δεύτερο κλειδί του αυτοκινήτου για να μου το στείλουν.
Το υπάρχον κλειδί είναι ένα μάτσο χάλια, συναρμολογημένο και κολλημένο με κόλλα heavy duty. Η λάμα είναι συσρταρωτή μέσα στο κλειδί και λόγω της κόλλας έχει γίνει ένα σώμα και δε βγαίνει με τίποτα! Παρεμπιπτόντως η λάμα δεν μπαίνει στη μίζα, όλο το κλειδί μπαίνει σε μια εσοχή, γυρνάς και φεύγεις.
Τα παίρνω στο κρανίο και κάνω το κλειδί κομμάτια. Δοκιμάζω τη λάμα στην κλειδαριά, αλλά ανοιγοκλείνει μόνο την πόρτα του οδηγού, οι ηλεκτρομαγνητικές είναι νεκρές. Αλλάζω και μια μπαταρία, μούγκα... Το αυτοκίνητο εξακολουθεί να είναι εκτεθειμένο, δεν μπορώ να αφήσω τίποτα μέσα και ψάχνουν ακόμα το δεύτερο κλειδί.
Κατεβαίνωντας από τη λίμνη Πλαστήρα έρχεται και το τελειωτικό χτύπημα: Έξω έχει -2 και εμφανίζεται νέα ένδειξη, “cooling system malfunction” ή κάτι παρεμφερές. Η υπομονή μου έχει τελειώσει πλέον.
Ζητάω να φέρουν άλλο αυτοκίνητο ΤΩΡΑ. Κι έτσι (περίπου) γίνεται. Ξεκινά οδηγός με άλλο αυτοκίνητο την επομένη το πρωί στις 7, και στις 12 είναι έξω από την πόρτα μου. Saab 9-3 πάλι, αλλά τουλάχιστον δούλευε. Μέχρι την επόμενη μέρα που έκαψε μια λάμπα της μεσαίας σκάλας, χαχαχα!
Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν για τα κουσούρια που πρέκυψαν, ίσως τη γκαντεμιά μου μόνο; Ναι θα έπρεπε να είχε ελεγχθεί, πιθανώς να μην παρουσίασε το πρόβλημα πριν, μεγάλη κουβέντα τι έγινε και τι θα μπορούσε να γίνει κτλ. Για τη λάμπα, ουδέν σχόλιο. Στην επιστροφή στην Αθήνα, πήγα, την άλλαξαν σε 3 λεπτά κι έφυγα.
Πάντως καθ’ όλη την επικοινωνία μας ήταν ευγενικότατοι, πολύ πρόθυμοι (είχα πέσει και σε αργίες αλλά μιλούσα με τον υπεύθυνο στο κινητό του συνεχώς μέχρι να βρεθεί λύση).
Μπράβο στον Κύριο Ραγκούση και στη Hertz λοιπόν.
-
Ξέχασα να πω ότι αντισταθμιστικά για την ταλαιπωρία δε με χρέωσαν τις αλυσίδες που είχα πάρει, και στην παράδοση με πέταξε κι ένας οδηγός τους από την Παιανία στην Αγία Παρασκευή γιατί δεν είχα άλλο μέσο...
-
Πού να είχαν πάει και όλα καλά, διθύραμβους θα έγραφες.
-
Προφανώς άλλο SAAB διαθέσιμο από το πρώτο που πήρες δεν υπήρχε γι αυτό σου έδωσαν το χάρχαλο. Είναι πολύ χλωμό να μην ήξεραν για όλα αυτά τα προβλήματα που προέκυψαν αλλά αφού δεν είχαν άλλο σου το έδωσαν, ξέροντας ότι αργότερα θα υπάρχει μια παραλαβή από άλλο πελάτη και θα μπορούσαν να σου το άλλαζαν, όπως και έγινε δηλαδή!!!
-
Καλα μιλαμε καθε χρονο (καμμια φορα και δυο φορες το χρονο) ερχομαι Ελλαδα. Παιρνω νοικιασμενο απο Βενιζελο και εχω κανει και 1000 χιλιομετρα και ποτε δεν ειχα προβλημα. Βεβαια παιρνω κορεατικα και καμμια φορα και κανενα Φιατ. Ελεγα καμμια φορα να κανω και εγω κανενα απγκρειντ αλλα μετα το τι επαθε ο φιλος με το Σααμπ ουτε με σφαιρες. Χιουνται Ι 10 και αγιος ο Θεος.
Τωρα που αφησανε και τα πετρελαιοκινητα ποτε θα αρχισουν να εμφανιζονται και στα ενοικιαζομενα; (ισως ποτε;)
Νικος
-
@taurus: Αναφέρομαι στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Αφότου εμφανίστηκε και μετά.
@Megane98hp: Δεν κλείνεις αυτοκίνητο αλλά κατηγορία. Αν δεν ήταν Saab 9-3, θα ήταν BMW 316, VW Passat ή κάτι άλλο...
-
Καλησπέρα σε όλους,
ήθελα να σας ρωτήσω τις εμπειρίες που έχετε στην ενοικίαση αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Εγώ έμεινα πολύ δυσαρεστημένων από την SIXT, όταν ενοικίασα αυτοκίνητο πριν από 2-3 βδομάδες στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Κόντεψα να σκοτωθώ από αμέλειά τους, που είχαν αφήσει αυτό το χαρτόνι στο σκίαστρο.
Περιέγραψα αυτή την εμπειρία μου σε αυτό το blog post: http://www.suit.gr/5-fails-from-sixt/ και διαπίστωσα από πολλούς γνωστούς που έμαθαν για το πάθημά μου ότι και αυτοί ήταν δυσαρεστημένοι από την εν λόγω εταιρία.
Έχετε σχετικές εμπειρίες;
-
Δεν κατάλαβα γιατί σε πείραξε το χαρτόνι; Άνοιξες το σκίαστρο και έπεσε στα πόδια σου;
-
μόλις κάνω τη κίνηση να χαμηλώσω το σκίαστρο, ένα τεράστιο διαφημιστικό χαρτόνι που είχαν αποθηκεύσει μεταξύ σκιάστρου και οροφής γλυστράει πάνω στα μάτια μου και κολλάει στα γυαλιά ηλίου μου.
-
Παντως γαι να πουμε και του στραβου το δικιο, δεν ειναι και τοσο τρομερο το χαρτακι, απλα στειλε ενα εμαιλ και πες τους να το βαλουν καπου αλλου (μεσα στο αμαξι ε; )
Φίλε αν σου πέσει στα γυαλιά στις 7 το πρωί και τρέχεις Εγνατία με 120km/h - το σκατό σου πάει στην κάλτσα - κανονικότατα!!! Και δεν ήταν χαρτάκι - χαρτόνι κανονικότατο...
-
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Παντως κανε εναν κοπο και στειλε ενα μειλ, να μην το παθουν και αλλοι.Τί e-mail - τους έστειλα tweets, facebook mentions, e-mails - ότι μπορείς να φανταστείς....
-
Μαλακία κάποιου υπαλλήλου μαλλον!
Σε μενα σε δύο αμαξια απο αυτη την εταιρία αυτο το χαρτόνι το ειχε κρεμασμένο στον καθρέφτη1Τουλάχιστον στην 'Ελλαδίτσα' υπάρχουν 3, 4 μεγαλες πολυεθνικές εταιρίες που λειτουργούν αρκετά επαγγελματικά!
Τι να πει και ένα Corsa απο τοπικό γραφείο της Μυκόνου πριν 6, 7 χρόνια που παραλήφθηκε χωρίς συμπλέκτη και παραδόθηκε χωρίς κιβώτιο! Και μου ειχε στο τιμόνι κολλημένο ένα χαρτάκι 'post it' που έλεγε ... ελεγμένο!!!
RENT A CAR