-
Καλησπερα παιδια.Αν και απο οτι πιστευω ρωταω τα λαθος ατομα αλλα ρωταω μπας και πηρε κανενος το ματι τιποτα.Ψαχνω να κατεβασω ενα παλιο αλμπουμ του Γονιδη.Το αλμπουμ λεγεται 'Παραξενη αγαπη'.Ξερει κανεις τιποτα που να το βρω κατι???
-
-
Best video ever:
**
The Black Keys - Howlin' For You (Official Video)**Priest: I'm pretty sure God would consider it a sin not to glorify that ass.*
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
Priest: I'm pretty sure God would consider it a sin not to glorify that ass.
+1
Με το howlin' μου θυμισε αυτο
-
-
-
Το Lightness - «Version:71» είναι διαθέσιμο για download από την διεύθυνση http://www.cdbaby.com/AlbumDetails.a...umID=lightness.
Θα ήθελα λοιπόν να γράψω κάποια πράγματα για την συγκεκριμένη δουλειά, καταρχήν η ονομασία LIGHTNESS αναφέρεται στο συνολικό project και δεν είναι συγκρότημα, όλοι οι βασικοί μουσικοί είναι ηχολήπτες με την συνδρομή αρκετών κορυφαίων session μουσικών ελλήνων αλλά και ξένων.
Η ιδέα της δημιουργίας ενός project ξεκίνησε πίσω το 1992 από μια παρέα ηχοληπτών δισκογραφίας που βασικό σκοπό είχε την εξερεύνηση διαφόρων τεχνικών ηχογράφησης και μίξης χωρίς τις συμβατικές δεσμεύσεις της δισκογραφίας, ήμασταν ελεύθεροι να εξερευνήσουμε την τέχνη της ηχογράφησης εφαρμόζοντας σε αρκετές περιπτώσεις ακραίες τεχνικές που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν στην εγχώρια δισκογραφία για ένα πλήθος λόγων που δεν θα αναλύσω τώρα.
Οι ηχογραφήσεις λοιπόν ξεκίνησαν αρχικά στο στούντιο «Θήτα» του Μίκη Θεοδωράκη και ο βασικός κορμός του άλμπουμ ηχογραφήθηκε στα ιστορικά στούντιο της «Columbia» όπου ήμουν μαζί με τον Κ.Β. οι τελευταίοι ηχολήπτες που δούλεψαν εκεί πριν αυτά κλείσουν οριστικά.
Το project ολοκληρώθηκε στο στούντιο «Κ» έχοντας στο ενεργητικό του χιλιάδες στην κυριολεξία ώρες ηχογράφησης και μίξης, αν ο συγκεκριμένος δίσκος ήταν προϊόν κάποιας δισκογραφικής εταιρείας θα μιλούσαμε για την πιο ακριβή παραγωγή που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.
Οι τεχνικές δυσκολίες άγγιζαν τα όρια του ανυπέρβλητου αλλά ποτέ δεν τις αφήσαμε να οριοθετήσουν το συγκεκριμένο project, μιλάμε για μια εποχή που το ψηφιακό διαδεχόταν δειλά δειλά το αναλογικό κομμάτι στα στούντιο αλλά σε καμία περίπτωση δεν προσέφερε τις ευκολίες που υπάρχουν σήμερα, φανταστείτε ότι ο μέγιστος αριθμός καναλιών ηχογράφησης δεν ξεπερνούσε τότε τα 48 κανάλια και κομμάτια όπως τα «Sea of Lost Souls» και «War Children» έχουν πάνω από 120.
Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο με τις τεχνικές πληροφορίες που συνοδεύουν την ιστορία αυτού του άλμπουμ και ίσως κάποια στιγμή το κάνω, θα ήθελα τέλος μόνο να αναφερθώ στο mastering που έγινε με γνώμονα τις μουσικές δυναμικές και όχι της επιταγές του ραδιοφώνου.
Από μουσικής άποψης, πολλά πράγματα θα άλλαζα τώρα, κυρίως σε επίπεδο ενορχήστρωσης αν είχα την δυνατότητα να το ξανακάνω γιατί είναι σαφές στο τελικό αποτέλεσμα ότι ο ήχος ήταν το βασικό μέλημα και η μουσική πολλές φορές έρχονταν σε δεύτερη μοίρα, όπως και να έχει 17 χρόνια μετά αποφασίσαμε να το κυκλοφορήσουμε απλά για να έχουμε την χαρά να το μοιραστούμε.
Εννοείτε ότι αν κάποιος το σκέφτεται στις μέρες που δυστυχώς διανύουμε ότι δεν μπορεί να διαθέσει το ποσό των 9.99 δολαρίων για την απόκτηση του, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μου να του το στείλω δωρεάν. -
Φίλε JDL, σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση πάνω σε αυτή την εξαιρετική δουλειά.
Παραθέτω πάλι το link γιατί δεν φαίνεται σωστά:
http://www.cdbaby.com/AlbumDetails.aspx?AlbumID=lightness
Υπάρχει περίπτωση να το δούμε να πωλείται, εκτός από mp3, σε κάποια μη απωλεστική μορφή όπως flac, wav κλπ έστω και με αυξημένη τιμή;
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Φίλε JDL, σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση πάνω σε αυτή την εξαιρετική δουλειά.Παραθέτω πάλι το link γιατί δεν φαίνεται σωστά:
Υπάρχει περίπτωση να το δούμε να πωλείται, εκτός από mp3, σε κάποια μη απωλεστική μορφή όπως flac, wav κλπ έστω και με αυξημένη τιμή;
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια αλλά και για την διόρθωση του link.
Όσο για το αν κυκλοφορήσει σε καλύτερο φορμάτ ήχου γίνονται συζητήσεις, βλέπεις έχει κατακτήσει την αγορά το mp3 και στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι αρκετά οξύμωρο το γεγονός για μια δουλειά που στηρίζεται στην ποιότητα του ήχου να κυκλοφορεί σε αυτό το φορμάτ.
Το καλύτερο που μπορώ να κάνω αυτή την στιγμή είναι να ανεβάζω κάποια κομμάτια στο κανάλι μου στο youtube σε format wav με ανάλυση 44.1 και 16 bit με την ένδειξη HQ.
http://www.youtube.com/user/lightness1971?feature=mhum
Για ότι νεότερο θα ενημερώσω άμεσα. -
Ο χρήστης JDL έγραψε:
Φίλε JDL, σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση πάνω σε αυτή την εξαιρετική δουλειά.
Παραθέτω πάλι το link γιατί δεν φαίνεται σωστά:
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια αλλά και για την διόρθωση του link.
Όσο για το αν κυκλοφορήσει σε καλύτερο φορμάτ ήχου γίνονται συζητήσεις, βλέπεις έχει κατακτήσει την αγορά το mp3 και στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι αρκετά οξύμωρο το γεγονός για μια δουλειά που στηρίζεται στην ποιότητα του ήχου να κυκλοφορεί σε αυτό το φορμάτ.
Το καλύτερο που μπορώ να κάνω αυτή την στιγμή είναι να ανεβάζω κάποια κομμάτια στο κανάλι μου στο youtube σε format wav με ανάλυση 44.1 και 16 bit με την ένδειξη HQ.
http://www.youtube.com/user/lightness1971?feature=mhum
Για ότι νεότερο θα ενημερώσω άμεσα.Μην αγχώνεσαι, το ζήτησα απλά για το κάτι παραπάνω λόγω και προσωπικής ενασχόλησης. Ο ήχος του άλμπουμ από mp3 είναι καθαρότατος.
Προσωπικά το αγόρασα και θα μου κρατάει παρέα στις βόλτες με το αυτοκίνητο και όχι μόνο.
Να 'σαι καλά για την ωραία μουσική.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Μην αγχώνεσαι, το ζήτησα απλά για το κάτι παραπάνω λόγω και προσωπικής ενασχόλησης. Ο ήχος του άλμπουμ από mp3 είναι καθαρότατος.
Προσωπικά το αγόρασα και θα μου κρατάει παρέα στις βόλτες με το αυτοκίνητο και όχι μόνο.
Να 'σαι καλά για την ωραία μουσική.Nα είσαι καλά, ευχαριστώ και πάλι.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Από ένα σπάνιο album...Tι μου θύμισες φίλε μου.....
Απο 'The Shadows' , αυτό:Τη δεκαετία του '70, οι περισσότεροι ραδιοερασιτέχνες των AM, το είχαν σαν σήμα έναρξης εκπομπής!!!
...................
Δυστυχώς, γεράσαμε ...
Αγαπημένο είδος μουσικής [#2]