-
έτσι λέου να κάνου μπάρμπα μ
-
Kαντου να τελειωνουμι!
-
-
Όλα τα λεφτά η φώτο..
Και πόσο δίκιο έχει...
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Είναι λυπηρό, εν έτη 2010, να υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα πιστεύουν σε δεισιδαιμονίες (χριστιανοί, οθωμανοί, κλπ).Για πείτε μας, η Γη γυρίζει;
γιατι εχεις την εντυπωση οτι αλλαξαν σε τιποτα οι ανθρωποι τα τελευταια 2010 χρονια;
οι ιδιοι και χειρωτεροι ειναι.
κλεφτες,πονηροι,κακοι,παρτακιδες,απιστοι ηταν τοτε ,το ιδιο ειναι και σημερα.
οποτε ασε αυτο το γιατι και το 1010 το ιδιο μπορει να λεγανε
-
Οι άνθρωποι δεν αλλάξανε. Οι τακτικές χειραγώγισης όμως παραμένουν.
Παλαιώτερα καίγανε όσους είχανε διαφορετική απόψη. Κάναμε ένα μικρό βήμα σε σχέση με τότε... -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Οπότε αν υποθέσω ότι υπάρχει θεός, τότε είναι το λιγότερο ανίκανος, και πιθανόν να μην τον νοιάζει για τίποτα. Κάτι που θαυμάζω σε κάποιον, και δικαιολογεί όλα αυτά τα άσχημα αποτελέσματα.................
συμφωνω οσο δεν παει με αυτη την αποψη..
δεν νομιζω οτι υπαρχει και αν υπαρχει ειμαι σιγουρος οτι δεν ειναι αυτο που φανταζονται πολλοι, αλλα αυτο που περιγραφεται παραπανω
γιωργη το να φορτωνουμε στον θεο οτιδηποτε κακο συμβαινει στον κοσμο ειναι πολυ μεγαλο λαθος.
για ολα τα κακα φταιμε εμεις οι ιδιοι ,ο θεος απλως παρακολουθει .
το ποτε θα παρει θεση δεν το ξερει κανειςη ζωη δεν τελειωνει με τον θανατο ,συνεχιζει και μετα,υπομονη.
εγω δεν φορτωσα τιποτα στο θεο, ουτε του ζητησα τιποτα
κακως,επρεπε να ζητησεις
απλα δε μπορω να λατρευω καποιον ή κατι που δεν εχει κανει τιποτα το ουσιαστικο για μενα ή τον υπολοιπο κοσμο
δεν ζητησες γιαυτο δεν εκανε αλλα μπορει και να εκανε χωρις να το εχεις καταλαβει
παντα πιστευα οτι δεν υπαρχει κατι, αλλα και να υπαρχει δε με αφορα απο τη στιγμη που δε με επηρεαζειεπισης δεν πιστευω οτι υπαρχει τιποτα μετα το θανατο
κακως
αλλα ακομα και αν το παμε με τον ορθοδοξο χριαστιανισμο (και οχι με τις καφριλες των καθολικων με το καθαρτηριο ), κολαση σημαινει ο θανατος της ψυχηςοχι η ψυχη δεν πεθαινει .απλως παει σε ενα μερος οπου τα συναισθηματα ειναι τρομερα ασχημα το αντιθετο συμβαινει με τον παραδεισο και εγω επειδη δεν ειμαι εναρετος με τα προτυπα του παπαδαριου-αδελφατου και του ρωμαιου αυτοκρατορα Κωνσταντινου (με ο,τι αυτο συνεπαγεται ) Κωσταντινου δεν θα μπορουσα να περιμενω να σωθει η ψυχη μουοταν προσευχεσαι το κανεις με τον θεο,ουτε με τον Κωνσταντινο ουτε με κανεναν αλλον
αρα και με τα δικα σου πιστευω να το παμε δεν υπαρχει τιποταεσυ περιμενεις να σηκωθεις απο τον ταφο σου τωρα σοβαρα?
απο ποιον ταφο ;
αφου η ψυχη του ανθρωπου δεν παει στον ταφο.
η ψυχη απογειωνεται προς τα πανω φιλε μου ,πρωτα ομως κοβει μερικες βολτες σε ολο το κοσμο για 40 ημερες -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Παλαιώτερα καίγανε όσους είχανε διαφορετική απόψη. Κάναμε ένα μικρό βήμα σε σχέση με τότε...ναι ξερω ,ενα μικρο βημα για τον ανθρωπο ενα τεραστιο βημα για την ανθρωποτητα.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Παλαιώτερα καίγανε όσους είχανε διαφορετική απόψη. Κάναμε ένα μικρό βήμα σε σχέση με τότε...ναι ξερω ,ενα μικρο βημα για τον ανθρωπο ενα τεραστιο βημα για την ανθρωποτητα.
Βάζω στοίχημα, ότι αν ζούσες τότε, ότι δε θα σε χάλαγε καθόλου, να είσαι αρχιιαιρέας της Ιεράς Εξέτασης....
-
ιταλακια εισαι σιγουρος οτι η κολαση ειναι (θεωρειται) ενα μερος που νιωθεις ασχημα? γιατι εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι αυτο.. και ειμαι σχεδον βεβαιος οτι προκειται απλως για το θανατο της ψυχης
edit εχεις περιπου δικιο ειναι μια κατασταση
πώς μου ειχε κολλησει εμενα οτι πεθαινουν οι ψυχες?
δε γινεται να καταστραφουν? δε θελω να υπαρχω για παντα -
ειναι μια κατασταση που οταν βρεθουμε θα ειναι πλεον αργα για να την αλλαξουμε.
ειναι μια κατασταση ομως που την ζουμε ολοι και τωρα μερικες φορες.
αν κατσεις και σκεφτεις ποιες καταστασεις δεν θελεις να ξαναζησεις και ποιες θα ηθελες να ξαναζησεις που ομως ξερεις οτι δεν θα μπορεσεις να τις ξαναζησεις θα καταλαβεις. -
Εφόσον ενδεχεται να υπαρχει 'αιωνια ζωη' , το ποιος εχει δικιο θα φανει στο αντιστοιχο Forum που θα γραφτουμε μετα θανατον.
Εκει (με ιδιο nickname και οχι 'διπλοεγγραφη'), θα διατυπωθουν οι ' τεκμηριωμενες εκ πειρας' αποψεις ολων μας, χωρις αντεγκλισεις .
ΥΓ: Τοτε θα δουμε αν αυτοι που 'δεν θελουν να υπαρχουν αιωνια', θα αντισταθουν στον πειρασμο να συμμετεχουν, για να μην 'εκτεθουν' λογω των αποψεων που εκφραζουν σημερα!!! -
ειναι μια κατασταση που οταν βρεθουμε θα ειναι πλεον αργα για να την αλλαξουμε.ειναι μια κατασταση ομως που την ζουμε ολοι και τωρα μερικες φορες.
αν κατσεις και σκεφτεις ποιες καταστασεις δεν θελεις να ξαναζησεις και ποιες θα ηθελες να ξαναζησεις που ομως ξερεις οτι δεν θα μπορεσεις να τις ξαναζησεις θα καταλαβεις.οχι μπορουμε να την αλλαξουμε μεχρι τη δευτερα παρουσια
μετα το πουλοεκανα ενα γρηγορο διαβασμα
αλλα πραγματικα , γιατι να μας νοιαζει?
ας παμε στη κολαση ρε ιταλακια, θα ειμαστε ολοι οι γαματοι τυποι
ενω στο παραδεισο θα ειναι ολοι οι ξενερωτοι -
η δευτερα παρουσια ειναι για ολο το κοσμο που θα ζει τοτε.
ο θανατος καθενως μας ειναι το ιδιο πραμα. -
ναι θα ειναι για τον τοτε κοσμο, απλα οσοι εχουν πεθανει και θα ειναι στη κολαση πριν το μεγαλο event, θα μπορουν να μετανοησουν και μετα το θανατο τους, οσοι ειναι στο παραδεισο ρουλαρουν απο τωρα
μολις ομως γινει η 2α παρουσια οποιος προλαβε προλαβε
-
η κριση ειναι ξεχωριστη για τον καθενα με τον θανατο και για ολους με την δευτερα παρουσια.
-
Αφού υπάρχει η 'θέληση του θεού'.... Και αφού είναι πανσοφος.... Και παντογνώστης... Άρα ξέρει από τη μέρα που τη μέρα που θα γεννηθώ, μέχρι τη μέρα που θα πεθάνω, αν θα είμαι καλός άνθρωπος, αν θα είμαι εγκληματίας κλπ
Και αφού είναι και αυτός που αποφάσισε να έρθω στον κόσμο, είναι και αυτός που εξαρχής με έχει καταδικάσει...
Και αφού με αγαπάει, ακόμα και ως 'πρόβατο χαμενο' (Μαρία Μαγδαληνή π.χ.), γιατί θα με καταδικάσει στην κόλαση για κάτι που δημιούργησε ο ίδιος;;;
Και αφού εξαρχής έχει ένα δικό του θεϊκό πλάνο που δεν αλλάζει. Γιατί να προσέύχομαι;;; Αν η προσευχή μου δεν είναι κομμάτι και δεν συμβαδίζει με το θεικό του σχέδιο, τότε δεν θα το κάνει. Αν πάλι είναι εντός σχεδίου, θα το κάνει ούτως ή άλλως. Άρα γιατί να προσευχηθώ. Αφού με έχει γραμμένο..΄Πάντως δε θα μου έκανε καμιά εντύπωση επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας να είναι ο θεός... Πόσο πιο σκ@τά να τα κάνει;;;...
-
η κριση ειναι ξεχωριστη για τον καθενα με τον θανατο και για ολους με την δευτερα παρουσια.Δεν πιστευω οτι η νικοτινη εχει τετοιες παρενεργειες ,κατι πιο δυνατο παιρνεις τωρα τελευταια
Ιταλακια επεσες στα σκληρα -
Η εκκλησία δεν έχει κανένα δικαίωμα να με υποχρεώνει να κάνω το σταυρό μου στη πρωϊνή προσευχή, ούτε καν να την παρακολουθώ. Επίσης, δεν μπορεί να με υποχρεώνει να παρακολουθώ το μάθημα των θρησκευτικών, του οποίου η καθηγήτρια θεωρεί αμαρτωλά ακόμα και τα νεογέννητα Ευτυχώς στο πανεπιστήμιο αυτά κομμένα. Οπότε, υπάρχει αντιφατικότητα στα λεγόμενα σου eleos περι συνιφασμού της ελεύθερης βούλησης και της θρησκείας. Όσο αφορά το ανθρωπιστικό έργο της εκκλησίας, μπορώ να πώ οτι μια χαρα το πράττει, για π.χ, η οργάνωση Γιατροί χωρίς σύνορα. Δηλαδη, δε χρειάζομαι καμια θρησκεία να μου αναδείξει στην ουμανιστική πλευρά μου και σίγουρα ούτε αυτή, θα αποτέλεσει την αφορμή για την συμμετοχή μου σε μια φιλανθρωπική οργάνωση.
Στις 2 ιανουαρίου 27χρονος μουσουλμάνος αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Kurt Westergaard( τον Δανό σκιτσογράφο ντεεε) στον όνομα του μωάμεθ. Ο Kurt Westergaard, πρόλαβε να κρυφτεί στο δωμάτιο πανικού που είχε εγκαταστήσει, μετα απο άλλη απόπειρα εναντίον του, πάλι απο μουσουλμάνο. Εάν, κάποιος θεωρεί, οτι το εξτρεμιστικό αυτό γεγονός αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της αυτής θρησκείας, μάλλον θα πρέπει να αλλάξει γνώμη στο άκουσμα της: ιεράς εξέτασης. Όντως οι γονείς μου είναι ανεπαρκείς σ'αυτό το κομμάτι και δε τους κατηγορώ. Όταν διαμόρφωναν προσωπικότητα δεν είχαν ιντερνετ, ούτε έδειχνε ντοκιματέρια η τβ για την θεωρία της εξέλιξης, ούτε ζούσαν σε μια κοινωνία( επαρχία ) η οποία θα ενθάρρυνε τη σκέψη. Απεναντίας σήμερα, ανεπαρκή θα χαρακτήριζα κάποιον, που με τόση μεγάλη πρόσβαση σε πληροφορίες, συνεχίζει και στρουθοκαμηλίζει. Ανεπαρκή με την έννοια του προσωπικού φόβου που έχει κλιμακώσει η θρησκεία. Πως να το πω ρε παιδάκι μου, δεν έχω κανέναν πάνω απο το κεφάλι μου( εκτος απο το μελλοντικό μου αφεντικό ) Αυτό που με τσατίζει σε οποιαδήποτε θρησκεία, είναι ο ασάλιωτος βιασμός της λογικής. Just random thoughts.
Y.Γ1 Πολύ βράζει εδώ κάτω.
Υ.Γ2 Καλή όρεξη τρολλ ?
Υ.Γ3 Αυτό είναι το μεγαλύτερο τόστ που έχω ποστάρει -
παντως αυτο με τα σχολεια και τις προσευχες ειναι απαραδεκτο, αλλα μπορεις απλα να στεκεσαι
τα θρησκευτικα παντως παντα μου αρεσαν κι οχι για το χαβαλε, αλλα για αυτα που ακουγονταν μες στη ταξη και απο τους μαθητες , αλλα και απο τους καθηγητες
μια μερα αναλυαμε το τι νηστεια πρεπει να κανεις μετα τον αυνανισμο και ειχαμε μια θεολογα που τα ειχε βαλει με το ΝΝΝιιτσε και ολο μας τα επρηζε για αυτον
Περί εκκλησίας [#2]