-
Ο χρήστης e_avgo έγραψε:
Προσοχή, ακολουθεί σεντόνι:Η επιστήμη είναι πολλές φορές στρατευμένη στο κυνήγι του χρήματος και πολλές φορές οι δήθεν 'επιστημονικές αλήθειες' που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι ανακρίβειες που σκοπό έχουν να μας παραπλανήσουν για δικό τους κέρδος..
Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένη; Ποιοί από την επιστημονική κοινότητα χρησιμοποίησαν ψευδή δεδομένα για να παραπλανήσουν το κοινό και σε τι ακριβώς αποσκοπούσαν;
Βεβαίως, βεβαίως Θυμίσου την πρόσφατη ιστορία με τον δήθεν ιό και τα δήθεν σωτήρια εμβόλια. Όλα αυτά από επιστήμονες έγιναν και μάλιστα οι γιατροί που είχαν πάρει 'κατεύθυνση' απο κει που στην αρχή ήταν κατά του εμβολίου, μετά έλεγαν όλοι μαζικώς 'κάντε το'.
Η λασπολογία (έστω και ας μην έχει απόλυτα συγκεκριμένο αποδέκτη) θαρρώ δεν συνάδει με την χριστιανική ηθική που δηλώνεις πως ακολουθείς.
Το να πεις αυτόν που κλέβει κλέφτη δεν είναι λασπολογία. Φυσικά υπάρχουν και εξαίρετοι επιστήμονες, υπάρχουν όμως και πολλές φορές επιστήμονες που επιδιώκουν το κέρδος και όχι το καλό μας.
Προς ενημέρωση των αγαπητών συμφορουμιτών, η θεωρία του Δαρβίνου για την οποία κάνατε νύξη, ότι ο άνθρωπος κατάγεται από το αγαπητό κατά τ άλλα ζωάκι, έχει αρχίσει να αμφισβητείται από τους ίδιους τους επιστήμονες, καθώς και η θεωρία της εξέλιξης εν γένει.
Πηγές που υποστηρίζουν τα παραπάνω μπορείς να βρεις σε δευτερόλεπτα με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο.
Αντιθέτως, πηγές για τους δικούς σου ισχυρισμούς δεν βρήκα πουθενάΚαι είναι φυσικό να μην βρεις, αφού θέλουν να σε πείσουν ότι κατάγεσαι από τα πηθικάκια.. και η αντίθετη άποψη αποσιωπείται.
'Οσο για το τι ακριβώς πρεσβεύει η σύγχρονη Βιολογία, άς θυμηθούμε το τελευταίο συνέδριο του Σικάγου στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 160 επιστήμονες παγκοσμίου κύρους, Βιολόγοι, Γενετιστές, Εμβρυολόγοι, Παλαιοντολόγοι, Γεωλόγοι και Οικολόγοι, και θα πάρουμε την απάντηση.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, την Δαρβίνειο και την Νεοδαρβίνειο συνθετική θεωρία της εξελίξεως την έκανε κυριολεκτικώς σ κ ό ν η καταλήγοντας :
« Τέτοια εξέλιξη που να αφορά τον άνθρωπο δ έ ν υ π ά ρ χ ε ι » . (εφημ. Σάνταιυ Τάϊμς ).
Και ο καθηγητής Τζών Σεπκόσκι του Πανεπιστημίου του Σικάγου δήλωσε « Κουράσθηκα να ακούω να μιλούν για ατέλειες αποδείξεων στα απολιθώματα. Μέσα σε έναν αιώνα έπρεπε να τεκμηριωθεί επί τέλους μια επιστημονική άποψη ».
Ο δε Φραντζέσκο Αγιάλα ( F. j. Ayala ) αυθεντία της σύγχρονης συνθετικής θεωρίας της εξελίξεως, παραδέχθηκε έντιμα παρ΄ ολο ότι είναι μαθητής του Ντομπλάνσκυ, ότι έχει πλέον πεισθεί, πώς οι μικρές αλλαγές δεν συσσωρεύονται ώστε να δημιουργούν βαθμιαία εξέλιξη ( περιοδικό Science ).Τα τρία πρώτα που παραθέτω είναι επιβεβαιωμένα από ανθρώπους που γνωρίζω και τα 'χουν δει με τα ίδια τους τα μάτια...
(Το Άγιο Φως δεν ανάβει απλά μέσα στον Τάφο όπως νομίζει ο περισσότερος κόσμος και τέλος) Τη στιγμή που το Άγιο Φως εμφανίζεται τρέχει σαν αστραπή, ή σαν περιστέρι ή φτερουγίζει στα σβηστά κανδήλια και τα ανάβει. Ή ανάβει τα κεριά Χριστιανών ξαφνικά, ενώ αυτοί βρίσκονται πολύ μακριά. Μόλις πρωτοεμφανίζεται έχει χρωματισμό γαλάζιο, διαφορετικό από το σύνηθες φως. Τα τρία πρώτα λεπτά το Άγιο Φως δεν καίει. Μπορείς να το ακουμπήσεις στο πρόσωπό σου, στα μαλλιά σου, μπορείς να το πιάσεις με τα χέρια σου χωρίς να πάθεις τίποτε.
Ένα μεγάλο θαύμα που κάθε χρόνο γίνεται στο Όρος Θαβώρ (στα Ιεροσόλυμα), είναι εκείνο όπου κατά τη νύχτα της Εορτής της Μεταμορφώσεως (6 Αυγούστου με το Παλαιό Εορτολόγιο), εμφανίζεται μια Φωτεινή, Απαστράπτουσα Νεφέλη (χρώματος απαλού ερυθροκυανολεύκου), η οποία καλύπτει τον χώρο της Μονής, φωτίζει όλη τη νύχτα όλο το περιβάλλον και ευωδιάζει! Μετά το τέλος της Εορτής η Νεφέλη χάνεται.
Στην Εορτή των Θεοφανείων (6 Ιανουαρίου με το Παλαιό Εορτολόγιο), κάθε χρόνο γίνεται άλλο ένα μεγάλο θαύμα. Τα νερά του ποταμού Ιορδάνη αλλάζουν ροή και γυρίζουν προς τα πίσω! Όπως δηλαδή ψάλλεται και στο Τροπάριο των Θεοφανείων.
Τα γεγονότα που αναφέρεις υποθέτω πως είναι πολύ εύκολο να επιβεβαιωθούν και από τον πλέον δύσπιστο και ελλείψει άλλης εναλλακτικής εξήγησης αποδεικνύεται περίτρανα όχι μόνο η ύπαρξη θεού, αλλά και το γεγονος ότι είναι ο θεός που περιγράφει η ορθοδοξία.
Απορώ λοιπόν που κανείς μέχρι τώρα (ειδικά κάποιος από τους 'άγιους' πατέρες που μόνο τους μέλημα είναι η διάδωση του λόγου του θεού˙ άλλωστε είναι και από τις σημαντικότερες εντολές του αν δεν κάνω λάθος) δεν έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να το διαδώσει στα περίπου 5 δισεκατομμύρια ανθρώπων που δεν είναι χριστιανοί. Ακόμα, η αναστροφή της ροής του Ιορδάνη θα έπρεπε να έχει γίνει αντιληπτή από τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς που κατά κανόνα κατοικούν στις όχθες του.
Το πιθανότερο είναι βέβαια ότι οι ισχυρισμοί είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων 'υπερβολικοί'.Οι πατέρες αυτό ακριβώς έκαναν οι περισσότεροι. Προσπάθησαν να διαδώσουν το λόγο του Θεού και μάλιστα κάποιοι ήταν και πολυγραφότατοι. Δες Άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο, δες Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη και πολλοί άλλοι. Το ότι οι άνθρωποι κλείνουν τα αυτάκια τους και δεν ακούνε, δεν μπορούμε να το χρεώνουμε σε κείνους. Δε θα βάλουν την πίστη με το ζόρι σε όσους δε θέλουν. Και ακόμα και σήμερα, δες τις ιεραποστολές στην Αφρική. Όχι των καθολικών φυσικά που έκοβαν το κεφάλι σε όποιον δεν πίστευε, αλλά τις ορθόδοξες ιεραποστολές. Όσο για τους μουσουλμάνους, ο Θεός ο ίδιος να κατέβει, δεν πρόκειται να πεισθούν, λόγω του φανατισμού τους.
http://orthodox-world.pblogs.gr/2008/06 ... mirhs.html Δες. Είδαν με τα ίδια τους τα μάτια τι έγινε και όμως δεν πείστηκαν.Στην Τρίπολη, στο Μοναστήρι της Παναγίας της Μαλεβής, βρίσκεται μια αρχαία εικόνα της Παναγίας, που συνεχώς και μυστηριωδώς εξέρχεται από εκείνη Άγιο Μύρο. Το άρωμα αυτού του Μύρου είναι αρίστης ποιότητος. Η ευωδιά του Μύρου είναι ασυνήθης και η διάρκειά της για πολλά χρόνια, ενώ τα δυνατότερα αρώματα σε 48 ώρες εξατμίζονται.
Έχω μεγαλώσει στην περιοχή και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι κάτι τέτοιο είναι αναληθές.
Αφού το βεβαιώνεις, δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω, μιας και αυτό είναι το μόνο που δεν μου επιβεβαίωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Μπορώ να σου παραθέσω άλλα επιβεβαιωμένα γεγονόταν από γνωστούς μου σαν τα τρία πρώτα που είπα στην αρχή.
Την εξής Προφητεία τη συναντάμε σε μία από τις αμέτρητες επιπλήξεις του Σωκράτη (470 π.Χ.- 399 π.Χ.) προς τους Αθηναίους δωδεκαθεϊστές, ο οποίος αποδοκίμαζε πάντα τον ειδωλολατρικό χαρακτήρα της πλανεμένης τους πίστης (αυτή ήταν και η μία από τις δύο αιτίες της άδικης καταδίκης του σε θάνατο). Σε μία λοιπόν από αυτές τους επισημαίνει: «Κοιμάστε εσείς που πιστεύετε σε δώδεκα θεούς, γιατί ο Θεός είναι Ένας. Και κάποτε θα στείλει τον Απεσταλμένο Του κάτω στη γη για να σας ξυπνήσει»!
Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα το γεγονός, ότι ο Σωκράτης δεν ήταν ο μόνος ο οποίος απέρριπτε το δωδεκάθεο, καθώς η πλειοψηφία των φιλοσόφων της Αρχαίας Ελλάδας είχε και αυτή την ίδια άποψη.
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το κείμενο για το Σωκράτη που παραθέτεις είναι ψευδές γιατί πουθενά δεν έχω συναντήσει κάτι ανάλογο σε κείμενα ούτε Πλάτωνα ούτε του Ξενοφώντα.
Ο Σωκράτης όντως είχε πει ότι ο Θεός είναι ένας. Ψάξτο στο διαδίκτυο και θα δεις.
Και οι υπόλοιποι αρχαίου Έλληνες είχαν άγαλμα στον 'Άγνωστο Θεό''Το επίσημο κατηγορητήριο ήταν: «Αδικεί Σωκράτης τους τε νέους διαφθείρων και θεούς ους η πόλις νομίζει ου νομίζων, έτερα δε δαιμόνια καινά»'
Αμφισβητούσε ο Σωκράτης το δωδεκάθεο.Αναρωτιέμαι αν αμφιβάλλουν για την ισχύ των διδαγμάτων της στην προσπάθειά τους να τα διαδώσουν σε τρίτους ή αν τα αμφιβάλλουν και οι ίδιοι και αναζητούν απεγνωσμένα επιπλεόν αποδείξεις, έστω και ψευδείς.
Μήπως κρίνεις εξ ιδίων; Από πάνω λες ότι είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο Θεός της ορθόδοξης παράδοσης υπάρχει και μετά κατεβάζεις ένα κάρο επιχειρήματα για να αποδείξεις το αντίθετο. Στην ουσία προσπαθείς να πείσεις τον ίδιο σου τον εαυτό ότι δεν υπάρχει, ενώ μέσα σου δεν το πιστεύεις αυτό από ό,τι είδα.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
προσωπικα, μου αρεσει ο χριστιανισμος. ειναι ανοιχτομυαλη και λογικη θρησκειαπροτιμω ομως μαλλον καποια πιο μοντερνα, δυτικη εκδοχη του και οχι αυτα τα οχι στο προγαμιαιο σεξ και οχι στο προφυλακτικο και μια φορα πρεπει να παντρευεται ο ανθρωπος κλπ.
πρεπει να υπαρχει προβλεψη για τυχον 'στραβες' γιατι ο ανθρωπος δεν ειναι τελειος. επισης οι συνθηκες σημερα δεν επιτρεπουν να τεκνοποιει η γυναικα απο την ηλικια που προβλεπεται απο τη φυση, συνηθως γυρω στα 13 χρονια της ζωης της. οποτε καπως πρεπει να υπαρχει προβλεψη απ'τη θρησκεια να μη γινουμε μπαχαλο ως κοινωνια με 13χρονα παντρεμενα που ξερνανε συνεχεια παιδια ενω δεν εχουν τελειωσει ακομα το γυμνασιο. ειναι αρκετα επικινδυνο και ειναι και παρανομο - για μενα βλακωδως, δε μπορεις να πηγαινεις κοντρα στη φυση με καποιο νομο, εφοσον το 13χρονο ειναι ετοιμο βιολογικα για σεξ δε μπορεις να του το απαγορευεις- αλλα ο νομοθετης κατι θα εχει σκεφτει για την προβλεψη αυτη που εγω δε σκεφτηκα. τελοσπαντων.Καλώς τη συμπάθειά μου!
Καμάρι μου καλό, σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, ενημερωτικά στο λέω και όχι για επιβολή, ο Θεός είναι άχρονος. Ήταν, είναι και θα είναι ο ίδιος. Δηλαδή, δεν παλιώνει, ούτε γίνεται παλιομοδίτικος. Οι συνήθειες και τα έθιμα των ανθρώπων παλιώνουν. Ο Θεός είναι υπεράνω όλων αυτών και να το πω απλά και κάπως κυνικά, δεν μπορούμε να περιμένουμε από κοτζάμ Θεό να έρχεται στα μέτρα μας.
Αυτό ακριβώς θέλει ο καλός Θεούλης για σένα. Να αποφύγεις τις στραβές. Γι αυτό και σου λέει 'μην βάζεις κάτω' όποια να 'ναι (που μπορεί και να σου σκαρώσει και κανά παιδάκι και έτσι με δόλιο τρόπο να σε τυλίξει), αλλά αυτήν που θα σε αγαπάει και θα σε σέβεται και θα σε θέλει στη ζωή της γι αυτό που είσαι και όχι για τις 'επιδόσεις' σου... Με πιάνεις; Έχεις αξία σαν άνθρωπος και γι αυτή σου την αξία πρέπει να σε επιλέξει κάποια και μόνο, σύμφωνα με την ορθοδοξίαΝα έχεις μια τέλεια Κυριακή!
QsisVTS και e_avgo, καλημέρα και σε σας!!
-
Aγαπητε e-avgo σχετικα με τα θαυματα που ανεφερε ο,η Μονικα .
Δεν θα μιλάγαμε για θρησκεία αν δεν υπήρχε η δοση της υπερβολής.Η υπερβολή δεν σημαινει ότι τα εκατομυρια ανθρωπων που τις υποστηριζουν ειναι κορο'ιδα και ηλίθιοι.Και αυτο πάλι ειναι υπερβολή οποτε το οτι υπηρχε ο πίθηκος ανθρωπος πριν δισεκατομμυρια χρονια δεν αναιρεί την ύπαρξη του ανθρώπου ο οποίος δεν φύτρωσε αλλα δημιουργήθηκε όχι φυσικα απο ενα ψαρι (γιατι και αυτο δημιουργία ειναι της φυσης ) αλλά απο αυτόν που εφτιαξε την φύση δηλ τον θεο που επικαλείται ο Χριστιανισμός.
Και ο πιθηκος δημιουργία του θεού ειναι φίλε μου!
Και ο Δαρβίνος και οι αποδείξεις δεν μπορουν να καταργήσουν κανενα θεο γιατι ειναι πέρα απο την λογική του ανθρώπου.
Δεν μπορει καποιος να πει οτι ανέβηκε στο βουνο και με σκαρπελο και κομπρεσερ ανοιξε τρυπα σε ενα βραχο στην μορφη της Παναγίας σε γκρεμο εφτιαξε με πιστη λεπτομέρεια τα πατηματά της πανω στο βουνό και εβαλε ενα μαρμαρινο φιδι με γερανο .Απλα δεν παει γερανος! ,,,,ουτε κομπρεσερ ,,
Φέρτε τον Δαρβίνο να του δειξω ,,, -
Μόνικα, πόσο χρονών είσαι;;
υ.γ. δεν κάνω ούτε καμάκι, ούτε κοροϊδεύω... Απλά θέλω να ξέρω, για να βρω με ποιον τρόπο, θα διατυπώσω την ερώτηση που έχω στο μυαλό μου...
υ.γ.2 έχω αρχίσει και σκέφτομαι το ενδεχόμενο 2nd account και troll. κάποιος πρέπει να έχει βγάλει πολύ γέλιο τότε -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
υ.γ.2 έχω αρχίσει και σκέφτομαι το ενδεχόμενο 2nd account και troll. κάποιος πρέπει να έχει βγάλει πολύ γέλιο τότε
Θα απογοητευτω εαν δεν ισχυει αυτο το σεναριο.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Μόνικα, πόσο χρονών είσαι;;υ.γ. δεν κάνω ούτε καμάκι, ούτε κοροϊδεύω... Απλά θέλω να ξέρω, για να βρω με ποιον τρόπο, θα διατυπώσω την ερώτηση που έχω στο μυαλό μου...
υ.γ.2 έχω αρχίσει και σκέφτομαι το ενδεχόμενο 2nd account και troll. κάποιος πρέπει να έχει βγάλει πολύ γέλιο τότεΕγω διακρινω ειλικρινεια κ σοβαροτητα κ ολοι καταθετουν τον προβληματισμο τους ,αναζητωντας απαντησεις
-
Ένας Θεός που επιτρέπει τον θάνατο 100.000 (και πλέον) ήδη φτωχών και κατατρεγμένων (Αϊτή), ή απίστευτα σαδιστής είναι, ή όπως θα έλεγε κάποιος πιστός 'άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου'.
Ο ίδιος Θεός επιτρέπει την εκμετάλευση ανθρώπου από άνθρωπο αλλά και τον θάνατο (πολλές φορές μαζικό) ανθρώπου από άνθρωπο...
Εγώ απλά αναρωτιέμαι αν είναι Πανάγαθος και Παντοδύναμος, πότε σκοπεύει να το δείξει;Θέλω να πιστέψω ότι υπάρχει κάποια δύναμη που με προσέχει αλλά κάτι τέτοια βλέπω (τα παραπάνω) και απομακρύνομαι από την πίστη...
-
Μονο ενας αθεος η αντιαμερικανος θα διατυπωνε τετοιες αποψεις ,δηλαδη δεν δικαιολογειται στην ανωτερα δυναμη να εχει κ μια αδυναμια
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Μονο ενας αθεος η αντιαμερικανος θα διατυπωνε τετοιες αποψεις ,δηλαδη δεν δικαιολογειται στην ανωτερα δυναμη να εχει κ μια αδυναμιαΟΧΙ
αλλωστε ο θεος δεν εχει αδυναμια (μη γινεσαι βλασφημος) , μαλλον μας εχει απλα χεσμενους
-
οι αντιαμερικανοι που κολλανε?
συγκρινεις τη δυναμη των αμερικανων με αυτη του θεου? -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
οι αντιαμερικανοι που κολλανε?
συγκρινεις τη δυναμη των αμερικανων με αυτη του θεου?αλλά και τον θάνατο (πολλές φορές μαζικό) ανθρώπου από άνθρωπο...
-
καλα πιο πολλοι ανθρωποι εχουν πεθανει απο ασθενιες και καταστροφες , παρα απο πολεμους
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
υ.γ.2 έχω αρχίσει και σκέφτομαι το ενδεχόμενο 2nd account και troll. κάποιος πρέπει να έχει βγάλει πολύ γέλιο τότε
Θα σας το χαλάσω, αλλά δεν είμαι ούτε ο Πατρινός, ούτε η κόρη του αλλουνού, ποιανού δε θυμάμαι λέγατε...
Είμαι Κ Ο Π Ε Λ Α και απλώς μου κίνησε το ενδιαφέρον το φόρουμ. Ουδείς γελάει πίσω από τις πλάτες σας. -
Ο χρήστης Monika έγραψε:
Θα σας το χαλάσω, αλλά δεν είμαι ούτε ο Πατρινός, ούτε η κόρη του αλλουνού, ποιανού δε θυμάμαι λέγατε...
Είμαι Κ Ο Π Ε Λ Α και απλώς μου κίνησε το ενδιαφέρον το φόρουμ. Ουδείς γελάει πίσω από τις πλάτες σας.Tελικα τι αμαξι θα αγορασεις;
-
To ουδείς εμίσησε.
-
μιλησε κανεις για πατρινο?
-
Όσον αφορά τις αδυναμίες του Θεού, η ίδια η Χριστιανική πίστη έχει φροντίσει ώστε να μην υπάρχουν. Είναι Παντοδύναμος, Πάνσοφος, Πανάγαθος, δεν διακατέχεται από Πάθη όπως π.χ. οι θεοί της 12θεϊστικής πίστης...
Τώρα αν θέλουμε να προσαρμόσουμε τον Θεό στα μέτρα μας προκειμένου να στηρίξουμε την θεωρία υπάρξής του (ή μη), είναι άλλη ιστορία.
Η Εκκλησία (ή τέλος πάντων οι ιερείς) δικαιολογεί την μη παρέμβαση (ή την επιλεκτική παρέμβαση) του Θεού στα ανθρώπινα δρώμενα λέγοντας πως μας άφησε ελεύθερους από τότε που η Εύα ενέδωσε στον πειρασμό και πως όλα αυτά τα κακά που συμβαίνουν στον κόσμο είναι δοκιμασίες του Θεού στις οποίες υποβάλλει τον άνθρωπο προκειμένου να ενισχύσει/ελέγξει την πίστη του. Επίσης η Εκκλησία λέει πως δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ούτε στο παραμικρό την Σοφία του Θεού και το Σχέδιό Του.
Με την τελευταία πρόταση σου λέει η Εκκλησία πως υπάρχει θες - δεν θες και πως αν προσπαθήσεις να ερμηνεύσεις με την λογική την ύπαρξή Του ή μη, θα πέφτεις πάντα έξω, γιατί το μυαλό σου απλά δεν φτάνει.
Υποθέσεις επί υποθέσεων και ερμηνείες κατά το δοκούν (όπως συμφαίρει τον καθένα). Πίστευε και μη ερεύνα...
Είναι πιστεύω ανούσιο να προσπαθεί κάποιος να πείσει για την μη ύπαρξη του Θεού κάποιον που πιστεύει, διότι τα επιχειρήματα αυτού που πιστεύει κάνουν τεράστια άλματα λογικής ή στερούνται αυτής.Έχω προσπαθήσει πραγματικά να συζητήσω με βαθιά θρησκευόμενο συνομίλικο άτομο και πραγματικά δεν βγάζεις άκρη. Μα καμία...
Φυσικά εξίσου ανούσιο είναι να προσπαθεί ένας πιστός να πείσει έναν μη πιστό.
Συνεπώς, όποιος πιστεύει, καλά κάνει και όποιος δεν πιστεύει, επίσης καλά κάνει
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
To ουδείς εμίσησε.viewtopic.php?f=15&t=40693&p=1736080#p1736859
Ελα ντε.
-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Ένας Θεός που επιτρέπει τον θάνατο 100.000 (και πλέον) ήδη φτωχών και κατατρεγμένων (Αϊτή), ή απίστευτα σαδιστής είναι, ή όπως θα έλεγε κάποιος πιστός 'άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου'.
Ο ίδιος Θεός επιτρέπει την εκμετάλευση ανθρώπου από άνθρωπο αλλά και τον θάνατο (πολλές φορές μαζικό) ανθρώπου από άνθρωπο...
Εγώ απλά αναρωτιέμαι αν είναι Πανάγαθος και Παντοδύναμος, πότε σκοπεύει να το δείξει;Θέλω να πιστέψω ότι υπάρχει κάποια δύναμη που με προσέχει αλλά κάτι τέτοια βλέπω (τα παραπάνω) και απομακρύνομαι από την πίστη...
Ζήτησε βοήθεια σε ουσιαστικά θέματα και αν έχεις πίστη θα την λάβεις. Όχι όμως, αν πηγαίνεις με τη λογική τύπου 'Αν βοηθηθώ, τότε θα πιστέψω'. Δεν πάει έτσι.
Επίσης ο άνθρωπος έχει το αυτεξούσιο. Ελευθερία σκέψης, βούλησης και πράξεων. Οι Θεϊκές παρεμβάσεις αμέσως το καταργούν αυτό.
Τέλος, ο Θεός έχει άλλα κριτήρια από μας. Σημαντικό για κείνον είναι να γίνουμε όσο περισσότερο πνευματικοί γίνεται και όχι περισσότερο 'άνετοι' στη ζωή μας με την έννοια να μην μας τύχει τίποτα άσχημο.
Έτσι κηρύττει η ορθοδοξία.Παιδιά σταματάω να γράφω σε αυτό το thread.
Ναι καλέ. Κάποιος μου το είπε σε κάποιο thread.
-
Ο χρήστης Monika έγραψε:
Παιδιά σταματάω να γράφω σε αυτό το thread.
Γιατι;
Περί εκκλησίας [#2]