-
ας μην ξεχνάμε όταν αναφερόαμστε σε αποσπάσματα κειμένων πατέρβν της εκκλησίας ότι εκείνη την εποχή έλληνας σήμαινε εθνικός δηλαδή ειδωλολάτρης. ας μην ξαχνάμε ομοίως ότι ο χριστιανισμός διαδόθηκε με όχημα την ελληνική γλώσσα. η νέα θρησκεία όπως τυποποιήθηκε από τον αυτοκράτορα Κων/νο προέβη σε μια βάναυση επιβολή σε βάρος των ειδωλολατρών με καταστροφές μνημείων κλπ. συχωροχάρτια, στυαυροφορίες τα μεγαλύτερα εγκλήματα έγιναν στο όνομα της πίστης και ως εκ τούτου στέκομαι με έντονα κριτική διάθεση απέναντι στην χριστιανική εκκλησία και όχι απέναντι στον χριστό και στις διδασκαλίες του (άλλο τ ένα άλο το άλλο)
η ηγεσία της εκκλησίας πάντα έπαιξε διφορούμενο ρόλο. από τον καιρό των δολοπλοκιών στο βυζάντιο και εν συνεχεία από την άλωση της πόλης μέχρι την ελληνική επανάσταση και τη χούντα του 67.φαινόμενο που εμφανίζεται και στους καθολικούς. άλλο κλήρος, άλλη ηγεσία κλήρου άλλο ποίμνιο. άλλο η εκκλησία ως κοσμικός οργανισμός και άλλο ως θεολογία και πίστη. αν ανοίξουμε τέτοια συζήτηση θα χαθούμε. οι εβραίοι ακόμα περιμένουν το μεσσία και στο ταλμούδ, με προφανή διάθεση τον ευτελισμό του προσώπου του, ανφέρουν τον χριστό ως νόθο υιό ενός έλληνα λεγεωνάριου. και αυτά κείμενα είναι. το θέμα είναι τι αποδέχεσαι, πως το ερμηνεύεις και μάλιστα με γνώση της πραγματικότητας που παρήγαγε το κείμενο ή το γεγονός -
1. ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ
α. Βιβλία Προφητῶν
[Πρὶν τὸν 12ο π.Χ. αἰ. ἐγκαταστάθηκαν, ἐκ Κρήτης προερχόμενοι, οἱ Φιλι-
σταῖοι στὰ παράλια τῆς Παλαιστίνης, ποὺ τότε εὑρίσκετο ὑπὸ Αἰγυπτιακὴ
μᾶλλον ἐπικυριαρχία. Στὰ πρῶτα βιβλία τῆς Παλαιᾶς ∆ιαθήκης ἐξιστορεῖται,
πῶς οἱ Ἑβραῖοι μὲ τὴν βοήθεια τοῦ θεοῦ τους ἀγωνίσθηκαν ἐναντίον τῶν
Φιλισταίων (Γολιάθ-Σαμψὼν κ.λπ.). Στὰ νεώτερα βιβλία τῶν Προφητῶν καὶ
τῶν Μακκαβαίων οἱ Ἕλληνες ἀναφέρονται ὀνομαστικά.]• «Θὰ ξεσηκώσω τὰ παιδιά σου, Σιών, ἐναντίον τῶν παιδιῶν τῶν Ἑλλή-
νων καὶ θὰ σὲ κρατήσω ὡς ξίφος πολεμικό... ὁ Κύριος ὁ παντοκράτωρ
θὰ τοὺς ὑπερασπίσῃ (τοὺς Ἑβραίους), καὶ θὰ τοὺς κατασπαράξουν (τοὺς
Ἕλληνες), καὶ θὰ τοὺς θάψουν κάτω ἀπὸ πέτρες σφεντόνας, καὶ θὰ τοὺς
πιοῦν σὰν κρασί, καὶ θὰ γεμίσουν (μὲ τὸ αἷμα τους) φιάλες σὰν αὐτὲς τοῦ
θυσιαστηρίου» (Ζαχαρίας, θ ́ 13-15).
• «Καὶ ἐξολοθρεύσω Κρῆτας καὶ ἀπολῶ (θὰ καταστρέψω) τοὺς καταλοί-
πους τοὺς κατοικοῦντας τὴν παραλίαν· καὶ ποιήσω ἐν αὐτοῖς ἐκδικήσεις
μεγάλας, καὶ ἐπιγνώσονται (= θὰ ἔρθουν στὰ συγκαλά τους), διότι ἐγὼ Κύ-
ριος ἐν τῷ δοῦναι τὴν ἐκδίκησίν μου ἐπ’ αὐτούς» (Ἰεζεκιήλ, κε ́ 16-17).
• «Οὐαὶ (ἀλίμονο!) οἱ κατοικοῦντες τὸ σχοίνισμα (= τὶς ἀκτές) τῆς θαλάσ-
σης πάροικοι Κρητῶν· λόγος Κυρίου ἐφ’ ὑμᾶς, Χαναὰν γῆ ἀλλοφύλων,
καὶ ἀπολῶ ὑμᾶς (θὰ σᾶς καταστρέψω) ἐκ κατοικίας· καὶ ἔσται Κρήτη
νομὴ ποιμνίων καὶ μάνδρα προβάτων...» (Σοφονίας, β ́ 5-6).
• «Τάδε λέγει Κύριος ...καὶ ἐξαποστελῶ πῦρ ἐπὶ τὰ τείχη Γάζης καὶ κατα-
φάγεται θεμέλια αὐτῆς· καὶ ἐξολοθρεύσω κατοικοῦντας ἐξ Ἀζώτου καὶ
ἐξαρθήσεται (= θὰ ἐξαφανισθῇ) φυλὴ ἐξ Ἀσκαλῶνος καὶ ἐπάξω τὴν χεῖρα
μου ἐπὶ Ἀκκαρὼν καὶ ἀπολοῦνται οἱ κατάλοιποι τῶν ἀλλοφύλων, λέγει
Κύριος» (Ἀμώς, α ́ 6-8). [Πρόκειται γιὰ τὶς τέσσερες πόλεις τῶν Φιλισταί-
ων-Κρητῶν.]
• «Καὶ ράξει (= θὰ τσακίσῃ) ὁ Θεὸς τοὺς ἐπανιστανομένους ἐπ’ ὄρος Σιών·
ἐπ’ αὐτοὺς καὶ τοὺς ἐχθροὺς αὐτῶν διασκεδάσει (= θὰ διασκορπίσῃ)
Συρίαν ἀφ’ ἡλίου ἀνατολῶν καὶ τοὺς Ἕλληνας ἀφ’ ἡλίου δυσμῶν τοὺς
κατεσθίοντας τὸν Ἰσραὴλ ὅλῳ τῷ στόματι...» (Ἡσαΐας, θ ́ 10-11).
• «Πέρσαι καὶ Κρῆτες καὶ Λυδοὶ καὶ Λίβυες καὶ πάντες οἱ ἐπίμικτοι καὶ
τῶν υἱῶν τῆς διαθήκης Μου μαχαίρᾳ πεσοῦνται ἐν αὐτῇ...» (Ἰεζεκιήλ,
λ ́ 5).
• «Ὁ τράγος τῶν Αἰγῶν βασιλεὺς Ἑλλήνων» (∆ανιήλ, η ́ 21). [Ἀναφέρεται
στὸν Μέγα Ἀλέξανδρο.]
β. Βιβλία Μακκαβαίων
• «Καὶ ἐγένετο μετὰ τὸ πατάξαι Ἀλέξανδρον τὸν Φιλίππου τὸν Μακεδόνα,
ὃς ἐξῆλθεν ἐκ τῆς γῆς Χεττειίμ, καὶ ἐπάταξε τὸν ∆αρεῖον βασιλέα Περσῶν
καὶ Μήδων καὶ ἐβασίλευσεν ἀντ’ αὐτοῦ πρότερος ἐπὶ τὴν Ἑλλάδα [...] καὶ
ἐβασίλευσεν Ἀλέξανδρος ἔτη δώδεκα καὶ ἀπέθανε. Καὶ ἐπεκράτησαν οἱ
παῖδες αὐτοῦ ἕκαστος ἐν τῷ τόπῳ αὐτοῦ. Καὶ ἐπέθεντο πάντες διαδήματα
μετὰ τὸ ἀποθανεῖν αὐτὸν καὶ οἱ υἱοὶ αὐτῶν ὀπίσω αὐτῶν ἔτη πολλὰ καὶ
ἐπλήθυναν κακὰ ἐν τῇ γῇ καὶ ἐξῆλθεν ἐξ αὐτῶν ῥίζα ἁμαρτωλὸς Ἀντίοχος
Ἐπιφανής, υἱὸς Ἀντιόχου βασιλέως.» («Μακαββαίων Α ́», α ́ 1-10.)
• «Ἦν δ’ οὕτως ἀκμή τις Ἑλληνισμοῦ καὶ πρόβασις ἀλλοφυλισμοῦ διὰ τὴν
τοῦ ἀσεβοῦς καὶ οὐκ ἀρχιερέως Ἰάσονος ὑπερβάλλουσαν ἀναγνείαν [...]
ὁ δὲ τρισαλιτήριος Νικάτωρ (σ.σ. Ἕλληνας στρατηγὸς τοῦ Ἀντιόχου ∆ ́
τοῦ Ἐπιφανοῦς), ὁ τοὺς χιλίους ἐμπόρους ἐπὶ τὴν πρᾶσιν (δουλεμπόριο)
τῶν Ἰουδαίων ἀγαγών, ταπεινωθεὶς ὑπὸ τῶν κατ’ αὐτὸν νομιζομένων
ἐλαχίστων εἶναι, τῇ τοῦ Κυρίου βοηθείᾳ τὴν δοξικὴν ἀποθέμενος ἐσθῆ-
τα, διὰ τῆς μεσογείου, δραπέτου τρόπον, ἔρημον ἑαυτὸν ποιήσας, ἦκεν
εἰς Ἀντιόχειαν ὑπεράγαν δυσημερήσας ἐπὶ τῇ τοῦ στρατοῦ διαφθορᾷ [...]
Ὁ μὲν οὖν ἀνδροφόνος καὶ βλάσφημος τὰ χείριστα παθὼν ὡς ἑτέρους
διέθηκεν ἐπὶ ξένης ἐν τοῖς ὄρεσιν, οἰκτίστῳ μόρῳ κατέστρεψε τὸν βίον.»
(«Μακκαβαίων Β ́», η ́ 34 - θ ́ 28.)
• «Ὦ πικρᾶς τῆς τότε ἡμέρας καὶ οὐ πικρᾶς, ὅτε ὁ πικρὸς Ἑλλήνων τύραν-
νος (σ.σ. Ἀντίοχος ∆ ́ ὁ Ἐπιφανής) πῦρ φλέξας λέβησιν ὠμοῖς καὶ ζέουσι
θυμοῖς ἀγαγὼν ἐπὶ τὸν καταπέλτην καὶ πάσας τὰς βασάνους αὐτοῦ τοὺς
ἑπτὰ παῖδας τῆς Ἀβρααμίτιδος καὶ τὰς τῶν ὀμμάτων κόρας ἐπήρωσε καὶ
γλώσσας ἐξέτεμε καὶ βασάνοις ποικίλαις ἀπέκτεινεν. Ὑπὲρ ὧν ἡ θεία δίκη
μετῆλθε καὶ μετελεύσεται τὸν ἀλάστορα τύραννον. Οἱ δὲ Ἀβρααμιαῖοι
παῖδες σὺν τῇ ἀθλοφόρῳ μητρὶ χορὸν συναγελάζονται ψυχὰς ἁγνὰς καὶ
ἀθανάτους ἀπειληφότες παρὰ τοῦ Θεοῦ, ᾧ ἡ δόξα εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν
αἰώνων. Ἀμήν.» («Μακκαβαίων ∆ ́», ιη ́ 20-24.)[Παρέκβαση: Οἱ πέντε ἀδελφοὶ Μακκαβαῖοι ἑορτάζονται ὡς ἅγιοι ἀπὸ
τὴν Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος τὴν 1η Αὐγούστου. Τὸ ἐπίσημο ὄργανο ἐκκλη-
σιαστικῶν ὀργανώσεων «Ὀρθόδοξος Τύπος» (25η Ἰανουαρίου 2002) σὲ
ἄρθρο τοῦ θεολόγου Μιχαὴλ Ε. Μιχαηλίδη μὲ τίτλο «Τὸ ἄγος τῶν Ἑλλήνων
– Ἀντιβλασφημικὸς Συναγερμός» ἀναφέρει: «Στὰ χρόνια ἐκεῖνα τὰ ἡρωικὰ
τῶν Μακκαβαίων, ποὺ κυβερνοῦσε τὴν Παλαιστίνη ὁ Ἀντίοχος ὁ ∆ ́ ὁ
Ἐπιφανὴς –ἀλλὰ στὴν πραγματικότητα ἀσεβὴς καὶ ἀδίστακτος–, στρατιῶ-
τες δικοί του εἶχαν καταλάβει κάποιο φρούριο καὶ ἀγέρωχοι τὸ θεωροῦσαν
ἀπόρθητο. Μέσα λοιπὸν στὴν ἀλαζονεία τους βλασφημοῦσαν τὸν Θεὸ καὶ
τοὺς πολιορκητὲς τοῦ Ἰούδα τοῦ Μακκαβαίου μὲ λόγους ἀθέμιτους καὶ
ὑβριστικούς. Τὰ παλικάρια ὅμως τοῦ Ἰούδα ἄλλους ἔσφαξαν καὶ ἄλλους
“πυρὰς ἀνάψαντες ζῶντας τοὺς βλασφήμους κατέκαιον”».] -
αγαπητέ μου φίλε συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις. το θέμα είναι τι άποψη έχεις για την διδασκαλία του χριστού όπως μας μεταφέρεται σήμερα? συμφωνείς? όσο για το ότι η παλαιά διαθήκη ιδίως είναι εβραική μυθολογία και μάλιστα με εααφορές ανθενλληνικές ομοίως συμφωνώ
-
Πιστεύω μια και ανέφερες τον κωνσταντινο πως όλοι ξέρουμε τι έκανε η μάνα του η ελενη για να τον ανεβάσει στον θρόνο,ποιον σκότωσε ,και μετά το παπαδαριό τους έκανε άγιους γιατί μετά από όλους τους φόνους και τις δολοπλοκίες έγιναν χριστιανοί.
-
δεν θα διαφωνήσω. είναι άλλωστε καταγεγραμμένη ιστορία. ο χριστιανισμός επιλκέχθηκε ως νέα πίστη προκειμένου να λειτουργήσει ενοποιητικά για τη νέα αυτοκρατορία με τη μεταφορά της πρωτεύουσας το 330 στην Πόλη ή νέα Ρώμη. μάλιστα εν πολλοίς αυτό που σήμερα ονομάζουμε ευαγγέλια ήταν ένα εκτενές copy paste από μια συλλογή κειμένων της εποχής κατ εντολή του αυτοκράτορα. πολλοί υποστηρίζουν ότι η μορφή του εθανθρώπου όπως την γνωρίζουμε σμυλεύτηκε με πολύ πρσεκτική επιλογή κειμένων και απόκρυψη άλλων. ομοίως όμως εγκλήματα μεγάλα έκανν και οι ειδωλολάτρες αυτοκράτορες πάλι με τις ευλογίες των θεών τους.
-
Ο χρήστης dim75 έγραψε:
αγαπητέ μου φίλε συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις. το θέμα είναι** τι άποψη έχεις για την διδασκαλία του χριστού όπως μας μεταφέρεται σήμερα? συμφωνείς?** όσο για το ότι η παλαιά διαθήκη ιδίως είναι εβραική μυθολογία και μάλιστα με εααφορές ανθενλληνικές ομοίως συμφωνώH βάση της θρησκείας του χριστιανισμού και γενικότερα οι απαρχές της ορίζονται απ την βίβλο,σωστά?
Αν αυτό το τερατούργημα (η βίβλος) είναι θεόπνευστη ή όχι,αφήνω να το σχολιάσουν οι πιστοί.
Αυτό λοιπόν το τερατούργημα αποτέλεσε και τη βάση του μουσουλμανισμού αλλά και της ιουδαικής θρησκείας,κοινώς αδερφάκια!
Οι εβραίοι αντιλήφθηκαν ότι το ποιό πετυχημένο εξουσιαστικό μέσο είναι η θρησκεία,και μέσω αυτής κατάφεραν να εξουσιάσουν ανατολή(ισλάμ) και ειδικότερα δύση(χριστιανισμός) δια πυρός και σιδήρου.
Η θρησκεία των εβραίων είναι το χρήμα,όλα τα άλλα που παρουσάζουν είναι η βιτρίνα.
Εγώ δε θα αντιπαρατεθώ για το αν ο χριστός ήταν υπαρκτό ή μη πρόσωπο,αν και αυτό προκύπτει μόνο σε θρησκευτικό επίπεδο κι όχι ιστορικά εγώ θα το δεχτώ,δεν έχω λόγο άλλωστε να υποστηρίξω το αντίθετο.
Οπως δε θα διαφωνήσω και με τα απλά αλλά και τυπικά κυρήγματα του στυλ 'αγαπατε αλλήλους' κλπ.
Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορώ να δεχτώ τη θεικότητα ενός ανθρώπου από απλά κυρήγματα τα οποία διατυπώθηκαν αιώνες πριν από Ελληνες φιλοσόφους και διανοούμενους (προφανώς είχαν ποιό θεικό χάρισμα απ τον χριστό) που συν τοις άλλοις αποτελούσαν βασικά πιστεύω για την ανάπτυξη μιας σύγχρονης κοινωνίας,αν αντιθέση με τους εβραιοταλιμπάν που προφανώς τα απλά πράγματα τους φάνταζαν εξωκοσμικά.
Από κει και πέρα η ύπαρξη του χριστού αποτέλεσε τη βάση για την εδραίωση του χριστιανισμού και επίσημα πλέον,βρήκαν τον άνθρωπο δηλ μέσω του οποίου θα έχτιζαν το ποίο βάρβαρο κι εξουσιαστικό δόγμα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Τα θαύματα σαφώς και δεν υπήρξαν ποτέ,αυτά ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας των πιστών όπως και το άγιο φως και τόσα άλλα για τα οποία και επίσημα θρησκευτικοί παράγοντες πλέον ερχόμενοι σε αντίθεση με τον σκεπτικισμό και την επιστήμη παραδέχονται την απάτη του αγίου φωτός που ήταν ανύπαρκτη για 10 αιώνες περίπου. -
-
οτι και να λετε εγω θα συνεχισω να πιστευω στον Χριστο.
-
Ο χρήστης dim75 έγραψε:
δεν θα διαφωνήσω. είναι άλλωστε καταγεγραμμένη ιστορία. ο χριστιανισμός επιλκέχθηκε ως νέα πίστη προκειμένου να λειτουργήσει ενοποιητικά για τη νέα αυτοκρατορία με τη μεταφορά της πρωτεύουσας το 330 στην Πόλη ή νέα Ρώμη. μάλιστα εν πολλοίς αυτό που σήμερα ονομάζουμε ευαγγέλια ήταν ένα εκτενές copy paste από μια συλλογή κειμένων της εποχής κατ εντολή του αυτοκράτορα. πολλοί υποστηρίζουν ότι η μορφή του εθανθρώπου όπως την γνωρίζουμε σμυλεύτηκε με πολύ πρσεκτική επιλογή κειμένων και απόκρυψη άλλων.....Kατ' αρχήν πως ορίζετε την έννοια 'ειδολωλάτρης' για να χαρακτηρίσετε έναν πολιτισμό και εν γένη υποτιμητικά τα πιστεύω του?
Οι χριστιανοί αδυνατείτε να τραβήξτε μια νοητή διαχωριστική γραμμή μεταξύ μυθολογίας και πραγματικότητας.
Σαφώς και δεν ήταν ειδολωλάτρες,όλα ήταν συμβολικά αλλά αυτό δεν μπορεί να το δεχτεί σε επίπεδο νοημοσύνης καμία μονοθειστική θρησκεία.
Εκεί βλέπεις είναι και η μεγαλύτερη διαφορά,στην ελευθερία σκέψης εν αντιθέση με τον προσυλιτισμό.
Και να σε ρωτήσω και το άλλο.
Ποιός τους φώναξε να μας σώσουν απ τις δήθεν αμαρτίες?
Θέλαμε νταβαντζή πάνω απ το κεφάλι μας?
Η έχετε την εντύπωση ότι ήρθαν οι ψευτοκύρηκες του χριστιανισμού και σε χρόνο μιλισεκόντ άλλαξαν θρησκεία και ιδανικά οι Ελληνες?
Επεσε πολύ αίμα φίλε μου μα πολύ αίμα γιατί τα παραμύθια δεν τα πίστευαν ούτε οι ίδιοι.....Και μιας και μίλησες για σμίλευση περί κειμενων να σου θυμίσω και τον αφανισμό των Ναιτών Ιπποτών εν μια νυκτι απ τους υπηρέτες της θρησκείας της αγάπης (συν τα άπειρα εγκλήματα που διέπραξαν) καθότι είχαν στην κατοχή τους χριστιανικά βιβλία τα οποία προφανώς δεν βόλευαν στο δόγμα που είχαν ήδη προκατασκευάσει και διαμορφώσει στα σημεία ανά τακτά χρομικά διαστήματα στις συνόδους τους.
ομοίως όμως εγκλήματα μεγάλα έκανν και οι ειδωλολάτρες αυτοκράτορες πάλι με τις ευλογίες των θεών τους
Ποιοί διέπραξαν εγκλήματα εναντίων των χριστιανών?
Προφανώς μιλάς για τα πρώτα τους χρόνια εξάπλωσης στη Ρώμη μιας και συμπεριφερόταν ως οι ταλιμπαν της εποχής.
Απ την άλλη μου αρέσει η επιχειρηματολογία σας του στυλ 'μα και οι άλλοι έσφαζαν'
Οτι ήθελε ας έκανε ο κάθε λαός,θρησκευτικούς νταβαντζήδες δεν ήθελε κανείς τους.
Οι Αιγύπτιοι είχαν τον Θεό Αμμωνα και γ@μούσαν κι έδερναν,δες πως τους κατάντησαν (κι εμας μαζί) οι εβραιοταλιμπάν σήμερα. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
οτι και να λετε εγω θα συνεχισω να πιστευω στον Χριστο.Καμία αντίρρηση φίλε μου, και εγώ μαζί σου, αλλά είναι δικαίωμα μου να ρωτάω τι θέλουν τα πιάτα στο μοναστήρι
δεν μου αρέσει να με δουλεύουν ξεδιάντροπα. -
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
οτι και να λετε εγω θα συνεχισω να πιστευω στον Χριστο.
Καμία αντίρρηση φίλε μου, και εγώ μαζί σου, αλλά είναι δικαίωμα μου να ρωτάω τι θέλουν τα πιάτα στο μοναστήρι
Aκριβώς,σαφέστατα.
Κι όταν δεν υπάρχει επιχειρηματολογία (που δεν υπάρχει) βγαίνουν τα ξίφη του αποπροσανατολισμού και της λογοκρισίας. -
μαλιστα
-
Δεν νομίζω να πιστεύει κάποιος ότι τα δορυφορικά πιάτα στην ξυροποταμου έχουν ιερό σκοπό, ΤΖΟΝΤΕΣ του κερατά κατεβάζουν για να πισογλεντανε μετά, και να κάνουν και τις κομπίνες τους αλλά Βατοπέδι.
Ε ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΡΕ ΡΑΣΟΦΟΡΕΜΕΝΟΙ ΤΡΑΓΟΙ,ΟΥΣΤ ΡΕ -
μαλιστα -
Περιμένω αυτό που μου ει πες στο πμ φίλε g60 αλωστε εδώ στα αθενς οι τράγοι ζητούν όλες τις πλατείες,τις έχουν δηλώσει και στο κτηματολόγιο
-
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
Περιμένω αυτό που μου ει πες στο πμ φίλε g60 αλωστε εδώ στα αθενς οι τράγοι ζητούν όλες τις πλατείες,τις έχουν δηλώσει και στο κτηματολόγιοΜα είναι γνωστό,ζούμε σε εβραιοχριστιανικό καθεστώς που ούτε οι πολιτικοί δεν έχουν τα balls να σηκώσουν το ανάστημα μπροστά τους.
Θα ποστάρω την αλητεία τους σύντομα,τις επόμενες μέρες. -
εσυ θα ποσταρεις,το θεμα ειναι ποιος θα σε παρει στα σοβαρα
-
οτι και να λετε εγω θα συνεχισω να πιστευω στον Χριστο.Και το pc μου πιστεύει στον Tux,που είναι το πρόβλημα?
εσυ θα ποσταρεις,το θεμα ειναι ποιος θα σε παρει στα σοβαρα
Ο οποιοσδήποτε διαθέτει τον ελάχιστο βαθμό iq.
Τα στοιχεία των όσων παραθέτω είναι στη διάθεση του καθενός να τα επιβεβαιώσει,τα δε κείμενα μπορείς να τα βρείς στη βίβλο σου,σου έχω σε κάθε παράγραφο και τα σημεία για εύκολη εύρεση.
Διάψευσέ τα δημόσια..... -
αγαπητέ φίλε εδώ μέσα δεν μπήκες για να κάνεις διάλογο αλλά να κάνεις μειωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των υπολοίπων κραδαίνοντας τις γραφές επί των κεφαλών μας. ο φανατισμός όμως είναι κακός όποιο ένδυμα και αν φέρει είτε του σταυροφόρου είτε του ποσταρίσματος. ομοίως η επίδειξη εξυπνάδας και γνώσεων μάλλον καταδεικνύει ότι καμία απολύτως σχέση δεν έχεις με την αρχαία ελλάδα και όσα προπαγανδίζεις ότι υποστηρίζεις. εμείς μπορεί να είματσε αμαθείς αλλά χείρον της αμάθιας η ημιμάθια.
περίμενε το δία και τους άλους ελ να κατέβουν με τα χάλκινα βιβλία να κυνηγήσετε τους νεφελίμ και άσε εμάς να ζούμε εβραιοχριστιανικά όπως πιστεύεις και συ αρχαιοπρεπώς -
σωστος.
Περί εκκλησίας [#2]