-
Απο εδω
viewtopic.php?f=6&t=7071
-
Απο εδω
viewtopic.php?f=6&t=7071
-
Απο εδω
viewtopic.php?f=6&t=7071
-
Σε συνέχεια των προηγούμενων, θα κάνω μόνο ένα μικρό σχόλιο:
Οποιος θεωρεί ότι η διαφορά μεταξύ ασυμπίεστου (CD/WAV) και σωστά συμπιεσμένου φορμάτ ήχου (πχ 192kbps mp3) σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο που δεν έχει σωστό ηχοσύστημα φαίνεται εύκολα, είναι απλά γελασμένος. Οποιος θεωρεί ότι δεν αξίζει να ανταλλάξεις την 'ποιότητα' του cd με την ευκολία και χωρητικότητα που δίνει ένα φορητό mp3-player με καλά αρχεία, επίσης, είναι γελασμένος.
Και τα γράφει κάποιος που είναι από τους πιο κολλημένους με την ηχητική ποιότητα (αυτοί που ξέρουν με εμπιστεύονται, μέχρι και την τελευταία μου σταγόνα ).
Οπου σωστό ηχοσύστημα: σωστή πηγή, καλά μεγάφωνα, καλοί ενισχυτές και κυρίως και πάνω απ'όλα: σωστή ρύθμιση.
-
Σε συνέχεια της προηγούμενης κουβέντας κι εγώ (χασάπη koyk! ), περι Wav και CD Audio, όπως γράφει και η Wikipedia από τα link που παρέθεσε ο Storm:
Audio CDs do not use WAV as their sound format, using instead Red Book audio. The commonality is that both audio CDs and WAV files have the audio data encoded in PCM. WAV is a data file format for a computer to use that can't be understood by CD players directly. To record WAV files to an Audio CD the file headers must be stripped and the remaining PCM data written directly to the disc as individual tracks with zero padding added to match the CD's sector size.Που πάει να πει πως τελικώς η πληροφορία του CD Audio είναι η ίδια που έχει το WAV αρχείο, απλώς έχει κρατήσει μόνον τα data που αφορούν τον ήχο και έχει πετάξει header που έχει το WAV για να βάλει άλλα EDC/ECC (Error Correction / Error Detection Code). Με απλά λόγια η πληροφορία είναι η ίδια, απλώς αλλάζουν οι κώδικες εύρεσης και διόρθωσης λαθών.
Βέβαια το τελευταίο, σχετικό είναι, αφού το WAV κάθε άλλο παρά στανταρντ πρότυπο είναι, αφού υπάρχουν ΜΠΟΛΙΚΟΙ διαφορετικοί headers εκεί έξω (μου έβγαλε την πίστη στην διπλωματική μου αυτή η ), οπότε παίζει λίγο το πράγμα...
Πάντως αυτό που εννοούσα , είναι πως και τα δύο format , είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα, θυμάμαι πως κυκλοφορούσε κάποια στιγμή κι ένα προγραμματάκι που ουσιαστικά έβλεπε το CD Audio σαν αρχεία WAV (και όχι σαν συντομεύσεις όπως το δείχνει κανονικά...) και έκανες drag n' drop και σου τα έφερνε στον υπολογιστή σαν αρχεία. Δεν μιλώ για Audiograbber κλπ, ένα απλό .dll ήταν και ουσιαστικά αντί να κάνει grabbing, έκανε copy. Πάνε χρόνια που δεν έχω ασχοληθεί μ' αυτά και δεν τα θυμάμαι, πάντως δεν νομίζω να κάνω τόσο ...τεράστιο λάθος!Όσοι δεν με πιστεύουν πάντως, ας δοκιμάσουν να φτιάξουν πχ με το Nero ένα Audio CD από την αρχή: αν ρίξετε στο compilation μερικά WAV θα δείτε πως δεν θα περάσει καθόλου χρόνος για να ...καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Δεν κάνει κάποια μετατροπή δηλαδή. Αντιθέτως, αν ρίξετε ΜΡ3 θ'αργήσει λίγο για κάθε κομμάτι, επειδή το μετατρέπει σε WAV. Τα WAV κατόπιν γράφονται σε CD Audio δισκάκι. Αν το γράφατε σε CD-ROM, ενώ η ποιότητα θα ήταν ίδια, θα το διάβαζε ο υπολογιστής, αλλά όχι και ένα επιτραπέζιο CD.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Πάντως αυτό που εννοούσα , είναι πως και τα δύο format , είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα, θυμάμαι πως κυκλοφορούσε κάποια στιγμή κι ένα προγραμματάκι που ουσιαστικά έβλεπε το CD Audio σαν αρχεία WAV (και όχι σαν συντομεύσεις όπως το δείχνει κανονικά...) και έκανες drag n' drop και σου τα έφερνε στον υπολογιστή σαν αρχεία. Δεν μιλώ για Audiograbber κλπ, ένα απλό .dll ήταν και ουσιαστικά αντί να κάνει grabbing, έκανε copy. Πάνε χρόνια που δεν έχω ασχοληθεί μ' αυτά και δεν τα θυμάμαι, πάντως δεν νομίζω να κάνω τόσο ...τεράστιο λάθος!Αν ήταν έτσι θα κατέστρεφες όλο το μάρκετινγκ για τα μονόμπιτα, δεκαεξάμπιτα και τις υπερδειγματοληψίες των Σιντί πλέιερς.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πάντως αυτό που εννοούσα , είναι πως και τα δύο format , είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα, θυμάμαι πως κυκλοφορούσε κάποια στιγμή κι ένα προγραμματάκι που ουσιαστικά έβλεπε το CD Audio σαν αρχεία WAV (και όχι σαν συντομεύσεις όπως το δείχνει κανονικά...) και έκανες drag n' drop και σου τα έφερνε στον υπολογιστή σαν αρχεία. Δεν μιλώ για Audiograbber κλπ, ένα απλό .dll ήταν και ουσιαστικά αντί να κάνει grabbing, έκανε copy. Πάνε χρόνια που δεν έχω ασχοληθεί μ' αυτά και δεν τα θυμάμαι, πάντως δεν νομίζω να κάνω τόσο ...τεράστιο λάθος!
Αν ήταν έτσι θα κατέστρεφες όλο το μάρκετινγκ για τα μονόμπιτα, δεκαεξάμπιτα και τις υπερδειγματοληψίες των Σιντί πλέιερς.
χε!χε! σωστός ...
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Σε συνέχεια των προηγούμενων, θα κάνω μόνο ένα μικρό σχόλιο:
....Σωστός ...
-
τι να μας πει τωρα κι ο νικολας...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πάντως αυτό που εννοούσα , είναι πως και τα δύο format , είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα, θυμάμαι πως κυκλοφορούσε κάποια στιγμή κι ένα προγραμματάκι που ουσιαστικά έβλεπε το CD Audio σαν αρχεία WAV (και όχι σαν συντομεύσεις όπως το δείχνει κανονικά...) και έκανες drag n' drop και σου τα έφερνε στον υπολογιστή σαν αρχεία. Δεν μιλώ για Audiograbber κλπ, ένα απλό .dll ήταν και ουσιαστικά αντί να κάνει grabbing, έκανε copy. Πάνε χρόνια που δεν έχω ασχοληθεί μ' αυτά και δεν τα θυμάμαι, πάντως δεν νομίζω να κάνω τόσο ...τεράστιο λάθος!
Αν ήταν έτσι θα κατέστρεφες όλο το μάρκετινγκ για τα μονόμπιτα, δεκαεξάμπιτα και τις υπερδειγματοληψίες των Σιντί πλέιερς.
Δεν νομίζω...
Αυτά αφορούν την αποκωδικοποίηση και δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που έγραψα.
Υπάρχουν αποκωδικοποιητές είτε συμβατικοί (16bit, 24 bit κ.ο.κ) όπως και οι φθηνότεροι 1-bit που χρησιμοποιούν υπερδειγματοληψία (κατά Σδ , αν τα λέω σωστά). -
Δύο ερωτήσεις.
-
Navigation, για ΜΧ-5, με οθόνη στην κεντρική κονσόλα τι προτάσεις υπάρχουν?
-
Για Scirocco, τι προτείνουμε για σύστημα με αναδιπλούμενη οθόνη?
-
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
ΥΓ: 275€ δεν ήταν λίγα για πηγή, πριν από 3 χρόνια.
Επανέρχομαι στα του ήχου στο Lancia...
Η ηχομόνωση αποδείχτηκε πιο ακριβή από την τσιγκουνιά μου, και την άφησα στην άκρη...
Αλλά δεν έμεινα με σταυρωμένα χέρια. Αποκατέστησα τη βλακεία που είχα κάνει με την αγορά του radio-cd μου πριν από 3 χρόνια...
Μιλάμε για αυτό εδώ:
Που αγοράστηκε με γνώμονα την πλήρη αλλαγή των χρωμάτων (για να ταιριάζει με το κόκκινο που έχει το Υ...) , αλλά και την ύπαρξη του bluetooth. Το τελευταίο δεν το χρησιμοποιώ εδώ και καιρό, μιας και βλέπει μία συσκευή μόνον, χρησιμοποιώ το Plantronics ακουστικό που βλέπει 2 (προσωπικό και εταιρικό κινητό).Το πρόβλημα που θεώρησα πως δεν με αφορούσε, ήταν η έλλειψη USB. Είχε AUX-in κι εγώ θεωρούσα πως μου κάνει και είναι μια χαρά... Αλλά τώρα κατάλαβα πως έλεγα βλακείες...
Γι αυτό και η λύση εδόθη από την ίδια την Pioneer, με το εργοστασιακό module επέκτασης:
Αγοράστηκε από Ebay, αντί 65€ με την αποστολή.
Στην Ελλάδα, η τιμή του είναι κάτι παραπάνω από διπλάσια!Το τοποθέτησα σήμερα, ήταν απλούστατη η διαδικασία, βγάζεις το radio-CD, κουμπώνεις το καλώδιο σύνδεσης στην υποδοχή της σιντιέρας, συνδέεις και την παροχή στην ίδια παροχή που παίρνει το radio-cd και είσαι έτοιμος! Αρκεί να μην έχεις ...καμμένη ασφάλεια, που με έβαλε και έψαχνα σαν χαζός γιατί δεν παίζει! Ευτυχώς είναι οι κλασικές μανδαλωτές μεγάλου μήκους αυτοκινήτου, 3Α και είχα πλήρες σετ στο αυτοκίνητο, δια παν ενδεχόμενον. Θα πρέπει ν' αγοράσω ένα πολύμετρο, δεν λέει να ταλαιπωρούμαι για χαζομάρες άλλη φορά!
Το τοποθέτησα στο ντουλαπάκι και το στερέωσα με velcro που είχε στην συσκευασία. Η δοκιμή πέτυχε, διάβασε το φλασάκι και βρήκε μόνο του ποιοι φάκελοι είχαν ΜΡ3 μέσα. Παίζει και WMA επίσης. Θέλει λίγο διάβασμα το manual για τον χειρισμό, αλλά έχει όλη την λειτουργικότητα που χρειάζεσαι. Αν κάποιος έχει κάποια συσκευή Pioneer χωρίς USB, αξίζει τον κόπο. Όχι όμως από Ελλάδα, συμφέρει ν' αγοράσεις καινούριο!
-
μία ερώτηση και απο μένα
πώς μπορώ να αποκτήσω usb θύρα (με την πηγή να διαβάζει τους τίτλους των αρχείων)
σε ένα Golf VI με το στοκ RCD-310 ???Εναλλακτικά, ποιές άλλες πηγές μπορώ να βάλω με όσο το δυνατό μικρότερο κόστος?
-
Δυστυχως αναγκαζομαι παιδια να αντικαταστισω την εργοστασιακη πηγη,με την ευκαιρια και ηχεια και οντας ασχετος εχω μια βασικη ερωτηση,οταν μια πηγη λεει οτι βγαζει Maximum Power 4Χ50watt και Output Power 430watt ,εννοει οτι βγαζει για καθε ηχειο και τουιτερ 50 και 30watt αντιστοιχα ε?Οποτε αμα παρω ηχεια/τουιτερ που βγαζουν 120 watts max πανε χαμενα και θελουν ενισχυτη?βοηθηστε λιγο να ξεστραβωθω,και αμα εχετε να προτεινεται τιποτα καλοδεχουμενο
-
Εννοεί πως σε κάθε κανάλι βγάζει τα συγκεκριμένα watt.
Δεν γίνεται να μοιράσει άλλα watt στο tweeter και άλλα στο woofer.
Ας μην (ξανα)αρχίσουμε την κουβέντα , αλλά σε γενικές γραμμές, ένας ενισχυτής θα παίξει καλύτερα τα μεγάφωνα από την πηγή. -
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
...οταν μια πηγη λεει οτι βγαζει Maximum Power 4Χ50watt και Output Power 430watt ,εννοει οτι βγαζει για καθε ηχειο και τουιτερ 50 και 30watt αντιστοιχα ε?Οποτε αμα παρω ηχεια/τουιτερ που βγαζουν 120 watts max πανε χαμενα και θελουν ενισχυτη?βοηθηστε λιγο να ξεστραβωθω,και αμα εχετε να προτεινεται τιποτα καλοδεχουμενοΆλλο 4x50 και άλλο 450....
Τα στοιχεία που αναφέρεις δεν επαρκούν. Τα watts μετριούνται με διάφορους τρόπους σε διάφορες συνθήκες που καλό είναι να αναφέρεις.... και δεν είναι καθόλου ισοδύναμα, οι διαφορές μάλιστα μπορεί να είναι τεράστιες...
Οι ενισχυτές μπορούν να βγάλουν μέχρι την ισχύ που λένε (μετρημένη όπως λένε και στις συνθήκες που λένε). Η κατανάλωση του ενισχυτή όμως μπορεί να είναι άλλο πράμα...Το ηχείο αποτελείται από μεγάφωνα. Τα μεγάφωνα ανάλογα με το εύρος των συχνοτήτων που μπορούν αποδοτικά να αναπαράγουν διακρίνονται σε πχ γούφερ και τουίτερ (και υπογούφερ και μιντρεντζ και σούπερτουίτερ κλπ). Ο ενισχυτής αυτός έχει 4 ισοδύναμες εξόδους. Το τί και πόσα ηχεία θα βάλεις σε κάθε έξοδο εσύ το ξέρεις... Με τη χρήση παθητικών κροσόβερ μετά τον ενισχυτή μπορείς σε κάθε κανάλι να αντιστοιχεί 1 ή 2 ή 3 ή περισσότερα μεγάφωνα διαφόρων τύπων...
Τα ηχεία σαν παθητικά στοιχεία δεν βγάζουν ισχύ αλλά αντέχουν ισχύ μέχρι να καούνε. Παρόλα αυτά είναι συχνά δυνατό να καούν από σχετικά αδύνατο ενισχυτή εφόσον αυτός παραμορφώνει. Δεν είναι αλεξίσφαιρα λοιπόν τα 120 τουίτερ με 50 ενισχυτή... Καλύτερα μεγαλύτερος ενισχυτής που να μην παραμορφώνει παρά μικρός που να ζορίζεται για να βγάλει την ίδια ισχύ, ο δεύτερος κινδυνεύει περισσότερο να κάψει το τουίτερ.
Γενικά το να αγοράζεις ηχεία με την αντοχή σε βάτ δεν θεωρείται ο σωστός τρόπος για γενική χρήση... Το πόσο δυνατά ακούγονται έχει περισσότερο να κάνει με την ευαισθησία του και μετά με την ισχύ που τους εφαρμόζεται. Η ποιότητα του ήχου που θα παράγουν δεν έχει να κάνει ούτε με την αντοχή σε ισχύ ούτε με την ευαισθησία αλλά με την κατασκευή τους και τις επιλογές του κατασκευαστή. Άρα αυτό θέλεις και αυτό πληρώνεις και όχι τα βάτ. -
Ευχαριστω για τις απαντησεις κατι αρχιζω να καταλαβαινω,επειδη τα κανατε ποιο συνθετα τα πραγματα ,και εχω ακουσει οτι και καλα τα φοκαλ ειναι σουπερ ντουπερ ουαου αυτα ειναι καλα?Παραπανω δε μπορω να δωσω
http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=6814
Εχετε να προτεινεται απο αυτη τη λιστα κατι αλλο(φθηνοτερο )που να εχει και τουιτερ?
http://www.kalogeropoulos.gr/ProductLis ... &ORDERBY=3
-
Ο χρήστης teodor_ch έγραψε:
μία ερώτηση και απο μέναπώς μπορώ να αποκτήσω usb θύρα (με την πηγή να διαβάζει τους τίτλους των αρχείων)
σε ένα Golf VI με το στοκ RCD-310 ???Εναλλακτικά, ποιές άλλες πηγές μπορώ να βάλω με όσο το δυνατό μικρότερο κόστος?
καμιά βοήθεια?
-
Φίλοι καλησπέρα. Θα ήθελα να βάλω σε saab 9.3 που έχω, αφτερμαρκετ multimedia center kai me gps. Έχω ρωτήσει ston kalogeropoylo (http://www.kalogeropoulos.gr) για την οθονη KENWOOD DDX-8024BT me navibox 7 (http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=9034), δεδομένου ότι θέλω ελληνικά και όχι greekglish, και είναι πολύ καλή τόσο η οθόνη όσο και το destinator 7 (το κορυφαίο νομίζω) και μου είπε τιμή (για να συνεργάζονται και τα εργοστασιακά χειριστήρια με την οθόνη) 2000 ευρώ, και χωρίς έλεγχο από τιμόνι 1450.
- Ξέρει κανείς κάτι διαφορετικό (πιο φθηνό ή πιο καλό) προς Θεσσαλονίκη μεριά (site?)? Κάποια άλλη πρόταση?
- Αξίζει να αλλάξω το εξαρι ραδιοcd που ταιριάζει και πολύ όμορφα στο αυτοκίνητο? Από την άλλη είναι μια επένδυση για το αυτοκίνητο και ταιριάζει αρκετά καλά (βλ. φωτο εδώ http://www.kalogeropoulos.gr/displayPro ... ITMID=8592 -πάλι από καλογερόπουλο- σε άλλο saab 9.3, multimedia KENWOOD)
- Εάν επιλέξω να χειρίζομαι την οθόνη του multimedia από τα εργοστασιακά χειριστήρια (τιμονιού) έχω την εντύπωση ότι πρέπει να βάλει πλακέτα στον εγκέφαλο. Θα συνεχίζει να με καλύπτει η εροστασιακή εγγύηση? Για τις λοιπές φίσες, καλώδια, can bus που θα μπουν στο αυτοκίνητο Θα συνεχίζει να με καλύπτει η εγγύηση? έχει σημασία εάν όλα αυτά έχουν τα ταμπελάκια τους ή όχι?
Ευχαριστώ για την ανοχή σας και όποιος μπορεί ας βοηθήσει με μια γνώμη
-
Ρε παιδες, που μπορω να βρω ενα απλο ραδιοcd που να παιζει mp3 και να μην φτιαχνει καφεδες κλπ κλπ;
Βλεπω κατι νουμερα που δεν θα τα δωσω με την καμια! Καμια 80αρα το πολυ διαθετω για αυτο το θεμα...
Και θελω και να ειναι οκ για το παλιο Fiat Bravo!
Car audio [#2]