-
Με «καλύτερα ηχεία» και «καινούργια πηγή» θα ήταν αρκετά απίθανο να μην «κάνεις δουλειά».
H ερώτηση που κάνεις είναι πολύ γενική, οπότε και η απάντηση πολύ εύκολη, όπως καταλαβαίνεις.
-
θέλω να πώ οτι δέν εχω τρελές απαιτήσεις σε ενταση όσο σε ποιοτητα.
τι πρεπει να βάλω ωστε να μήν χρειαστώ ενηχυτες 2η μπαταρια κτλ κτλ.
Θελω ας πουμε να πάρω ηχεια πηγη αντε και ενα γουφερ, αλλα δέν ξέρω τη ηχεια το πηγη και τι γουφερ.
διαβάζω για ηχεια 2 δρομον 3 δρομον τι πρεπει να πάρω? -
Αν δεν βάλεις ενισχυτή, ξέχνα τα καλύτερα μεγάφωνα, και ειδικά το γούφερ (subwoofer μάλλον εννοείς).
Κάποιες παλιές πηγές Pioneer μπορούσαν να παίξουν ένα μικρό sub, αλλά δεν ξέρω με τις καινούργιες τι γίνεται. -
Οκ.ας πουμε οτι πέρνω ενισχυτή.
οποτε λέμε μια πηγή που να έχει πχ 4 εξώδους 2 για τα μπροστά ηχεια και 1 για το γουφερ..πίσο δέν θα αλλάξω τίποτα.
ο ενισχυτης πρεπει να είναι ενας η μου κάνουν αυτοι που είναι σέτ με ηχεια ενας μικρός ενισχυτης σε κάθε ηχείο+ ενας ενισχυτης στο γουφερ?
ας πουμε οτι πέρνω μια πηγη που βγάζει 50watt ana έξοδο οποτε πέρνω ηχεια πάνω απο 50 watt συνδέω πηγη ενισχυτη ηχειο και πηγη ενισχυτη γούφερ και ειμαι ετοιμος?
θα ηπάρχει αισθητό αποτέλεσμα?δέν μιλάω για εργαλεία 100-200 ευρο αλλα για φτινότερα..αν ειναι να μή κάνω δουλεια και να ειναι μάπα να πάρω ενα σετ ηχεια απο mediamarkt να ξεμπερδευω ισα ισα να μην τρίζει και να παίζει λιγο καλύτερα.
δέν υπάρχουν ηχεία που να βγάζουν μπάσο ηχο καθαρό?το λέω για να αποφύγω να βάλω γούφερ. -
Βάλε JBL ή FOCAL δύο δρόμων και θα είσαι μια χαρά.
Επειδή δεν ξέρω τι αυτοκίνητο έχεις, πιθανά να αξίζει το κόπο και μία ηχομόνωση στις πόρτες.
υ.γ. αν θέλεις σώνει και καλά σαμπάκι στο πορτμπαγκάζ βάλε ένα ενεργό SUB για να μην μπλέκεις με ενισχυτές κλπ...
-
ενεργο οταν λές ενωείς να μην θέλει ενυσχητη?εχεις κάποιο να μου προτεινεις?
-
giannis_007,
Αφου 'το εχεις' με τα κατσαβιδια ρε μαστορα, βγαλε την ταπετσαρια της πορτας εκει που τριζει να δεις:
- τι ηχεια δεχεται (διαμετρο, που ειναι οι βασεις για βιδωμα , ποσες ειναι, αν ειναι αυτα που εχει 2 δρομων κλπ)
- αν εχει φαει τρακο ή εχει φυγει καμμια βιδα να την βαλεις στη θεση της.
και μετα αν δεν στρωσει κρινε τι μπορεις να αγορασεις με τα στοιχεια που θα μαζεψεις και με τα οικονομικα σου.
Μπορει με ενα απλο ζευγαρακι χαζοηχεια 50€-80€ συνολο και μια ωρα μαστορεμα (και πολυ λεω)να κανεις τη δουλεια σου χωρις να χρειαστεις μαγικα πραγματα, καλύτερα απο τα μαμισια θα ειναι (ετσι νομιζω)
Ασε που μπορει να σου βρουν και οι εδω γνωριζοντες καποια καλα στη διασταση που θα εχεις. -
την πόρτα την εχω ανοίξει ηδη και εβγαλα έξω το ηχειο τσεκαρα ολο το μέρος το τρίξιμο ειναι απο το ηχειο.
εχει κάτω στην πόρτα 1 ηχείο με 3 βίδες διαστασεις δέν κράτησα και έχει και ενα πολύ μικρό ηχειακι πάνω εκει που ειναι οι καθρέπτες.
Οποτε αρχικα να τα βγάλω εξω και τα 2 ωστε να πάρω αντιστοιχες διαστάσεις?
το οτι εχει αυτα τα 2 σημένει οτι είναι 2 δρόμον?απλά το πάνω ειναι αρκετα μιικρό. -
Ο χρήστης giannis_007 έγραψε:
την πόρτα την εχω ανοίξει ηδη και εβγαλα έξω το ηχειο τσεκαρα ολο το μέρος το τρίξιμο ειναι απο το ηχειο.
εχει κάτω στην πόρτα 1 ηχείο με 3 βίδες διαστασεις δέν κράτησα και έχει και ενα πολύ μικρό ηχειακι πάνω εκει που ειναι οι καθρέπτες.
Οποτε αρχικα να τα βγάλω εξω και τα 2 ωστε να πάρω αντιστοιχες διαστάσεις?
το οτι εχει αυτα τα 2 σημένει οτι είναι 2 δρόμον?απλά το πάνω ειναι αρκετα μιικρό.Λογικα το πανω ειναι τουϊτερ και το κατω γουφερ. Για να τριζει μαλλον τα εχει παιξει
2 δρομων σημαινει οτι το ιδιο ηχειο εχει και γουφερ και τουιτερ
Δες αν παιζουν τα τουιτερ, δες αν το μπασο στο ραδιοσιντι ειναι χαμηλωμενο. -
ενεργο οταν λές ενωείς να μην θέλει ενυσχητη?εχεις κάποιο να μου προτεινεις?Εγώ είχα το παρακάτω.
Το θεωρώ πολύ καλή επιλογή και φυσικά βγάζει πολύ μπάσο:
http://www.odes.gr/shop/car-marine/car- ... -timi.htmlΤα ενεργά sub έχουν ενσωματωμένο ενισχυτή.
-
Να τα παρουμε ενα ενα. Δεν ξερω τι ηχεια και που τα εχει το corsa. Υποθετω 2 στο ταμπλο και 2 στις μπροστινες πορτες. Η πηγη ειναι το παν για το ηχοσυνολο. Παλιες συνταγες αλλα δεν νομιζω να αλλαξανε. Για γουφερ, σαμπ-γουφερ θες ενισχυτη. Με την πηγη μπορεις να δωσεις στα 4 μπροστινα. Καλα ειναι να εχει 2 τουιτερ στο ταμπλο για ψηλα και 2 ηχεια στις πορτες για μεσαια και χαμηλα. Αυτη ειναι μια απλη προταση.
Για γουφερ, σαμπ τεσπα, πολλες πηγες βγαζουν εξοδο για ενισχυτη. Βαζεις πισω εναν 4καναλο (4χ100). Τραβας απο την πηγη γραμμη για τον ενισχυτη πισω. Δινεις 2καναλια στο σαμπ (350w) που θα το κανεις σε κουτι, ξυλινο και τα αλλα δυο καναλια πανε σε 2 οβαλ 3δρομων ηχεια (200w - 300w) που τα βαζεις στην καπελιερα. Εδω εχεις ενα μπασατο ωραιο ηχοσυνολο. Me αυτα τα watt σε ενισχυτη και οβαλ ηχεια δεν θες μπαταρια. Ομως, Χρειαζεσαι καλη καλωδιωση απο πηγη για τα οβαλ και τον ενυσχητη και πεταμα της εργοστασιακης απο πεπιεσμενο χαρτι ή κατι παρομοιο καπελιερας. Σου φτιαχνουν μια απο ξυλο, την ντυνουν με υφασμα, ανοιγουν για τα οβαλ τρυπες. Η μανησια θα κανει κοιλια και θα κοπαναει πολυ. Ολα αυτα ομως κοστιζουν. Το ενεργο και αυτο ειναι καλη λυση, κοστιζει ομως και αυτο γιατι πληρωνεις 2 σε ενα. Γουφερ και ενισχυτη. Μια αλλη λυση ειναι τα διαιρουμενα ηχεια που και αυτα θελουν ενισχυτη και μπαινουν στην καπελιερα.
Με 200 ευρω που λες κοιταξε για μια καλη πηγη και για 2 τουιτερ και 2 καλα ηχεια για τις πορτες μπροστα. Το sub-woofer πιανει χωρο στο πορτ-μπαγκαζ. Παλια τα βαζανε στην καπελιερα, αλλα εχανε σε αποδοση. Αναλογα με τα ποσα watt ειναι το σαμπ και ποσα λιτρα ειναι το πορτ μπαγκαζ ο μαστορας φτιαχνει το κουτι για να το βαλει. Απο μαρκες σημερα δεν ξερω τι παιζει. Εγω επελεγα rockford και pioneer. -
με βλέπω για την απλή λύση..δέν εχω σκοπώ να κανω καγκουριες ενα απλό καλό ηχοσυστημα να εχω βρε αδερφέ που λέει ο λόγος..ολα αυτα με καλώδια ενισχυτές κουτια γουφερ κτλ κτλ δέν νομίζω να κάτσω να ασχοληθώ..
για αρχή θα βάλω μια πηγη η οποια να υποστηρίζει και γουφερ μαζί με τα 2 σέτ ηχεία και τουιτερ μπροστά μετα αν θελω θα δω πως θα πάει και θα βρώ και ένα γούφερ η θα φτιάξω και θα το κοτσάρω και αυτο με κανα ενισχυτη μόνο για το γούφερ οχι 4 κάναλο κτλ
τι λές?
ας βάλω τα 4 ηχεια μπροστα (2 τουιτερ και 2 ηχεια) και βλέπω το αποτελεσμα και πράτω. -
με βλέπω για την απλή λύση..δέν εχω σκοπώ να κανω καγκουριες ενα απλό καλό ηχοσυστημα να εχω βρε αδερφέ που λέει ο λόγος..ολα αυτα με καλώδια ενισχυτές κουτια γουφερ κτλ κτλ δέν νομίζω να κάτσω να ασχοληθώ..
για αρχή θα βάλω μια πηγη η οποια να υποστηρίζει και γουφερ μαζί με τα 2 σέτ ηχεία και τουιτερ μπροστά μετα αν θελω θα δω πως θα πάει και θα βρώ και ένα γούφερ η θα φτιάξω και θα το κοτσάρω και αυτο με κανα ενισχυτη μόνο για το γούφερ οχι 4 κάναλο κτλ
τι λές?
ας βάλω τα 4 ηχεια μπροστα (2 τουιτερ και 2 ηχεια) και βλέπω το αποτελεσμα και πράτω.Ναι μια χαρα σεταρισμα ειναι τα 2 τουτερακια και 2 ηχεια στην πορτα, καλα ποιοτικα ηχεια για να εχεις ομορφο ηχο.
Αν η πηγη ειναι καλη απο την αρχη, δεν χρειαζεται μετα οταν πας να κανεις αναβαθμιση με γουφερ να βαλεις αλλη πηγη. Τωρα για να βαλεις μονον γουφερ μετα. Κοιτα. Μπορει το γουφερ με τα δυνατα χαμηλα να πνιγει τα μεσαια και ψηλα που θα εχεις μονον μπροστα. Για αυτο βαζεις και 2 οβαλ ηχεια πισω ή διαιρουμενα, για να μην γεμισει η καμπινα μονον με τα χαμηλα του γουφερ. Δλδ να μην ακουγεται μονον το μπουμ μπουμ του γουφερ. Βαζεις και πισως ηχεια για να ισοροποησεις τα χαμηλα του γουφερ με τα μεσαια και ψηλα. Για αυτο οταν μιλας για γουφερ, ξερεις πως πρεπει να αρχισεις συμβιβασμους στον πορτ μπαγκαζ και να βαλεις το χερι στην τσεπη για να γινει δουλεια. Η καλωδιωση παιζει ρολο για να μην εχεις απωλειες. Θα τραβηξει γραμμη απο το κασετοφωνο, στα πλαγια του αυτοκινητου, θα το περασει το καλωδιο ή τα καλωδια, κατω απο το πισω καθισμα για να τα παει στο πορτ μπαγκαζ να τα συνδεσει με το γουφερ. Δλδ πεφτει λιγο ξεκοιλιασμα σε μοκετα κλπ. Αν ειναι καλος ο μαστορας δεν φαινονται αυτα.
Απο τον ενισχυτη μετα θα δωσει στο γουφερ και αλλα δυο καλωδια στα οβαλ στην καπελιερα την οποια δεν θα μπορεις να αφαιρεσεις, εκτος αν του πεις να τα κανει με κλιπσακια για να τα βγαζεις απο τα ηχεια οταν θες να βγαλεις την καπελιερα που με τα ηχεια δεν θα σου ειναι πουπουλο, αμα την κανει και ξυλινη... Μανουριαζεις μετα αν το θες να το φορτωνεις το πορτ μπαγκαζ Γιαννη. -
OK!οπότε αρχικά πάμε πηγή και 2 σετάκια μπροστά!
επηδή θα τα βάλω μόνος μου (κλασικά) δέν σκοπευω να αλλάξω καλώδια θα έχω απώλειες ποιότητας η δέν παιζει τόσο ρόλο που τα καλώδια μου είναι 12 χρονών?
αν είναι να αλλαχτούν και καλώδια εχει ιστορία και ξήλωμα μπόλικο μπρστά.. να αφήσω τα ίδια?
αυριο θα ξηλώσω αυτα που έχω να δώ διαστάσεις -
OK!οπότε αρχικά πάμε πηγή και 2 σετάκια μπροστά!
επηδή θα τα βάλω μόνος μου (κλασικά) δέν σκοπευω να αλλάξω καλώδια θα έχω απώλειες ποιότητας η δέν παιζει τόσο ρόλο που τα καλώδια μου είναι 12 χρονών?
αν είναι να αλλαχτούν και καλώδια εχει ιστορία και ξήλωμα μπόλικο μπρστά.. να αφήσω τα ίδια?
αυριο θα ξηλώσω αυτα που έχω να δώ διαστάσειςGia μπροστα δεν αλλαζεις τπτ απο καλωδια. Λεμε για πισω οταν βαλεις τπτ, τοτε παμε για καλωδιωση. Κοιτα εκτος αν κανενα καλωδιο ειναι κομμενο και δεν παιζει το ηχειο. Αλλιως μην πειραζεις τπτ.
-
Εβγαλα τα 2 μπροστά δεξια αυτα που ετριζαν, εχει το κάτω το μεγάλο πρόβλημα τελικά είναι κομμένη η μεμβράνη του!δέν το είχα προσέξει τότε που το ειχα ξαναβγάλει αν δέν το πιέσεις λίγο με τα δάχτυλο δέν φαίνεται!
οι διαστασεις πώς θα καταλάβω ποιές είναι θα το μετρήσω με μέτρο?
το πάνω είναι πολύ μικρό πάντος σε μέγεθος σάν μπαλάκι του γόλφ να φανταστείς και το κάτω αρκετά μεγαλύτερο απο την παλάμη μου!
ωραια αφου δέν θα αλλαχτούν καλώδια μπορώ ευκολα να τα περάσω μόνος μου!
το πολυ πολυ πάω mediamrkt τα πέρνω μαζί τα παλιά και βρίσκω ίδιες διστάσεις -
αναμεταξύ πίσο δέν έχω καθόλου ηχεία
-
Εβγαλα τα 2 μπροστά δεξια αυτα που ετριζαν, εχει το κάτω το μεγάλο πρόβλημα τελικά είναι κομμένη η μεμβράνη του!δέν το είχα προσέξει τότε που το ειχα ξαναβγάλει αν δέν το πιέσεις λίγο με τα δάχτυλο δέν φαίνεται!
οι διαστασεις πώς θα καταλάβω ποιές είναι θα το μετρήσω με μέτρο?
το πάνω είναι πολύ μικρό πάντος σε μέγεθος σάν μπαλάκι του γόλφ να φανταστείς και το κάτω αρκετά μεγαλύτερο απο την παλάμη μου!
το πολυ πολυ πάω mediamrkt τα πέρνω μαζί τα παλιά και βρίσκω ίδιες διστάσειςΓιαννη δεν τα εχω περασει μονος μου ποτε. Δεν ξερω πως μετρανε τις διαστασεις. Το μικρο σαν μπαλακι του γκολφ μαλλον ειναι το τουιτερ.
Ετσι ειναι τα τουιτερ. Στις πισω πορτες και στην καπελιερα ή εκει που παταει η καπελιερα δεξια και αριστερα. -
**οι διαστασεις πώς θα καταλάβω ποιές είναι θα το μετρήσω με μέτρο? **
το πολυ πολυ πάω mediamrkt τα πέρνω μαζί τα παλιά και βρίσκω ίδιες διστάσειςΓιαννη με απογοητευεις
μετρα διαμετρο ρε μαστορα αν ειναι στρογγυλα, ή ποση αποσταση εχουν οι απεναντι τρυπες βιδωματος μεταξυ τους αν ειναι 4 (λογικα τοσες θα ειναι), η πλατος και υψος αν ειναι οβάλΕπισης σημαντικο, βαλε πριν τα βγαλεις κατι να παιζει να δεις
- αν λειτουργουν ΤΩΡΑ τα τουιτερ και τα γουφερ. Αν η πηγη του αυτοκινητου δεν ειναι η original, μπορει να μην εχουν ενωθει πχ
- ΠΩΣ λειτουργου, βαλε ενα τραγουδι που ξερεις και δες πως παιζει
αφου κανες την αγορα σου, και την τοποθετηση, οσο χαζο και αν ακουγεται, δοκιμασε οτι ολα δουλευουν ΠΡΙΝ ξαναβαλεις την ταπετσαρια...
υποπτευομαι οτι και να αγορασεις οικονομικα, καλυτερα απο πριν θα παιζουν
δες το βιντεο, λεει πχ μην μπερδεψεις τα καλωδια 'θετικο' και 'αρνητικο'
-
εχει 3 βιδες οχι 4!
κυκλικά μόνο το ηχειο εχει 16 ποντους διαμετρο.
Car audio [#2]