-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ναι πριν βάλω ενισχυτή δεν υπήρχε θέμα. Η εργοστασιακή πηγή δεν έχει έξοδο προενίσχυσης και γι'αυτό πήρε σήμα από τα πίσω ηχεία.Αρα ολο το distortion (οσο μικροτερος αριθμος, τοσο καλυτερα) της πηγης και το S/N στην εξοδο των ηχειων της (οσο μεγαλυτερος, τοσο καλυτερα), το παιρνει ενισχυμενο και το ξαναενισχυει.
Ειναι η πιο πιθανη περιπτωση για το φυσημα, ειδικα αν η πηγη ειναι χαμηλης ποιοτητας-πιστοτητας .
Ευχομαι να λυσεις γρηγορα και οριστικα το προβλημα!
Edit: Μου φρεσκαρισες τη μνημη. Θα δωσω εξετασεις μηπως περασω και στη Β' Γυμνασιου. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Ευχομαι να λυσεις γρηγορα και οριστικα το προβλημα!
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Ανησυχώ μήπως φταίει ο ενισχυτής, ελπίζω όχι.
-
Κατέβασε πολύ το gain στον ενισχυτή - θα χρειάζεται να ανοίγεις πολύ την ένταση στην πηγή αλλά θα έχεις λιγότερο φύσημα.
-
Θα πάω στο μαγαζί να το δούμε το θέμα. Θα δοκιμάσουμε μία εξ. πηγή να δούμε αν πάλι ακούγεται φύσημα.
-
ζήλεψα και έκανα και γω audio upgrade
ξήλωσα τα διαιρούμενα mac audio που είχα μπροστά και τα χα βάλει πρόχειρη λύση αφού τα χα από εποχή civic και έβαλα τα Alpine SPS 171A -
Με γειες
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Με γειες'φχαρστώ
δοκίμασες άλλη πηγή και να διαχωρίσεις τα ρεύματα από το σήμα ? -
Μάλλον την Πέμπτη πάω και θα συνδέσουμε επάνω στον ενισχυτή εξωτερική πηγή να δούμε τί θα ακούσουμε οπότε αν λυθεί το πρόβλημα πάμε σε after πηγή.
Επίσης αλλάζει και το sub από spl dynamics σε focal. -
Το πρόβλημα του φυσήματος βρέθηκε. Είχατε δίκιο παιδιά. Οφείλεται στην εργοστασιακή πηγή που δεν έχει έξοδο rca. Οπότε βγαίνει και μπαίνει μια alpine να ξεμπερδεύουμε. Μπήκε και sub focal και γλύκανε πολύ.
-
ωραίος ποια πηγή θα βάλεις ?
-
http://www.alpine-electronics.co.uk/pro ... 117ri.html
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
http://www.alpine-electronics.co.uk/products/details/cd-head-units/cda-117ri.htmlωραίος
-
Το dynamat κανει δουλεια?Απο μια ενταση και πανω ψιλουποφερει η επενδυση της πορτας.
Ενα αλλο θεμα,εχω πηγη kenwood και ηχεια hertz,τα εβαλα πριν απο κανα εξαμηνο οταν ανεβαινει η ενταση(οχι σε τρελα επιπεδα)ο ηχος που βγαζει το ολο συστημα ειναι σχεδον τσιριχτος που σε τρυπαει στα αυτια και το μπασο ειναι σχεδον μηδεν,τις φταιει?Πρεπει να βαλω/βγαλω κατι?
-
Sub έχεις?
Ποια hertz έβαλες? -
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
Το dynamat κανει δουλεια?Απο μια ενταση και πανω ψιλουποφερει η επενδυση της πορτας.Ενα αλλο θεμα,εχω πηγη kenwood και ηχεια hertz,τα εβαλα πριν απο κανα εξαμηνο οταν ανεβαινει η ενταση(οχι σε τρελα επιπεδα)ο ηχος που βγαζει το ολο συστημα ειναι σχεδον τσιριχτος που σε τρυπαει στα αυτια και το μπασο ειναι σχεδον μηδεν,τις φταιει?Πρεπει να βαλω/βγαλω κατι?
ναι κάνει δουλειά!
έχεις ελέγξει τις ρυθμίσεις της πηγής μήπως κόβει κάτι ? subwoofer έχεις ή απ'τα ηχεία ? παίζεις μέσω ενισχυτή ή από την πηγή? αν μέσω ενισχυτή, κοίτα τα pass
-
Sub δεν εχω,τα hertz δεν ξερω-θυμαμαι ποσο μεγαλα ειναι,αλλα θα ελεγα κανονικα,οχι τιποτα υπερβολικο,εκατον κατι ευρω κανανε
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Το dynamat κανει δουλεια?Απο μια ενταση και πανω ψιλουποφερει η επενδυση της πορτας.
Ενα αλλο θεμα,εχω πηγη kenwood και ηχεια hertz,τα εβαλα πριν απο κανα εξαμηνο οταν ανεβαινει η ενταση(οχι σε τρελα επιπεδα)ο ηχος που βγαζει το ολο συστημα ειναι σχεδον τσιριχτος που σε τρυπαει στα αυτια και το μπασο ειναι σχεδον μηδεν,τις φταιει?Πρεπει να βαλω/βγαλω κατι?
ναι κάνει δουλειά!
έχεις ελέγξει τις ρυθμίσεις της πηγής μήπως κόβει κάτι ? subwoofer έχεις ή απ'τα ηχεία ? παίζεις μέσω ενισχυτή ή από την πηγή? αν μέσω ενισχυτή, κοίτα τα pass
Με τις ρυθμισεις επαιξα αρκετα και τα πραγματα χειροτερα γινονταν,ενισχυτη και σαμπ δεν εχω
-
Αν σου λείπει μπάσο θέλεις sub.
Μπροστά έβαλα hertz διαιρούμενα τα esk 165 αλλά δεν με ξετρέλαναν (είμαι και αρκετά απαιτητικός - περίεργος). Γι'αυτό θα τα βάλω πίσω, και για μπροστά παρήγγειλα ένα ζεύγος διαιρούμενα focal.
Υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες σε κάθε μάρκα, εξαρτάται από τις απαιτήσεις κάθε ακροατή.εδιτ: βάλε ένα ενισχυτή και sub και
-
Το προβλημα ειναι οτι δεν χωραει ουτε αναπτηρας μεσα(smart roadster),τα παντα ειναι ακριβως και ακομα και φετα μπασο πισω απο την πλατη της θεσης να βαλω θα χρειαστω και εναν ενισχυτη ε?
-
Εκτός αν είναι ενεργό το sub δλδ έχει ενσωματωμένο ενισχυτή όπως αυτό http://www.limnaios.gr/view.asp?productID=9126 ή αυτό http://www.alpine-electronics.co.uk/pro ... -1000.html .
Αλλά δεν ξέρω αν θα βγάζει καλό μπασάκι ή ρηχό. Δυστυχώς οι επειρίες - γνώσεις μου είναι περιορισμένες. Ωστόσο από το τπτ σίγουρα θα είναι καλλίτερα.
Car audio [#2]