-
Το σκέφτηκα αλλά δεν συμφέρει φίλε. Θα πρέπει να ρίξω άλλα 10 χιλιάρικα τουλάχιστον για να πάρω ξανά 4κίνητο. Δλδ ξεχνάμε την ducati
Άλλωστε το αυτοκίνητο για μένα είναι μόνο για Χαλκιδική το καλοκαίρι και βουνό το χειμώνα. Όλο το υπόλοιπο διάστημα κάθεται στο δρόμο. Δεν δίνω άλλα χρήματα για αυτοκίνητο -
Εδω και 6 μηνες εχω ενα nissan που εχω τοποθετησει καποια εξτρα ηχητικα....
Ενα ζευγαρι μπροστινα 16 αρια JBL 6528 με τουιτερ και αντιστοιχα JBL Πισω ( ολα 16αρια)
Mια πηγη Kenwood KDC-7544 κι ενα ενισχυτη kenwood X4D 4-καναλο....
Το ολο συστημα συνοδευεται κι απο ενα Sub magnat 10ιντσο (8 ετων) στον χωρο αποσκευων σε custom made κουτα σχετικα μικρη.
Το προβλημα ειναι οτι το ολο αυτο συστημα δεν παιζει καθολου καλα και ειμαι πληρως απογοητευμενος μιας κι ο εγκαταστατης του αν και πολυ καλος σε επιπεδο συνδεσεων και σωστης τοποθετησης δεν καταφερε πολλα στο τελικο ηχητικο αποτελεσμα...
Ετσι εχω καταληξει το εργοστασιακο ηχοσυστημα με τα ψευτικα χαρτινα ηχεια να ειχε περισσοτερο μπασο και να εδινε καλυτερο ηχητικο αποτελεσμα σε μενα απ ο,τι αυτο που χω τωρα....
Δεν ξερω τι να κανω μιας και δεν ξερω που ν αποτανθω για μια σωστη ρυθμιση κι ενδεχομενως αλλαγη συνδεσμολογιας καποιων στοιχειων του συστηματος ωστα να χω καλυτερο ηχο
Ξερι κανεις καποιον που να μπορει να βοηθησει στην σωστη ρυθμιση του ηχοσυστηματος?
-
Έχεις με τις φάσεις των μεγαφώνων;
Αν κάποιο/α μεγάφωνα είναι συνδεδεμένα/α ανάποδα, τότε κάποιες μεσοχαμηλές συχνότητες ακυρώνονται .
Επίσης, μπορεί όλα να είναι σωστά συνδεδεμένα, και να χρειάζεται ανάποδη πολικότητα το sub ή τα μεγάφωνα για να ηχητικά.Υποθέτω πως τα φίλτρα είναι ρυθμισμένα σωστά.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Έχεις με τις φάσεις των μεγαφώνων;
Αν κάποιο/α μεγάφωνα είναι συνδεδεμένα/α ανάποδα, τότε κάποιες μεσοχαμηλές συχνότητες ακυρώνονται .
Επίσης, μπορεί όλα να είναι σωστά συνδεδεμένα, και να χρειάζεται ανάποδη πολικότητα το sub ή τα μεγάφωνα για να ηχητικά.Υποθέτω πως τα φίλτρα είναι ρυθμισμένα σωστά.
ΝΑ σου πω την αληθεια ολα αυτα δεν τα χω ψαξει γιατι απλα εμπιστευομουν τον εγκαταστατη που τα τοποθετησε αλλα μαλλον θα χεις δικιο....δεν μπορει να βγαινει τοσο flat ηχος !!!!
Σ ευχαριστω...!!
-
Κανένας δεν πρέπει να σε αναγκάζει να μην ακούς όπως και ότι σου αρέσει.... αλλά flat ήχο δηλαδή όχι χρωματισμένο είναι αυτό που επιδιώκεις από μια σωστή αναβάθμιση. Περί γούστου βέβαια κολοκυθόπιτα...
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ο τεχνικός μου είπε ότι αν έβαζα μικρότερο από 12άρι sub δεν θα έβγαζε αρκετά χαμηλές συχνότητες.Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν εφαρμογές που τον βγάζουν ψεύτη
Πολλά μαστόρια μπορούν να συνδέσουν σωστά όλα τα κομμάτια που έχουν για πούλημα ή που τους πας εσύ και να τα βάλουν σε ένα αυτοκίνητο αλλά αυτό δεν τους κάνει σχετικούς με τον ήχο... Χρειάζεται κάτι παραπάνω για να βγάλουν σωστό ήχο... Αυτό το κάτι που κάποιοι το έχουν σε διάφορους τομείς (πχ αναρτήσεις) και άλλοι όχι....
-
onyx η άποψή σου είναι να αλλάξω την εργοστασιακή πηγή?
edit: αλλαγή δεδομένων, ο ήχος του spl dynamics subwoofer δεν μας άρεσε, πολύ ξερός, και θα το αλλάξουμε μάλλον με focal. Επίσης δεν με ξετρέλανε και ήχος των διαιρούμενων hertz ESK 165 γι'αυτό και θα μπουν πίσω και μπροστά θα βάλουμε focal. Ξεφεύγω στον προϋπολογισμό αλλά ας όψεται που έχω πάθος με τη μουσική....
Ο ενισχυτής μου βγάζει ένα ελαφρό φύσημα όταν έχω χαμηλά την ένταση. Τί στην ευχή είναι αυτό. Λογικό?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
......
Ο ενισχυτής μου βγάζει ένα ελαφρό φύσημα όταν έχω χαμηλά την ένταση. Τί στην ευχή είναι αυτό. Λογικό?Συνηθως προερχεται απο προβληματικη συνδεσμολογια.
-
Α ωραία....καλά αρχίσαμε
-
Όταν λέει υποθέτω εννοεί, όχι μόνο την έλλειψη μπάσου, αλλά και την έλλειψη δυναμικών και ζωντάνιας σε φωνές, κιθάρες κλπ.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Α ωραία....καλά αρχίσαμε -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
......
Ο ενισχυτής μου βγάζει ένα ελαφρό φύσημα όταν έχω χαμηλά την ένταση. Τί στην ευχή είναι αυτό. Λογικό?Συνηθως προερχεται απο προβληματικη συνδεσμολογια.
- Aλλα 1002
Αν εχουν περασει απο την ιδια μερια rca με καλωδιο ρευματος βγαζει εναν θορυβο που μολις πατας γκαζι ακους τον ηχο της μηχανης ,ενα αλλο ειναι οτι μπορει το καλωδιο rca να εχει τσακισει καπου και να εχει κοπη και να βγαζει θορυβο ,μπορει ομως να φταινε και οι υποδοχες των rca στην πηγη σου ή στον ενυσχητη σου και μετα τα πιο ακραια ειναι δυναμο σωστες γειωσεις μπουζι κ.α.
Σε ενα βιταρα μια εποχη ειχα μαμηθει να βρω τι φταιει τα ειχα αλλαξει ολα πηγες ενυσχητες καλωδια και τελικα ηταν ενας πυκνωτης στον χωρο της μηχανης μπροστα
- Aλλα 1002
-
Σιτροβάγγο ο ενισχυτής (hertz EP4) δεν παίρνει σήμα από rca αφού κράτησα την εργοστασιακή πηγή που δεν έχει rca. Παίρνει σήμα από τα καλώδια που πάνε στα πίσω ηχεία (ο ενισχυτής έχει αυτή τη δυαντότητα). Δεν συντονίζει με τη μηχανή, ούτε σφυρίζει αλλά κάνει ένα φύσημα όταν παίζει η μουσική πολύ χαμηλά, στις 3 πρώτες σκάλες. Μετά δεν ακούγεται αφού δυναμώνει η ένταση.
Τεσπα προβλέπω να τραβιέμαι καιρό
Θα ενημερώνω. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Σιτροβάγγο ο ενισχυτής (hertz EP4) δεν παίρνει σήμα από rca αφού κράτησα την εργοστασιακή πηγή που δεν έχει rca. Παίρνει σήμα από τα καλώδια που πάνε στα πίσω ηχεία (ο ενισχυτής έχει αυτή τη δυαντότητα). Δεν συντονίζει με τη μηχανή, ούτε σφυρίζει αλλά κάνει ένα φύσημα όταν παίζει η μουσική πολύ χαμηλά, στις 3 πρώτες σκάλες. Μετά δεν ακούγεται αφού δυναμώνει η ένταση.Τεσπα προβλέπω να τραβιέμαι καιρό
Θα ενημερώνω.Παιρνει κατευθειαν το σημα ο ενυσχητης σου με καλωδεια ή εχει βαλει καποιον ανταπτορα ?
Βαλε ενα αντιπαρασιτικο αν ειναι λιγος ο θορυβος και τελος
-
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Παιρνει κατευθειαν το σημα ο ενυσχητης σου με καλωδεια ή εχει βαλει καποιον ανταπτορα ?
Βαλε ενα αντιπαρασιτικο αν ειναι λιγος ο θορυβος και τελος
Παίρνει κατευθείαν σήμα χωρίς αντάπτορα, έχει αυτή τη δυνατότητα http://www.hertzaudiovideo.com/Doc/hert ... ch_eng.pdf
Θα του πω για το αντιπαρασιτικό.
Ευχαριστώ -
εγώ θα πρότεινα μια καινούρια και παραμετροποιήσιμη πηγή μέσω της οποίας να μπορεί να επέμβει στο άκουσμα όπως επιθυμεί.
-
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
........................
Βαλε ενα αντιπαρασιτικο αν ειναι λιγος ο θορυβος και τελοςΣωστο, αλλα το αντιπαρασιτικο συνηθως βοηθαει σε θεματα 'βομβου' και 'κλικαρισματων' απο τα φλας, αναμα φωτων, τον βομβο του 'δυναμο' (ακουγεται μεταβαλομενος βομβος αναλογα χρησης του γκαζιου), κλπ .
Ο Kon5 ανεφερε φυσημα, οχι βομβο. Και το φυσημα συνηθως αφορα κακο κουμπωμα σε επαφες-φισες συνδεσμολογιας των πηγων ηχου, ακομα και των ηχειων, χωρις να αποκλειεται και ο προβληματικος ενισχυτης (απο πυκνωτες) .
Αυτα τα μηχανηματα 'του διαβολου', καλα ειναι αφου συνδεθουν, να παιξουν σωστα-καθαρα με την πρωτη. Αμα αρχιζουν τα ΖΖΖΖΖΖ, ΦΦΦΦΦ, αστα.....
Γεγονος ειναι οτι μπορει να βρεθει σε 5 λεπτα, αλλα μπορει να παρει και ωρες.
Ασχετο: Στο δικο μου αυτοκινητο, λογω προβληματικης ευαισθησιας του ενισχυτη, τα καλοκαιρια και μονο τις ημερες που χτυπαει η θερμοκρασια περιβαλλοντος στο δρομο +40, (Ιουλιο-Αυγουστο), 'σκαει' το subwoofer οποτε γουσταρει. Αυτο συμβαινει ακομα και οταν πχ εχεις κανει pause στο cd και δεν υπαρχει μουσικος ηχος, παρα μονο ανοιχτο volume εστω και στο ελαχιστο, και βεβαια ανεξαρτητα απο το αν εχεις η οχι σε λειτουργια τον κινητηρα η οτιδηποτε αλλα ηλεκτρικα -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Αμα αρχιζουν τα ΖΖΖΖΖΖ, ΦΦΦΦΦ, αστα.....Βράστα θα προσθέσω και γω με τη σειρά μου φίλε dbekos
To θέμα είναι τώρα τί κάνουμε...
Να προσθέσω και το εξής: έχω την εντύπωση ότι αυτό το φύσημα ακούγεται μόνο όταν επιλέγω το cd και όχι όταν επιλέγω ραδιόφωνο, θα το ξανατσεκάρω όμως σήμερα για να μην σας λέω χαζομάρες. Κάπου είχα διαβάσει ότι ο θόρυβος των ψηφιακών πηγών (cd, dvd) είναι μεγαλύτερος απ'ότι ο θόρυβος αναλογικών πηγών (πικάπ, ραδιόφωνο). Ενδεχομένως να επηρεάζει και αυτό δεδομένης της μέτριας έως κακής προφανώς εργοστασιακής πηγής? την οποία όπως λέει και ο φίλος dmitspan βλέπω να αναγκάζομαι να αλλάξω αφού και ο ήχος που βγαίνει δεν με ικανοποιεί
Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον -ααπαντήσεις σας στο θέμα μου
-
Μόλις το τσέκαρα.
Τελικά το φύσημα κάνει αισθητή την παρουσία του και στο ραδιόφωνο.
Με το που ανοίγω τη μίζα ανοίγει και ο ενισχυτής. Σε αυτή τη φάση δεν κάνει φύσημα. Μόλις ανοίξω και την πηγή ξεκινάει. Με ανοιχτή την πηγή όταν αλλάζω σταθμό στο ράδιο και κάνει παύση όπως και όταν πατάω pause ενώ παίζει το cd το φύσημα σταματάει, όσο διαρκούν οι παραπάνω ενέργειες. Μπερδεμένα πράγματα.... -
Θεωρω οτι το προβλημα δεν το ειχες εντοπισει οταν ειχες την πηγη χωρις ενισχυτες κλπ. Σωστο?
Aρα το προβλημα ειναι ή στην πηγη, απο την προενισχυση της οποιας παιρνει το σημα ο ενισχυτης, ή στην πρωτη συνδεση μεταξυ πηγης-ενισχυσης.
Τελευταιο: Αν δεν πηρε σημα απο την προενισχυση της πηγης και πηρε σημα απο τα ηχεια της, αφου απ' οτι βλεπω εχει τη δυνατοτητα ο ενισχυτης, τοτε (εκτος αν δεν εχει τετοια εξοδο η πηγη, που ειναι απιθανο για τις 'συγχρονες' αλλα οχι και για τις εργοστασιακες).
Ως εδω μπορω να βοηθησω, λογω εμπειριας απο χομπυ.
Λοιπα στους 'μαστορες' , αφου αυτα ειναι μαθηματα Δημοτικου και εγω φτανω μεχρι Α΄Γυμνασιου.
Αυτοι δεν εβγαλαν Λυκειο-Πανεπιστημιο (της δουλειας τους), ωστε να τα εντοπιζουν αμεσως? -
Ναι πριν βάλω ενισχυτή δεν υπήρχε θέμα.
Η εργοστασιακή πηγή δεν έχει έξοδο προενίσχυσης και γι'αυτό πήρε σήμα από τα πίσω ηχεία.
Car audio [#2]