-
Μηπως για μοτερ σαν του t sport ειναι καλυτερο να χρησιμοποιουμε λαδια εστερων οπως REDLINE,MOTUL?
-
REDLINE 5W-40 ή 10W-40?Για τα torco δεν εχω διαβασει στο forum κατι το τοσο αξιολογο.
-
τι λαδια προτεινει ο κατασκευαστης;
-
5w-30 ΑΠΟ -29 ΕΩΣ 10!!!
10W-30 ΑΠΟ -18 ΕΩΣ 40
15W-40 ΑΠΟ -10 ΕΩΣ 40
20W-50 ΑΠΟ -7 ΕΩΣ 40
ΑΡΙ SJ or SL or ILSAC MULTIGRADE ENGINE OIL
Αυτες τις προδιαγραφες εχει το manual κωδικος του κινητηρα ειναι 2ZZE-GE -
τοτε βαλε ενα απο αυτα, οποια μαρκα γουσταρεις,ειναι η καλυτερη επιλογη.
-
Ο χρήστης kostastsport έγραψε:
Παιδια καλησπερα ειμαι κατοχος ενος corolla t sport ο οποιο εχει 150000 χλμ.Στα 145000χλμ εβαλα τα AMSOIL 10W-40 (AMO) εχει πραγματι πολυ υσηχη λειτουργια ομως εχει χασει πολυ στο στροφαρισμα εκτος αυτου εχω παρατηρησει αυξηση στη καταναλωση.Πριν απο τα ΑΜΟ εβαζα τα 300V τα οποια στα 3500 χλμ τα εκαιγε.Μηπως θα ηταν καλυτερα να βαλω 5w40?Μπορειται να μου προτεινεται κατι αλλο για το συγκεκριμενο μοτερ?Εφόσον σε ενδιαφέρει η ευστροφία και η κατανάλωση εγώ θα έλεγα να δοκιμάσεις κάποιο 10w30 εφόσον στο επιτρέπει και ο κατασκευαστής. Σωστά υποψιάζομαι ότι έχεις τον κινητήρα 1,8 με τα 192 άλογα; Είναι αυτός που γράφει Yamaha πάνω και στροφάρει σαν μοτοσυκλέτα;
Ποιό συγκεκριμένα αν θέλεις την προστασία σχεδόν 40άριου (hths 3,8) θα πρότεινα redline και αν θές μεγαλύτερα διάρκεια στα χλμ Amsoil ATM
που έχει tbn 12+ έναντι 8 που έχει το redline.
Φυσικά, πολλοί εδώ μέσα θα σου πουν να μην δοκιμάσεις 30άρι, δεν κάνει για την Ελλάδα, ότι θα καταστρέψεις τον κινητήρα κλπ. Ακόμα και έτσι να είναι - που αμφιβάλλω - αυτό θα φανεί μετά από πολλά χλμ χρήσης που μάλλον θα έχεις δώσει το αυτοκίνητο
Στο μεσοδιάστημα θα έχεις κερδίσει ευστροφία, κατανάλωση και θα έχεις χαρεί το αυτοκίνητό σου περισσότερο. Φυσικά εξαρτάται πολύ και από την χρήση που κάνεις καθώς και από τις θερμοκρασίες που ανεβάζει το λάδι σου (οι οποίες με τα 30άρια θεωρητικά τουλάχιστον θα πέσουν).Μια άλλη ποιό συντηριτική επιλογή είναι να βάλεις κάποιο 5w40 όπως π.χ. το Motul 8100 ή το Amsoil AFL τα οποία έχουν χαρακτηριστικά με έμφαση στην διάρκεια σαφώς περισσότερο από ότι το 300V (υποψιάζομαι το 5w40, σωστά;). Φυσικά μπορείς να δοκιμάσεις και τα redline 5w40 ή 10w40.
Αυτή η μειωμένη ευστροφία που αναφέρεις μάλλον εξηγείται με την λογική ότι το 300V πρέπει να έχει αρκετά περισσότερα αντιτριβικά συγκριτικά με το AMO. Το ένα είναι σπορ προσανατολισμού το άλλο ποιό γενικού, ποιό καθαριστικό, φανερο από το γεγονός ότι κάνει και για diesel.
Ουφ, αρκετά η λογοδιάρροια, για να μαζευτώ λιγάκι -
ΟΝΤΩΣ mesastou ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ 192 Ηρ.
ΕΒΑΖΑ ΤΑ 300V 10W-40.
ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΕΣΤΕΡΩΝ?(REDLINE,MOTUL) -
ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ REDLINE 5W-40 ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΗ ΥΨΗΛΑ ΙΞΩΔΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΧΕΙ 630,25 cst.ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ?
-
Μηπως γνωριζει κανεις αν τα λαδια εχουν ημερομηνια ληξης;
-
Ο χρήστης kostastsport έγραψε:
Παιδια καλησπερα ειμαι κατοχος ενος corolla t sport ο οποιο εχει 150000 χλμ.Στα 145000χλμ εβαλα τα AMSOIL 10W-40 (AMO) εχει πραγματι πολυ υσηχη λειτουργια ομως εχει χασει πολυ στο στροφαρισμα εκτος αυτου εχω παρατηρησει αυξηση στη καταναλωση.Πριν απο τα ΑΜΟ εβαζα τα 300V τα οποια στα 3500 χλμ τα εκαιγε.Μηπως θα ηταν καλυτερα να βαλω 5w40?Μπορειται να μου προτεινεται κατι αλλο για το συγκεκριμενο μοτερ?Εβαζα τα ΑΜΟ για 2 χρονια σε ιμπρεζα,πολυ καλο λαδι για οποιαδηποτε χρηση εκανα, [συνηθως το πλακωνω]Εβαλα εδω και μια εβδομαδα τα Ηdd 5-30,παρατηρησα, καλυτερο δουλεμα στο ρελαντι μετα απο δυο μερες και καλυτερο στροφαρισμα στα ψηλα.εχω κανει μονο 500 χλμ και δεν μπορω να το κρινω ακομα,μην σε παρω και στο λαιμο μου,αλλα δεν εχει καψει εως τωρα σταγονα,και δουλευει καλυτερα σε ολο το φασμα των στροφων.βεβαια δεν εκαιγε λαδια πριν ο κινητηρας μου,και δεν ξερω τι συμπεριφορα θα εχει στο δικο σου μοτερ μιας και σου καει. αυτα και το κριμα στο λαιμο σου
-
Ο χρήστης sxinthecity έγραψε:
Μηπως γνωριζει κανεις αν τα λαδια εχουν ημερομηνια ληξης;Σου παραθέτω την απάντηση που έχω πάρει σχετικά με την ερώτηση αυτή από την redline
Our oils and products in general don't have an actual shelf life, the motor oil would still offer full performance after 10 years.
Δεν ξέρω τί γίνεται με τα άλλα λάδια (όχι GroupIV/V) αλλά δεν πιστεύω να υπάρχουν σημαντικές διαφορές.
-
ΠΟΙΟ impreza ΕΧΕΙΣ? ΤΟ 2.5 ΤΟ WRX?
-
Aυτο τι λεει? εχει καλη φημη?
-
Για το octavia το θέλεις?
Βάλε τα castrol βρε να είσαι ήρεμοςΓια το corolla 1.4 του 02' αγόρασα τελικά castrol magnatec 5w-30. Αλλαγές ανά 7500 χλμ.
-
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
Aυτο τι λεει? εχει καλη φημη?
Αξιοπρεπες λαδι κυριως για ατμοσφαιρικους κινητηρες, οσους σπανια ζοριζουν το αυτοκινητο τους, αλλαζουν λαδια πριν τις 10.000 χλμ. και ζουν σε περιοχες που συνηθως δεν εχουν κατω απο 0 C. Παντως στην Ιταλια ειναι γνωστα, ενω υπαρχουν και αρκετα μεγαλα βενζιναδικα της εταιρειας Q8.
Σου εχουν ομως απαντησει και εδω: viewtopic.php?f=6&t=35916&start=930#p1750966 -
Από μια σύντομη αναζήτηση είδα σε ένα πίνακα πως οι προδιαγραφες ΑΡΙ sl, sj, sm κλπ έχουν να κάνουν ανάλογα με το πότε παρήχθη ένας κινητήρας?
Σαν πιο σύγχρονή προδιαγραφή βλέπω την SM?
Δηλαδή κάθε νεότερη καλύπτει την προηγούμενη και άρα μπορούμε να χρησιμοποιούμε λιπαντικά που καλύπτουν την εκάστοτε καινούργια προδιαγραφή? -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Από μια σύντομη αναζήτηση είδα σε ένα πίνακα πως οι προδιαγραφες ΑΡΙ sl, sj, sm κλπ έχουν να κάνουν ανάλογα με το πότε παρήχθη ένας κινητήρας?
Σαν πιο σύγχρονή προδιαγραφή βλέπω την SM?
Δηλαδή κάθε νεότερη καλύπτει την προηγούμενη και άρα μπορούμε να χρησιμοποιούμε λιπαντικά που καλύπτουν την εκάστοτε καινούργια προδιαγραφή?Όπως μπορείς να δείς μετά το S το επόμενο γράμμα είναι με αλφαβητική σειρά (αν και μπορεί να λείπουν μερικά). Οπότε με τα χρόνια βγαίνουν οι νεότερες προδιαγραφές που γενικά υπερκαλύπτουν τις προηγούμενες. Οπότε κανονικά μπορείς να χρησιμοποιείς την νεότερη προδιαγραφή.
Παρόλα αυτά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί η παλαιότερη προδιαγραφή να είναι καταλληλότερη για το παλαιότερο αμάξι σου και προτιμητέα σε σχέση με τη νεότερη προδιαγραφή. Αυτό συνήθως οφείλεται στην κατάργηση στη νεότερη προδιαγραφή κάποιων ουσιών πολύ καλών για τη λίπανση ή τη μείωση της τριβής σε κάποιες συνθήκες οι οποίες ταυτόχρονα είναι σχετικά κακές για τους νεότερους καταλύτες... -
Σε ευχαριστώ για την απάντηση
-
-
Ο χρήστης jerald έγραψε:
Πήγα σήμερα για την αλλαγή, απλά παρατήρησα ότι έβαλε ο τεχνικός αντί για 4,25-4,30 λίτρα που κανονικά παίρνει το κάρτερ, γύρω στα 4,6, δηλαδή γύρω στα 300 ml παραπάνω Η στάθμη στη βέργα δείχνει τουλάχιστον 1 γραμμή πάνω από το μέγιστο. Να αναρροφήσω την περίσσεια από την οπή της βέργας με σύριγγα ή να τα αφήσω;
Για 50 μλ τωρα... εμενα που μου εβαλε 1 λιτρο παραπανω??
Αν μιλάμε για 300ml καλό είναι να τα βγάλεις. Ειδικά αν ο κινητήρας δεν καίει λάδι. Ίσως να μπορείς να το κάνεις και βγάζοντας και αδειάζοντας το φίλτρο λαδιού ή ξεβιδώνοντας το για λίγο.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]