-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
http://www.zougla.gr/automoto/news/agora/article/eliniko-onoma-xrisimopi-i-6i-megaliteri--eteria-stin-iaponia
να τα παράγει λοιπόν στη χώρα μας!Μακάρι αλλά.... καταλαβαίνεις
Αγόρασες i10?? Πολύ καλή επιλογή!! -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
http://www.zougla.gr/automoto/news/agora/article/eliniko-onoma-xrisimopi-i-6i-megaliteri--eteria-stin-iaponia
να τα παράγει λοιπόν στη χώρα μας!Βέβαια την λέξη την έφεραν στα μέτρα τους. Ενεός είναι γνωστό ότι σημαίνει μένω άφωνος, μένω άναυδος, ούτε ενέργεια ούτε νέος. Τώρα τη ρίζα της δε την γνωρίζω. Να τα παράγουν εδώ καλά θα ήταν αλλά ακόμα κι αν το θελήσουν κάποιοι θα φροντίσουν να χαλάσει η δουλειά, στο τέλος θα τους δεις σε καμιά γειτονική χώρα που είναι εξυπνότεροι και λιγότερο ρουφιάνοι.
-
Oτι μπούρδα θες στο zougla.gr θα τη διαβάσεις. Και η Sony θα πρεπει να κατασκευάζει τα προϊόντα της στην Ιταλία επειδή η επωνυμία προέρχεται απο το λατινικό sonus που σημαίνει ήχος.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης tedd έγραψε:
Oτι μπούρδα θες στο zougla.gr θα τη διαβάσεις. Και η Sony θα πρεπει να κατασκευάζει τα προϊόντα της στην Ιταλία επειδή η επωνυμία προέρχεται απο το λατινικό sonus που σημαίνει ήχος.Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
εγω έγραψα να τα φτιάχνουν στην χωρα μας,οχι το ζούγκλα!!!
-
Οκ, σορρυ παρανόηση των γραφωμενων. Πάντως όσο αφορα τις επενδύσεις που να ερθει να επενδυσει μια ξενη εταιρεια σε μια χώρα με αβέβαιο μέλλον και με ενα φορολογικό σύστημα που κάθε χρονο αλλαζει και με φορολογικούς συντελεστες διπλάσιους απο οτι σε αλλες χώρες. Εδώ οι 'ιδιοφυιες' μας έχουν καταφέρει να διώξουν ξένες και εγχώριες επιχειρησεις που να φέρουν νέες επενδυσεις απο το εξωτερικο ή ακόμη να πείσουν τα ντόπια κεφάλαια.
-
Μία συνάδελφος που σκέφτομαι να αγοράσω το όχημα της ανέφερε ότι έχει 'ξεχάσει' να αλλάξει τα λάδια στο Γκολφ της δύο χρόνια αλλά λέει δεν έχει πρόβλημα αφού στο μεσοδιάστημα έχει κάνει 10.000 χλμ με το ζορι.
Παίζει να έχει θεμα? -
Αν έχει όντως κάνει 10.000 όχι. Όταν το πάρεις τα αλλάζεις εσύ.
-
Τα longlife λαδια τα αλλάζεις στα δυο χρόνια.
Υποτίθεται χάνουν κάποιες ιδιότητες αν δεν αλλαχτούν. -
Σωστό αυτό. Βέβαια, προυπόθεση είναι να είχε βάλει longlife.
Και αφού λέει ότι ξέχασε να τα αλλάξει, φαντάζομαι δεν θα έχει ιδέα τι λάδια έχει βάλει -
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
Μία συνάδελφος που σκέφτομαι να αγοράσω το όχημα της ανέφερε ότι έχει 'ξεχάσει' να αλλάξει τα λάδια στο Γκολφ της δύο χρόνια αλλά λέει δεν έχει πρόβλημα αφού στο μεσοδιάστημα έχει κάνει 10.000 χλμ με το ζορι.
Παίζει να έχει θεμα?Δε θα εχεις κανενα θεμα. Εγω καποια στιγμη ειχα κανει κοντα 5.000χλμ σε εναμιση χρονο και οταν τα αλλαξα ηταν γιατι δεν αισθανομουν εγω καλα με το διαστημα που περασε.
Δε παθαινει κατι το αμαξι αρκει να μην εκανε καθε μερα αποσταση 5χλμ και δεν ζεσταινονταν ποτε. Παλι ομως αν το δινει σε καλη τιμη παρτο αφοβα.
Δε καταλαβαινω ομως μερικους που δε θυμουνται κατι τοσο απλο οπως μια αλλαγη λαδιων. Ας μην πανε ακριβως σε ενα χρονο, δεν ειμαι τοσο απολυτος αλλα τοσο δυσκολο ειναι να το κανουν καποια στιγμη? -
Το να το ξεχάσεις είναι ένα,
την ένδειξη που χτυπάει πώς να την αγνοείς και να μην το θυμάσαι;Και ένα σημειωμα από τη Volkswagen UK
http://www.volkswagen.co.uk/assets/comm ... vicing.pdfLongLife Service regimes
The LongLife Service regime is so called because there are no set service intervals
and, depending on how you drive your vehicle, and the conditions of use, a service
will be required anywhere between 9,000 miles or 12 months (whichever occurs first),
up to a maximum of 20,000* miles or 24 months (whichever occurs first).
This LongLife service regime has been made possible due to the development of new
Volkswagen engines with the latest technically advanced LongLife oil. These engines
use built-in sensors that continually monitor the oil quality, making it possible to enjoy
reliable and confident motoring for up to a maximum of 20,000* miles or 24 months
(whichever occurs first).
*Please consult your Volkswagen Retailer or repairer for full information.It’s your choice
All new Volkswagen cars (except Fox) are now manufactured with the LongLife
Service regime activated and the engine filled with Castrol LongLife oil. However,
your car is also capable of being serviced at a more traditional time of 12 months or
10,000 miles (which ever occurs first), this regime is known as Time and Distance.
Your Retailer will explain both systems and can reset your car to the Time and
Distance regime at the Pre Delivery Inspection if you wish. Whichever regime you
choose, the vehicle dashboard service indicator will remind you when the service is
due. With the LongLife service regime it could be anywhere between 9,000 miles or
12 months up to a maximum of 20,000* miles or 24 months, depending on the way
the car is driven and/or its operating environment. The Time and Distance regime will
be around 10,000 miles or 12 months (which ever occurs first).What LongLife Servicing can mean to you
• Fewer visits to your Retailers or repairer’s workshop.
• Lower lifetime service costs.
• Less oil to dispose of, an environmental benefit.
• Fuel saving.
Your Retailer will have a calculation available that can illustrate the likely savings you
will make on both the maintenance of your vehicle and the fuel bill using either the
LongLife or Time and Distance regimes....Last updated September 2007.
-
Τα Fuchs Titan Supersyn 5-40 einai group 4 ή HC?
Tα aral high tronic 5-40?
Ρωταω γιατι η νομοθεσια στη Γερμανια λεει να αναγραφονται ως συνθετικα μονο τα πραγματικα συνθετικα δηλ. gr4/5
Τι αλλες επιλογες εχουμε σε 5-40 gr iv? -
Motul 8100 X-cess 5W40 https://www.motul.com/us/en-US/products ... -cess-5w40
Απο τα καλύτερα λάδια που κυκλοφορούν γενικότερα -
Ο χρήστης Spiros-Foivos έγραψε:
Απο τα καλύτερα λάδια που κυκλοφορούν γενικότερατα εχω δοκιμασει πολλακις, και μετα απο 6-7Κ βγαζει θορυβο το μοτερ, κατι που δε συμβαινει με αλλα συνθετικα μεχρι τις 10.000 που τα κραταω.
Αυτα πρεπει να ειναι grIII σιγουρα. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Απο τα καλύτερα λάδια που κυκλοφορούν γενικότερατα εχω δοκιμασει πολλακις, και μετα απο 6-7Κ βγαζει θορυβο το μοτερ, κατι που δε συμβαινει με αλλα συνθετικα μεχρι τις 10.000 που τα κραταω.
Αυτα πρεπει να ειναι grIII σιγουρα.Οι προδιαγραφές που έχει δεν είναι οι τελευταίες αλλά ας πούμε μια γενιά πίσω (όχι αρχαίες πάντως).
Αντίθετα το Motul 8100 X-clean 5W40 έχει τελευταίες προδιαγραφές.edit: Με μια γρήγορη ματιά, εντός Ευρώπης* υπερκαλύπτει πλήρως το X-cess και κάνει και για ACEA A3/B3 or A3/B4
*οι γεωγραφικοί περιορισμοί έχουν να κάνουν κυρίως με τα διαθέσιμα καύσιμα πχ. την περιεκτικότητα σε θείο.
-
καλησπερα παιδια! να μην ανοιγω αλλο θεμα!καλη μαρκα λαδιου για κινητηρα 4g92 1600 που καιει λιγο !εχει γινει γενικη πριν 60000 περιπου!10 40 του εβαζα συμφωνα με το βιβλιο βασει των θερμοκρασιων καλυπτει!
-
Παρότι σε ενα τυπο λαδιου το ιξώδες είναι ιδιο υπαρχει ομως διαφορα στη ρευστοτητα τους, αλλα ειναι περισσοτερο λεπτορευστα και αλλά οχι. οποτε βρες την ρευστότητα αυτων που εχεις τωρα και βρες κάποιο αλλο λαδι πιο πυκνορευστο.
-
ενα παραδειγμα;δες τη διαβαθμιση του βιβλιου
[img]https://postimg.org/image/gbou0cqlb/[/img -
Δεν σου λέω να αλλαξεις ιξώδες. Μείνε στα 10w40. Aν δεις στα τεχνικά χαρακτηριστικά του λαδιού στα σάιτ τις κάθε εταιρείας θα δεις οτι η ρευστοτητα στους 100c απο λάδι σε λάδι και ιδιου ιξώδες κυμαίνεται απο 13 έως 15. Δηλαδή αυτό που έχει πχ 13 πλησιάζει τη ρευστότητα κάποιου 30αρι και αυτό με 15 να πλησιάζει το 50αρι. Οποτε αν βρεις τι ρευστότητα του δικού κοιτά να βρεις κάποιο πιο πυκνόρρευστο μπας και μειώθει η απώλεια που εχεις χωρίς να αλλάξεις ιξωδες και να πας σε πιο χοντρό λάδι.
-
Ο χρήστης petroglis έγραψε:
καλησπερα παιδια! να μην ανοιγω αλλο θεμα!καλη μαρκα λαδιου για κινητηρα 4g92 1600 που καιει λιγο !εχει γινει γενικη πριν 60000 περιπου!10 40 του εβαζα συμφωνα με το βιβλιο βασει των θερμοκρασιων καλυπτει!Το 'καιει λιγο' , ποσο ακριβως ειναι ?
Τωρα ποιο λαδι του βαζεις?
Νομιζω αυτο θα σου κανει
http://www.skroutz.gr/s/6138331/Castrol ... B4-4L.html
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]