-
Ο χρήστης saener2-- έγραψε:
Στα λαδια αυτοματου σασμαν εχει χρησιμοποιησει κανεις τετοιο προιον?
http://www.g-market.gr/products/ProTec- ... onditioner
Να σημειωσω πως εχω χρησιμοποιησει καθαριστικο για αυτοματο σασμαν......Κρυο η αλλαγη απο 1η σε 2α εγινε ΦΟΒΕΡΗ ενω κρυο απο 2α σε 3η χειροτερεψε ελαφρως.Αν βαλω το ενισχυτικο λαδιου οι αλλαγες ΧΩΡΙΣ γκαζι θα βελτιωθουν ή οφειλονται σε φθορα και στα τεραστια κενα μεταξυ των ταχυτητων(4ταχυτητο βλεπετε)???Καλημερα φιλε.αμα εχεις Γαλλικο αμαξι με αυτοματο σασμαν ειναι οτι χειροτερο τοτε το προβλημα θα ειναι εμφανες οτι και να βαλεις.Τωρα αμα δεν εχεις δοοκιμασε να βαλεις αλλη μαρκα
Oχι δεν εχω γαλλικο,γερμανικο w202 ειναι.ΠΑΝΤΑ ειχε εναν ιδιαιτερο τροπο αλλαγης ταχυτητων σε σχεση με τα συγχρονα αυτοματα.Στις αλλαγες με τερμα γκαζι ειναι αψογο ενω στις αλλαγες που αφηνεις γκαζι αποτομα κοπαναει αρκετα.Αρχιζω να προβληματιζομαι αν εχει κενα η μεταδοση και κοπαναει ετσι.Παντως παντα κοπανουσε π.χ. σε αλλαγη απο 3η σε 4η χωρις καθολου γκαζι.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Να σημειωσω πως εχω χρησιμοποιησει καθαριστικο για αυτοματο σασμαν......Κρυο η αλλαγη απο 1η σε 2α εγινε ΦΟΒΕΡΗ ενω κρυο απο 2α σε 3η χειροτερεψε ελαφρως.Αν βαλω το ενισχυτικο λαδιου οι αλλαγες ΧΩΡΙΣ γκαζι θα βελτιωθουν ή οφειλονται σε φθορα και στα τεραστια κενα μεταξυ των ταχυτητων(4ταχυτητο βλεπετε)???Καλημερα φιλε.αμα εχεις Γαλλικο αμαξι με αυτοματο σασμαν ειναι οτι χειροτερο τοτε το προβλημα θα ειναι εμφανες οτι και να βαλεις.Τωρα αμα δεν εχεις δοοκιμασε να βαλεις αλλη μαρκα
Μάστορα πολύ ορμητικός και ισοπεδωτικός εμφανίστηκες και δεν τα λες και πολύ σωστά, το ότι έχεις συσκευαστήριο λιπαντικών
( το εργοστάσιο παραπέμπει σε παραγωγές λιπαντικών, σε blending κλπ ) δεν σε κάνει και απόλυτο γνώστη ούτε των λιπαντικών αλλά ούτε και της αγοράς, κάνε λίγο κράτει και πες τα πιο όμορφα και πιο καθαρά και κυρίως με αποδείξεις γιατί μπορεί τα ονόματα που αραδιάζεις χύμα να σε ταράξουν στις μηνύσεις και να τρέχεις και να μην φτάνεις,
φιλικά Παναγιώτης.Ρε φιλε δεν εχεις καταλαβει τι λεω.Δηλαδη ποιος να μου κανει μυνηση? Επισης οταν λες οτι δεν ειμαι γνωστης λιπαντικων εισαι σοβαρος? Αφου αυτη ειναι η δουλεια μου οταν το 2007 ειχα 35 ατομα για εργασια ( τα 7 στα λαδια και οι αλλοι στα πλαστικα διοτι εχω και μοναδα πλαστικων) ειναι δυνατον να μην ξερω? Εχω στο μαγαζι μου Motul castrol aral kroon shell οτι μπορεις να φανταστεις εχω φτιαξει λαδια μονος μου με χημικους και λες δε ξερω?
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Oχι δεν εχω γαλλικο,γερμανικο w202 ειναι.ΠΑΝΤΑ ειχε εναν ιδιαιτερο τροπο αλλαγης ταχυτητων σε σχεση με τα συγχρονα αυτοματα.Στις αλλαγες με τερμα γκαζι ειναι αψογο ενω στις αλλαγες που αφηνεις γκαζι αποτομα κοπαναει αρκετα.Αρχιζω να προβληματιζομαι αν εχει κενα η μεταδοση και κοπαναει ετσι.Παντως παντα κοπανουσε π.χ. σε αλλαγη απο 3η σε 4η χωρις καθολου γκαζι.
Δυστηχως δε μπορω να σε βοηθησω αυτο σε εξουσιοδοτημενο service ειναι η καλυτερη λυση αν και θα σε πετσοκοψουναι
-
Μάστορα πολύ ορμητικός και ισοπεδωτικός εμφανίστηκες και δεν τα λες και πολύ σωστά, το ότι έχεις συσκευαστήριο λιπαντικών
( το εργοστάσιο παραπέμπει σε παραγωγές λιπαντικών, σε blending κλπ ) δεν σε κάνει και απόλυτο γνώστη ούτε των λιπαντικών αλλά ούτε και της αγοράς, κάνε λίγο κράτει και πες τα πιο όμορφα και πιο καθαρά και κυρίως με αποδείξεις γιατί μπορεί τα ονόματα που αραδιάζεις χύμα να σε ταράξουν στις μηνύσεις και να τρέχεις και να μην φτάνεις,
φιλικά Παναγιώτης.Ρε φιλε δεν εχεις καταλαβει τι λεω.Δηλαδη ποιος να μου κανει μυνηση? Επισης οταν λες οτι δεν ειμαι γνωστης λιπαντικων εισαι σοβαρος? Αφου αυτη ειναι η δουλεια μου οταν το 2007 ειχα 35 ατομα για εργασια ( τα 7 στα λαδια και οι αλλοι στα πλαστικα διοτι εχω και μοναδα πλαστικων) ειναι δυνατον να μην ξερω? Εχω στο μαγαζι μου Motul castrol aral kroon shell οτι μπορεις να φανταστεις εχω φτιαξει λαδια μονος μου με χημικους και λες δε ξερω?
Δεν θέλω να έρθω σε κόντρα μαζί σου αλλά σου λέω ότι δεν φτιάχνονται έτσι απλά τα λάδια, οπότε...
-
????????????????????????????????????? και πως φτιαχνονται
-
Τα mobil στην Αμερική όμως είναι μια χαρά φτηνά με τιμές περίπου 5 δολλάρια το λίτρο. Απορώ πως δεν έχει βρεθεί κάποιος να τα κάνει παραεισαγωγή, ειδικά τα 0w-20 που είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις αλλά και τα 0w-40.
-
το ελάχιστο, ανάλογα με τις πιστοποιήσεις που πρέπει να πληρούν.
έχεις λάδι 5-30 που να πληρεί RN720 ? αν ναι πόσο ?
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
το ελάχιστο, ανάλογα με τις πιστοποιήσεις που πρέπει να πληρούν.έχεις λάδι 5-30 που να πληρεί RN720 ? αν ναι πόσο ?
εχω 5-30 αλλα το rnz720 τι ειναι
-
εχω 5-30 αλλα το rnz720 τι ειναι μαλλον εχεις γραψει λαθος προδιαγραφη
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Τα mobil στην Αμερική όμως είναι μια χαρά φτηνά με τιμές περίπου 5 δολλάρια το λίτρο. Απορώ πως δεν έχει βρεθεί κάποιος να τα κάνει παραεισαγωγή, ειδικά τα 0w-20 που είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις αλλά και τα 0w-40.Φιλε Νικολα εδω και τα iphone ειναι τζαμπα στην Αμερικη εδω δυστηχωσ ειμαστε Ελλαδισταν.Επεισης γνωμη μου καλυτερα castrol aral παρα mobil
-
Τα mobil στην Αμερική όμως είναι μια χαρά φτηνά με τιμές περίπου 5 δολλάρια το λίτρο. Απορώ πως δεν έχει βρεθεί κάποιος να τα κάνει παραεισαγωγή, ειδικά τα 0w-20 που είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις αλλά και τα 0w-40.
Φιλε Νικολα εδω και τα iphone ειναι τζαμπα στην Αμερικη εδω δυστηχως ειμαστε Ελλαδισταν.Επισης γνωμη μου καλυτερα castrol aral παρα mobil
-
εχω 5-30 αλλα το rnz720 τι ειναι
-
Να συμπληρωσω κι εγω πως οχι μονο στην αμερικη αλλα και στη βουλγαρια και στη γερμανια ειναι ΟΛΑ τα μοβιλ κατω των 10 ευρω το λιτρο.....και εμεις εδω με πανω απο 10 ευρω το λιτρο δεν ξερουμε αν ειναι μαιμου..........
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Να συμπληρωσω κι εγω πως οχι μονο στην αμερικη αλλα και στη βουλγαρια και στη γερμανια ειναι ΟΛΑ τα μοβιλ κατω των 10 ευρω το λιτρο.....και εμεις εδω με πανω απο 10 ευρω το λιτρο δεν ξερουμε αν ειναι μαιμου..........Ο κοσμος ειναι γεματος πορτοκαλιες........γιατι να βαλεις mobil?????
Υπαρχουν και εξαιρετικες Ελληνικες πορτοκαλιες..... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Να συμπληρωσω κι εγω πως οχι μονο στην αμερικη αλλα και στη βουλγαρια και στη γερμανια ειναι ΟΛΑ τα μοβιλ κατω των 10 ευρω το λιτρο.....και εμεις εδω με πανω απο 10 ευρω το λιτρο δεν ξερουμε αν ειναι μαιμου..........
Ο κοσμος ειναι γεματος πορτοκαλιες........γιατι να βαλεις mobil?????
Υπαρχουν και εξαιρετικες Ελληνικες πορτοκαλιες.....Θα σου πω:Πρωτον ψυχολογικοι λογοι,δευτερον ειναι εξαιρετικα λιπαντικα,τριτον τετοιο ιξωδες με τα χαρακτηριστικα που εχει το mobil ποιο λιπαντικο εχει?Σε ελληνικα που αναφερεσαι?
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Τα mobil στην Αμερική όμως είναι μια χαρά φτηνά με τιμές περίπου 5 δολλάρια το λίτρο. Απορώ πως δεν έχει βρεθεί κάποιος να τα κάνει παραεισαγωγή, ειδικά τα 0w-20 που είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις αλλά και τα 0w-40.Καλα ποιος συμπολιτης μας που δεν χρησιμοποιει το αμαξι του μονο το χειμωνα βαζει 0-20 στη χωρα αυτη?
Θεωρω το ιξωδες αυτο εντελως ατοπο και επικινδυνο για τη χωρα μας. -
Τί σε κάνει ικανό να θεωρείς? Μην το πάρεις προσωπικά αλλά έχει αναλυθεί πολλάκις αυτό οπότε διάβασε πιο πίσω. Ενδεικτικά μόνο θα σου πω ότι τα 0W-20 περνάνε τα ίδια τεστ με τα άλλα λιπαντικά και το HTHS τους για παράδειγμα βγαίνει με τον ίδιο τρόπο στους 150C όπως στα υπόλοιπα.
Μόνο που με το 0W-20 δε θα δεις ποτέ 150C σε στοκ αυτοκίνητο. -
Με βαση τα range των θερμοκρασιων που αντιστοιχει το καθε ιξωδες, το 20 ειναι για θερμοκρασιες 35-40 βαθμων σε γενικες γραμμες, που το καλοκαιρι υπαρχουν ακομα και σε σκια.
Αυτο ειναι μια γενικη κατευθυνση που κανει το λαδι αυτο ακαταλληλο για Ελλαδα.
Τωρα τα υπολοιπα που λες δεν τα αμφισβητω, αλλα με τη λογικη αυτη γιατι να μην μπει ενα 5-30 τοτε να ειμαστε και πιο καλυμμενοι?Αληθεια για ποιους κινητηρες δινεται το 5w20?
Γιατι δεν εχω δει κανενα αυτοκινητο προσωπικα με τετοιο ιξωδες στη χωρα μας. -
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΠΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ στο δικο μου.
υποτιθετε οτι ειναι US spec το τουτου.
εγω του εβαζα παντα 5/30 Α5/Β5 amsoil sign. απο την πρωτη αλλαγη που φοραγε της mazda τα 5/30 dexelia
στην πρωτη χρηση με τα amsoil εχασε -απο την εξατμηση- περι τα 1000ml στα 10000χλμ και εκτοτε σχεδον μη μετρησιμη ποσοτητα εδω και 60000χλμ.
το θεμα ειναι οτι ειναι ωρα να αλλαξω λαδια και δεν υπαρχει στοκ γαμω την κριση μου, σε ενα μηνα....
-
Ο χρήστης Driver///M έγραψε:
Με βαση τα range των θερμοκρασιων που αντιστοιχει το καθε ιξωδες, το 20 ειναι για θερμοκρασιες 35-40 βαθμων σε γενικες γραμμες, που το καλοκαιρι υπαρχουν ακομα και σε σκια.
Αυτο ειναι μια γενικη κατευθυνση που κανει το λαδι αυτο ακαταλληλο για Ελλαδα.
Τωρα τα υπολοιπα που λες δεν τα αμφισβητω, αλλα με τη λογικη αυτη γιατι να μην μπει ενα 5-30 τοτε να ειμαστε και πιο καλυμμενοι?Αληθεια για ποιους κινητηρες δινεται το 5w20?
Γιατι δεν εχω δει κανενα αυτοκινητο προσωπικα με τετοιο ιξωδες στη χωρα μας.0w20 όλοι οι καινούριοι 2.0λτ diesel/petrol VEA VOLVO, με spec που μέχρι τώρα βγάζει μόνο η Castrol !!! φαντάζομαι και κάποιοι ιαπωνικοί, απαιτούν Xw20.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]