-
και το castrol edge 5-30 ειναι καλο
-
Ο χρήστης vendosa έγραψε:
Παιδια καλησπερα,Σε Opel Agila B 1,2 η gm δινει προδιαγραφες λαδιου gm-ll(long life)-A(Προδιαγραφη ποιοτητας λαδιου)-025(Δεικτης εγκυροτητας).
Ολα αυτα βαση του manual.
Η ερωτηση μου ειναι: Τι λαδια προτεινετε σε αντικατασταση του γνωστου opeloλαδου? Εννοιτε παντα 5w-30.
Οι αλλαγες λαδιων γινονται ανα 1 χρονο γιατι η χρηση του αυτοκινητου ειναι πολυ τυπικη και δεν κανει και πολλα χιλιομετρα.Θα βάλεις Dexos 2 που σαν προδιαγραφή διαδέχθηκε την GM-LL-A-025 και την υπερκαλύπτει. Το πιο φτηνό είναι το Genuine GM 5W-30 που βάζουν στις αντιπροσωπείες και θα το βρεις προς ~6 ευρώ το λίτρο. Αν θες μάρκα τύπου Mobil, Castrol κλπ. μπορείς να διαλέξεις από αυτήν τη λίστα
Στη λίστα θα βρεις και Aral και Elf, αλλά όχι τους τύπους που αναφέρθηκαν πιο πάνω. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Παιδια καλησπερα,
Σε Opel Agila B 1,2 η gm δινει προδιαγραφες λαδιου gm-ll(long life)-A(Προδιαγραφη ποιοτητας λαδιου)-025(Δεικτης εγκυροτητας).
Η ερωτηση μου ειναι: Τι λαδια προτεινετε σε αντικατασταση του γνωστου opeloλαδου? Εννοιτε παντα 5w-30.
Οι αλλαγες λαδιων γινονται ανα 1 χρονο γιατι η χρηση του αυτοκινητου ειναι πολυ τυπικη και δεν κανει και πολλα χιλιομετρα.Θα βάλεις Dexos 2 που σαν προδιαγραφή διαδέχθηκε την GM-LL-A-025 και την υπερκαλύπτει. Το πιο φτηνό είναι το Genuine GM 5W-30 που βάζουν στις αντιπροσωπείες και θα το βρεις προς ~6 ευρώ το λίτρο. Αν θες μάρκα τύπου Mobil, Castrol κλπ. μπορείς να διαλέξεις από αυτήν τη λίστα
Στη λίστα θα βρεις και Aral και Elf, αλλά όχι τους τύπους που αναφέρθηκαν πιο πάνω.http://smithspecialty.wordpress.com/201 ... motor-oil/
Σύμφωνα με αυτό, το dexos 2 είναι συμβατό με το BMW standard LL-04 και επομένως τα λάδια που πρότεινα είναι οκ.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Παιδια καλησπερα,
Σε Opel Agila B 1,2 η gm δινει προδιαγραφες λαδιου gm-ll(long life)-A(Προδιαγραφη ποιοτητας λαδιου)-025(Δεικτης εγκυροτητας).
Στη λίστα θα βρεις και Aral και Elf, αλλά όχι τους τύπους που αναφέρθηκαν πιο πάνω.http://smithspecialty.wordpress.com/201 ... motor-oil/
Σύμφωνα με αυτό, το dexos 2 είναι συμβατό με το BMW standard LL-04 και επομένως τα λάδια που πρότεινα είναι οκ.
Μα εφόσον αυτές οι εταιρείες βγάζουν Dexos 2 λάδια, γιατί να βάλεις κάτι άλλο?
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Παιδια καλησπερα,
Μα εφόσον αυτές οι εταιρείες βγάζουν Dexos 2 λάδια, γιατί να βάλεις κάτι άλλο?
Από ότι φαίνεται δεν ήταν λάθος πάντως.
Επίσης από ότι φαίνεται, παλεύουμε πλέον με τα ταμπελάκια του καθενός κατασκευαστή που είναι ... ίδια με του άλλου παραδίπλα κατασκευαστή -
Και για να βλέπουμε πόοοοοοοσο υπερβολικά είναι όλα αυτά:
http://cararac.com/engine_oil/suzuki/splash.html -
Για αρχη σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις. Το αυτοκινητο δεν κανει πολλα χιλιομετρα το χρονο οποτε τα αλλαζουμε βαση ετους τα λαδια. Απλα θα ηθελα να ξεφυγω απο τα gm λαδια. Ισως γιατι πιστευα δεν ανταποκρινονται τοσο στην ποιοτητα. Μαλλον λαθος μου.
-
Για αρχη σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις. Το αυτοκινητο δεν κανει πολλα χιλιομετρα το χρονο οποτε τα αλλαζουμε βαση ετους τα λαδια. Απλα θα ηθελα να ξεφυγω απο τα gm λαδια. Ισως γιατι πιστευα δεν ανταποκρινονται τοσο στην ποιοτητα. Μαλλον λαθος μου.έτσι...........είναι και οικονομικά,οπότε άστο ως έχει
-
Παιδια βρηκα σε καλη τιμη τα ARAL SUPER TRONIC LONGLIFE III 5W30. Να τα παρω. Θα ειμαι οκ?
-
Παιδια βρηκα σε καλη τιμη τα ARAL SUPER TRONIC LONGLIFE III 5W30. Να τα παρω. Θα ειμαι οκ?Αν σκεφτείς ότι για τον κινητήρα σου σε άλλες χώρες προτείνουν απλό 10-40, με αυτά θα είσαι σούπερ.
-
Να σου πω την αληθεια της μανας μου ειναι το αμαξι. Δεν ασχολουμαι και πολυ απλα επειδη εχει βγει εκτος εγγυησης κλπ ειπα να διαλεξω κατι αλλο σε λαδι. Στο δικο μου ταπεινο smart 10-40 του βαζω και δεν το καιει ποτε.
-
Δε θα έχεις πρόβλημα αρκεί να λένε ACEA A3 στο κουτί. Αν βρίσκεις πιο φτηνά όμως τα Οπελόλαδα (και στο Internet τα βρίσκεις ~6 ευρώ το λίτρο) εγώ θα τα προτιμούσα, όπως και οποιοδήποτε Dexos 2 λάδι. Ρίξε μια ματιά και στο manual, πρέπει να λέει ότι αν δεν βρεις Όπελ προδιαγραφή βάλε ACEA A3.
-
Απο οτι βλέπω είναι acea c3. Λες να δημιουργήσουν θέμα?
-
κυριοι, μεταξυ των total quartz 7000 10/40 k Opel gm 10/40 για ηρεμη - απλη οδηγηση ποιο θα διαλέγατε ?? το total κοστιζει 20 euro το 4 litro k το Opel gm 18 euro το 5 litro , μιλαμε αν υπαρχει μεταξυ αυτων των 2 κυρίως μόνο σαν ποιοτικό αποτέλεσμα κ όχι μόνο οικονομικό , το αμαξι κάνει τον χρόνο το πολύ 6.000 χλμ (micra k11 με προδιαγραφες λαδιού API SG ) παρακαλώ τα φώτα σας , αν εχετε δοκιμασει κ τα 2 κ από ποιό μεινατε ευχαριστημένοι περισσότερο
-
τι γνώμη έχουμε για τα σελενια?
http://ricambi.gr/index.php?page=shop.p ... t&Itemid=2
-
καλημερα ! να ρωτησω ειχα αλλαξει τα λαδια 10w40 το σεπτεμβριο και εχς κανει απο τοτε 4.000 χιλ. βγαζω χθες το δεικτη να δω τη σταθμη ολα οκ δεν ειχε καψει σταγονα αλλα παρατηρησα οτι ηταν καταμαυρα!!! να ανυσηχω? δεν ειναι πολυ νωρις για να μαυρισουν ετσι?
-
οχι
-
Ο χρήστης akis8607 έγραψε:
καλημερα ! να ρωτησω ειχα αλλαξει τα λαδια 10w40 το σεπτεμβριο και εχς κανει απο τοτε 4.000 χιλ. βγαζω χθες το δεικτη να δω τη σταθμη ολα οκ δεν ειχε καψει σταγονα αλλα παρατηρησα οτι ηταν καταμαυρα!!! να ανυσηχω? δεν ειναι πολυ νωρις για να μαυρισουν ετσι?Απο το κακό τους μαύρισαν.
Φυσικό είναι.Ειδικά σε αμάξια κάποιων χλμ.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
καλημερα ! να ρωτησω ειχα αλλαξει τα λαδια 10w40 το σεπτεμβριο και εχς κανει απο τοτε 4.000 χιλ. βγαζω χθες το δεικτη να δω τη σταθμη ολα οκ δεν ειχε καψει σταγονα αλλα παρατηρησα οτι ηταν καταμαυρα!!! να ανυσηχω? δεν ειναι πολυ νωρις για να μαυρισουν ετσι?
Απο το κακό τους μαύρισαν.
Φυσικό είναι.Ειδικά σε αμάξια κάποιων χλμ.
δηλαδη πρεπει να τα παω για αλλαγη ή τα αφηνω κανονικα μεχρι να τα αλλαξω στις 8000? βασικα ελεγα στην επομενη αλλαγη να βαλω castrol magnatec αλλα εχω ακουσει οτι καιγονται πιο ευκολα οπως και αυτα της shell αληθευει κατι τετοιο?
-
Φυσιολογικό είναι.Μην τρελαίνεσαι άδικα.Αλλαξε τα όταν πρέπει.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]