-
Ο χρήστης giorgos3924 έγραψε:
Η οδήγηση είναι νορμάλ, ούτε οικονομική ούτε γρήγορη.
έχει 155.000 χλμ και τόσο περίπου καίει εδώ και 2 χρόνια.
Λάδι έβαζα από το ίδιο συνεργείο 10-40 και μερικές φορές 15-40.
Έχω βάλει και W5 από το lidl. έχω βάλει και από άλλο συνεργείο και το ίδιο μου καίει.
Οι διαδρομές είναι μικτές.Το 15-40 το θεωρω χοντρο.
Εφοσον καιει σχετικα λιγο λαδι, θα το αφηνα ώς έχει. Αν δεις οτι χειροτερευει κλπ, τα τσιμουχακαι βαλβιδωια πιθανα να ειναι λυση, αν οντως ειναι αυτο το προβλημα. -
Το αυτοκίνητο φοράει και υγραέριο της BRC εδώ και 34.000 χλμ περίπου
Αλλά και πριν απ αυτό όσο το θυμάμαι κάπου τόσο μ έκαιγε.
Πόσο πάνε τα τσιμουχάκια; -
Πόσο πάνε τα τσιμουχάκια;χμ,λιγα-λιγα τα βγαζεις προς τα εξω.......πολλοι εχουν δει καταναλωση λαδιου μετα τη μετατροπη παντως,διαβασε τη σχετικη ενοτητα
τα τσιμουχακια ειναι περι τα 150ευρω με τα εργατικα..... -
Πόσο πάνε τα τσιμουχάκια;Ειχα πληρωσει κανα 200αρι πριν μερικα χρονια, σε εξειδικευμενο, αλλα εχω 16 βαλβιδες. Εχει μια διαδικασια, για αυτο σου λεω αστο και βλεπεις. μπορεις να αλλαξεις και μαρκα λαδι να δεις αν εχει διαφορα. και μπορει να μη το χανει απο εκει.
-
καλα δεν ειπα ότι θα παω τώρα. αν δω ότι χειροτερεύει θα δω τι θα κανω.
αλλη πιθανη αιτία ξέρετε?
εδώ και 2 - 2,5 χρόνια δεν εχω προσέξει καμια αλλαγή. -
Μία ερώτηση:
Έχω ένα hyundai accent 1341cc 86hp 2005
Παίρνει 3,5 λίτρα μαζί με το φίλτρο.
Ανά 5000 χλμ μου καίει περίπου 40% στάθμη λαδιού
Πόσο κακό είναι;Λοιπόν φίλε βρήκα το βιβλιαράκι και λέει στο 6-9 (Συντήρηση από ιδιοκτήτη) ότι : 'Η απόσταση ανάμεσα στα σημάδια F και L αντιστοιχεί σε περίπου 1 λίτρο λαδιού (βενζινοκινητήρας) /1,2 λίτρα λαδιού (πετρελαιοκινητήρας) '
-
Για δοκιμασε και το MOTORKOTE.Δεν ειναι ακριβο και ενιοτε κανει θαυματα (εμενα μου εκανε παντως).
-
Ο χρήστης TheoSalas έγραψε:
Μία ερώτηση:
Έχω ένα hyundai accent 1341cc 86hp 2005
Παίρνει 3,5 λίτρα μαζί με το φίλτρο.
Ανά 5000 χλμ μου καίει περίπου 40% στάθμη λαδιού
Πόσο κακό είναι;Λοιπόν φίλε βρήκα το βιβλιαράκι και λέει στο 6-9 (Συντήρηση από ιδιοκτήτη) ότι : 'Η απόσταση ανάμεσα στα σημάδια F και L αντιστοιχεί σε περίπου 1 λίτρο λαδιού (βενζινοκινητήρας) /1,2 λίτρα λαδιού (πετρελαιοκινητήρας) '
....και παίρνει 3λίτρα +300ml (με φίλτρο)= 3,3 λιτρα.
Από αυτά που έχω διαβάσει και γω ,σε αυτά τα χιλιόμετρα παρουσιάζεται 'κάψιμο' λιπαντικού που οφείλεται στα τσιμουχάκια!
Το Motorkote που αναφέρει ο 'Cult' είναι αντιτριβικό, δε ξέρω τι μπορεί να προσφέρει στη διαροή, απλώς ίσως βοηθήσει στο να μειωθεί η φθορά. Υπάρχουν πρόσθετα για φλάντζες, τσιμμουχάκια κλπ που υπόσχονται μείωση κατανάλωσης λιπαντικού όπως το Liqui Moly Motor Oil Saver αλλά δε γνωρίζω κατα πόσο είναι αποτελεσματικά. Θα μπορούσες να δοκιμάσεις το Valvoline Μaxlife 10w40, λένε ότι μειώνει την κατανάλωση λαδιού και προσωπικά καλύτερα να μείνεις στο 10w40. -
ουσιαστικα μιλαμε για μια καταναλωση των 300-400ml/5000χλμ............
καποια αυτοκινητα ''πινουν'' την διπλασια ποσοτητα και ειναι εντος προδιαγραφων βαση του κατασκευαστη απο τη πρωτη μερα,οποτε cooool...... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ουσιαστικα μιλαμε για μια καταναλωση των 300-400ml/5000χλμ............
καποια αυτοκινητα ''πινουν'' την διπλασια ποσοτητα και ειναι εντος προδιαγραφων βαση του κατασκευαστη απο τη πρωτη μερα,οποτε cooool......Συμφωνώ. Πόσο μάλλον που δε χρειάζεται καν να συμπληρώνεις αφού επέλεξες να τα αλλάζεις κάθε 5.000χλμ. Μην ασχολείσαι περισσότερο.
-
τώρα δεν είμαι για τσιμουχακια. ίσως αργότερα σε κανα χρόνο το συζητάμε, ανάλογα και την κατανάλωση, αν αυξηθεί...
προς το παρόν με μπερδεψατε με τις μάρκες. τι να κάνω να δοκιμασω το motorkote? που μπορώ να το βρω και πόσο? -
τώρα δεν είμαι για τσιμουχακια. ίσως αργότερα σε κανα χρόνο το συζητάμε, ανάλογα και την κατανάλωση, αν αυξηθεί...
προς το παρόν με μπερδεψατε με τις μάρκες. τι να κάνω να δοκιμασω το motorkote? που μπορώ να το βρω και πόσο?Να μην κάνεις τίποτα. Ξέχασε το Motorkote.
-
Βρήκα ένα manual στο ιντερνετ για accent
http://users.atw.hu/hyundaiaccent/temp/ ... manual.pdfΜεγάλη εντύπωση μου κάνει το:
Engineoil consumption ..... Normal driving condition ..... MAX. 1L/1500Km
................................ Severe driving condition ..... MAX. 1L/1000KmΚαι στη συντήρηση λέει EVERY 10,000 KM OR 6 MONTHS
Ποιό φυσιολογικό αυτοκίνητο, ή μάλλον, ποιός φυσιολογικός κατασκευαστής λέει πως το αυτοκίνητό του καταναλώνει λάδι
σε φυσιολογική οδήγηση 1L / 1500km max ενώ οι αλλαγές γίνονται κάθε 10.000km.Και το χειρότερο: διαφορά κατανάλωσης λαδιού μεταξύ 'σοβαρής' και 'φυσιολογικής' είναι 500km
-
Αποκλείεται, το κατά GGAB ευαγγέλιο λέει πως αυτά είναι για άλλους κατασκευαστές.
-
Βρήκα ένα manual στο ιντερνετ για accent
http://users.atw.hu/hyundaiaccent/temp/ ... manual.pdfΜεγάλη εντύπωση μου κάνει το:
Engineoil consumption ..... Normal driving condition ..... MAX. 1L/1500Km
................................ Severe driving condition ..... MAX. 1L/1000KmΚαι στη συντήρηση λέει EVERY 10,000 KM OR 6 MONTHS
Ποιό φυσιολογικό αυτοκίνητο, ή μάλλον, ποιός φυσιολογικός κατασκευαστής λέει πως το αυτοκίνητό του καταναλώνει λάδι
σε φυσιολογική οδήγηση 1L / 1500km max ενώ οι αλλαγές γίνονται κάθε 10.000km.Και το χειρότερο: διαφορά κατανάλωσης λαδιού μεταξύ 'σοβαρής' και 'φυσιολογικής' είναι 500km
Ολοι οι κατασκευαστές κάτι παρόμοιο γράφουν για να είναι καλυμμένοι .Αλλοι όντως καίνε τόσο άλλοι δεν καίνε καθόλου.
Το ότι αλλάζεις λάδια κάθε Χ χιλιόμετρα δεν σε απαλλάσσει απο το να τα ελέγχεις και να προσθέτεις αν χρειάζεται. -
...Και το χειρότερο: διαφορά κατανάλωσης λαδιού μεταξύ 'σοβαρής' και 'φυσιολογικής' είναι 500kmΦίλε μου 1000 με 1500 χλμ είναι μεγάλη διαφορά +50%.
Αντίθετα 20000 με 20500 είναι μικρότερη κοκ. -
Ε ναι αν το δείς από την μερια ποσοστού τότε ναι, 50% είναι μεγάλη διαφορά.
Απλά μου κανε εντύπωση γιατί στο φορουμ είδα κάποιους με κατανάλωση 1λ /1000χλμ να τη θεωρούν σημαντική
και στο βιβλιαράκι της hyundai να λένε πως είναι φυσιολογικό.
Τώρα εγώ άλλαξα συνεργείο εδώ και μερικούς μήνες. Είναι η 2η φορά που αλλάζω λάδια σ αυτό το συνεργείο δηλαδή.
Αυτή τη φορά πρέπει να μου βαλε 15-40 αν θυμάμαι καλά.
Τώρα σίγουρα θα χρειαστώ να συμπληρώσω καμια 300-400 ml για τις επόμενες 2500 - 3000 μέχρι την επόμενη αλλαγή.
Να πάω στο συνεργείο να βάλω το ίδιο λάδι, να πάρω κάνα μπουκαλάκι ενός λίτρου 15-40 να συμπληρώσω ή να
πάρω κάνα 5λιτρο να έχω και στην επόμενη αλλαγή;Η αντιπροσωπία τί μάρκα και τύπο βάζει;
-
Τί λάδι σου λέει το βιβλίο ότι πρέπει να βάλεις? Αυτό να βάλεις!
-
Να πάρεις μονόλιτρο και θα το έχεις στο πορτμπαγκάζ. Όταν αδειάσει δε θα το πετάξεις αλλά θα το γεμίζεις από το 5λιτρο που θα έχεις σπίτι. Για το ιξώδες θα σου έλεγα καλύτερο το 10-40 πάντως.
Αν θες επιλογές φτηνές θα σε βοηθήσουμε όλοι.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Τί λάδι σου λέει το βιβλίο ότι πρέπει να βάλεις? Αυτό να βάλεις!Νικόλα έχει το διάγραμμα με τις θερμοκρασίες......
Επίσης λέει να αποφεύγεται η χρήση 5-20 σε περίπτωση οδήγησης με υψηλές ταχύτητες και το 0-30 είναι λέει καλό αλλά θα το καίει; Κάτι τέτοιο δεν το έχω μπροστά μου τώρα.Με λίγα λόγια δε το συνιστά κι αυτό.Οπότε 10-40
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]