-
Ένα θέμα είναι ότι η πιστοποίηση κοστίζει.
Άλλο θέμα ότι δεν χρειάζεται, αφού πουλάει αρκετά και ο ανταγωνισμός τους επίσης δεν έχει πιστοποίηση.
Άλλο ότι κάποιες ουσίες πολύ καλές στο λάδι μπορεί να μην είναι τόσο καλές για καυσαέρια ή τον καταλύτη και κάποιες προδιαγραφές να ζορίζανε... Αυτό ακόμα κι αν δεν πολυισχύει αποτελεί πλεονέκτημα για το target group.
Άλλο ότι μπορεί να προτιμάνε να έχουν τα 300V για τους ψαγμένους και τα 8100 για τους πιο νορμάλ (και τα 6100 και κάτω για τους απλούς θνητούς). Έτσι χτυπάνε τον ανταγωνισμό σε πολλές κατηγορίες, και σε mainstream και σε πιο περιθωριακό.Ακόμα κι αν κρατάνε 15-20000χλμ αμφιβάλλω αν μπορούν να ανταγωνιστούν τα Longflife λάδια που αποζητούν οι περισσότεροι.
Μουσάτε έχεις κανένα μέρος με λογικές τιμές για 300V; -
Αυτό το λινκ πιστεύω τα λέει όλα για τα motul 300v αν κάνουν για καθημερινή χρήση.
Το πρώτο τεστ είναι από καινούργιο αδούλευτο λάδι κ το δεύτερο από audi 2.7 τούρμπο που έκανε 8000+ μίλια με τα 300v.
Απλά δείτε το!!
http://forums.rennlist.com/rennforums/6 ... ost29.html -
Για αποφυγή προβλημάτων , τα 300V(και όχι μόνο) δεν πρέπει να μπουν σε κινητήρες άμεσου ψεκασμού επειδή τα πρόσθετα δημιουργούν επικαθήσεις στις βαλβίδες αυτών το κινητήρων , σε αυτούς θες LOW SAPS . Μάλλον αυτό το 'θεματάκι' προσπαθούν να διορθώσουν στα νέα 300V ester core αφού τα πρόσθετα και το TBN έχουν μειωθεί αρκετά.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Για αποφυγή προβλημάτων , τα 300V(και όχι μόνο) δεν πρέπει να μπουν σε κινητήρες άμεσου ψεκασμού επειδή τα πρόσθετα δημιουργούν επικαθήσεις στις βαλβίδες αυτών το κινητήρων , σε αυτούς θες LOW SAPS . Μάλλον αυτό το 'θεματάκι' προσπαθούν να διορθώσουν στα νέα 300V ester core αφού τα πρόσθετα και το TBN έχουν μειωθεί αρκετά.Ξαναρωτάω μήπως ξέρεις τα καινούργια 300v ester core πότε θα έρθουν Ελλάδα???
-
Θα έρθουν όταν αδειάσουν οι αποθήκες από τα παλιά.
Έχεις κινητήρα με άμεσο ψεκασμό;
Εγώ όχι γι'αυτό προτιμώ τα παλιά που έχουν περισσότερα πρόσθετα.Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μουσάτε έχεις κανένα μέρος με λογικές τιμές για 300V;
Εγώ ψωνίζω από kioiloglou.gr
-
Ο χρήστης vaggelis_306 έγραψε:
Ξαναρωτάω μήπως ξέρεις τα καινούργια 300v ester core πότε θα έρθουν Ελλάδα???
http://www.motul.com/gr/el/contact
Στείλε email μπας και ξέρουν.Αλλιώς μόνο μέσω ιντερνετ παραγγελία πχ ebay -
Ευχαριστώ παιδιά!!
-
θελω να ρωτησω τα παρακατω απο γενικα συπερασματα που εχω βγαλει για τα λαδια και θελω να μου πειτε αν ειναι σωστο η λαθος..
1.αν κανεις μικρες αποστασεις θες 0w40 ή 5w30
2.το 5w30 θα το καψει το καλοκαρι σε σχεση με το 40αρι
3.αν στροφαρεις συχνα στο κοφτη το μοτερ θες ψιλο λαδι(π.χ. 5w30)
4.για παραδειγμα σε ενα ταξιδι οπου κινησε σε επαρχιακο δροο με ανηφωρες φουλ φορτωμενος χρειαζεσαι 40αρι λαδι
5.μεσα στη πολη οπου εισαι συνεχεια σταματα-ξεκινα και πολυ συχνα ρελαντι θες ενα 30 αρι αντι για 40αρι για να δουλευει πιο ανετα ο κινητηρας...
? -
Δεν είναι όλα τελείως ξεκάθαρα αλλά θα αν ο κινητήρας προβλέπει 30 ή 40 τότε θα έλεγα
Σωστό 3, 4, 5
Λάθος 2 ή αν όχι λάθος πολύ συζητήσιμο
Παίζει το 1, βασικά θα προτιμήσεις το 0-30 από το 0-40 -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δεν είναι όλα τελείως ξεκάθαρα αλλά θα αν ο κινητήρας προβλέπει 30 ή 40 τότε θα έλεγα
Σωστό 3, 4, 5
Λάθος 2 ή αν όχι λάθος πολύ συζητήσιμο
Παίζει το 1, βασικά θα προτιμήσεις το 0-30 από το 0-40respect...με βοηθησες αρκετα..
-
Σαν Κινέζικα μου θυμίζει αυτό το θέμα.....δεν έχω ιδέα περί λαδιών. Πάντα έβαζα ότι νάναι και δεν είχα ποτέ θέμα...
-
Μια ερώτηση προς τον onyx!
Εγώ που έχω τον tu5j4 στο 306 και στροφάρω συχνά ψιλά δηλαδή 5000-7500 στρ. να βάλω 30αρι λάδι??? -
Στο sx4 (1.6) βάζω πλέον mobil 1 esp 5-30
Η φωτό είναι από το manual
Οι προδιαγραφές από την mobil είναι οι παρακάτω
Εφόσον το manual αναφέρει την SM σωστά έπραξα ή πατάτα?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Στο sx4 (1.6) βάζω πλέον mobil 1 esp 5-30Η φωτό είναι από το manual
Οι προδιαγραφές από την mobil είναι οι παρακάτω
Εφόσον το manual αναφέρει την SM σωστά έπραξα ή πατάτα?
Από τα καλύτερα λάδια του βάζεις οπότε μην αγχώνεσαι!
-
Ρωτάω γιατί αν δεν κάνω λάθος το esp είναι για τους tsi κλπ πολύπλοκους κινητήρες ενώ ο δικός μου είναι o απλός suzuki M16A.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ρωτάω γιατί αν δεν κάνω λάθος το esp είναι για τους tsi κλπ πολύπλοκους κινητήρες ενώ ο δικός μου είναι o απλός suzuki M16A.Εδώ τα βάζουν σε type r κ σε nissan almera φτιαγμένα απότε βάλε άφοβα
-
Οι προδιαγραφές API (American petroleum institute) είναι οι ευκολότερες που μπορεί να καλύπτει ένα λιπαντικό . Σε κλίμακα δυσκολίας από 1 έως 10 ( με 10 το πιο απαιτητικό) ,παίρνουν 1 . Αυτό δεν είναι αυτομάτως κακό , σημαίνει οτι ο κινητήρας της suzuki δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις λίπανσης. Δουλεύει απροβλημάτιστα με σχεδόν οποιοδήποτε λιπαντικό !!
-
Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι έχουν περάσει και χρόνια από τότε που σχεδιάστηκε το εγχειρίδιο και ότι απευθύνεται σε πολλούς πολύ διαφορετικούς χρήστες ή και αγορές. Περιλαμβάνονται και περιπτώσεις όπου το καλό συνθετικό λάδι είναι εξωτικό είδος.
Με καλό συνθετικό 30άρι δεν έχεις θέμα χειμώνα καλοκαίρι και για πολλά χλμ.
Μην σε ανησυχεί το SM, μόνο αν είχες παλιό κινητήρα που ήθελε SG μερικές φορές οι πιο σύγχρονες προδιαγραφές που για λόγους υγιεινής ανθρώπων και περιβάλλοντος καταργούν κάποιες ουσίες μπορεί να είχες πρόβλημα.Ο χρήστης vaggelis_306 έγραψε:
Μια ερώτηση προς τον onyx!
Εγώ που έχω τον tu5j4 στο 306 και στροφάρω συχνά ψιλά δηλαδή 5000-7500 στρ. να βάλω 30αρι λάδι???Αν δεν ξεπερνάς τους 100-105 βαθμούς σε θερμοκρασία λαδιού και αν το στροφάρισμα είναι γρήγορο (επιτάχυνση, κόντρα) και όχι αργής επιτάχυνσης σε ανηφόρα ναι. Αλλιώς 40...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι έχουν περάσει και χρόνια από τότε που σχεδιάστηκε το εγχειρίδιο και ότι απευθύνεται σε πολλούς πολύ διαφορετικούς χρήστες ή και αγορές. Περιλαμβάνονται και περιπτώσεις όπου το καλό συνθετικό λάδι είναι εξωτικό είδος.
Με καλό συνθετικό 30άρι δεν έχεις θέμα χειμώνα καλοκαίρι και για πολλά χλμ.
Μην σε ανησυχεί το SM, μόνο αν είχες παλιό κινητήρα που ήθελε SG μερικές φορές οι πιο σύγχρονες προδιαγραφές που για λόγους υγιεινής ανθρώπων και περιβάλλοντος καταργούν κάποιες ουσίες μπορεί να είχες πρόβλημα.Μια ερώτηση προς τον onyx!
Εγώ που έχω τον tu5j4 στο 306 και στροφάρω συχνά ψιλά δηλαδή 5000-7500 στρ. να βάλω 30αρι λάδι???Αν δεν ξεπερνάς τους 100-105 βαθμούς σε θερμοκρασία λαδιού και αν το στροφάρισμα είναι γρήγορο (επιτάχυνση, κόντρα) και όχι αργής επιτάχυνσης σε ανηφόρα ναι. Αλλιώς 40...
Τα peugeot πάνε τα λάδια 110 βαθμούς για πλάκα το καλοκαίρι κ σε σκίσιμο τα ''ψήνουν'' στους 130-140 βαθμούς οπότε άκυρο το 30αρι. Ευχαριστώ πάντως!!
-
Onyx, mousatos και vaggelis_306 σας ευχαριστώ
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]