Apr 10, 2012, 8:13 AM

Ο χρήστης onyx ! έγραψε:

οποτε σε καποια πραγματα υπαρχει και η εμπειρικη αποτυπωση εντυπωσεων αναλογα τα κριτηρια που διαθετουμε την εμπειρια και την χρηση που κανουμε (πχ το λαστιχο αυτο εχει αυτα τα χαρακτηριστικα σχετικα με τον τροπο οδηγησης μου και μου κανει γιαυτο και αυτο το λογο ενω τα αρνητικα του ειναι αυτα, ομοιως και για τις αλλες περιπτωσεις που ανεφερα...

Είναι λάθος η αντιστοιχία. Τα λάστιχα έχουν χαρακτηριστικά που βλέπεις, νιώθεις και μπορείς να έχεις ολοκληρωμένη άποψη (προσωπική έστω και με τις συνθήκες που εσύ το χρησιμοποίησες) αφού τα αλλάξεις ως αναλώσιμο σε 2-3-4 χρόνια.
Τον κινητήρα για να τον δεις αν έχει φθορές κλπ θα πρέπει να περιμένεις 150-200.000+χλμ μέχρι να ψοφήσει ή να σπάσει, δηλαδή αρκετά χρόνια, κάνει αρκετά λεφτά παραπάνω, δεν είναι αναλώσιμο και οι παράγοντες που θα επηρεάσουν τη ζωή και απόδοσή του είναι πολλοί άλλοι εκτός από το λιπαντικό (που δεν θα είναι και το ίδιο συνέχεια...) οπότε το μόνο συμπέρασμα που μπορείς να βγάλεις είναι για το πόσο ακούγεται το πρωί (που βασικά είναι συνάρτηση του ιξώδους), το πόσο στροφάρει και στα πόσα χλμ αρχίζεις να το νιώθεις κουρασμένο (στροφάρει πιο άσχημα). Πιθανότατα κανένα από τα παραπάνω δεν έχει και τόσο απόλυτη σχέση με τη λίπανση και την προστασία του κινητήρα....

Δεν έχει σημασία πού είναι το χημείο που θα σου μετρήσει τα λάδια. Σε νοιάζει εσένα αν θα είναι στη γωνία του σπιτιού σου ή στην Νέα Ζηλανδία;; Αν κοστίζει λογικά και σε εξυπηρετούν σωστά τους τα στέλνεις. Και υποπτεύομαι ότι αυτό της γωνίας του σπιτιού σου θα χρέωνε περισσότερο... Αν θέλεις να βρίσκεις δικαιολογίες... όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 χρόνια κοσκινίζει...

στο ποστ που qouotαρεις εγραφα και αλλα πραγματα...
η απαντηση σου καλυπτει μονο την αναφορα μου στα ελαστικα...που και παλι διαφωνω γιατι μπορει το λαδι να ειναι αυτο που κραταει στην ζωη τον κινητηρα αλλα τα λαστιχα τα φρενα και οι αναρτησεις κρατανε στην ζωη εμας...
μεχρι στιγμης οι επιλογες μου σε λιπαντικα κρατησαν στην ζωη κινητηρα απο τουοτα carina μεχρι τα 260.000 κμ (τωρα εχει 410.000 κμ) με χρηση 'δημοσιογραφικη' και αρκετη πιστα νομιμη και παρανομη

διαφωνουμε αλλα με ωραια ανταλλαγη αποψεων