-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Έχωντας 2 αναλύσεις για 5-40 ίδιων προδιαγραφών απο διαφορετικούς κατασκευαστές, Total και Motul, στο αρχείο μου εγώ θα τα αγόραζα και θα τα έστελνα για ανάλυση στο τέλος απο περιέργεια. Πάντως το πέρασμα απο ένα ημί 10-40 που δεν είναι και κατι το φοβερό σε ένα 5-40 συνθετικό λογικά καλό κάνει. Πιστεύω πάντως πως ακόμα και χωρίς μέτρο σύγκρισης μια αναλυση θα είχε ενδιαφέρον
ναι ετσι απο περιεργια και αν υπαρχει χρονος και αν βρεις που μπορεις να κανεις αναλυση και αν το κοστος ειναι λογικο.....δεν θα ελεγα οχι,αλλα μαλλον ολα τα παραπανω θα απαιτηθουν για κατι τετοιο.
και φαντασου να βρεις ακρη και να κανεις μια αναλυση και τα αποτελεσματα να ειναι φρικη
ασε καλυτερα να μην ξερω
Με προλαβαίνουν οι νέες εγγραφές!.
Σίγουρα οι κατασκευαστές του αυτοκινήτου σου, καλύτερα και από τον οποιονδήποτε, γνωρίζει και σε συμβουλεύει τι σου χρειάζεται…. Και σίγουρα χωρίς να πληρώσεις 25 δολάρια.
Α.Μου αρέσει όταν αυτοαναιρείσαι και μου αρέσει όταν γράφεις πράγματα που έχουν ήδη γραφτεί
-
δεν νομιζω να μπορεις να στειλεις τα λαδια σου για αναλυση στην ΑΜΕΡΙΚΗ!!!!! μεσα σε ενα φακελο και μονο με 25$ δηλαδη περι τα 22ευρω......
-
Το κάνουμε εδώ και χρόνια, λες να λέμε ψέματα;
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το κάνουμε εδώ και χρόνια, λες να λέμε ψέματα;Sent from my GNex using smoke signals.
Χωρίς link δεν σε πιστεύω .&και+ -
Sent from my mac using my fingers.
-
Και με 20€ κανεις την δουλεια σου http://www.4crete.gr/downloads/fun/agonas.txt
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και με 20€ κανεις την δουλεια σου http://www.4crete.gr/downloads/fun/agonas.txtΤο πάτησα και μου έβγαλε αυτο:
ÊÜðïéïò ôýðïò âëÝðåé Ýíáí ößëï ôïõ óôï äñüìï êáé ôïõ ëÝåé: - 'Aóôá åßìáé ÷Üëéá. ¸÷ù öïâåñïýò ðüíïõò óôïí áãêþíá ìïõ. Äåí îÝñù ôé åßíáé. ÐñÝðåé åðåéãüíôùò íá äù Ýíáí ãéáôñü.' - 'Ößëå ìïõ Ý÷ù íÝá ãéá óÝíá. Óôï öáñìáêåßï óôç ãùíßá Ý÷åé Ýíá ìç÷Üíçìá ôñïìåñü. Ìå Ýíá ìéêñü äåßãìá ïýñùí, ìðïñåß íá óïõ äéáãíþóåé ïôéäÞðïôå. ¢ëëùóôå ôé Ý÷åéò íá ÷Üóåéò, 20 euro óôïé÷ßæåé üëï êé üëï.' - 'Ößëå ìïõ ôé Ý÷ù íá ÷Üóù. Èá ðÜù.' - 'ÐÜåé óðßôé ëïéðüí, ãåìßæåé Ýíá ïõñïäï÷åßï ìå ëßãá ïýñá êáé ðÜåé óôï öáñìáêåßï ìå ôï èáõìáôïõñãü ìç÷Üíçìá. Ñß÷íåé óôçí õðïäï÷Þ ôá ïýñá ôïõ, âÜæåé êáé Ýíá 20euro óôçí õðïäï÷Þ êáé ðåñéìÝíåé. Óå Ýíá ëåðôü ôï ìç÷Üíçìá áñ÷ßæåé íá êÜíåé èïñýâïõò, ëáìðÜêéá áñ÷ßæïõí íá áíáâïóâÞíïõí êáé ôåëéêÜ âãáßíåé Ýíá ÷áñôÜêé ðïõ ëÝåé: - 'ÐÜó÷åéò áðü tennis elbow, áóèÝíåéá ôùí ôåíéóôþí. Èá ðñÝðåé íá îåêïõñÜóåéò ôï ÷Ýñé óïõ, íá êÜíåéò èåñìÜ ëïõôñÜ, íá áðïöýãåéò ôï óÞêùìá âáñéþí áíôéêåéìÝíùí. Óå äýï åâäïìÜäåò èá åßóáé êáëýôåñá.' Ôï ßäéï âñÜäõ, ï ößëïò ìáò äå ìðïñïýóå íá ÷ùíÝøåé ôéò äõíáôüôçôåò áõôïý ôïõ ìç÷áíÞìáôïò êáé ðùò åßíáé äõíáôüí íá êÜíåé ôüóï áêñéâÞ äéÜãíùóç. Óêåðôüôáí ðüóï ðñï÷ùñÜåé ç åðéóôÞìç êáé áí åßíáé äõíáôüí íá êïñïúäÝøåé ôï ìç÷Üíçìá. Ðáßñíåé ëïéðüí ëßãï íåñü âñýóçò, ëßãï áßìá áðü ôï óêýëï ôïõ, ïýñá áðü ôç ãõíáßêá ôïõ êáé ôçí êüñç ôïõ êáé ôÝëïò âáñÜåé êáé ìéá ìá***ßá, ôá áíáêáôåýåé êáëÜ êáé ðÜåé óôï ìç÷Üíçìá. ÂÜæåé ôï äåßãìá óôçí õðïäï÷Þ, ðåôÜåé êáé Ýíá 20euro êáé ðåñéìÝíåé. Óå Ýíá ëåðôü ôï ìç÷Üíçìá áñ÷ßæåé íá êÜíåé èïñýâïõò, ëáìðÜêéá áíáâïóâÞíïõí êáé ôåëéêÜ âãáßíåé Ýíá ÷áñôÜêé ðïõ ôïõ ëÝåé: - 'Ôï íåñü ôçò âñýóçò óïõ åßíáé ðïëý óêëçñü. ÐÜñå áðïóêëçñõíôéêü. Ï óêýëïò óïõ ðÜó÷åé áðü áðïâéôáìßíùóç. Äþóôïõ âéôáìßíåò. Ç êüñç óïõ ðáßñíåé íáñêùôéêÜ. Âñåò êëéíéêÞ áðïôïîßíùóçò. Ç ãõíáßêá óïõ åßíáé Ýãêõïò. Äßäõìá êïñßôóéá. Äåí åßíáé äéêÜ óïõ. Âñåò äéêçãüñï. Êáé óõ áí äå óôáìáôÞóåéò íá âáñÜò ìá***ßá, ï áãêþíáò óïõ äå èá ãßíåé ðïôÝ êáëÜ.'
Μαλλον θα είναι το mac που έγραψα παραπάνω
-
Κάποιος τύπος βλέπει έναν φίλο του στο δρόμο και του λέει: - 'Aστα είμαι χάλια. Έχω φοβερούς πόνους στον αγκώνα μου. Δεν ξέρω τι είναι. Πρέπει επειγόντως να δω έναν γιατρό.' - 'Φίλε μου έχω νέα για σένα. Στο φαρμακείο στη γωνία έχει ένα μηχάνημα τρομερό. Με ένα μικρό δείγμα ούρων, μπορεί να σου διαγνώσει οτιδήποτε. ’λλωστε τι έχεις να χάσεις, 20 euro στοιχίζει όλο κι όλο.' - 'Φίλε μου τι έχω να χάσω. Θα πάω.' - 'Πάει σπίτι λοιπόν, γεμίζει ένα ουροδοχείο με λίγα ούρα και πάει στο φαρμακείο με το θαυματουργό μηχάνημα. Ρίχνει στην υποδοχή τα ούρα του, βάζει και ένα 20euro στην υποδοχή και περιμένει. Σε ένα λεπτό το μηχάνημα αρχίζει να κάνει θορύβους, λαμπάκια αρχίζουν να αναβοσβήνουν και τελικά βγαίνει ένα χαρτάκι που λέει: - 'Πάσχεις από tennis elbow, ασθένεια των τενιστών. Θα πρέπει να ξεκουράσεις το χέρι σου, να κάνεις θερμά λουτρά, να αποφύγεις το σήκωμα βαριών αντικειμένων. Σε δύο εβδομάδες θα είσαι καλύτερα.' Το ίδιο βράδυ, ο φίλος μας δε μπορούσε να χωνέψει τις δυνατότητες αυτού του μηχανήματος και πως είναι δυνατόν να κάνει τόσο ακριβή διάγνωση. Σκεπτόταν πόσο προχωράει η επιστήμη και αν είναι δυνατόν να κοροϊδέψει το μηχάνημα. Παίρνει λοιπόν λίγο νερό βρύσης, λίγο αίμα από το σκύλο του, ούρα από τη γυναίκα του και την κόρη του και τέλος βαράει και μια μα***ία, τα ανακατεύει καλά και πάει στο μηχάνημα. Βάζει το δείγμα στην υποδοχή, πετάει και ένα 20euro και περιμένει. Σε ένα λεπτό το μηχάνημα αρχίζει να κάνει θορύβους, λαμπάκια αναβοσβήνουν και τελικά βγαίνει ένα χαρτάκι που του λέει: - 'Το νερό της βρύσης σου είναι πολύ σκληρό. Πάρε αποσκληρυντικό. Ο σκύλος σου πάσχει από αποβιταμίνωση. Δώστου βιταμίνες. Η κόρη σου παίρνει ναρκωτικά. Βρες κλινική αποτοξίνωσης. Η γυναίκα σου είναι έγκυος. Δίδυμα κορίτσια. Δεν είναι δικά σου. Βρες δικηγόρο. Και συ αν δε σταματήσεις να βαράς μα***ία, ο αγκώνας σου δε θα γίνει ποτέ καλά.'
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το κάνουμε εδώ και χρόνια, λες να λέμε ψέματα;Sent from my GNex using smoke signals.
Mήπως έχεις πρόχειρη καμία να ανεβάσεις? Έχω απορία τι συμπεράσματα μπορείς να βγάλεις.
Για παράδειγμα στέλνεις δύο διαφορετικά λάδια από δύο αλλαγές. Πως μπορείς να συγκρίνεις αν το ένα είναι 'καλύτερο' για τον κινητήρα? Σου δίνει κάποιους δείκτες?
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
δεν νομιζω να μπορεις να στειλεις τα λαδια σου για αναλυση στην ΑΜΕΡΙΚΗ!!!!! μεσα σε ενα φακελο και μονο με 25$ δηλαδη περι τα 22ευρω......Οταν λεω πως παιζουμε την κολοκυθια...
Sent from my MB525 using a vodka burner with retro livery
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Mήπως έχεις πρόχειρη καμία να ανεβάσεις? Έχω απορία τι συμπεράσματα μπορείς να βγάλεις.
enjoy: http://www.bobistheoilguy.com/forums/ub ... d=3&page=1
δεν νομιζω να μπορεις να στειλεις τα λαδια σου για αναλυση στην ΑΜΕΡΙΚΗ!!!!! μεσα σε ενα φακελο και μονο με 25$ δηλαδη περι τα 22ευρω......
Το έχουμε κάνει , και μια και δυο και τρεις φορές.
-
το δοχείο
η ανάλυση
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
enjoy: http://www.bobistheoilguy.com/forums/ub ... d=3&page=1
...
Ευχαριστώ.
ΕΔΩ έχει και κάποια ανάλυση για το τι σημαίνουν μέσες άκρες τα αποτελέσματα. Το θέμα είναι (υποθέτω) ότι δεν είναι εύκολο να βγάλεις συμπέρασμα κατά πόσο το ένα νούμερο είναι 'καλύτερο' από το άλλο σε συνάρτηση με το τι είναι 'φυσιολογικό' εκ κατασκευής. Φαντάζομαι (λάθος?) ο κατασκευαστής είναι ο μόνος αρμόδιος (γνωρίζοντας μέταλλα/αντοχές/'σωστές' φθορές και ότι άλλο) να εκτιμήσει τα αποτελέσματα.
Πιο απλά, η μετάφραση των αποτελεσμάτων κατά πόσο είναι εφικτή και εκμεταλλεύσιμη από έναν απλό χρήστη?
-
πας συγκριτικά ....
-
Ας πούμε οτι βαζεις στις 40.000 χλμ. (να εχει δουλεψει λιγο ο κινητηρας) το Χ λαδι και το αλλαζεις στις 48.000, το στελνεις για αναλυση
στις 48.000 βαζεις το Ψ και στις 56.000 το αλλαζεις και το στελνεις και αυτο
και ούτω καθ εξης....στην 2η ή/και στην 3η αλλαγή, σου κανουν συγκρισεις και δινουν γνωμες σε σχεση και με τα παλιότερα δειγματα ή απλα παραθετουν τα αποτελεσματα του τρεχοντος δειγματος και το ψαχνεις περαιτερω εσυ ?
Αν κανουν συγκρισεις κλπ , καποιος που ειναι μερακλής και οργανωμενος, με συνολο 100 δολαρια σε δοσεις των 25 δολαριων, μπορει σε λιγες δεκαδες χιλιαδες χλμ (σχετικα 'συντομα' για καποιον που κανει χιλιόμετρα, να εχει βγάλει ενα καλο συμπέρασμα και να 'κατασταλαξει' σε μια μαρκα που συμπεριφερεται καλα στο αυτοκινητό του.
Σωστά?
-
Κρατάνε τις προηγούμενες αναλύσεις και συγκρίνουν τόσο με τα δικά σου αποτελέσματα όσο και με universal averages.
-
Μετά από συζήτηση με τον μηχανικό του αυτοκινήτου μου είπε ότι τα συνθετικά ελαιολιπαντικά εντός των συσκευασιών τους μετά 1,5 χρόνο, ακόμα και είναι αποθηκευμένα σε άριστες συνθήκες θερμοκρασίας σκιας κτλ. Συνήθως αγοράζω από ιντερνετικά καταστήματα και οι ημερομηνίες παραγωγής είναι τουλάχιστον ενός χρόνου παλιότερες. Ισχύει κάτι τέτοιο;
-
Όχι, αρκεί να ανακατευτούν πριν τα βάλεις.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Κρατάνε τις προηγούμενες αναλύσεις και συγκρίνουν τόσο με τα δικά σου αποτελέσματα όσο και με universal averages.Αν έχουν πολλούς με ίδιο κινητήρα ο μέσος όρος αφορά τον συγκεκριμένο κινητήρα (ή οικογένεια κινητήρων). Αυτό σαφώς βοηθάει για τη σύγκριση του δικού σου κινητήρα με το μέσο όρο πολλών άλλων παρόμοιων κινητήρων.
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πολλοί από τους κινητήρες που έχουμε στην Ελλάδα δεν κυκλοφορούνε στις ΗΠΑ οπότε μπορεί να μην έχουν μέσο όρο....
Ακολουθώντας τόσο τη διάγνωσή τους όσο και τις απλές εξηγήσεις του τι σημαίνει το κάθε εύρημα μπορείς να βγάλεις πολλά συμπεράσματα για την κατάσταση του κινητήρα σου και όχι μόνο. -
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Ισχύει κάτι τέτοιο;Όχι . Εαν ίσχυε θα είχαν ημ.λήξης .
-
Ευχαριστώ τους φίλους για τις άμεσες απαντήσεις.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]