-
Απο εδώ
viewtopic.php?f=6&t=550
-
Απο εδώ
viewtopic.php?f=6&t=550
-
Απο εδώ
viewtopic.php?f=6&t=550
-
Ένα από τα πλέον πετυχημένα και διαφωτιστικά θέματα του φόρουμ περνάει στη δεύτερη φάση της ζωής του!
Και εις ανώτερα!
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Να συνεχίσεις με το 30άρι.Βάλε το 30άρι και βρες κάποιον να του πουλήσεις τα άλλα... μάλλον δεν θα σου χρειαστούν!
Σας ευχαριστώ πολύ παίδες!Κι εγώ αυτό είχα κατα νού!να παραμείνω δηλαδή στο 30άρι.
Μπα ...Μόνο χαμμένο δεν θα πάει το ΑΜΟ!Έχουμε και Sunny N14 στην οικογένεια.Και αυτό το λάδι είναι το αγαπημένο του κινητήρα του.
-
Πήγα για αλλαγή λαδιών σήμερα, μιας και τα 5-40 συμπλήρωσαν 10,000 χλμ πολύ πιεσμένα, και τελευταία χρειάστηκε να συμπληρώσω και καμια 200ml.
Δεν φάνηκε να κάθονται καλά σε αυτόν τον κινητήρα. Χτύπαγε βαλβίδα το πρωί και γενικά πολύ πιο θορυβώδης λειτουργία.
Τώρα έβαλα τα castrol 10-40.
Αυτά θα φροντίσω να τα στείλω και για ανάλυση. -
Πόσα χλμ έχεις επάνω drifter?
-
Είμαι στα 275k αισίως.
Πρώτη φορά που μου βγαίνει λάδι τόσο μαύρο πάντως
(εεπ, σε πείσμα του λαδά δεν ήθελε βαλβολίνες )
-
ο λόγος πουυ κατέβηκα σε 5αρι ήταν για τα κρύα ξεκινήματα...
Αλλά μου φαίνεται ότι δεν το γουστάρει το τουότα.
Ίσως του χρόνου να δοκιμάσω κάποιο άλλο, αλλά τώρα με τις ζέστες και τα σκισίματα βουρ για 10-40 -
το ότι μαυρίζουν !!!! είναι καλό σημάδι ... γιατί δείχνει ότι καθαρίζουν ....
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Είμαι στα 275k αισίως.Πρώτη φορά που μου βγαίνει λάδι τόσο μαύρο πάντως
(εεπ, σε πείσμα του λαδά δεν ήθελε βαλβολίνες )
Ένα 5W-40 από ένα 10W-40 δεν διαφέρει σε θερμοκρασίες λειτουργίας. Αν τα λάδια σου βγήκαν πολύ μαύρα αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας έχει επικαθήσεις και τα καθαριστικά του 5αριού έκαναν δουλειά.
Θα σου συνιστούσα και πάλι ένα 5W-40 ή ακόμα καλύτερα ένα 5W-30 με ιδιαίτερη προσοχή στα καθαριστικά.
Ερώτημα.... ήταν του ίδιου τύπου λάδια ή άλλαξες και τύπο λαδιών?
-
Χρίστο, δεν ξέρω τί λάδι είχε μπει πριν...(για το 5αρι μιλάω)
Νομίζω Valvoline ή Castrol.
Το θέμα είναι ότι με το συγκεκριμένο δε μου άρεσε καθόλου ο ήχος του κινητήρα...
Απο δω και πέρα μέχρι το φθινόπωρο, το πρόγραμμα έχει ψηλές θερμοκρασίες και παρατεταμένα σκισίματα στον αυτοκινητόδρομο, γι αυτό θεωρώ ότι δεν έχει νόημα να χρησιμοποιώ λάδια με ανοιγμένο ιξώδες
Τα καστρόλ που έβαλα τώρα (10-40) θα μείνουν για καμιά 5κ μέχρι να κατέβω ελλάδα, και μετά για το φθινόπωρο συζητάμε τί να βάλω.
Πιστεύετε ότι αξίζει να πειραματιστώ με 5άρι πάλι? Υπάρχει περίπτωση απλά το συγκεκριμένο να μην έκατσε με τον δικό μου κινητήρα?
Φοβάμαι να κατέβω σε 30άρι, λόγω της παρατεταμένης οδήγησης σε τελικέςΑκούω γνώμες
-
Να ακούσω γνώμες και για το ακόλουθο
Lexus ΙS 200. Προτεινόμενα ιξώδη 10-40, 20-50, 5-30.
Οδήγηση σβέλτη σε επαρχιακούς κυρίως. Το αμάξι έχει 150,000χλμ, και βρίσκεται ελλάδα.
Ασαπ γιατί η αλλαγή πρέπει να γίνει αύριο -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Lexus ΙS 200. Προτεινόμενα ιξώδη 10-40, 20-50, 5-30
Το 30άρι (αρκεί να είναι κανένα καλό συνθετικό) ή ως πιο συντηρητική επιλογή το 40. Το 20W-50 για τέτοιο κινητήρα θα είναι σαν μολάσσα...
Εγώ την Κυριακή έβαλα στη μηχανή Amsoil MCF (10-40), τελικά δίστασα να διαλέξω το 10-30. Κράτησα και ένα δείγμα από τα παλιά Motul για ανάλυση. Θα δείξει στη πορεία, αλλά ένα λάδι που έχει το TL1000S στο κουτί, δεν μπορεί παρά να είναι καλό...
-
Μπές στην agip και δες: προτείνει 10W40
alternative recommendations: -7°C to >38°C, 20W-50;
από -12°C, και πάνω 15W-40
f. Alternative recommendations, Extremely low temperatures: -
Να κάνω και γω μια ερώτηση. Στο manual γραφει Α3 A5 τα λάδια όμως που βάζω γραφουν ΑCΕΑ C2,C4 -Α3,B4-VW 50400,50700 και δεν γραφουν την προδιαγραφή A5, θα έχω κάποιο πρόβλημα η με καλύπτουν;
Τα λαδια ειναι Shell Ultra Extra 5-30 και το αυτοκινητο Mazda 6 Mk2 2000cc
Eυχαριστω εκ των προτερων.
-
δεν μπορεί να υπάρξει λάδι που να πληρεί και την Α3 και την Α5. Αν δεν σε ενδιαφέρει η μειωμένη κατανάλωση καυσίμου .... επιλέγεις Α3.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
δεν μπορεί να υπάρξει λάδι που να πληρεί και την Α3 και την Α5. Αν δεν σε ενδιαφέρει η μειωμένη κατανάλωση καυσίμου .... επιλέγεις Α3.Ααα μάλιστα, ειχα μεινει με την εντύπωση ότι πρέπει να αναγράφονται και τα δυο.
Ευχαριστώ πολύ.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
δεν μπορεί να υπάρξει λάδι που να πληρεί και την Α3 και την Α5. Αν δεν σε ενδιαφέρει η μειωμένη κατανάλωση καυσίμου .... επιλέγεις Α3.ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΡΑΦΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΧΙ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΝ ΔΥΟ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ (Π.Χ. Α3 ΚΑΙ Α5), ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.
ΣΥΝΗΘΩΣ, ΟΙ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ (ΕΔΩ Α5) ΣΥΝΔΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ (ΕΔΩ Α3).
ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ, ΞΑΝΑΛΕΩ, ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ.
ΑΝ ΒΡΩ ΧΡΟΝΟ ΑΥΡΙΟ, ΙΣΩΣ ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ. -
τα Α3 δεν είναι πιο παλιά ή χαμηλότερων προδιαγραφών σε σχέση με τα Α5. Αλλά έχουν διαφοτερικές ιδιότητες, με βασικότερη το HTHS, που στα Α5 είναι χαμηλότερο των Α3 για μειωμένη κατανάλωση. Οι κατασκευαστές κινητήρων, συνήθως αν αναγράφουν fuel economy λάδια εννοούν Α1ήΑ5 , ενώ αν πρόκειται για μοτέρ υψηλών επιδόσεων απαιτούν Α3. Αν εξαιρέσουμε τις προδιαγραφές των κατασκευαστών MB,VW,BMW,ford,opel κλτ, από την ACEA, αρχίζουν να εμφανίζονται λάδια που πληρούν C1,C2,C3, για κινητήρες Euro4,5.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]