-
Πολυ ευχαριστημενος με το λαδι που εβαλα...Castrol Edge 0-30
Το αμαξι στροφαρει σαφως καλυτερα και πιο ευκολα,καλυτερη αποκριση και καλυτερη χροια ο κινητηρας -
Σε ενα polo 1.4 του 2000 με φιλτρο προγραμμα εξατμιση (φουλ) και περιπου 110 αλογα θα βαζατε 10/40 ή 15/50; Ο μαστορας λεει 15/50... Το αυτοκινητο εχει 120000χλμ και ο ιδιοκτητης το 'παει' λιγακι.
-
Τι λαδι θα μου προτεινατε για BMW X3 3.0sd (diesel με τα 2 turbo). Τωρα ειμαι στα 32000Km.
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Σε ενα polo 1.4 του 2000 με φιλτρο προγραμμα εξατμιση (φουλ) και περιπου 110 αλογα θα βαζατε 10/40 ή 15/50; Ο μαστορας λεει 15/50... Το αυτοκινητο εχει 120000χλμ και ο ιδιοκτητης το 'παει' λιγακι.ναι,το 15/50 μπαινει σε μοτερ που εχουν ξεπερασει τα 120000χλμ.
τωρα επειδη γραφεις οτι εχει φιλτρο προγραμμα εξατμιση θα σου πω οτι αυτο δεν στεκει.
δλδ επειδη τα εχει αυτα τι σημαινει οτι το λαδι δεν θα περασει μεσα απο στροφαλο εκκεντρα να λιπανει την μηχανη;
ημαρτον. -
Ο χρήστης alfajuni έγραψε:
Τι λαδι θα μου προτεινατε για BMW X3 3.0sd (diesel με τα 2 turbo). Τωρα ειμαι στα 32000Km.Διάλεξε και πάρε:
Castrol Edge 0W-30
Castrol Edge Formula RS 0W-40
Castrol Edge Turbo Diesel 0W-30
-
Τι λαδι θα μου προτεινατε για BMW X3 3.0sd (diesel με τα 2 turbo). Τωρα ειμαι στα 32000Km.Αν έχεις αυτήν με το DPF τότε εκτός από την LL-04 προδιαγραφή (για να μην έχεις πρόβλημα με την εγγύηση) καλό θα ήταν να κάλυπτε και την ACEA C3, όπως το Fuchs Titan GT-1 Pro C3 5w-30, Castrol Edge 5w-30, κ.ά.
-
Ο χρήστης mariost έγραψε:
Τι λαδι θα μου προτεινατε για BMW X3 3.0sd (diesel με τα 2 turbo). Τωρα ειμαι στα 32000Km.
Αν έχεις αυτήν με το DPF τότε εκτός από την LL-04 προδιαγραφή (για να μην έχεις πρόβλημα με την εγγύηση) καλό θα ήταν να κάλυπτε και την ACEA C3, όπως το Fuchs Titan GT-1 Pro C3 5w-30, Castrol Edge 5w-30, κ.ά.
Από τα 3 Castrol που ανέφερα, τα Castrol Edge Formula RS 0W-40 & Castrol Edge Turbo Diesel 0W-30 καλύπτουν και την ACEA C3 .....
Γενικώς θα έλεγα να βάλεις Castrol ώς προτεινόμενο και από την ίδια την BMW
-
Πράγματι Απλώς ήθελα να τονίσω την ACEA C3 για το φίλτρο παρακράτησης σωματιδίων (ή DPF) που έχουν οι νέοι ντίζελ...
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Διάλεξε και πάρε:
Castrol Edge 0W-30
Τα 30άρια τα θεωρώ λεπτά για βενζίνα, πόσο μάλλον για diesel
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Διάλεξε και πάρε:
Castrol Edge 0W-30
Τα 30άρια τα θεωρώ λεπτά για βενζίνα, πόσο μάλλον για diesel
Μπορεί να τα θεωρείς εσύ, αλλά η BMW τα συνιστά (τα 0W30) και εγώ τα έχω βάλει στο δικό μου κι έχω 20000ΚΜ με αυτά χωρίς να έχει κάψει τπτ ακόμα.....
-
Δεν μιλάμε για έναν οποιοδήποτε ντίζελ αλλά για τον νέο 3λιτρο, common rail, 2τουρμπο (VVT), 6κύλινδρο, απόδοσης 286PS στις 4400 στροφές και 59,1kgm από τις 1750-2250 στροφές και με χαμηλό βάρος 194 κιλά Τον ίδιο φοράει και η 535d.
Εξάλλου το 30άρι το προτείνει η ίδια η Bmw...
Edit: Puntolord δεν σε προλαβαίνω.
-
Ο χρήστης mariost έγραψε:
Δεν μιλάμε για έναν οποιοδήποτε ντίζελ αλλά για τον νέο 3λιτρο, common rail, 2τουρμπο (VVT), 6κύλινδρο, απόδοσης 286PS στις 4400 στροφές και 59,1kgm από τις 1750-2250 στροφές και με χαμηλό βάρος 194 κιλά Τον ίδιο φοράει και η 535d.Εξάλλου το 30άρι το προτείνει η ίδια η Bmw...
Edit: Puntolord δεν σε προλαβαίνω.
Βάλε Castrol Edge Turbo Diesel 0W-30 και είσαι ΟΚ.....αλλαγές όποτε λέει το BC και όχι όποτε σου πει ο 'μπάρμπα-Διαμαντής' της αντιπροσωπείας ...
-
Τι λαδι θα μου προτεινατε για BMW X3 3.0sd (diesel με τα 2 turbo). Τωρα ειμαι στα 32000Km.αυτό
https://www.amsoil.com/storefront/hdd.aspxκαι αυτό , επειδή έχεις λίγα χιλιόμετρα
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
αυτό
https://www.amsoil.com/storefront/hdd.aspxκαι αυτό , επειδή έχεις λίγα χιλιόμετρα
Τα συγκεκριμένα - απ'όσο διαβάζω στα links που έβαλες - δεν έχουν ούτε την προδιαγραφή ACEA C3 ούτε την προδιαγραφή LL04 που εγκρίνει η BMW και δεν θα δεχθούν να τα βάλουν σε αντιπροσωπεία BMW και εντός εγγυήσεως φυσικά......εκτός εγγυήσεως βάλε και ηλιέλαιο εάν θέλεις...
ΥΓ: Εγκεκριμένα λάδια προδιαγραφών LL04 που αποδέχεται η BMW θα βρείς εδώ , διάλεξε και βάλε.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
αυτό
Τα συγκεκριμένα - απ'όσο διαβάζω στα links που έβαλες - δεν έχουν ούτε την προδιαγραφή ACEA C3 ούτε την προδιαγραφή LL04 που εγκρίνει η BMW και δεν θα δεχθούν να τα βάλουν σε αντιπροσωπεία BMW και εντός εγγυήσεως φυσικά......εκτός εγγυήσεως βάλε και ηλιέλαιο εάν θέλεις...
ΥΓ: Εγκεκριμένα λάδια προδιαγραφών LL04 που αποδέχεται η BMW θα βρείς εδώ , διάλεξε και βάλε.
περί προδιαγραφών και τι ισχύει και τι καλύπτουν και γενικώς τι ισχύει με τα αμερικάνικα λάδια , στο πρώτο νήμα περί λιπαντικών . Εχει συζητηθεί σε πάρα πολλές σελίδες.
Λάδια αλλάζουμε και εκτός αντιπροσωπείας. (για μένα μιλάω) -
αυτό
περί προδιαγραφών και τι ισχύει και τι καλύπτουν και γενικώς τι ισχύει με τα αμερικάνικα λάδια , στο πρώτο νήμα περί λιπαντικών . Εχει συζητηθεί σε πάρα πολλές σελίδες.
Λάδια αλλάζουμε και εκτός αντιπροσωπείας. (για μένα μιλάω)Λίγο δύσκολο να ανατρέξω στις 466 σελίδες από το 1ο νήμα 'Περί λιπαντικών'.....για κάνε μια σύνοψη....
Εγώ θα θεωρούσα πολύ τολμηρό όποιον δεν έβαζε λάδια εγκεκριμένα από το εργοστάσιο, σε τόσο ακριβό αυτ/το ειδικά......και μιλάμε για πολλές διαφορετικές μάρκες από εγκεκριμένα λάδια με τη συγκεκριμένη προδιαγραφή (LL04) που μπορεί να διαλέξει κάποιος.....
-
Ναι ευχαρίστως αλλά μόνο αυτό γιατί είμαστε off topic.
Άλλωστε μια γνώμη είπα, επειδή χρησιμοποιούσα τη συγκεκριμένη εταιρεία επί 113Κ στο S40 και τα βρήκα εξαιρετικά.'...Η AMSOIL δεν παίρνει εγκρίσεις γιατί δεν πληρώνει γι αυτές. Αντί αυτού κάνει συγκριτικά τεστ και ανακοινώνει τεχνικά χαρακτηριστικά. Βάση αυτών εξάλλου δίνονται οι εγκρίσεις. Η AMSOIL ισχυρίζεται ότι τα λιπαντικά της είναι μερικά χρόνια μπροστά καθότι σε πολλές περιπτώσεις καλύπτουν προδιαγραφές που δεν βγήκαν ακόμη...'
viewtopic.php?f=6&t=550&start=345
kai με βάση αυτό το λινκ μπορείς να πας μπρος ή πίσω και να δεις και άλλα που γράφαμε τότε.
-
Ναι ευχαρίστως αλλά μόνο αυτό γιατί είμαστε off topic.
Άλλωστε μια γνώμη είπα, επειδή χρησιμοποιούσα τη συγκεκριμένη εταιρεία επί 113Κ στο S40 και τα βρήκα εξαιρετικά.'...Η AMSOIL δεν παίρνει εγκρίσεις γιατί δεν πληρώνει γι αυτές. Αντί αυτού κάνει συγκριτικά τεστ και ανακοινώνει τεχνικά χαρακτηριστικά. Βάση αυτών εξάλλου δίνονται οι εγκρίσεις. Η AMSOIL ισχυρίζεται ότι τα λιπαντικά της είναι μερικά χρόνια μπροστά καθότι σε πολλές περιπτώσεις καλύπτουν προδιαγραφές που δεν βγήκαν ακόμη...'
viewtopic.php?f=6&t=550&start=345
kai με βάση αυτό το λινκ μπορείς να πας μπρος ή πίσω και να δεις και άλλα που γράφαμε τότε.
Λυπάμαι αλλά αδυνατώ να παραδεχθώ πως καμμιά 30αριά εταιρίες λιπαντικών με πάνω από 45 διαφορετικά λάδια έχουν την έγκριση LL04 της BMW (ΥΓ: Εγκεκριμένα λάδια προδιαγραφών LL04 που αποδέχεται η BMW θα βρείς εδώ) και η AMSOIL δεν πήρε έγκριση επειδή δεν πλήρωσε....
Για τα AMSOIL δε που πρότεινες, να υποθέσω πως έχει πληρώσει τις εταιρίες ΜΑΝ - Μercedes Benz - Volvo - Renault και έχει πάρει τις εγκρίσεις τους?? Επιλεκτικές πληρωμές κάνει μάλλον η εταιρία αυτή....
Πολύ 'μπάζει' η θεωρία αυτή....
ΥΓ: Σορρυ για το οφφ τοπικ....
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Σε ενα polo 1.4 του 2000 με φιλτρο προγραμμα εξατμιση (φουλ) και περιπου 110 αλογα θα βαζατε 10/40 ή 15/50; Ο μαστορας λεει 15/50... Το αυτοκινητο εχει 120000χλμ και ο ιδιοκτητης το 'παει' λιγακι.
...τωρα επειδη γραφεις οτι εχει φιλτρο προγραμμα εξατμιση θα σου πω οτι αυτο δεν στεκει. δλδ επειδη τα εχει αυτα τι σημαινει οτι το λαδι δεν θα περασει μεσα απο στροφαλο εκκεντρα να λιπανει την μηχανη;...
Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι το φίλτρο αφήνει τα διπλά περίπου σωματίδια (σκόνη) να περάσουν (αυτή είναι η διαφορά από το 99% στο 98% φιλτράρισμα που είναι η συνήθης διαφορά των στάνταρ εργοστασιακών από τα άλλα βελτιωμένα φίλτρα...) ενώ το πρόγραμμα συνήθως εμπλουτίζει το μίγμα αυξάνοντας τις πιθανότητες άκαυστο καύσιμο να περάσει προς το λάδι και να κάνει fuel dilution που καταστρέφει το λάδι... Οπότε καλό είναι να έχεις λάδι που να το αντέχει και ακόμα και με κάμποσο καύσιμο μέσα του να μην λεπταίνει τόσο που να γίνεται ανασφαλές ενώ συχνές αλλαγές θα σε προστατεύσουν και από το καύσιμο αλλά και από το πυρίτιο (από τη σκόνη) που θα μαζευτεί στο λάδι...
Προσωπικά για τέτοιες μόνο βελτιώσεις (χωρίς δηλαδή τούρμπισμα κλπ) θα παρέμενα στις προδιαγραφές του κατασκευαστή αλλά με καλό συνθετικό και συχνότερες αλλαγές. Αν θέλεις να κάνεις και UOA (used oil analysis) θα ήταν το πιο σωστό για να ξέρεις και τι κάνουν τα λάδια που του έχεις βάλει αλλά και πως τα περνάει ο κινητήρας σου... Χωρίς UOA ο κάθε μάστορας μπορεί να λέει παραμύθια αλλά δεν μπορείς να τον αμφισβητήσεις με στοιχεία... -
Για βαλβολίνες σε Xsara 1.6 16V (μοντ. 2003) βρήκα στο thread συστάσεις για την ELF TRP και την Redline MTL. Μάλλον θα κατευθυνθώ στην ELF, καμιά γνώμη; Επίσης 2 λίτρα θέλει ή 3;
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]