-
Ο χρήστης css03027 έγραψε:
Ποιο είναι το καλύτερο λιπαντικό για οικονομία καυσίμου??πρέπει, να γράφει ρητά, ότι το μοτέρ δέχεται λάδια οικονομίας καυσίμου ....
παράδειγματα .... mobil1 0-30 fuel economy , mobil1 0-20 advanced fuel economy
γενικά λάδια ACEA A1/A5
-
ρωτάω αν κάποιος έχει βάλει ένα συγκεκριμένο λάδι και παρατήρησε αισθητή οικονομία καυσίμου
-
ρωτάω αν κάποιος έχει βάλει ένα συγκεκριμένο λάδι και παρατήρησε αισθητή οικονομία καυσίμουστο δικό μου τα Α5 σε σχέση με τα Α3 έχουν -0.5λτ/100
άλλο όμως ρώτησες* 'Ποιο είναι το καλύτερο λιπαντικό για οικονομία καυσίμου'
* -
ναι. αν υπάρχει κάποιο λιπαντικό που μπορώ να χρησιμοποιήσω και να εξοικονομήσω καύσιμα. Κάποιο συγκεκριμένο αν γίνεται. 0-20 δε μπορώ να βάλω στο αυτοκίνητο
-
ποιο είναι το αυτοκίνητο ?
-
ένα παλιό nissan sunny. του βάζω ημισυνθετικά 10-40
-
ένα παλιό nissan sunny. του βάζω ημισυνθετικά 10-40Για να παρεις μια πληρη και σωστη απαντηση καλο ειναι να αναφερεις ποιας χρονιας ειναι το αμαξι, ποσο χιλιομετρα εχει κανει, αν χανει λαδια, ο τροπος και οι συνθηκες οδηγησης του αλλα και τι αναγραφει ο κατασκευαστης σαν προτεινομενα ιξωδη στο μανουαλ.
-
ένα παλιό nissan sunny. του βάζω ημισυνθετικά 10-40Ειναι αρκετα παλιας τεχνολογιας για να κανει διαφορα στην καταναλωση το λαδι.
-
Εμένα πάντως μου φαίνεται ότι με τα τελευταία μου λάδια (BMW 5W-30) καίω λιγότερο από ό,τι άλλο είχα πιο πριν ακόμα και από άλλα 5W-30 (Motul X-max) αλλά ακόμα και από 0W-30 (Castrol Syntec)....
Δεν μπορώ να πω ότι σίγουρα φταίνε τα λάδια και μόνον αυτά αλλά από τότε που τα άλλαξα μου φαίνεται ότι καίει λιγότερο. Βέβαια ακρίβυναν και οι τιμές μπορεί να ελάφρυνε το πόδι και μειώθηκε και η κίνηση αλλά η σύγκριση γίνεται σε ίδιες συνθήκες ταξιδιού (που επηρεάζεται λιγότερο από κίνηση και όρεξη). -
Το Avensis έχει πλέον Amsoil SSO, στα 78.000Κm (κάποιος είχε τελειώσει πάλι τα ASL από το γνωστό μαγαζί ).
-
ένα παλιό nissan sunny. του βάζω ημισυνθετικά 10-40δεν νομίζω, ότι μπορείς να βάλεις eco λάδι σε αυτό το μοτέρ.
-
Εγω εκει που ειδα τρομερη διαφορα στην καταναλωση ηταν με το να παω απο το 5w40 στο 5w30 και στα δυο αμαξια, ενα 1600κ.εκ και ενα 2000κ.εκ . Μιλαμε για -1λ/100χλμ και η δοκιμη εχει ξεκινησει απο περσι πριν παει η βενζινη στα υψη και παντα με τον ιδιο τροπο οδηγησης, ιδιες διαδρομες κτλ.
Οσοι μπορειτε και σας το επιτρεπει ο κατασκευαστης γυριστε το σε 30αρι λαδι. Δεν ειναι ειναι αναγκη να ειναι Α5/Β5. Και Α3/Β3/Β4 να ειναι αμα πατε απο 40αρι σε 30αρι θα δειτε διαφορα στην καταναλωση. Ακομα και -0.5λ/100χλμ να ειναι για ενα αμαξι που κανει 15.000χλμ το χρονο το κερδος σε καυσιμα ειναι 75 λιτρα το χρονο. Με μια μεση τιμη τα 1.6Ευρω απο τον Ιουλιο που ο Φ.Π.Α θα παει στο 23% το κερδος ειναι 120 Ευρω.
-
Θυμάται κανείς, γιατί έχει κατηγορηθεί το Moly , στα λάδια. Αρκετοί παρασκευαστές λαδιών, το προσθέτουν ακόμα .
-
Ο χρήστης nippon έγραψε:
ένα παλιό nissan sunny. του βάζω ημισυνθετικά 10-40
Για να παρεις μια πληρη και σωστη απαντηση καλο ειναι να αναφερεις ποιας χρονιας ειναι το αμαξι, ποσο χιλιομετρα εχει κανει, αν χανει λαδια, ο τροπος και οι συνθηκες οδηγησης του αλλα και τι αναγραφει ο κατασκευαστης σαν προτεινομενα ιξωδη στο μανουαλ.
Έτσι ακριβώς και ποιό συγκεκριμένα:
Πιστεύω πως θα βοηθούσε όλους όσοι ζητούν προτάσεις για λάδια να μας αναφέρουν, κάποια από τα παρακάτω στοιχεία (όχι, δεν χρειάζεται όλα, βασικά όπου ξεφεύγουν από τον μέσο όρο):
[list:25irfakw]
[:25irfakw]Αυτοκίνητο, έτος παραγωγής, κινητήρα, χιλιόμετρα, ποσό συχνές είναι οι αλλαγές ως τώρα, με τι τύπου λάδια[/25irfakw]
[:25irfakw]Έχει αισθητή κατανάλωση λαδιού, αν ναι πόσο και με κανονική ή σκληρή χρήση. (ml ανά 1000 χιλιόμετρα)[/25irfakw]
[:25irfakw]Τι διαδρομές κάνει (διάρκεια, χλμ, τρόπος οδήγησης , μέση ταχύτητα, ορεινές διαδρομές; φορτωμένο ή άδειο;) [/25irfakw]
[:25irfakw]Γίνεται παρατεταμένη χρήση τέρμα γκάζι; (πίστα, αναβάσεις, ρυμούλκηση, κόντρες κλπ)[/25irfakw]
[:25irfakw]Τι γράφει το manual σχετικά με τα λάδια (ιξώδες & προδιαγραφές, κυρίως κατά ACEA πχ Α3_ [/25irfakw]
[:25irfakw]Πόσος χρόνος ζεστάματος είναι αποδεκτός, θερμοκρασίες εκκίνησης.[/25irfakw]
[:25irfakw]Το πατάς σε χαμηλές ή ψιλές στροφές[/25irfakw]
[:25irfakw]Προτεραιότητες (τι ζητάς από τα λάδια;)[/25irfakw]
[:25irfakw]Πόσα χρήματα είναι διευθετημένοι να διαθέτουν και πόσα χιλιόμετρα κάνουν ανά έτος.[/25irfakw][/list:u:25irfakw]
... και ότι άλλο θεωρούν σχετικό.Πιστεύω πως έτσι οι προτάσεις μας θα είναι ποιο σωστές και όλοι ποιο ικανοποιημένοι
-
Αυτοκίνητο Ignis Sport. πηρα βαλβολινες τις redline ΜΤ-90. μηπως επρεπε να παρω τις MTL?
75W-90 προτεινει η suzuki... -
όχι, το MTLείναι λεπτότερο από αυτό που θες, δηλαδή 70w80
-
Οπότε εκανα σωστή επιλογή, ευχαριστώ πολύ.
-
Ο χρήστης bad boy έγραψε:
Οπότε εκανα σωστή επιλογή, ευχαριστώ πολύ.RL MT-90 GL-4, για την ακρίβεια την καλύτερη δυνατή επιλογή.
-
Ο χρήστης nippon έγραψε:
Εγω εκει που ειδα τρομερη διαφορα στην καταναλωση ηταν με το να παω απο το 5w40 στο 5w30 και στα δυο αμαξια, ενα 1600κ.εκ και ενα 2000κ.εκ . Μιλαμε για -1λ/100χλμ και η δοκιμη εχει ξεκινησει απο περσι πριν παει η βενζινη στα υψη και παντα με τον ιδιο τροπο οδηγησης, ιδιες διαδρομες κτλ.Οσοι μπορειτε και σας το επιτρεπει ο κατασκευαστης γυριστε το σε 30αρι λαδι. Δεν ειναι ειναι αναγκη να ειναι Α5/Β5. Και Α3/Β3/Β4 να ειναι αμα πατε απο 40αρι σε 30αρι θα δειτε διαφορα στην καταναλωση. Ακομα και -0.5λ/100χλμ να ειναι για ενα αμαξι που κανει 15.000χλμ το χρονο το κερδος σε καυσιμα ειναι 75 λιτρα το χρονο. Με μια μεση τιμη τα 1.6Ευρω απο τον Ιουλιο που ο Φ.Π.Α θα παει στο 23% το κερδος ειναι 120 Ευρω.
Μπορει να γίνει αυτό μονο απο την αλλαγη ιξώδους του λαδιου?
Λίγο απίθανο μου φαινεται και ειδικά σε τέτοια διαφορα καταναλωσης -
στο δικό μου, είδα διαφορά -0,5λτ/100 από 0-30 ACEA Α3 σε 0-30 ACEA Α5.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]