-
Δεν ξέρω γενικά τί παίζει με τα dunlop, αλλά τα χειμερινά dunlop winter sport 4d που φοράω εδώ και λίγο καιρό μου φαίνονται πολύ καλά. Ίσως καλύτερα από τα conti wintercontact T810S που φορούσα για χειμερινά μέχρι τώρα.
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Σαφως δεν καταδικαζω ολο το brand dunlop γι αυτο και αναφερθηκα σε συγκεκριμενα μοντελα που εχω εμπειρια.
Αλλα αυτα που εχω περασει ειναι αρκετα ωστε να μην τα κοιταω καν.
Το maxx πρεπει να ειναι εξαιρετικο απο οσο εχω ακουσει.Πολύ σημαντικό είναι και το στυλ οδήγησης και το αυτοκίνητο στο οποίο φοριούνται. Σε σπορ οδήγηση και το καλύτερο grand touring λάστιχο μπορεί να φαίνεται άθλιο. Και σε οδήγηση πίστας ακόμη και ένα λάστιχο Max Performance μπορεί να φαίνεται λίγο και να θέλει να χρησιμοποιήσει κανείς DOT Tires.
-
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Dunlop SP Sport Maxx RT είναι εξαιρετικά και στο στεγνό και στο βρεγμένο.Σε τί αμάξι φίλε μου;Και σε τί διάσταση;
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Dunlop SP Sport Maxx RT είναι εξαιρετικά και στο στεγνό και στο βρεγμένο.
Σε τί αμάξι φίλε μου;Και σε τί διάσταση;
Σε Lancer 1.5L. Διάσταση 225/55R16.
Θα διαβάσεις καλές κριτικές από πολλούς άλλους αν ψάξεις αναρτήσεις χρηστών σε διάφορα forums χρησιμοποιώντας το Google.
Αρχικά το αυτοκίνητο φόραγε Dunlop SP Sport 2050M σε διάσταση 205/60R16 τα οποία ήταν κατασκευασμένα από τη Sumitomo Rubber Industries στην Ιαπωνία. Τα συγκεκριμένα ειδικά στο βρεγμένο είχαν αρκετά άσχημη απόδοση. Σε ορεινές διαδρομές με πολλές στροφές και βρεγμένο οδόστρωμα τα ESP ενεργοποιούνταν πολύ συχνά και το αυτοκίνητο ήταν πολύ υποστροφικό. Τα λάστιχα σε 1,5 χρόνο περίπου και 22.500 χλμ είχαν γίνει έτσι:
Στην αρχική διάσταση μπορούσα να βρω μόνο grand touring λάστιχα επομένως επέλεξα την αμέσως μεγαλύτερη που κρατά σταθερή τη διάμετρο του τροχού, 225/55R16. Και σε αυτή δυστυχώς δε μπορούσα να βρω πολλά σπορ ελαστικά. Απ' όσο θυμάμαι βρήκα μόνο τρία στην Ελλάδα. Toyo Proxes T1 Sport, Bridgestone Adrenalin RE002 και Dunlop SP Sport Maxx RT. Το πρώτο το απέρριψα λόγο παλαιότητας (δε βρήκα φρέσκο), το δεύτερο λόγω υψηλής τιμής και χαμηλού treadwear καθώς και του πιο στεγνού προσανατολισμού του. Έτσι έβαλα το SP Sport Maxx RT.
Τελικά αποδείχτηκε μία χαρά. Σε βρεγμένη ορεινή διαδρομή δεν ενεργοποιήθηκε καμία φορά το ESP ενώ με το 2050M ενεργοποιούνταν με πολύ λιγότερη πίεση.
-
225/55/16 εχει το λανσερ 1.5 ;;;;
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
225/55/16 εχει το λανσερ 1.5 ;;;;Δε διάβασες όλο το post μου.
[...]
Αρχικά το αυτοκίνητο φόραγε Dunlop SP Sport 2050M σε διάσταση 205/60R16 τα οποία ήταν κατασκευασμένα από τη Sumitomo Rubber Industries στην Ιαπωνία. Τα συγκεκριμένα ειδικά στο βρεγμένο είχαν αρκετά άσχημη απόδοση. Σε ορεινές διαδρομές με πολλές στροφές και βρεγμένο οδόστρωμα τα ESP ενεργοποιούνταν πολύ συχνά και το αυτοκίνητο ήταν πολύ υποστροφικό. Τα λάστιχα σε 1,5 χρόνο περίπου και 22.500 χλμ είχαν γίνει έτσι:Στην αρχική διάσταση μπορούσα να βρω μόνο grand touring λάστιχα επομένως επέλεξα την αμέσως μεγαλύτερη που κρατά σταθερή τη διάμετρο του τροχού, 225/55R16.
[...] -
Κάποια στιγμή θα χρειαστεί η 120i λάστιχα και δεν θέλω να επαναλάβω το ίδιο λάθος με τα Pzero Rosso και το ελάχιστο rim protection που έχουν. Ξέρει κάποιος ποιο επώνυμο λάστιχο έχει μπόλικο από δαύτο στην διάσταση 225/40/18 XL που φοράω;
Θα ήθελα και εγγύηση αντικατάστασης όπως είχα στα Pirelli.(Nexus + Tapatalk)
-
Eγγυηση αντικαταστασης εχουν οι goodyear-dunlop και η bridgestone.
-
To potenza re050a είχε αλλά είναι τραγικό λάστιχο.
Τα pzero εχω βαλει (σκέτα, ούτε rosso, ούτε nero) και είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ. Τόνους grip
Αλλά δεν έχει rim protection οπότε προσέχω στο παρκάρισμα και το ότι κατεβαίνει ο δεξίς καθρέπτης βοηθάει ( και το δικό σου το κάνει ).
Sent from a mobile device
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Κάποια στιγμή θα χρειαστεί η 120i λάστιχα και δεν θέλω να επαναλάβω το ίδιο λάθος με τα Pzero Rosso και το ελάχιστο rim protection που έχουν. Ξέρει κάποιος ποιο επώνυμο λάστιχο έχει μπόλικο από δαύτο στην διάσταση 225/40/18 XL που φοράω;
Θα ήθελα και εγγύηση αντικατάστασης όπως είχα στα Pirelli.(Nexus + Tapatalk)
Από τα Maxx RT ξέρω ότι η Dunlop χρησιμοποιεί το παρακάτω χαρακτηριστικό:
Μέγιστη Θωράκιση Φλάντζας (MFS)
Ένα σύστημα προστασίας της φλάντζας της ζάντας. Το σύστημα MFS χρησιμοποιεί ένα προφίλ γόμας που διατρέχει την περίμετρο του ελαστικού πάνω από τη φλάντζα του τροχού. Αυτό δημιουργεί μια ζώνη προστασίας.
Πλεονεκτήματα
Προστατεύει τους ακριβούς τροχούς αλουμινίου από τα κράσπεδα.Στην ελληνική έκδοση του site όμως δε βλέπω τα RT στη διάστασή σου: http://www.dunlop.eu/dunlop_grel/tires/tire-finder/car/index.jsp?publication=2127&component=0&width=225&height=40&rim=18
To MFS το έχει όμως και σε άλλα ελαστικά όπως στο Maxx TT που είναι το προηγούμενο μοντέλο των RT.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
To potenza re050a είχε αλλά είναι τραγικό λάστιχο.Τα pzero εχω βαλει (σκέτα, ούτε rosso, ούτε nero) και είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ. Τόνους grip
Αλλά δεν έχει rim protection οπότε προσέχω στο παρκάρισμα και το ότι κατεβαίνει ο δεξίς καθρέπτης βοηθάει ( και το δικό σου το κάνει ).
Bridgestone, ούτε στον εχθρό μου, μέρχι να φτιάξουν γόμες για τους ελληνικούς δρόμους, δεν πρόκειται να τους ακουμπήσω λεφτά.
Τα Rosso ήταν πολύ καλά λάστιχα, αλλά προφανώς και τα έχω φυτιλιάσει, όπως και τα Goodyear Assymetric που είχε όταν την αγόρασα.Τα Pirelli θα το προτιμήσω μόνον αν δεν βρω κάτι σαν αυτό που ψάχνω, εγγύηση μέχρι πριν λίγους μήνες έδινε κανονικά η Pirelli. Σκεφτόμουν και τα Assymetric 2 , γιατί μου άρεσαν πολύ και τα Goodyear πριν.
Για τα Dunlop και συγκεκριμένα τα MAXX έχω ακούσει και διαβάσει πολύ καλά λόγια, αλλά δεν ξέρω αν θα... υποκύψω και θα τα εμπιστευθώ. Είναι πολλοί οι καμμένοι από την μάρκα!
-
Bridgestone, ούτε στον εχθρό μου, μέρχι να φτιάξουν γόμες για τους ελληνικούς δρόμους, δεν πρόκειται να τους ακουμπήσω λεφτά.
+1...
αλλα τα 050Α ειναι καλα ελαστικα αν και εφοσον ζεσταθουν καπως...
-
Bridgestone, ούτε στον εχθρό μου, μέρχι να φτιάξουν γόμες για τους ελληνικούς δρόμους, δεν πρόκειται να τους ακουμπήσω λεφτά.Ντάξει, τρελό generalisation!!!
Τα 720 ήταν υπέροχα (τα είχα στο Xedos, ήθελαν ζέσταμα αλλά μετά 'τραίνο'... και με τον ίδιο πολύ θόρυβο κύλισης όπως ένα τραίνο ), το ίδιο βεντούζες και τα 050.
Τα 002 πρέπει να είναι φοβερό λάστιχο, οι πρώτες εντυπώσεις του Ποπολάρου είναι θετικότατες και το ίδιο ακούω από τον Νικόπαπα.
That said, σε Pirelli PZero θα πήγαινα κι απλά θα πρόσεχα στα πεζοδρόμια. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
That said, σε Pirelli PZero θα πήγαινα κι απλά θα πρόσεχα στα πεζοδρόμια.
Δεν ξερουμε να παρκαρουμε και μας φταινε τα πεζιδρομια
-
To potenza re050a είχε αλλά είναι τραγικό λάστιχο.
Τα pzero εχω βαλει (σκέτα, ούτε rosso, ούτε nero) και είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ. Τόνους grip
Τα Rosso ήταν πολύ καλά λάστιχα, αλλά προφανώς και τα έχω φυτιλιάσει, όπως και τα Goodyear Assymetric που είχε όταν την αγόρασα.Τα Pirelli θα το προτιμήσω μόνον αν δεν βρω κάτι σαν αυτό που ψάχνω, εγγύηση μέχρι πριν λίγους μήνες έδινε κανονικά η Pirelli. Σκεφτόμουν και τα Assymetric 2 , γιατί μου άρεσαν πολύ και τα Goodyear πριν.
Για τα Dunlop και συγκεκριμένα τα MAXX έχω ακούσει και διαβάσει πολύ καλά λόγια, αλλά δεν ξέρω αν θα... υποκύψω και θα τα εμπιστευθώ. Είναι πολλοί οι καμμένοι από την μάρκα!
Δίνει κανονικά εγγύηση η Pirelli. Μάλιστα το μη rft λάστιχο (υποθέτω συμβατικά θα βάλεις) έχει πάρα πολύ σκληρά πλαϊνά. Σκισμένο στο πλάι και με πήγε από Παλλήνη-Μαρούσι μέσω Α.Ο. με 40-50κμ/ω.
Μετά από αυτό, δύσκολα να αλλάξω εταιρία.
Προσωπικά προσπαθώ να μένω σε μια εταιρία από την οποία έχω μείνει ευχαριστημένος στο παρελθόν. Τα 050A είναι όντως πολύ καλό λάστιχο αλλά έκανε 5 χρόνια να ζεσταθεί και ήταν τούβλα.
Πάντως το pzero έχει ένα υποτυπώδες rim-protector αλλά δε κάνει τίποτα στην ουσία. Αλλά αν είναι να γίνει η μ@λ@κί@ θα γίνει. Τη ζάντα την έφαγα με το rim protector του bridge κι από τότε παρκάρω λίγους πόντους μακριά από το πεζοδρόμιο. Όπως σου είπα είναι πολύ εύκολο με το πακέτο καθρεπτών.
Σχετικά με τα goodyear ήταν όντως πολύ καλά κι αφού δεν έχεις δοκιμάσει dunlop αλλά έμεινες ευχαριστημένος με τα assymetric, γιατί δε βάζεις τα 2? Έχουν εγγύηση?
Από bridge, τα S002 είναι φοβερό λάστιχο και τα βάζει και η BMW στα M-Pack ή σε αυτά με τη sport ανάρτηση, οπότε υποθέτω ότι θα δουλεύει καλά με αυτά. Το ίδιο και τα PZERO.
-
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Σαφως δεν καταδικαζω ολο το brand dunlop γι αυτο και αναφερθηκα σε συγκεκριμενα μοντελα που εχω εμπειρια.
Το maxx πρεπει να ειναι εξαιρετικο απο οσο εχω ακουσει.Πολύ σημαντικό είναι και το στυλ οδήγησης και το αυτοκίνητο στο οποίο φοριούνται. Σε σπορ οδήγηση και το καλύτερο grand touring λάστιχο μπορεί να φαίνεται άθλιο. Και σε οδήγηση πίστας ακόμη και ένα λάστιχο Max Performance μπορεί να φαίνεται λίγο και να θέλει να χρησιμοποιήσει κανείς DOT Tires.
Δυστυχως δεν κινδυνεψα με αυτα σε γρηγορη οδηγηση, αλλα πηγαινοντας νορμαλ στο δρομο μια σε στεγνο, μια σε βρεγμενο.
Εκει που παει να γινει η στραβη και χρειαζεσαι τα φρενα σου και τα λαστιχα σου για να σωθεις, αυτα σε προδιδουν. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Δυστυχως δεν κινδυνεψα με αυτα σε γρηγορη οδηγηση, αλλα πηγαινοντας νορμαλ στο δρομο μια σε στεγνο, μια σε βρεγμενο.
Εκει που παει να γινει η στραβη και χρειαζεσαι τα φρενα σου και τα λαστιχα σου για να σωθεις, αυτα σε προδιδουν.Το σχόλιο μου ήταν γενικό για το πως πρέπει να αξιολογούμε ένα λάστιχο.
Τώρα πάνω σε αυτό που έγραψες: Και εγώ με το SP Sport 2050M είχα υποστροφή σε πολύ χαμηλές ταχύτητες (ειδικά στο βρεγμένο). Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο προφανώς δεν είναι καλή ιδέα να πιέζεις το αυτοκίνητο, γιατί αν σε συντηρητική οδήγηση το ελαστικό είναι απρόβλεπτο εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς πως θα είναι στη γρήγορη οδήγηση.
-
Περι 050Α απλα αστειοτητες...Με 140tw παιζει να ειναι το πιο μαλακο λαστιχο της αγορας, και φυσικα μια χαρα ευκολα ζεσταινονται. Βεβαια εχουν γρηγορη φθορα, ακριβως επειδη εχουν 140tw...
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
προιόν: Bridgestone Potenza RE002 205/50 R17 93W XL BSW (So)
Ποσότητα: 4
Τιμή ανά κομμάτι καθαρό ποσό: 122.00 EUR (150.06 EUR brutto)Συνολικό ποσό καθαρό ποσό: 488.00 EUR
στη Γερμανία τα βρίσκεις με 460 (βέβαια δεν ξέρω αν στέλνουν εκτός )
Ειχα βαλει προ 3ετιας τα 050Α, 250 ευρω τα δυο, οταν εδω η τετραδα εβγαινε 720-770...Και μαλιστα τωρα που το λες, και εφοσον ακομα τα περιμενω, σκεφτομαι οτι εκανα μαλακια που δεν τα κανονισα να μου τα στειλει ο πεθερος μου, μαζι με κατι πραγματα που ειχε αγορασει η γυναικα μου το Φεβρουαριο, και ηρθαν σημερα σε μολις 4 μερες
-
4 χρονια τα ειχα τα 050Α και παροτι ηταν με 140tw σε 215/50/17 ΔΕΝ ζεσταθηκαν ποτε........
απο θορυβο σε ανοιχτο δρομο;;;ελα παρε και εσυ μπαρμπα!
μονο η κατευθυντικοτητα τους ηταν καλη ,για να μην πω αριστη!
τυχαιο οτι κανεις με μαζντα 6 δεν τα ξαναεβαλε;;;;; -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Περι 050Α απλα αστειοτητες...Με 140tw παιζει να ειναι το πιο μαλακο λαστιχο της αγορας, και φυσικα μια χαρα ευκολα ζεσταινονται. Βεβαια εχουν γρηγορη φθορα, ακριβως επειδη εχουν 140tw...Καλά αυτό που λες δεν ισχύει, διαφωνώ εννοείται...αλλά ας μη το κάνουμε θέμα.
Σε δυο αυτοκίνητα τα είχα, ήταν πολύ σκληρά στην άνεση κι αργούσαν πολύ ζεσταθούν. Επίσης είχαν πολύ μα πολύ αργή φθορά.
Γενικώς όλα αντίθετα από αυτά που γράφεις.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]