-
Ο χρήστης akis_drive έγραψε:
@onyx:ο Δούκας θα βάλει ούτως ή άλλως 185/60-14. Ο gti777 φοράει 175/65-14.
@Δούκας: τα λάστιχα τα είχα κάνει εμπρός-πίσω στα 17000 χλμ περίπου γιατί πίστευα ότι τα εμπρός χαζοσπινιάρουν. Το βάθος πέλματος ήταν και στα τέσσερα το ίδιο (και μπόλικο, 6.6mm). Μάλλον «φταίει» το αυτοκίνητο (η κατανομή του βάρους; το ότι είναι ελαφρύ; το ότι είναι ψηλό; κάτι...) και όχι τόσο τα ελαστικά. Άλλωστε με τις καλές βροχές είχα την ευκαιρία να τα δοκιμάσω και να δω ότι κρατάνε μια χαρά σε νορμάλ ταχύτητες (μέχρι 140) και δεν υπάρχει πρόβλημα στο φρενάρισμα.
@gti777: όπως είπε και ο onyx, θα μπορούσες να κοιτάξεις τα 185/60-14 αντί της διάστασης που έχεις τώρα.
Για την μεσαία παράγραφο που έγραψες.
Μήπως σου έχουν τελειώσει τα αμορτισέρ και στην εκκίνηση κάθεται το πίσω μέρος και 'σουζάρει' το εμπρός και χάνεις πρόσφυση?
Το ίδιο κάνω με τις πιέσεις που ανέφερες πιο πάνω και γω. Επειδή το λάστιχο όσο πιο φουσκωμένο είναι τόσο κρατάει (σε λογικά όρια για δρόμο...έως 36) και μάλλον είναι κάτι αντίστοιχο το παπούτσι που κρατάει καλά και δεν είναι πλαδαρό όταν είναι δεμένο καλά στο πόδι.. Ετσι λοιπόν με 34 πίσω και 33 μπροστά κρατάνε ένα κλικ καλύτερα τα πίσω ελαστικά με αποτέλεσμα το πίσω μέρος να είναι φιλικό(εξουδετερώνεις την υπερστροφή).. Το αντίθετο φυσικά ισχύει για την ανάρτηση... μαλακό πίσω μέρος κάνει πιο φιλικό το συμπαθές μας τετράτροχο..Δεν είναι υπερβολική η πίεση στις 33 και 34 ατμόσφαιρες. Θα γίνει κούτσουρο το λάστιχο.
-
Όχι, είναι μια χαρά. Η διαφορά από τα 32 στα 33 είναι ανεπαίσθητη αλλά συμβάλλει καταλυτικά στη βελτίωση της συμπεριφοράς του δικού μου αυτοκινήτου, πάντα «μετρημένο» στους ίδιους δρόμους και με τις ίδιες συνθήκες πάνω-κάτω. Τα πίσω στα 34 (από 32 του κατασκευαστή) είναι ΟΚ, μιας και καμιά φορά χρειάζεται είτε να κουβαλήσω βαριά αντικείμενα, είτε μπαίνουμε 5 νοματαίοι και κάθεται το φιατάκι. Μπορεί να ήταν ακόμη καλύτερα με 33.
Πού θέλω να καταλήξω: ο κατασκευαστής συστήνει μια πίεση χ, έστω 32 παντού. Το ψ λάστιχο όμως μπορεί να συμπεριφέρεται καλύτερα στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο με μια πίεση χ+1 ή χ+2, ή χ-1 κλπ. Ναι μεν ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή λοιπόν αλλά εφ' όσον έχουμε όρεξη, χρόνο και μια σχετική εμπειρία μπορούμε να αυξομειώσουμε τις πιέσεις και να δούμε πώς αισθανόμαστε εμείς να συμπεριφέρεται καλύτερα το αυτοκίνητό μας.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Τα ελατήρια δεν έχουν αλλαχτεί ποτέ (κοντεύουν τα 19 τους χρόνια), οπότε θεωρητικά έχουν κάτσει και σκληρύνει.Θα περίμενα να έχουν κάτσει και μαλακώσει, πολύ περίεργο μου φαίνεται να έχουν σκληρύνει....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τα ελατήρια δεν έχουν αλλαχτεί ποτέ (κοντεύουν τα 19 τους χρόνια), οπότε θεωρητικά έχουν κάτσει και σκληρύνει.
Θα περίμενα να έχουν κάτσει και μαλακώσει, πολύ περίεργο μου φαίνεται να έχουν σκληρύνει....
Χμμμ... με τον καιρό (και τη χρήση βεβαίως) το ελατήριο σκληραίνει. Αν η προηγούμενη πρόταση είναι λάθος τότε και ο συλλογισμός μου είναι λάθος οπότε μάλλον με ένα σετ ελατήρια πίσω (μη σου πω και μπροστά δηλαδή) να βελτιώσω λίγο την κατάσταση στο αυτοκίνητο.
-
Αν αλλάξεις καλύτερα και τα 4, αλλιώς θα αλλάξει τελείως το ζύγισμα και θα έχεις υπερστροφή.
-
opel corsa 1.4 2007 195-55-16 από τη μάνα του. θέλω να βάλω χειμερινά γιατί κάνω καθημερινά γύρω στα 120 χλμ Βόλο-Ζαγορά.τι προτείνεται;
-
σε αυτη τη διασταση??
τεσσερις 15αρες με 185/65/15 -
Τα ελαστικά μπορούν να διανύσουν 35-45.000 χλμ. και αυτό σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τον δρόμο, την ταχύτητα, τις καιρικές συνθήκες, τις συνήθειες οδήγησης, κλπ. Καταγράψτε τα χιλιόμετρα των διαδρόμων σας και αντικαταστήστε τα καλοκαιρινά σας ελαστικά κάθε 3-4 χρόνια, ενώ τα χειμερινά - έως 7 χρόνια (οδηγώντας τα μόνο το χειμώνα).
http://www.gumiaha.com/StaticPage.aspx? ... ueName=FAQ
Η Continental δεν γνωρίζει τεχνικά στοιχεία τα οποία να παραθέτουν επιχειρήματα υπέρ κάποιας συγκεκριμένης ηλικίας για απόσυρση ελαστικών από τη χρήση. Εντούτοις, μαζί με άλλα μέλη των βιομηχανιών αυτοκινήτων και ελαστικών, η Continental συστήνει για όλα τα ελαστικά (συμπεριλαμβανομένων και των ρεζέρβων) που κατασκευάστηκαν παραπάνω από δέκα (10) χρόνια πριν, να αντικαθίστανται με καινούρια, ακόμα κι αν φαίνονται χρησιμοποιήσιμα από την εξωτερική τους εμφάνιση, κι αν το βάθος του πέλματος δεν έχει φτάσει στο ελάχιστο βάθος φθοράς.
http://www.conti-online.com/generator/w ... fe-gr.html
Σαν πολλά δεν είναι τα χρόνια?
-
Όχι τόσα είναι,το λένε κι άλλες εταιρείες.
-
Ο χρήστης GUZGUN έγραψε:
opel corsa 1.4 2007 195-55-16 από τη μάνα του. θέλω να βάλω χειμερινά γιατί κάνω καθημερινά γύρω στα 120 χλμ Βόλο-Ζαγορά.τι προτείνεται;καμιά πρόταση για τα χειμερινά?
-
http://www.tirerack.com/tires/TireSearc ... iameter=16
Όσα βλέπεις στη λίστα καλά είναι. Επιπλέον πολύ καλά ελαστικά είναι και τα nokian. Eξαιρετική δε συμπεριφορά επέδειξαν σε αυτοκίνητο φίλου και τα vredestein που βλέπεις στο Link. Τεσταρισμένα σε ανάβαση των 3-5 Πηγαδιών τις μέρες που έριξε πολύ χιόνι. http://www.vredestein.com/car-tyres/win ... ac-3/info/
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
http://www.tirerack.com/tires/TireSearchResults.jsp?search=true&performance=W&width=195%2F&ratio=55&diameter=16Όσα βλέπεις στη λίστα καλά είναι. Επιπλέον πολύ καλά ελαστικά είναι και τα nokian. Eξαιρετική δε συμπεριφορά επέδειξαν σε αυτοκίνητο φίλου και τα vredestein που βλέπεις στο Link. Τεσταρισμένα σε ανάβαση των 3-5 Πηγαδιών τις μέρες που έριξε πολύ χιόνι. http://www.vredestein.com/car-tyres/win ... ac-3/info/
Σ'ευχαριστώ. Θα το τσεκάρω.
-
Λοιπόν ήρθε η ώρα της τσιλο-ταυρο-Μπέμπας να αλλάξει πατούμενα!
Για τους λιγότερο μυημένους, μιλάμε για την γνωστή e36 318 ti. Πληροφοριακά το αυτοκίνητο φοράει ανάρτηση Μ, μπλοκέ, μπάρες θόλων μπρος-πίσω και x-brace. Ψάχνουμε λοιπόν για κάτι σπορτιφ, χωρίς απαραίτητα να μιλάμε για τις κορυφαίες επιλογές. Δεν ψάχνω λοιπόν για πολύ ακριβές λύσεις, όπως επίσης δεν ψήνομαι ιδιαίτερα για δείκτη w, μου φαίνεται υπερβολικός για ένα αυτοκίνητο 145 αλόγων. Η φθορά δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, εξάλλου το αυτοκίνητο δεν κάνει πολλά χιλιόμετρα, με νοιάζει να ζεσταίνεται σε λογικό χρονικό διάστημα (γι' αυτό ειμαι σκεφτικός για τον δεικτη w) και θέλω να μην ειναι πολύ μαλακά τα πλαϊνά, για να έχω καλύτερο τιμόνι. Το τελευταίο μάλλον μας αποκλείει τα Michelin PS3, χωρίς όμως να ειμαι και απόλυτος. Τα Bridgestone 001 δεν ξέρω τι ρόλο παίζουν, όπως και τα sport contacτ. Για κάποια Kumho έχω ακούσει συμπαθητικά λόγια, δεν ξέρω τι λένε...
Για ρίχτε μια ιδέα, κατά προτίμηση να έχετε κάποια εμπειρία από το καθενα που προτείνετε όμως. -
Sport Contact 5 ισως;
-
Ναι ρε συ, αφού τα αναφέρω σαν εναλλακτική. Τι λένε όμως?
-
Απο το λιγο που τα οδηγησα (σε στεγνο) πολυ καλα λογια μπορω να πω μονο, ουτε πολυ σκληρο για να σου σπασει τα νευρα, ουτε υπερβολικα μαλακο πλαϊνο και αρκετα ευκολο στο ζεσταμα. Γενικα ειναι στον μεσο ορο που ψαχνεις.
-
Κώστα στο Bravo έχουμε τα SC5, τα οποία όμως έχω μια αμφιβολία αν βγαίνουν σε 16'. Αν ναι, κανονίζουμε κάποια στιγμή να τα δεις να πάρεις μια γεύση.
-
16αρες εχει και θες κατω απο w?
225/50?
205/55?
σε 205 δε βγαινουν ουτε τα σπ3
μονο τα 2....... -
Δείκτης V?
Kανα 350άρι να τα βρίσκει κανείς άραγε? -
Πιστεύω ναι.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]