-
hankook K715 Optimo .....μακραν το καλυτερο που εχω βαλει στο ατος μετα απο bringestone-toyo-michelin
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Τί να προτιμήσω για το Picanto σε 165/65/13 απο τα παρακάτω ;
Η χρήση του είναι 95-5 σε πόλη και το οδηγάει κυρίως η γυναίκα μου οπότε θέλω να είναι άνετο. Αν κάποιος έχει προσωπική άποψη καλοδεχούμενηCONTINENTAL ECOCONTACT 3
FULDA ECOCONTROL
BRIDGESTONE Β250
Pirelli P4 CINTURATO
YOKOHAMA ADRIVE- Το B250 το ξέρω απο παλιά και μάλλον θα είναι η τελευταία επιλογή
Εφόσον μιλάς για μποϋκοτάζ στην υπογραφή σου ,απέκλεισες εξορισμού τα τρία πρώτα τα αποία κατάγονται από εκεί..
Η Ιταλία νομίζω μας ταιριάζει περισσότερο σαν κλίμα οπότε Pireli.... Αυτή είναι η άποψή μου... -
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Η χρήση του είναι 95-5 σε πόλη και το οδηγάει κυρίως η γυναίκα μου οπότε θέλω να είναι άνετο. Αν κάποιος έχει προσωπική άποψη καλοδεχούμενηCONTINENTAL ECOCONTACT 3
FULDA ECOCONTROL
BRIDGESTONE Β250
Pirelli P4 CINTURATO
YOKOHAMA ADRIVE- Το B250 το ξέρω απο παλιά και μάλλον θα είναι η τελευταία επιλογή
Το Pirelli Μπάμπη......
-
Ο χρήστης akis_drive έγραψε:
FULDA ECOCONTROL
BRIDGESTONE Β250
Pirelli P4 CINTURATO
Εφόσον μιλάς για μποϋκοτάζ στην υπογραφή σου ,απέκλεισες εξορισμού τα τρία πρώτα τα αποία κατάγονται από εκεί..
Η Ιταλία νομίζω μας ταιριάζει περισσότερο σαν κλίμα οπότε Pireli.... Αυτή είναι η άποψή μου...H Bridgestone γιατί την πάτησε μαζί με τους Ναζί; Λόγω άξονα;
-
Bridgestone δεν είναι γερμανικη? Την πάτησα.. Εχει όμως πολλές διαφημήσεις στα βουλκανιζατέρ (πλύση εγκεφάλου +οτι την διαφήμηση την πληρώνουμε στο τελικό προιόν..). Αρκεί αυτή η δικιολογια?
-
Ιαπωνική είναι η Bridgestone. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ελαστικών παγκοσμίως. Λογικό δεν είναι να κάνει διαφήμιση; Εγώ τα Πιρέλλια (sic) θα έβαζα πάντως.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ιαπωνική είναι η Bridgestone. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ελαστικών παγκοσμίως. Λογικό δεν είναι να κάνει διαφήμιση; Εγώ τα Πιρέλλια (sic) θα έβαζα πάντως.Οσον αφορα τις πωλησεις και οχι το προιον.
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
FULDA ECOCONTROL
BRIDGESTONE Β250
Pirelli P4 CINTURATO
Σου έχω στείλει πμ.
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Ιαπωνική είναι η Bridgestone. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ελαστικών παγκοσμίως. Λογικό δεν είναι να κάνει διαφήμιση; Εγώ τα Πιρέλλια (sic) θα έβαζα πάντως.
Οσον αφορα τις πωλησεις και οχι το προιον.
Ναι....είναι....έντεχνο...!!!!
-
η bringe πανω απο τη michelin;;;;σε παγκοσμια κλιμακα;;;
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Οσον αφορα τις πωλησεις και οχι το προιον.
Εξαρταται απο την κατηγορια αλλα στα σπορ ειναι καλυτερη η Bridge.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
η bringe πανω απο τη michelin;;;;σε παγκοσμια κλιμακα;;;Ναι. Γιατι εκπλησσεσαι;
-
Είμαι μεταξύ του goodyear eagle f1 asymmetric 2 και του michelin pilot sport 3 για διάσταση 225/45/17 σε audi a3 1,6 fsi και προσπαθώ να εντοπίσω τις διαφορές τους.
Καταρχήν μπαίνοντας στο site της goodyear βλέπω ότι το f1 assymetric βγαίνει σε 3 δείκτες ταχύτητες (V, W, Y), βέβαια δεν ξέρω αν κυκλοφορούν όλα στην Ελλάδα. Κοιτάζοντας τα χαρακτηριστικά, βλέπω ότι ο χαμηλός δείκτης V έχει εξοικονόμιση καυσίμου (κατηγορία B) σε σχέση με τους δείκτες W και Y που πέφτουν στην κατηγορία E.
Αντίθετα στο site της michelin είδα ότι τα Pilot sport 3 βγαίνουν με δείκτες ταχύτητας W Και Y και στην εξοικονόμιση καυσίμου βρίσκονται στις κατηγορίες E και F.
Ρώτησα σε βουλκανιζατέρ και μου είπαν ότι επειδή και τα δυο είναι σπορ ελαστικά, η εξοικονόμιση καυσίμου δεν πρέπει να είναι το κριτήριο αλλά οι επιδόσεις του ελαστικού. Συνεπώς με μικρότερο δείκτη ταχύτητας μειώνονται και οι επιδόσεις του ελαστικού.Τώρα διαβάζοντας γενικότερα αξιολογήσεις των δύο ελαστικών, είδα ότι τα goodyear είναι καλύτερα σε βρεγμένο οδόστρωμα αλλά τα michelin υπερτερούν κάπως σε στεγνό οδοστρωμα.
Αν έχει κάποιος προσωπική εμπειρία με κάποιο από τα δύο, ας μας πει τις εντυπώσεις του.
-
Ο χρήστης alphani81 έγραψε:
Συνεπώς με μικρότερο δείκτη ταχύτητας μειώνονται και οι επιδόσεις του ελαστικού.Αυτο απο που προκυπτει;
-
@alphani81 Assymetric2 με δείκτη κατανάλωσης 'β' ακούγεται πολύ καλό, επιβεβαίωσε το κάπως, μήπως είναι απλά τυπογραφικό λάθος
σε Α3 1.6 θα επέλεγα πιο comfort tyre ... πχ primacy3.
-
η bringe πανω απο τη michelin;;;;σε παγκοσμια κλιμακα;;;
Ναι. Γιατι εκπλησσεσαι;
δεν εκπλησομαι,απλα ρωτησα.....
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
@alphani81 Assymetric2 με δείκτη κατανάλωσης 'β' ακούγεται πολύ καλό, επιβεβαίωσε το κάπως, μήπως είναι απλά τυπογραφικό λάθοςσε Α3 1.6 θα επέλεγα πιο comfort tyre ... πχ primacy3.
Εδώ το βλέπεις. http://www.goodyear.eu/gr_el/tires/pass ... 53&from=tf
Είναι τα χαρακτηριστικά για δείκτη ταχύτητας V. Βέβαια στο βουλκανιζατέρ που ρώτησα μου είπαν οτι σε αυτή τη διάσταση κυκλοφορούν μόνο με δείκτη ταχύτητας Y.
-
Συνεπώς με μικρότερο δείκτη ταχύτητας μειώνονται και οι επιδόσεις του ελαστικού.
Αυτο απο που προκυπτει;
Μου το είπαν σε κατάστημα. Ουσιαστικά μου εξήγησε ότι όσο πιο ψηλός ο δείκτης ταχύτητας, τόσο πιο ενισχυμένο είναι το πέλμα του ελαστικού (η επιφάνεια δηλαδή που πατάει στο δρόμο).
-
το είχα δει το site... μήπως μπορείς να βρεις την ίδια πληροφορία & κάπου αλλού στο νετ ?
και το Β στην κατανάλωση είναι ασυνήθιστα θετικός δείκτης για αυτή την κατηγορία ελαστικών
και το Β στο φρενάρισμα είναι ασυνήθιστα αρνητικός δείκτης για αυτή την κατηγορία ελαστικώνδεν μπορεί πχ το EfficientGrip να έχει δείκτη κατανάλωσης C και το asymetric2 B
-
Ο χρήστης alphani81 έγραψε:
Συνεπώς με μικρότερο δείκτη ταχύτητας μειώνονται και οι επιδόσεις του ελαστικού.
Αυτο απο που προκυπτει;
Μου το είπαν σε κατάστημα. Ουσιαστικά μου εξήγησε ότι όσο πιο ψηλός ο δείκτης ταχύτητας, τόσο πιο ενισχυμένο είναι το πέλμα του ελαστικού (η επιφάνεια δηλαδή που πατάει στο δρόμο).
Ή στα είπαν λάθος ή κατάλαβες λάθος. Ενισχυμένος είναι ο σκελετός ούτως ώστε να αντέχει τις καταπονήσεις που συνεπάγεται η υψηλότερη ταχύτητα. Κατά τα άλλα ο δείκτης φθοράς δεν επηρεάζει την ποιότητα του ελαστικού και δεν έχει καμία σχέση με το κράτημα ή την διάρκεια ζωής του.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]