-
Τα Energy E3A είναι λόγος από μόνος του, για μηνύσεις στη Michelin και παραπομπή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
-
Εαν απο 185/60/14 παμε σε 195/55/14 (η διαφορα σε διαμετρο ειναι μικρη και αποδεκτη) κερδιζουμε τιποτα ουσιωδες?
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Εαν απο 185/60/14 παμε σε 195/55/14 (η διαφορα σε διαμετρο ειναι μικρη και αποδεκτη) κερδιζουμε τιποτα ουσιωδες?οχι
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Tα P2500 απλά ξέχνα τα. Τα φορούσα στο δικό μου. Τραγικό λάστιχο σε όλα (στεγνό, βρεγμένο, στροφές, εκκίνηση, φρενάρισμα) δεν αξίζει με τπτ εγώ απλά περίμενα τον χρόνο να περάσει για να τα πετάξω. Στην Γαλλία και στην γαλλική άσφαλτο η κατάσταση βελτιώθηκε σημαντικά αλλά τπτ το φοβερό. Επίσης κάνουν και αρκετή φασαρία οπότε ούτε ήσυχο ταξίδι κάνεις. Ο αντικαταστάτης τους ήταν Energy Saver τα οποία μου φάνηκαν εξαιρετικά στον στεγνό δρόμο ακόμα και τον Ελληνικό. Δεν μπορώ να πώ παραπάνω γιατί απο τα 5500 χλμ τα 4000 είναι στο εξωτερικό και ως επι το πλείστον σε στεγνό. Επίσης μην περιμένεις οτι επειδή είναι Μ+S οτι κάνουν και για χειμερινα
όταν έλεγα εγώ ότι τα energy είναι καλά λάστιχα και όχι σαπούνι όπως έλεγαν μερικοί, είχαν πέσει κάποιοι εδώ μέσα να με φάνε...
Τα Saver Πέτρο ουδεμία σχέση έχουν σαν γόμα με τα απλά Energy (που έχεις εσύ) και αυτό φαίνεται στον δρόμο.
Θανάση κοίτα τώρα που πας να βγάλεις τα saver ισάξια με τα sport contact!
Τα saver θα μπορούσα να ισχυριστώ με απλή λογική πως καθότι έχουν σχεδιαστεί για ακόμη λιγότερη κατανάλωση και μειωμένες τριβές κατά την κύλιση, έχουν μικρότερο συντελεστή τριβής και κατ' επέκταση χειρότερη πρόσφυση από τα απλά energy.επίσης δεν καταλαβαίνω το μένος με το οποίο ισχυρίζεστε πως από εκεί που η michelin έβγαζε το energy χάλια, ξύπνησε μια ωραία πρωινή μέρα και έβγαλε το saver (το οποίο είναι κατηγορίας energy-οικολογικής) το οποίο κάνει θαύματα... δηλαδή η διαφορά-ψαλίδα του saver από το exalto έκλεισε τόοοοσο πολύ? εγώ αμφιβάλω...
Υγ: για να μη γίνομαι άδικος, η βελτίωση έγκειται σε 10-20% σε βρεγμένο οδόστρωμα και στο χιόνι. στην άσφαλτο ίδιες επιδόσεις έχουν...
http://www.tyretest.com/pkw_sommerreife ... index.html
http://www.tyretest.com/pkw_sommerreife ... index.html -
Oι διαφορές εντοπίζονται και στην δομή του ελαστικού με σκοπό τις μειωμένες εσωτερικές τριβές, χαμηλότερες θερμοκρασίες κλπ. Άρα θεωρητικά δεν πρέπει να εμφανίζει μειωμένη πρόσφυση. Σε καλή άσφαλτο η θεωρία επιβεβαιώνεται στην πράξη. Σε κακή άσφαλτο, το energy ήταν τραγικό. Το saver φαίνεται πολύ πιο μελετημένο στις ίδιες συνθήκες.
Η ψαλίδα δεν έκλεισε σε σχέση με τα exalto, αλλά σε σχέση με τα primacy πχ ναι. Αυτό έλεγαν και τα νούμερα στο τεστ των 4Τ σε άσφαλτο πίστας όμως (μεγαρα μεν, καλύτερο από το σαπούνι των δημοσίων δρόμων δε).
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Εαν απο 185/60/14 παμε σε 195/55/14 (η διαφορα σε διαμετρο ειναι μικρη και αποδεκτη) κερδιζουμε τιποτα ουσιωδες?Θα πρέπει να σιγουρευτείς ότιη ζάντα σου είναι 6άρα κι όχι 5,5''. Επίσης, η διάσταση 195/55/14 σχεδόν... δεν υπάρχει (από άποψη διαθεσιμότητας ελαστικών). Οπότε μείνε στα φθηνά 185/60/14.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Τα saver θα μπορούσα να ισχυριστώ με απλή λογική πως καθότι έχουν σχεδιαστεί για ακόμη λιγότερη κατανάλωση και μειωμένες τριβές κατά την κύλιση, έχουν μικρότερο συντελεστή τριβής και κατ' επέκταση χειρότερη πρόσφυση από τα απλά energy.
Έλεος με τις απλοποιήσεις και τις γενικεύσεις, θα διαβάζει κανένας ειδικός και θα γελάει...
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Τα saver θα μπορούσα να ισχυριστώ με απλή λογική πως καθότι έχουν σχεδιαστεί για ακόμη λιγότερη κατανάλωση και μειωμένες τριβές κατά την κύλιση, έχουν μικρότερο συντελεστή τριβής και κατ' επέκταση χειρότερη πρόσφυση από τα απλά energy.
Έλεος με τις απλοποιήσεις και τις γενικεύσεις, θα διαβάζει κανένας ειδικός και θα γελάει...
όπως είπατε κύριε ειδικέ...
δυστυχώς ή ευτυχώς δεν σπούδασα κατασκευαστής ελαστικών, και δη της michelin...
τουλάχιστον όμως προβληματίζομαι, βάζω κάτω ένα πρόβλημα και αναζητώ λύσεις συζητώντας εδώ μέσα... δεν κάθομαι να δέχομαι άκριτα απόψεις με βάση την 'αίσθηση' που προσφέρει σε κάποιον το ελαστικό...γιατί μέχρι τώρα ήξερα πως η τριβή είναι βασικός παράγοντας κατανάλωσης ενέργειας...
-
Φιλοι του forum θα ηθελα τη προταση σας για την επιλογη ελαστικων σε διασταση 225/45/17 σε focus 1,6 sport. michelin,continental,pirelli, hankook? Μεχρι τωρα το αυτ/το φορα τα michelin exalto2 ειχαν καλη αποδοση παντου τωρα ομως ειναι η ωρα που πρεπει να βγουν.
-
προβληματίζομαι, βάζω κάτω ένα πρόβλημα και αναζητώ λύσεις συζητώντας εδώ μέσα... δεν κάθομαι να δέχομαι άκριτα απόψεις με βάση την 'αίσθηση' που προσφέρει σε κάποιον το ελαστικό...Και πολύ καλά κάνετε! Εγώ απλά διαφωνώ με τις γενικεύσεις και τις υπεραπλουστεύσεις. Π.χ.:
- Το Energy ήταν φρικτό λάστιχο! (για ποιο αμάξι; σε ποια διάσταση; γενικώς;)
- Το Saver θα είναι χειρότερο αφού έχει μικρότερη αντίσταση κύλισης (αφού είναι και 'Saver', έτσι θα είναι...)
- Το Saver θα γλιστράει περισσότερο, αφού τριβή ίσον αντίσταση (όμως όπως ειπώθηκε, μιλάμε κυρίως για μείωση των εσωτερικών τριβών του ελαστικού)
Θέλω να πω ότι όταν βγάζουμε συμπεράσματα πρέπει να ελέγχουμε τη λογική των επιμέρους σκεπτικών.
Αυτά για τις θεωρίες. Γιατί αν μου πεις ότι είχες τα Energy στην τάδε διάσταση και έβαλες τα Saver στην ίδια διάσταση και γλιστράνε περισσότερο, δεν έχω κανένα λόγο να μην το δεχθώ.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
προβληματίζομαι, βάζω κάτω ένα πρόβλημα και αναζητώ λύσεις συζητώντας εδώ μέσα... δεν κάθομαι να δέχομαι άκριτα απόψεις με βάση την 'αίσθηση' που προσφέρει σε κάποιον το ελαστικό...
Και πολύ καλά κάνετε! Εγώ απλά διαφωνώ με τις γενικεύσεις και τις υπεραπλουστεύσεις. Π.χ.:
- Το Energy ήταν φρικτό λάστιχο! (για ποιο αμάξι; σε ποια διάσταση; γενικώς;)
- Το Saver θα είναι χειρότερο αφού έχει μικρότερη αντίσταση κύλισης (αφού είναι και 'Saver', έτσι θα είναι...)
- Το Saver θα γλιστράει περισσότερο, αφού τριβή ίσον αντίσταση (όμως όπως ειπώθηκε, μιλάμε κυρίως για μείωση των εσωτερικών τριβών του ελαστικού)
Θέλω να πω ότι όταν βγάζουμε συμπεράσματα πρέπει να ελέγχουμε τη λογική των επιμέρους σκεπτικών.
Αυτά για τις θεωρίες. Γιατί αν μου πεις ότι είχες τα Energy στην τάδε διάσταση και έβαλες τα Saver στην ίδια διάσταση και γλιστράνε περισσότερο, δεν έχω κανένα λόγο να μην το δεχθώ.
και εγώ μαζί σου συμφωνώ. δε μπορώ τις γενικεύσεις και τις ακρότητες. αν ανατρέξεις σε παλαιότερα ποστ, είχα γίνει κακός εδώ μέσα επειδή αναφερόμουν στο ελαστικό αυτό σε διαστάσεις 175/65/13, το οποίο φορώ σε ένα από τα αυτοκίνητα. για το αμάξι αυτό, polo 1.4, το λάστιχο αυτό ήταν ταμάμ( ), όσον αφορά συντηρητική οδήγηση.
αυτό περί εσωτερικών αντιστάσεων, ομολογώ πως δε μου είχε περάσει από το μυαλό. για το λόγο αυτό, αναφερόμενος στο θέμα διατύπωσα αρχικώς την άποψη συμπεριλαμβάνοντας τον όρο 'λογικη', με την έννοια ότι η τριβή είναι ικανός παράγοντας, αλλά όχι τελικά ο μόνος, ο οποίος οδηγεί σε θερμική απώλεια.επί του πρακτέου, δεν μπορώ να βάλω saver στη διάσταση αυτή, μιας και δεν τα βγάζει η michelin. μόνο τα απλά energy βγάζει. για το λόγο αυτό, για τις μετρήσεις παρακολουθώ, όσον το δυνατόν εγκυρότερα, sites.
αν και να σου πω την αλήθεια, θεωρώ αρκετά υποκειμενική την άποψη (όταν αναφερομαστε σε συγκρίσεις ελαστικών ίδιας κατηγορίας, πχ οικονομικής-οικολογικής... αν αναφερόμαστε σε διαφορετικές κλάσεις, τότε σαφώς και η διαφορά είναι σαφής) κάποιου ότι το τάδε λάστιχο δεν κρατάει καλά, ότι το ένα και ότι το άλλο. και αυτό διότι όλα εξαρτώνται από την οδηγική συμπεριφορά του εκάστοτε οδηγού. -
http://www.tyretest.com/pkw_sommerreife ... index.htmlMoυ αρέσει ρε Πέτρο που σαν αναφορά βάζεις τέστ χρηστών...Εγώ δεν είπα οτι είναι Sport Contact (που αν ήταν θα ήταν Exalto ) είπα οτι εμφανίζονται βελτιωμένα σε σχέση με τα Energy και δείχνουν να δουλεύουν πολύ καλύτερα στην Ελληνική άσφαλτο.
http://www.michelin.co.uk/michelinuk/en/car-4x4-van/advantages/20070312100246.html
Δες λίγο το link την υποσημείωση 3 και τι λέει η Michelin για το λάστιχο της. -
Ο χρήστης CHRISTOS KOUTRAS έγραψε:
Φιλοι του forum θα ηθελα τη προταση σας για την επιλογη ελαστικων σε διασταση 225/45/17 σε focus 1,6 sport. michelin,continental,pirelli, hankook? Μεχρι τωρα το αυτ/το φορα τα michelin exalto2 ειχαν καλη αποδοση παντου τωρα ομως ειναι η ωρα που πρεπει να βγουν....για να βάλεις κάποιο που δεν θα έχει καλή απόδοση παντού;;;!!!
Τι διαφορετικό ψάχνεις να βρεις στα επόμενα λάστιχα. Θέλεις πιο καλό τιμόνι, πιο μεγάλη άνεση, πιο πολλή διάρκεια, καλύτερη αντοχή, πιο μικρή τιμή;; -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
http://www.tyretest.com/pkw_sommerreife ... index.htmlMoυ αρέσει ρε Πέτρο που σαν αναφορά βάζεις τέστ χρηστών...Εγώ δεν είπα οτι είναι Sport Contact (που αν ήταν θα ήταν Exalto ) είπα οτι εμφανίζονται βελτιωμένα σε σχέση με τα Energy και δείχνουν να δουλεύουν πολύ καλύτερα στην Ελληνική άσφαλτο.
http://www.michelin.co.uk/michelinuk/en/car-4x4-van/advantages/20070312100246.html
Δες λίγο το link την υποσημείωση 3 και τι λέει η Michelin για το λάστιχο της.η υποσημείωση της michelin (η οποία θα παινέψει το σπίτι της ) αναφέρει ότι **ακριβώς **σημείωσαν και οι χρήστες που αναφέρεις στη δική μου παράθεση... 3 μέτρα στο βρόχινο δρόμο. οι χρήστες έδωσαν 10-20% καλύτερη απόδηση, αν και εμένα τα 'μεχρι και 3 μέτρα' μου φαίνονται αυστηρότερη κρίση και από αυτό που σου παρέθεσα. οπότε ακόμαι και η michelin δεν υπόσχεται θαύματα, μιας και η διατύπωση αναφέρει 'up to...' πράγμα που σημαίνει μπορεί και 1, μπορεί και 2, ίσως και 3 μέτρα καλύτερο φρενάρισμα.
τέλος πάντων. η ασφάλεια του ελαστικού στο αμάξι είναι όπως και το στυλό στο χέρι... πρέπει ο χρήστης να προσαρμόζεται σε αυτό.
μακάρι να υπήρχαν καλά ελαστικά σε όλες τις διαστάσεις. μόνο τα οικολογικά βλέπω στις μικρές γμτ. -
3 μέτρα σε φρενάρισμα πανικού είναι σχεδόν 1 αμάξι απόσταση και μπορεί να σημαίνει εμπλοκή ή όχι σε ατύχημα....
Αν θές να δείς κι άλλα πάνε στα τέστ της ADAC που το λάστιχο στην διάσταση 185/60/14 είναι ανεπιφύλακτα προτεινώμενο σε σχέση με τον ανταγωνισμό του και σε 15αρα προτεινώμενο (αλλά εκεί υπάρχουν και καλύτερα λάστιχα από το Saver). To Energy ποτέ δεν είχε καταφέρει να μπεί στη top λίστα των ενεργειακών ελαστικών. Βέβαια εσύ έχεις βγάλει τα συμπεράσματα σου και εγώ χάνω τα λόγια μου -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
3 μέτρα σε φρενάρισμα πανικού είναι σχεδόν 1 αμάξι απόσταση και μπορεί να σημαίνει εμπλοκή ή όχι σε ατύχημα....
Αν θές να δείς κι άλλα πάνε στα τέστ της ADAC που το λάστιχο στην διάσταση 185/60/14 είναι ανεπιφύλακτα προτεινώμενο σε σχέση με τον ανταγωνισμό του και σε 15αρα προτεινώμενο (αλλά εκεί υπάρχουν και καλύτερα λάστιχα από το Saver). To Energy ποτέ δεν είχε καταφέρει να μπεί στη top λίστα των ενεργειακών ελαστικών. Βέβαια εσύ έχεις βγάλει τα συμπεράσματα σου και εγώ χάνω τα λόγια μουΟι γερμαναράδες, ως αριθμολάγνοι και υπέρ του δέοντος οικολογούντες, θεωρούν πως ένα λάστιχο που ΔΕΝ ΦΘΕΙΡΕΤΑΙ, πρέπει να παίρνει καλή βαθμολογία και να είναι ψηλά (2ο ανάμεσα σε 18 λάστιχα) στην κατάταξη ... Γι' αυτό λοιπόν το Saver είναι ψηλά, άσχετα αν είναι υποδεέστερο σε επιδόσεις από το (π.χ.) Firestone TZ300a σε στεγνό και βρεγμένο, που είναι ...7 θέσεις παρακάτω στην κατάταξη !!
(Τα ίδια και σε δοκιμή των 175/65/14 Τ: τα Pirelli Cinturato P4 ήρθαν πρώτα, για τους ίδιους λόγους...) -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Εγώ έχω καταργήσει τα 55άρια και βάζω 195/50/15 που έχουν 270€ αντί για 400€ που θέλουν για 55άρια και πλέει και λιγότερο, και είναι πιο ακριβές το τιμόνι, μαγουλιάζουν λιγότερο, κλπ, ελάχιστα μεν αλλά μου αρέσουν καλύτερα και κυρίως είναι φτηνότερα.
Μου είχες απαντήσει για το ίδιο θέμα πριν μερικές σελίδες καθώς και άλλοι 'συμφορουμίτες'!
Μου είπε όμως ένας λαστιχάς (ο οποίος κάθισε επί ένα 15λεπτο και μιλούσαμε χωρίς να προσπαθήσει να μου πουλήσει ή να αναφερθεί σε μάρκες ελαστικών) ότι πρέπει να προσέξω το ότι στα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας έχουν αμεση σχέση τα ηλεκτρονικά τους με το βήμα, που σημαίνει ότι ίσως να μην έχει την ίδια συμπεριφορά το ABS ή το ESP. Βέβαια η αλλαγή αυτή γίνεται κατα κόρων αλλά υπάρχει θέμα τελικά? -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Αν θές να δείς κι άλλα πάνε στα τέστ της ADAC που το λάστιχο στην διάσταση 185/60/14 είναι ανεπιφύλακτα προτεινώμενο σε σχέση με τον ανταγωνισμό του και σε 15αρα προτεινώμενο (αλλά εκεί υπάρχουν και καλύτερα λάστιχα από το Saver). To Energy ποτέ δεν είχε καταφέρει να μπεί στη top λίστα των ενεργειακών ελαστικών. Βέβαια εσύ έχεις βγάλει τα συμπεράσματα σου και εγώ χάνω τα λόγια μουΟι γερμαναράδες, ως αριθμολάγνοι και υπέρ του δέοντος οικολογούντες, θεωρούν πως ένα λάστιχο που ΔΕΝ ΦΘΕΙΡΕΤΑΙ, πρέπει να παίρνει καλή βαθμολογία και να είναι ψηλά (2ο ανάμεσα σε 18 λάστιχα) στην κατάταξη ... Γι' αυτό λοιπόν το Saver είναι ψηλά, άσχετα αν είναι υποδεέστερο σε επιδόσεις από το (π.χ.) Firestone TZ300a σε στεγνό και βρεγμένο, που είναι ...7 θέσεις παρακάτω στην κατάταξη !!
(Τα ίδια και σε δοκιμή των 175/65/14 Τ: τα Pirelli Cinturato P4 ήρθαν πρώτα, για τους ίδιους λόγους...)Δεν είναι μόνο θέμα αριθμολαγνείας αλλά και καθαρά πρακτικοί λόγοι καθώς ένα λάστιχο που φθείρεται πάρα πολύ γρήγορα στην Ευρώπη σημαίνει και πολύ μικρό χρόνο ζωής. Θα έλεγα οτι είναι περισσότερο θέμα ισοροπημένης συμπεριφοράς
Φυσικά στην Ελλάδα με τους δρόμους σαπούνια αυτό δεν ισχύει. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Φιλοι του forum θα ηθελα τη προταση σας για την επιλογη ελαστικων σε διασταση 225/45/17 σε focus 1,6 sport. michelin,continental,pirelli, hankook? Μεχρι τωρα το αυτ/το φορα τα michelin exalto2 ειχαν καλη αποδοση παντου τωρα ομως ειναι η ωρα που πρεπει να βγουν.
...για να βάλεις κάποιο που δεν θα έχει καλή απόδοση παντού;;;!!!
Τι διαφορετικό ψάχνεις να βρεις στα επόμενα λάστιχα. Θέλεις πιο καλό τιμόνι, πιο μεγάλη άνεση, πιο πολλή διάρκεια, καλύτερη αντοχή, πιο μικρή τιμή;;Ενα λαστιχο με λιγο πιο σπορ χαρακτηρα.Τελικα το αυτ/το φορεσε τα michelin pilot sport 2 στα 560,00 ευρω.
-
Ο χρήστης caveman_ έγραψε:
Εγώ έχω καταργήσει τα 55άρια και βάζω 195/50/15 που έχουν 270€ αντί για 400€ που θέλουν για 55άρια και πλέει και λιγότερο, και είναι πιο ακριβές το τιμόνι, μαγουλιάζουν λιγότερο, κλπ, ελάχιστα μεν αλλά μου αρέσουν καλύτερα και κυρίως είναι φτηνότερα.
Μου είχες απαντήσει για το ίδιο θέμα πριν μερικές σελίδες καθώς και άλλοι 'συμφορουμίτες'!
Μου είπε όμως ένας λαστιχάς (ο οποίος κάθισε επί ένα 15λεπτο και μιλούσαμε χωρίς να προσπαθήσει να μου πουλήσει ή να αναφερθεί σε μάρκες ελαστικών) ότι πρέπει να προσέξω το ότι στα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας έχουν αμεση σχέση τα ηλεκτρονικά τους με το βήμα, που σημαίνει ότι ίσως να μην έχει την ίδια συμπεριφορά το ABS ή το ESP. Βέβαια η αλλαγή αυτή γίνεται κατα κόρων αλλά υπάρχει θέμα τελικά?Τι λένε τα άτομα (σ.σ. οι λαστιχάδες) για να αυξήσουν το κέρδος τους...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]