-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Εναλλακτικά μπορώ να βάλω και 165/55/13 όπως είχα παλιότερα σε ένα seicento αλλά παρά είναι χαμηλό το προφίλ και μάλλον θα είναι και ακριβότερο το λάστιχο
Α πα πα πα. Το 165/55/13 εξακολουθεί να είναι πλατύ για τη ζάντα σου (αν είναι 4,5''), μόνο που λόγω χαμηλού προφίλ έχει πολύ μικρότερη ανοχή στη στενή ζάντα απ' ότι το 165/65. Θα παραμορφωθεί τελείως. Με τίποτα 165/55. Χώρια που έχει αρκετά μικρότερη διάμετρο, χώρια που είναι πολύ ακριβό, χώρια που θα βρεις ελάχιστα μοντέλα στην αγορά...
Αυτή τη διάσταση αν θυμάμαι καλά φορούσε το cinquecento sporting. Δεν ξέρω όμως το πλάτος της ζάντας.
Τα TOYO γενικά είναι καλά, πολύ καλά, ικανοποιητικά;
-
Ο χρήστης ezzypelias έγραψε:
Ερωτηση παιζει ρολο στο ελαστικο ο δεικτης ταχυτητας ? Δηλαδη οσο πιο μεγαλος ειναι θα ζεσταινεται (οπερ καλυτερη προσφυση) πιο αργα ?Όχι!
Γενικά..όχι!!Αλλά συγκεκριμένα κάποια είναι πολύ καλά!!
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Αυτή τη διάσταση αν θυμάμαι καλά φορούσε το cinquecento sporting. Δεν ξέρω όμως το πλάτος της ζάντας.Το Sporting είχε 5,5χ13, γι' αυτό το 165άρι έδειχνε πάνω της λίγο στενό...
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Δειτε εδω λαστιχο πως κατεληξε μετα απο 40000χλμ μπροστα στη Thesis μου... Ηταν Hankook 225-50-17.
Αυτο πως εγινε ετσι;Το περπατησες ξεφουσκωτο;
Λάθος δείκτης φορτίου...ίσως;
Μετα απο 40.000 χλμ ;
Αποκοληση πελματος εχει γινει και ειναι ειναι ενα φαινομενο που συμβαινει σε αρκετα λαστιχα υψηλων διαστασεων μετα τα 35.000 χλμ -
-
Δλδ,αυτό το λάστιχο,έχει κάνει 40.000 χλμ?
-
Ο χρήστης ezzypelias έγραψε:
Ερωτηση παιζει ρολο στο ελαστικο ο δεικτης ταχυτητας ? Δηλαδη οσο πιο μεγαλος ειναι θα ζεσταινεται (οπερ καλυτερη προσφυση) πιο αργα ?Εαν εχουμε ιδιο δεικτη φορτιου και μεγαλυτερο δεικτη ταχυτητας τοτε θα ζεσταινονται πιο δυσκολα.
Ο πιο ακαμπτος σκελετος επιβραδυνει την αναπτυξη θερμοκρασιας του ελαστικου λογο των λιγοτερων παραμορφωσεων. -
:whatever:Να φευγουν τα χοντρα που και που ,καλο θα σου κανει.
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Δλδ,αυτό το λάστιχο,έχει κάνει 40.000 χλμ?Ε,όχι και 40Κ...αφού σου λέει ο profέσορας μετά τα 35 και πρίν τα 40.......Δε καταλαβαίνεις κιόλας.... Φαίνεται το πέλμα......άντε να'χει 38....δε το βλέπεις;
υγ.πρός ΣΒ....όχι 35.....135 έχει κάνει!!!!!
υγ2.άν το 225/50,είναι υψηλή διάσταση.....τα 40άρια και τα 35άρια τί είναι; -
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
:whatever:
Να φευγουν τα χοντρα που και που ,καλο θα σου κανει.
Χρηστάκι....αυτό είναι το εύκολο!!Όπως οι κοπελίτσες,όταν δεν έχουν τι να πούν.......
υγ.να προσέχεις τι γράφεις...... -
Δειτε εδω λαστιχο πως κατεληξε μετα απο 40000χλμ μπροστα στη Thesis μου... Ηταν Hankook 225-50-17.
Μετα απο 40.000 χλμ ;
Αποκοληση πελματος εχει γινει και ειναι ειναι ενα φαινομενο που συμβαινει σε αρκετα λαστιχα υψηλων διαστασεων μετα τα 35.000 χλμαυτο το λαστιχο πρεπει να εκανε παρα πολλα χλμ με ελαχιστο εως καθολου αερα μεσα.....η' ναι μεν 40000χλμ αλλα και 7-8 χρονακια στον ηλιο
-
Λες απο τον ηλιο;
Παντως αυτο που βλεπεις δεν ειναι παντζακι απο παντελονι αλλα κελεμπια
-
Μετα απο 40.000 χλμ ;
Αποκοληση πελματος εχει γινει και ειναι ειναι ενα φαινομενο που συμβαινει σε αρκετα λαστιχα υψηλων διαστασεων μετα τα 35.000 χλμΕπικοινώνησε με την αντιπροσωπεία και ζήτησε μια καινούρια τετράδα γιατί αυτά είναι ελαττωματικά.
Αν επιμένεις (και είσαι τυχερός) θα βρεθείς με νέα λάστιχα.
-
Eλαττωματικο λεμε ενα ελαστικο που παθαινει ζημια σε συντομο χρονικο διαστημα ή οταν υπαρχουν ελλατωματα και πριν την τοποθετηση.
Οταν εχεις κανει 40.000 χλμ(που συμφωνα με τον κατασκευαστη εχει φτασει στο τελος του) και το υψος πελματος ειναι στα τελευταια του,τοτε δεν υπαρχει περιπτωση να παρεις αλλα λαστιχα.Ειναι φανερο οτι η καπως αρνητικη καμπερ του αυτοκινητου του φιλου,ταλαιπωρησε περισσοτερο την εσωτερικη μερια του ελαστικου.
Ας απαντησει ο φιλος ποσο καιρο τα εχει πανω σταμαξι . -
Ερωτηση παιζει ρολο στο ελαστικο ο δεικτης ταχυτητας ? Δηλαδη οσο πιο μεγαλος ειναι θα ζεσταινεται (οπερ καλυτερη προσφυση) πιο αργα ?
Όχι!
Γενικά..όχι!!Αλλά συγκεκριμένα κάποια είναι πολύ καλά!!
Έβαλε ένας φίλος στο Leon 2002 μοντέλο αλλά δεν ξέρω ποια έβαλε....Ευχαριστώ για την απάντηση
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Τα TOYO γενικά είναι καλά, πολύ καλά, ικανοποιητικά;Ικανοποιητικα αν μιλαμε για τα δημοφιλη t1r....ζεσταινονται πανευκολα, κρατανε καλα ειδικα στο βρεγμενο αλλα τρωγονται γελοιωδως ευκολα και δινουν μια ''μαστιχενια'' αισθηση στο τιμονι
-
Ο χρήστης amazing έγραψε:
Ερώτηση:Το Passat του πατέρα μου συμπληρώνει 7ετία.Η ρεζέρβα μετά από τόσα χρόνια χρειάζεται επίσης αλλαγή ελαστικού,ε? (γιατί δεν την είχε αλλάξει μαζί με τα λάστιχα,πόσοι το κάνουν άλλωστε? ).Συμφέρει να πάρει κάποιο κιτ επισκευής ελαστικών και να πάρει πόδι η ρεζέρβα,να ελαφρύνει και λίγο το αυτοκίνητο?Τι να παθει η ρεζερβα αμα ειναι αποθηκευμενη και με την σωστη πιεση;Εχει χρησιμοποιηθει;
-
Τι να παθει η ρεζερβα αμα ειναι αποθηκευμενη και με την σωστη πιεση;Εχει χρησιμοποιηθει;
Όχι δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ,αλλά 7 χρονών ελαστικό με κρύο-ζέστη κτλ. δεν παθαίνει τίποτα?
Δηλαδή εγώ το πάω με το σκεπτικό ότι αν έχει αποθηκευμένο ένα σετ ελαστικών ένας έμπορος για τόσο καιρό,τα βάζεις?δεν τα βάζεις ,άρα?Εχει κανονικο λαστιχο ή τροχο αναγκης;
-
Τι να παθει η ρεζερβα αμα ειναι αποθηκευμενη και με την σωστη πιεση;Εχει χρησιμοποιηθει;
Όχι δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ,αλλά 7 χρονών ελαστικό με κρύο-ζέστη κτλ. δεν παθαίνει τίποτα?
Δηλαδή εγώ το πάω με το σκεπτικό ότι αν έχει αποθηκευμένο ένα σετ ελαστικών ένας έμπορος για τόσο καιρό,τα βάζεις?δεν τα βάζεις ,άρα?Εχει κανονικο λαστιχο ή τροχο αναγκης;
Κανονικό λάστιχο
Ας το ελενξει ενας λαστιχας αν εχει σκασιματα,μην ξεχνας οτι θα το χρησιμοποιησεις (αν χρειαστει) για να φτασεις στο βουλκανιζατερ που θα φτιαξεις το 'καλο' .
Εγω κιτ δεν θα προτιμουσα.Ειναι τοσες οι περιπτωσεις που δεν θα σε καλυψει που ειναι δωρο-αδωρο.
-
Αυτη ειναι η δικια μου γνωμη .
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]