-
εχω παρατηρησει οτι οταν π.χ. παω να παρκαρω ακουγονται τα λαστιχα...... στριγγλισμα..... γιατι γινεται αυτο? michelin energy..... μηπως επειδη ειναι πολυ μαλακα? και κατι αλλο που βλεπω την ημερομηνια παραγωγης τους? περυσι τα εβαλα....
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
γιατι να χει παραπανω κοπανημα?Επειδή με το 215/50/17 είχε: 21,520,5=21,5εκατοστά προφίλ, δηλ 10,75 στην κάθε πλευρά,
ενώ με το 225/45/17 έχει: 22,520,45=20,25εκ προφίλ δηλ 10,125 στην κάθε πλευρά.
Δηλ έχει21,5 - 20,25 = 1,25εκ λιγότερο ύψος συνολικά στο προφίλ του άρα και λιγότερη άνεση.
-
Ο χρήστης akis8607 έγραψε:
και κατι αλλο που βλεπω την ημερομηνια παραγωγης τους? περυσι τα εβαλα.... -
Όποιος ψάχνει 195/50 R15, να βιαστεί: £29.89 τα Proxes T1R χωρίς μεταφορικά από camskill.co.uk
http://goo.gl/Pso1Y -
Εχουν σταματησει απο καιρο να στελνουν ελλαδα αυτοι .... δυστυχως!!
-
Ωχ, δεν το ήξερα
σόρρυ -
Θελω μια βοηθεια σε ενα διλλημα που ειμαι, γιατι αυριο θα βαλω τα λαστιχα. fulda ecocontrol vs kleber viaxer. Διαφορα στην τιμη ελαχιστη και δεν εχει σημασια. Μεταξυ των 2 ποιο? και γιατι?
-
αμάξι ? προτεραιότητες ? απαιτήσεις ? οδηγικό στιλ ?
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
αμάξι ? προτεραιότητες ? απαιτήσεις ? οδηγικό στιλ ?Skoda favorit 165/70/13.
Πολη, ταξιδια, ορεινες διαδρομες, οδηγικο στυλ ηπιο στα μετρα του αυτοκινητου(55 αλογα). Απλα παω παντου. -
Ο χρήστης akis8607 έγραψε:
εχω παρατηρησει οτι οταν π.χ. παω να παρκαρω ακουγονται τα λαστιχα...... στριγγλισμα..... γιατι γινεται αυτο? michelin energy..... μηπως επειδη ειναι πολυ μαλακα? και κατι αλλο που βλεπω την ημερομηνια παραγωγης τους? περυσι τα εβαλα....Για πολλά χρόνια έβαζα energy saver, και ποτέ δεν άκουσα το χαρακτηριστικό στρίγγλισμα.
Υποψία στριγγλίσματος σε πολύ γυαλιστερό οδόστρωμα, διαπίστωσα φέτος, στις πολλές ζέστες. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Skoda favorit 165/70/13.
Πολη, ταξιδια, ορεινες διαδρομες, οδηγικο στυλ ηπιο στα μετρα του αυτοκινητου(55 αλογα). Απλα παω παντου.από κριτικές στο νετ, τα fulda δείχνουν να αποσπούν καλύτερες .... δείχνει να είναι και πιο νέο λάστιχο ....
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Skoda favorit 165/70/13.
Πολη, ταξιδια, ορεινες διαδρομες, οδηγικο στυλ ηπιο στα μετρα του αυτοκινητου(55 αλογα). Απλα παω παντου.από κριτικές στο νετ, τα fulda δείχνουν να αποσπούν καλύτερες .... δείχνει να είναι και πιο νέο λάστιχο ....
Eπειδη και γω προς fulda κατευθυνομαι απο οσα εχω διαβασει, αλλα ο λαστιχας μου προσπαθει να με πεισει οτι το kleber ειναι πολυ ανωτερο με μαλακοτερη γομα!
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Skoda favorit 165/70/13.
Eπειδη και γω προς fulda κατευθυνομαι απο οσα εχω διαβασει, αλλα ο λαστιχας μου προσπαθει να με πεισει οτι το kleber ειναι πολυ ανωτερο με μαλακοτερη γομα!
πολυ καλο λαστιχο ειναι και το dunlop street response το εχω βαλει στο favorit σε αυτη τη διασταση.μακρια απο κατι ceat.τα ειχα βαλει παλιοτερα και ηταν επικινδυνο στη βροχη το αυτοκινητο.ελαχιστες πλεον εταιριες βγαζουν για αυτη τη διασταση.
-
Το τελευταίο δεκαήμερο είμαι κι εγώ προς αναζήτηση ελαστικών. Με έχουν μπερδέψει τόσο πολύ και είμαι σε απόγνωση.
Πήγα σε λαστιχάδες και μου είπαν τα εξής:
Ρώτησα για το continental premium contact 5 (195/55/15) (480€) και μου είπε ότι είναι χειρότερο από το premium contact 2 (480€) γιατί έχει μικρότερη αντίσταση κύλισης για λόγους οικολογίας – οικονομίας άρα και μικρότερη τριβή, άρα όχι τόσο καλά κρατήματα όσο το 2. Επίσης πήρε στην αντιπροσωπία και του είπανε ότι θα έρθει στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο και αν. Εδώ έχω διαβάσει ότι κάποιοι το έχετε βάλει.
Σε άλλον που πήγα μου είπε ότι τα continental είναι μάπα και μου προτείνει με κλειστά μάτια κάποια Infinity (330€) εγγλέζικα με κατασκευή στην Κίνα τα οποία είναι θυγατρική της Avon και με δείκτη ταχύτητας V γιατί ζεσταίνονται πιο γρήγορα, έχουν πιο μαλακά πλαϊνά και θα κρατήσουν περισσότερο απ’ ότι αυτά με τον δείκτη Η. Αν θέλω μπορώ να πάρω και της Avon τα ZV3 (380€) τα οποία λέει είναι πολύ καλά.
Τα καλύτερα βέβαια γι’ αυτόν είναι τα Michelin exalto 2 (680€) αλλά δεν αξίζει να δώσω τόσα λεφτά. Επειδή είχα κοιτάξει στο ίντερνετ, η εταιρεία δεν έχει αυτές τις διαστάσεις και αυτός επιμένει ότι υπάρχει σε 195/55/15 και δεν τον έχουν ανανεώσει ακόμη.
Ένας άλλος μου είπε να βάλω τα Pirelli cinturato P1 (460€).
Τελικά τι ισχύει και ποιο είναι το κατάλληλο ελαστικό για το αυτοκίνητο μου?
Το αυτοκίνητο που έχω είναι ένα seat Ibiza 1.4(101hp) του 2005. Κινούμαι και στην πόλη και στην εθνική. Θέλω ότι καλύτερο και ασφαλές. -
τα infinity τα ξεχνας......δες τα pireli και παρε τιμη για hankook απο μενα.....
-
Ο χρήστης ababa641 έγραψε:
Το τελευταίο δεκαήμερο είμαι κι εγώ προς αναζήτηση ελαστικών. Με έχουν μπερδέψει τόσο πολύ και είμαι σε απόγνωση.
Ρώτησα για το continental premium contact 5 (195/55/15) (480€) και μου είπε ότι είναι χειρότερο από το premium contact 2 (480€) γιατί έχει μικρότερη αντίσταση κύλισης για λόγους οικολογίας – οικονομίας άρα και μικρότερη τριβή, άρα όχι τόσο καλά κρατήματα όσο το 2. Επίσης πήρε στην αντιπροσωπία και του είπανε ότι θα έρθει στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο και αν. Εδώ έχω διαβάσει ότι κάποιοι το έχετε βάλει.
Σε άλλον που πήγα μου είπε ότι τα continental είναι μάπα και μου προτείνει με κλειστά μάτια κάποια Infinity (330€) εγγλέζικα με κατασκευή στην Κίνα τα οποία είναι θυγατρική της Avon και με δείκτη ταχύτητας V γιατί ζεσταίνονται πιο γρήγορα, έχουν πιο μαλακά πλαϊνά και θα κρατήσουν περισσότερο απ’ ότι αυτά με τον δείκτη Η. Αν θέλω μπορώ να πάρω και της Avon τα ZV3 (380€) τα οποία λέει είναι πολύ καλά.
Τα καλύτερα βέβαια γι’ αυτόν είναι τα Michelin exalto 2 (680€) αλλά δεν αξίζει να δώσω τόσα λεφτά. Επειδή είχα κοιτάξει στο ίντερνετ, η εταιρεία δεν έχει αυτές τις διαστάσεις και αυτός επιμένει ότι υπάρχει σε 195/55/15 και δεν τον έχουν ανανεώσει ακόμη.
Το αυτοκίνητο που έχω είναι ένα seat Ibiza 1.4(101hp) του 2005. Κινούμαι και στην πόλη και στην εθνική. Θέλω ότι καλύτερο και ασφαλές.Για αρχή διαγράφεις τον λαστιχά που σου είπε ότι τα κινέζικα είναι καλύτερα από τα Continental.
-
Εχεις πολύ ακριβή διάσταση. 680 για Μισλέν;;;; Τόσα δίνω για 225/40/18 !!
-
Ο χρήστης ababa641 έγραψε:
Το αυτοκίνητο που έχω είναι ένα seat Ibiza 1.4(101hp) του 2005. Κινούμαι και στην πόλη και στην εθνική. Θέλω ότι καλύτερο και ασφαλές.αν δεν το λιώνεις στο στρίψιμο (λόγω όχι πολύ σκληρών πλαϊνών) , τα premium contac5 είναι εξαιρετικά. Χωρίς χρηματικό όριο, νομίζω ότι πρέπει να είναι τα πρώτα στη λίστα.
-
Νομιζω οτι σου ειπαν πολλα λεφτα για ολα οσα ανεφερες.
-
'johnkyr' που τα έχεις βρει τα premium contact 5, η αντιπροσωπία δεν τα έχει φέρει ακόμη...
ισχύει αυτό που λένε για τα οικολογικά οτι δεν θα έχουν τα ίδια κρατήματα με τα άλλα?
παιδια είμαι απο επαρχία, γι'αυτό ίσως και αυτές οι τιμές. αν έχετε καποιον με καλύτερες τιμες σας παρακαλώ στείλτε μου έστω με π.μ.
σας ευχαριστώ!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]